Kvitová: Olympijské kruhy na kurtu jsou vždy speciální

3. 8. 2016, 08:24
Aktuality 38
Olympijský vítěz z Londýna 2012 Brit Andy Murray stál v obležení médií v uličce u plotu. Za ním pobíhala poprvé v Riu de Janeiro na dvorci česká medailová naděje Petra Kvitová a mimořádně vnímala propletených pět kruhů nakreslených za základními čarami.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Instagram P.K.)

"Těším se na hry hodně," řekla po krátkém seznamovacím tréninku světová čtrnáctka Kvitová českým novinářům. Do Ria přiletěla z Kanady v úterý před polednem, ubytovala se v olympijské vesnici, šla si zaběhat a zatrénovat.

"Přijde mi, že to zatím moc běžný tenisový areál není, protože je to hodně ve výstavbě, ale fotky centrálního kurty vypadají moc hezky. Na to, že to je nové, tak to vypadá super a olympijské kruhy na kurtu jsou vždy speciální," řekla.

Na kurtu hrála s šéfem české tenisové výpravy a fedcupovým kapitánem Petrem Pálou. "To podání by chtělo zlepšit," popichovala ho v dobré náladě. Po jednom z míčů, který ideálně nedoběhla a trefila jen síť, si pak zavtipkovala rovněž na účet svého kondičního trenéra Davida Vydry, že to je jeho chyba, že je pomalá.

Nově natřený povrch na betonových kurtech označila za středně rychlý. První den hrála jenom lehce. "Takže úplně nevím. Jenom to skáče z rotace hodně vysoko, což není ideální, ale možná se to zrychlí, jak se na tom bude hrát," uvedla.

Zpátky do vesnice, bydlí s Hradeckou
Míče pomáhala Kvitové při tréninku sbírat další z českých hráček Lucie Hradecká, s kterou bydlí v olympijské vesnici na pokoji. "To jsme chtěly a jsme za to rády. Jsme asi nejlepší kámošky z tenisu a rozumíme si. Je to ta nejlepší varianta," řekla.

V olympijské vesnici bydlela Kvitová při své premiéře pod pěti kruhy v Pekingu 2008, kde hrála jen čtyřhru. V Londýně dala přednost bydlení v soukromí blízko u Wimbledonu. "Takže zpátky do vesnice a jsem ráda, že tam jsem," řekla.

Stihla se najíst v jídelně, tradičním místě setkávání olympioniků. "Je obrovská, prý to jsou tři fotbalová hřiště," řekla. Při výběhu po vesnici si všímala výzdoby domů jednotlivých států. "A je tam hezká fontána," dodala, co ji upoutalo.

Byla trochu smutná, že poměrně dost hráčů letošní olympijský turnaj nehraje. "Nemluví se proto o tenisu dobře. Já to vnímám, že olympiáda je něco jako grandslam, a nenapadlo mě sem nejet," řekla šestadvacetiletá hráčka z Fulneku.

Olympijskému turnaji by možná pomohlo, kdyby hráči i hráčky získávali body do žebříčků ATP respektive WTA. "Jako na nějakém menším turnaji, tak by to všem prospělo," řekla Kvitová a vzápětí dodala: "Ale to tady není to hlavní."

Zatím neprožívá ideální sezonu a po Wimbledonu řekla, že na olympiádě a nadcházejícím US Open by ráda letošní rok vylepšila. Cítí se podle svých slov dobře zdravotně i herně. "Úroveň hry, kterou jsem předváděla v Montrealu, není na špatné vlně. Akorát potřebuju, aby se víc věcí sešlo ve správný moment," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
už je známý nasazení ve všech soutěžích s výjimkou mixu:
http://www.rio.itftennis.com/olympics/news/%2Folympics%2Fnews%2Farticles%2Fseeds-announced-for-olympic-tennis-events
z našich jsou nasazený Petra Kvitová a Bára Strýcová v singlu a Háčka v deblu. Doufám, že nenasazenou Lucku Šafářovou nepřilosujou k Petře už v prvním kole ... :)
Reagovat
milik254
Ne, psali, ze hráči ze stejné země nebudou ve stejné čtvrtině
Reagovat
janek_da
každopádně se zase tommr ukázal jako hejtr Petry :D
Reagovat
tommr
tak to je skvělý. Podobný pravidlo by se mělo zavést na všech turnajích ... :)
Reagovat
dunphy
Proč na všech když toto je defacto jediný turnaj, kde hraje národnost hráčů větší roli?
Reagovat
EllNino
Presne
Reagovat
Frick
Kdy se konečně rozhodne? Švýcaři nebudou, šance se tedy zvýšila.
Reagovat
mkubis17
no to nevim, jestli jsi viděl hrát Štěpce se Šafářkou ve Wimblasu tak bych to na nějaký šance teda neviděl :-D
Reagovat
Empe
Dneska v 11 tamního času (u nás +5?) by měl myslím proběhnout los, nevíte někdo prosím, jestli bude někde nastreamovaný? :)
Reagovat
milik254
Asi né, ale na twitteru by to mohli popisovat celkem aktuálně :D
Reagovat
Frick
https://scontent-lhr3-1.cdninstagram.com/t51.2885-15/sh0.08/e35/p750x750/13686903_634780643351992_885580991_n.jpg

Ale že si někdo udělá fotku s tim, že tam nebude mít 2/3 hlavy, to mi jako hlava nebere, cwl.
Reagovat
FulnekUltras
Tě stejně nezajímá... ;)
Reagovat
Mayo
Juj či je fesna ta Péta
Reagovat
FulnekUltras
"...Olympiádu chápu jako setkání všech zemí, které spolu takto jednou za čtyři roky mohou bojovat..."

