Kvitová odvrátila mečbol a poslala Češky do semifinále Fed Cupu

10. 2. 2013, 14:25
Aktuality 241
České tenistky popáté za sebou postoupily do semifinále Fed Cupu. Obhájkyně prvenství porazily v 1. kole Světové skupiny v Ostravě Austrálii 4-0, když rozhodující třetí bod dnes přidala v souboji týmových jedniček Petra Kvitová. Se Samanthou Stosurovou sice prohrála úvodní sadu, ve druhém setu ale odvrátila mečbol a po více než dvou hodinách zvítězila 2-6 7-6 6-4.
Petra Kvitová

V závěrečné čtyřhře porazily Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou finalistky debla na Australian Open Casey Dellacquaovou a šestnáctiletou Ashleigh Bartyovou 6-0 a 7-6. Úvodní dvě dvouhry vyhrály v sobotu Kvitová a Lucie Šafářová.

Svěřenkyně kapitána Petra Pály usilují o třetí triumf ve Fed Cupu po sobě. Vyhrály už sedmý zápas v řadě a v semifinále se představí 20. a 21. dubna v Itálii, která udolala USA 3:2.

"Jsem nadmíru spokojená. Myslím, že to byl jeden z mých nejlepších zápasů této sezony. Vyhrály jsme, ale nebylo to jednoduché. Každý zápas byl nahoru dolů," řekla Kvitová v televizním rozhovoru poté, co přímo na kurtu oslavila se zbytkem týmu postup tradičním pokřikem "My tu mísu stejně vyhrajem".

"Bylo to hrozně těžké utkání. Výsledek 4-0 je pro Australanky hodně krutý, v určitých utkáních měly setboly a mečbol. Bylo to velmi vyrovnané a jsem rád, že to dneska Petra dokázala dotáhnout," uvedl Pála.

Pro semifinále si oba přáli spíš Itálii, což se jim nakonec vyplnilo. "I když by to bylo na antuce, kde jsou Italky strašně silné, bylo by to o dost lepší než muset letět do Ameriky," podotkla česká jednička.

Světová osmička Kvitová s žebříčkovou sousedkou devítkou Stosurovou vyhrála všechny tři předešlé zápasy, nyní to ale dlouho na její triumf nevypadalo. Potýkala se s podáním, které od stavu 2-2 prohrála pětkrát za sebou. Poprvé jej ztratila v šesté hře a pak i v osmém gamu, ve kterém dala dvě z celkových devíti dvojchyb v utkání.

Stosurová hrála klidněji než v sobotu s Šafářovou, méně kazila a první sadu ovládla za 27 minut. Ve druhém setu Kvitová přidala a získala první tři soupeřčiny servisy, brejk však ani jednou nedokázala potvrdit. Kritickou chvilku přežila Kvitová za stavu 4-5, kdy čelila mečbolu. Přímým bodem z podání ale hrozbu zažehnala a pak sérií šesti bodů otočila i nepříznivé skóre 0-2 v tie-breaku.

Australanka prohrála v Ostravě i třetí zkrácenou hru a vypadla z role. Naopak Kvitová zlepšila servis, začala vítěznými údery trefovat kurt a během chvilky ve třetím setu získala pohodlné vedení 5-0. Cestu za rozhodujícím bodem si ale ještě pořádně zkomplikovala. Prohrála následné čtyři gamy a duel ukončila až při servisu Stosurové za stavu 5-4.

"To bylo pro diváky, aby se nenudili. Přišli, aby viděli tenis, tak jsme to chtěly se Samanthou trošku protáhnout," vtipkovala Kvitová. "Bylo to 5:0, a když se Samantha uvolní, hraje velmi dobře. Za stavu 5-4 jsem si říkala, že už tak uvolněná být nemůže, protože může srovnat. Musela jsem být zkoncentrovaná a bojovat o každý míč," dodala Kvitová.

Podle nových pravidel se od této sezony za rozhodnutého stavu nehraje čtvrtá dvouhra, a tak místo dvojek Šafářové a Jarmily Gajdošové nastoupily na dvorec rovnou deblistky. Hradecká s Hlaváčkovou si zápas bez nervů užily a v první sadě dokonce nadělily soupeřkám "kanára". V druhé odvrátily setbol a i pátý tie-break víkendu následně patřil českému týmu.

"Hrály jsme moc dobře. Jsem ráda, že jsme ukázaly publiku, že máme v týmu silného debla a že se nikdo nemusí o nic bát," uvedla Hlaváčková, která s Hradeckou odehrála první celou čtyřhru ve Fed Cupu. Vloni jim Italky zápas skrečovaly.

- FED CUP, Světová skupina, 1.kolo -
(Ostrava - ČEZ Arena, tvrdý povrch)
kompletní výsledky (09.-10. 02. 2013)

ČR - Austrálie 4:0
Kvitová - Gajdošová 7-6 (7-2) 6-3
Šafářová - Stosurová 7-6 (8-6) 7-6 (7-4)
Kvitová - Stosurová 2-6 7-6 6-4
Hlaváčková, Hradecká - Bartyová, Dellacquaová 6-0 7-6 (7-1)

ČTK

Komentáře

241
Přidat komentář
smazaný uživatel
Taky přidám komentář k víkendovému Fed Cupu v Ově.
Nenechal jsem si ho ujít a vůbec nelituji. Organizačně byl zvládnutý perfektně, je vidět, že sehranost je u takových akcí důležitá. Asi ne náhodou dokázali 2x vyhrát titul a ani letos nemám strach :). Oba dny měli zápasový náboj, u Lucie Š. smekám, jak dokázala otočit průběh po prvních 4 gemech se Sam, rozhodně to po nich vypadalo na rychlý odchod domů, v 2.setu to už byl ale pěkný tenis. Koncovky setů mi připadly, jako kdyby to Sam bylo jedno, ale pro Lucku určitě cenné vítězství. Druhý den jsem nestihl celý zápas Petra-Sam, až od druhého setu, ale i tak to byla přestřelka nahoru dolů. Je vidět, že v takových zápasech je domácí prostředí velkou výhodou :). Petra na mě udělala skvělý dojem a je to určitě už dneska respektovaná profesionálka, Grand Slam z dvouhry nemá zase moc hráček.
Ženskou čtyřhru moc nesleduji, tak jsem byl zvědavý na duo H+H "naživo" a i když soupeřky byly trochu jiná liga, byla to od nich rychlá jízda. Přeji další Grand Slamy do sbírky, určitě na to mají :).
Celkově mi australanky přišly trochu jako dopředu poražené, a smířené s prohrou. Ale i tak skvělý tenisový víkend.

Jinak mě z víkendových zápasů zaujala určitě hala v Limoges Francie. Nádherná dřevěná hala i atmosféra, zápas měl asi hodně velký náboj :).

A samozřejmě jsem rád za návrat Rafy, i když to nedotáhl do konce, ale na rozehrání asi dobrá volba. Podle fotek vypadal spokojeně, tak snad mu to vydrží delší dobu a na antuku bude zase "velký".
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se zpožděním velká gratulace našim dívkám!! Udělaly mi vážně velkou radost. Bylo to s napětím, zvláště nedělní dvouhra Petry. Ale klobouk dolů, jak zvládly závěry zápasů. Co se týče Peťi, vidím to velmi pozitivně. Komentáře v televizi při zápasech jsem tlumila zvuk, už jsem ty dva nemohla vůbec poslouchat, to se vážně nedalo. Vzhůru do semifinále. Italky, antuka, domácí prostředí - myslím, že to bude dost těžké. Ale jako vždy fandím. Radost mi udělal Lucka Š., jak se Petry zastala. Když vidím náš "fedcupový" tým a jejich úsměvy, mám hned lepší náladu. Bravo, děvčata.
Reagovat
Fandina
Připojuji se ke gratulaci. Na televizi jsem se dívala jen v sobotu, takže nevím o jaké komentáře šlo, ale jestli ty ze studia, tak jsem někdy měla pocit, že kopírují některé diskutující zde. Holky, Petra Lucka na rozdíl o toho vždycky v rozhovoru v pohodě a se znalostí věci i nadhledem. Taky gratulace holkám držím palce a přeji úspěchy. Mají na to!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A holky Plíškovy v Dauhá hrát nebudou?
Reagovat
tommr
s jejich žebříčkovým postavením nemají na účast v hlavní soutěži nárok v Doha a kvalifikaci nestihly, protože hrály v Grenoble ...
Doufám, že se aspon pokusí o účast v Indian Wells a Miami ...
Reagovat
smazaný uživatel
děkuju.
Reagovat
dadaft
tak já dneska mrknu na Putintsevu, jedna z -náctek, kterou si chci podruhé pořádně prohlídnout - doufám, že ji dá Mona šanci něco předvést. ))
no a večerní zápas Bethanie - Světlana, vyložený těšák - doufám, že Bethanie zase předvede svůj totální útok. ))))
Reagovat
tommr
já bych dneska rád stihnul zápas Wozniacki v. Jugic-Salkic i když se trochu bojím, aby to nebylo moc jednostranný ...
Mnohem zajímavější program nás čeká zítra kdy mj. budou hrát těžký zápasy i Klára, Andrea a Lucka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Plíškovy budou nejspíš hrát už v Dubaji a pak pocestují, jako loni do Malajsie :-) Alespoň to řikají jejich oficiální stranky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Najvyrovnanejším zápasom turnaja sa stalo finále. Organizátori môžu byť s týmto ročníkom ozaj veľmi spokojní.

A napriek tomu, že finále nevyšlo podľa predstáv spokojní môžu byť aj Rafovi fanúškovia. Turnaj splnil svoj prvoradý účel, poskytol Rafovi maximálny počet zápasov na rozohratie. Výsledok finále je v dlhodobom kontexte Rafových plánov aj tak druhoradý. Za posledných 5 dní po tak dlhej pauze bolo toho na Rafu predsa len dosť a vo finále už chýbala potrebná energia, či agresivita. Zeballos kratšie údery náležite využil, celkovo hral veľmi dobre. Na záver bol evidentne dojatý, mňa osobne si tým celkom získal. K Rafovi chová veľký rešpekt a podobné víťazstvo je pre neho senzáciou. Verím, že sa Nadal dá fyzicky do poriadku a v Brazílii bude pracovať opäť na svojom postupnom návrate.

Mimochodom , viackrát som sa pred zápasmi Nadala vyjadril, že verím vo víťazstvo. No len dvakrát som písal o plnom presvedčení. Pred zápasom s Rosolom a dnes. Aj pre mňa cenná skúsenosť.:)
Reagovat
spaniel
Pritahujes to. Takze odted bych prosil, abys to psal pred zapasy s Rogerem.

Ale jinak to neni az tak velky sok, jeste je tam hodne rezerv a do RG casu dost. Myslim, ze tam bude favoritem.
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
nitrotaj
Ten horácio za nesmysly, to jsem jenom kroutil hlavou.
Reagovat
J.M.
Některé trajektorie těch jeho servisů mi už nepřišly ani jako zatáčka, ale snad několikrát esovitě zakroucené. To jsem nechápal. Každopádně hrál impozantně. Je vidět, jak moc brutálně to tam musí hráč sázet, aby na antuce těsně udolal Nadala po 7měsíční pauze.
Reagovat
smazaný uživatel
Juchů, 3setové finále, tak to má být:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Wow...gratulace Zaballosovi, skvělá hra;-)
Reagovat
smazaný uživatel
*Zeballosovi
Reagovat
tito
Sympaťák, vyhrál zaslouženě. :-) No a my krůček po krůčku dále.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi je sympatický:-)
Pro Rafu na jednu stranu škoda, že svůj návrat nezpečetil titulem, ale sám to podle mě bude brát z té lepší strany: dobrý turnaj na rozehrání...ještě pár takových a už to zas bude mela na špici:-))
Reagovat
tito
Vidím to stejně. Všeho do času. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak;-)
Navíc ještě může s Monacem urvat titul ve čtyřhře, na to jsem zapomněla:-))
Reagovat
Roger_Federer
Je to skoda, tento titul by ho nakopl v dalsi kariere..nevadi jede se dal..:)
Reagovat
Fandina
k postupu a dnešnímu vítězství. Všechno jsem to viděla na místě v hale a moc gratuluji k postupu, vítězství. Jen tak dál!!!
Reagovat
tommr
má v něm zase hrát s Wickmayerovou. Tentokrát ovšem dost dobře nechápu důvod proč chce hrát - po FC je určitě dostatečně rozehraná a naopak může bejt dost unavená ...
Jinak Andrea bude hrát tentokrát debla s Luckou - ale tou Šafářovou, protože Hradecká v Doha nestartuje. To je taky dost zvláštní ... :)
Reagovat
Fandina
Andy tam také neměla startovat, tak asi proto a že bude hrát s Luckou Š. tak to asi upekly také nějak na poslední chvíli a je to dobře. Alespoň si to vyzkouší. Určitě spolu ještě nehrály.
Reagovat
smazaný uživatel
Debl je dobry napad, aspon si Petra vic pinkne:)) Jistota min. dvou zapasu:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám, že vy kritici snad nebudete spokojení - když Petra nehraje, tak je to špatně, když ho hraje, tak je to špatně.. Ať si toho debla pinkne, alespoň si ozkouší kurt. A kdyby nastal nějaký problém, vždycky může z debla odstoupit.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D:-D
Reagovat
Fandina
tak kritici jsou od toho aby kritizovali a když není co tak si to musí vymyslet přece ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, na to jsem zapomněl. :-)
Reagovat
Fandina
Ta Peťa se mi dneska moc líbila. Byla jsem v hale a jsem ráda, že takhle otočila zápas. Sam hrála moc dobře, taky se mi moc líbila, první set udělala, než jsem se rozkoukala, ale Petra zase zabrala když to bylo potřeba. Na mečbol nezaváhala a TB taky super. Ve třetím setu se to vyvíjelo moc dobře a Petra dominovala, ale Sam vytahla pár úderů na síti, deblistka se nezapře a Petru zase zatlačila. A my v publiku zase tlačili Petru. Jem moc ráda, že Petruška vyhrála. Šikula jedna je to ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se taky líbila. Střídala lepší a horší chvilky, ale tak to chodí. Třeba ve třetím setu až do stavu 5:0 předváděla prvotřídní tenis, pak se na ní Sam dotáhla. Ale holt to nebylo 6:0, 6:1, takže někteří zde jsou nespokojení, ale co s nima naděláme..

Vy jste ji tlačili v publiku, já u televize a nakonec to pomohlo :-)
Reagovat
George_Renel
Nemyslím si, že po dvou zápasech by se dalo tvrdit, že je Petra dostatečně rozehraná. Chce to rozhodně více zápasů v řadě a když se jí to podaří hned v tomto týdnu, bude jen dobře. A proč ve čtyřhře jsem včera viděli názornně v provedení jejích volejů u sítě. Ten debl by jí v tom mohl pomoci.
Reagovat
tommr
no je fakt, že ty voleje by si Petra mohla v deblu trochu natrénovat, protože jsou opravdu zoufalý. Navíc ani nehrozí, že by se v deblu moc unavila, protože už ve druhým kole narazí na Erraniovou a Vinciovou ... :)
Reagovat
freeteepek
Já jsem jí tlačil sázením. Stačilo vsadit pětikačku na Sam a hned se to zlomilo. Ovšem musel jsem to udělat víckrát. Zas tak levný to nebylo:-)
Reagovat
freeteepek
Já to chápu, jen tak dál:-)
Reagovat
Fandina
jasně to je dobře, fandit kdekoli, u televize, sázením, tomu rozumím, ale když je od tebe pár metru a máš pocit, že potřebuje popohnat, zavoláš, zafandíš zatleskáš, povzbudíš a ona to slyší. Tak to je trochu rozdíl. A že jí tam fandilo hodně lidí a hnalo, to je nezpochybnitelné. Kouzlo domácího prostředí a také závazek tomu dostát. A také radost, když se vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to přesně znám z loňského finále. ;-) Do Ostravy jsem se bohužel nedostal..
Reagovat
Fandina
Atmosféry super, DC Fed, vždycky když mohu tak tam bývám. Ale mám ráda i atmosféru turnajů, také je to jiné než v televizi a nejen kvůli tomu, že ti tenisté hrají před očima a máš možnost si víc prohlídnout jejich hru. Letos bych ráda vyrazila do Wimbledonu a když to nevyjde tak do Paříže na RG.
Reagovat
freeteepek
Wimbl může bejt dobrej. Ale určitě ne levnej:-( Proč nevyrazit do Itálie na Fed Cup? Tam máš navíc jistotu čtyřech zápasů s českou účastí. Můžeš křičet česky a ona Ti rozumí:-))
Reagovat
Fandina
Fedy znám z domova. Wimbl je jen jeden ... úsměv
Reagovat
freeteepek
V Doha to nebude mít Petra vůbec lehký. Ve čtvrtfinále na ni bude číhat Serena, ale ona může vypadnout už mnohem dřív. Makarovová, Petrovová dokáží překvapit.
Reagovat
tommr
jj Petra má těžkej los - hlavně z Makarovový mám velký obavy - loni v Eastbourne si proti ní Petra ani neškrtla ...
No a zdravá Serena - to je pro ní jasná stopka ve čtvrtfinále. Jediná šance by byla kdyby měla Serena zase pokud nějaký zdravotní trable ...
Reagovat
smazaný uživatel
Serene zadne trable nepreji, to uz spis, ze by mohla pri zapase myslet na nakupy v obchodaku:)))
Ale s Petrou si nakupy nedovoli:))) Pokud se vubec potkaji.
Muselo by se to v tom Doha hrat na trave:)))
Reagovat
tommr
tak to je samořejmě další možnost - že by Serena byla myšlenkama vedle. Musela by bejt ale úplně vedle - pouhý myšlenky na nákupy by jí nejspíš stačily rozptýlit jen natolik, aby Petře v její současný formě neuštědřila kanára ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Řešit, co bude ve čtvrtfinále, můžeme, až to čtvrtfinále nastane. Zatím tam nedošla ani jedna a pokud tam obě dojdou, jistě to bude zajímavý souboj. Petra není ten typ, co by něco vzdával předem a Serenu známe všichni.
Reagovat
freeteepek
Já se budu modlit, aby se to čtvrfinále mezi Petrou a Serenou odehrálo. Petra má v Dauhá kurs na vítězství 26. Čím to asi bude, když např. na French Open má jen 8?
Reagovat
tommr
vysvětlení je prostý - stačí se podívat na její dosavadní výsledky v Doha a v Dubaji - podle nich to skoro vypadá jako kdyby tyhle dva turnaje systematicky bojkotovala ...
Reagovat
freeteepek
To mě nenapadlo:-) Ale např. loni, když byla nemocná, tak za tu uhranou nulu ani moc nemohla, ne? Serena se vrátila z Austrálie rozbitá, že ani nehrála Fed Cup. Přesto má v Dauhá nejnižší kurs. Přitom kdo ví, s jakou formou přijede!
Reagovat
smazaný uživatel
Serenu bych určitě nepřeceňoval. Mnohdy je její přístup k menším turnajům (i Premier 5/Mandatory) dost laxní. Pro Petru bude důležité vyhrát první zápas, pravděpodobně s Makarovou, což asi nebude žádná sranda. Snad si Petra zahraje konečně s nějakou hráčkou top 3.. a je jedno jestli Serenou, Azarenkou nebo Sharapovou, všechny sou téměř neporazitelné, ale když se to povede, je to něco, co může hráčku ohromě nakopnout.. přinejmenším je to po delší době výborná zkušenost.
Reagovat
smazaný uživatel
respektive bych ji nepřeceňoval vůči hráčkám jako Vika nebo Maria. Je to jedno. Případné čtvrtfinále by bylo extrémě těžké ať už by byla nasazená ke komukoliv z top3.. jenom Radwanská se může zdát schůdnější..
Reagovat
gigin
ve finále zatím drží s Horaciem Zeballosem krok.
Reagovat
tito
Áááá vtipálek. Jinak Horacio ostrostřelec, kurzy jsou zbytečně nelichotivé. Oba si drží spolehlivě podání, stát se může cokoliv.
Reagovat
gigin
No čumím na to na SuperTennisu v hádéčku. Ten Zjeballos je nažhavenej, člověče :)))))
Reagovat
tito
Jede na doraz. Čekám, kdy začne chybovat.
Reagovat
gigin
Už.
Reagovat
Pe3k
Nadull vyhrál v tiebreaku jen proto, že se Horacio psychicky sesypal a vše co mohl poslat do autu. Nadal udělal dobře, že jel na tak mizerný turnaj, jinak by se pakoval v prvních kolech...Bude se muset zlepšit, jinak nemá šanci obhájit body z antukové části sezony.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Zeballos neproměnil jeden z bb na začátku, mohlo to bejt zajímavější:-))
Pe3k: "jen proto":-D Ty nikdy nezklameš...
Reagovat
tito
Možná se dočkáš, proč ne. Jinak chlapci pěkně rozdávají suvenýry.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš to vidím na další TB, který znova urve Rafa:-)
Reagovat
tito
Tak ne, ten bekhendový return Horacia na setbol byl lahůdkový. Škoda pro změnu nevyužitých bb Rafy ve druhém. Pěkný tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, to bylo něco:-))
Ano, ani jeden nevyužil své šance na brejk a oba na to následně doplatili v TB:-D:-)
Jsem zvědavá, kdo to nakonec urve, víc věřím Rafovi, ale Zaballos je nevyzpytatelný:-)
Reagovat
tito
Těžko říct. Rafa se zlepšuje ve hře, i když těch UE je hodně. Velký problém má stále ještě na returnu. Každopádně kdo si vsadil na Horacia si teď mne ruce. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No mně nepřijde, že by Rafa dělal tolik nevynucených...ale jednu si zrovna vybral v dost nevhodnou chvíli:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé - Marion Bartoli ukončila spolupráci se svým otcem

http://www.tennis.com/pro-game/2013/02/bartoli-and-dad-end-coaching-relationship/46370/#.URgPcR1hswh
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim!!!!:)))

No to je skoro tak stejne sokujici jak to, ze holky za ten FC nemaj body:)
Reagovat
VlS
Není to ukvapené? Vždyť je jí teprve 28, taková malá holka, jak se bude cítit bez taťky? :-))
Reagovat
tommr
mě bylo hned divný, že se Bartoliová vrátila do FC týmu (i když tam nakonec kvůli nemoci stejně nestartovala) - ted je už jasný proč ... :)
Jinak jak to vidíš se Serenou v Doha? Petra by na ní měla narazit ve čtvrtfinále a to je pro ní bohužel jasná konečná pokud bude Serena fit. Jak je na tom Serena zdravotně? :)
Reagovat
Fandina
Marion už není spokojená s výkony a já se nedivím, tak dala tatínkovi vale. Uvidíme co se z toho vyvine.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravíčko!:))

Jo, mě to taky šokovalo. Marion bez otce, to bude zajímavé, jak jí to bude svědčit....
Reagovat
smazaný uživatel
Hele já ti nevím, jak na tom Serena opravdu je. Čekal jsem, jestli se nakonec neodhlásí. Psala něco, že pokud dá Bůh, bude hrát, ale nemyslím, že to má úplně v pořádku.....
Nj, Petru má ve své čtvrtině, ale ještě tam ani jedna z nich není, tak uvidíme.:))
Reagovat
gigin
Co tu děláš zase za burdel?? :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Toz Ogare Kulichu z vysitym ND, zase jsem sa oprel do teho Fed Cupu:))) Nova sezona, toz zase sem vyvestil ten svuj anti panflet na FC. Toz mna znas, v tom ja nepovolim:D