Velmi dobře řečeno, Peti - a ještě dodám, že sport jako čestné a kontrolované vybití agrese by právě dnes mnozí jedinci i státy potřebovali jak koza drbání... ;)

https://www.sport.cz/loh/tenis/clanek/797580-kvitova-o-omluvenkach-body-by-pomohly-ale-to-hlavni-to-neni.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Pane hrdý bolševiku. udivuje mě, že zrovna ty kvituješ olympiádu, která v podstatě není nic jiného než vykořisťování a nalití peněz do pošetilostí na úkor chudého lidu ve favelách. :-P
Reagovat
FulnekUltras
Že "svobodné" a "demokratické" peníze původní olympijskou tradici totálně zkur.vily, je věc druhá. Pokud však toto měření sil zatím ještě existuje, dokáže charaktery sportovců i fanoušků odhalit velice plasticky.
Reagovat
smazaný uživatel
V čem prosímtě? Je to komerce jako cokoliv jiného skrytá za vznešenější myšlenku, která tak sto roků zpátky uplavala totálně. Sportovci v pravém slova smyslu jsou amatéři, takže my, co hrajeme třeba tenis na amatérské úrovni jsme v podstatě olympionici ve větší slova smyslu, než ti reprezentanti. :D
Reagovat
FulnekUltras
Sto roků zpátky? No nevím, zda netrpíš nějakým traumatem z dětství ;), ale pokud ti to pomůže, zkus ještě něco amatérského vytlačit... ;)))
Reagovat
Jabadu
Fulnek Ultras je pod ochranou "Kvitova ultras". To jen tak na začátek.
Vcelku by mě zajímalo, jakým právem si ty, ty hov .. dovolíš někoho nazývat bolševikem v tváří tvář současným 123 ... 123 .. a jejich 123!
Vyzývám tě na souboj. Volím zápas řecko-římský. A jestli budeš nadále drzý, zlomím ti vaz!
:-)
Reagovat
Lunej..
Já naštěstí do nějakého ultras nepatřím, takže si Fulneka ochraňuj sám, když máš tu potřebu. Ale je super, že on tady tak rád moralizuje a kyda špínu v klidu svého domova a v anonymitě. Čest hrdinovi.
Reagovat
FulnekUltras
Prosím tu špínu více upřesnit, paní Dulská... ;)
Reagovat
Lunej..
Ha ha. Pořád zdůrazňujes morálku u sportovců atd., ale sám ji nemáš. Obviňujes z dopingu na základě svých nepodložených úvah, zesměšňujes hráče a pořád píšeš o době minulé, jako kdyby dnes bylo všechno jen špatné. každá doba ma své pro a proti a každý ji soudi podle toho, jak se mu v ní žije. A Havana není žádné šílené místo bezdomovců, ti jsou dnes všude. Laviček je spousta, můžeš si je spočítat když je to tvoje Achillova pata. A nevědela jsem, že se pohybujes v Praze.
Reagovat
FulnekUltras
Dokonce i do kavárny občas zajdu - ale pak zase radši ven na čerstvý vzduch... ;)
Reagovat
Stan_Borowitz
A tak vždyť on je na Fulnek to opravdu hrdý, že je bolševik, tak co je na tom špatně.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně jsem hrdý na to, že nejsem modrobolševik.
Reagovat
svetova.dvojka
nejhezčí česká tenistka a je na šperky, sehnal bych jí nějaký hezký šperk.
Reagovat
Frick
Sežeň. Jako ho shání tví milovaní romové :-D
Reagovat
svetova.dvojka
No jo jako byste vy gádžové nikdy nic "nesehnali" , ještě v 90.letech viseli v německém pohraničí cedule "Češi nekraďte" a v našem městě kradou výhradně bílí, máme tu 4 romské rodiny. A vaše reakce je pouze předsudek, sehnat totiž neznamená ukrást.
Reagovat
George_Renel
Nevím jak můžeš opravovat texty, když děláš hrubky v příčestí minulém.
Raději odkočuj.
Reagovat
svetova.dvojka
Česky umím lépe než většina etnických Čechů, to jak hlavně omladina ovládá gramatiku, jsem poznal na škole nebo ze všemožných diskuzí...
Reagovat
George_Renel
Takže "cedule viděli" je podle tebe ta správná čeština?
Jak říkám, odkočuj do háje.
Reagovat
George_Renel
...viseli...
Reagovat
svetova.dvojka
Jinak já už nekočuji, ale je to krásná kultura , to uznávám...
Reagovat
svetova.dvojka
jojo chyba tam je cedule visely, dík...
Reagovat
blixa
Ano, příznačné. Sehnal, ne koupil. Sehnal. :D ;-)
Reagovat
FulnekUltras
peníze jsou buržoazní přežitek... ;)
Reagovat
bIbec
to je něco strašnýho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist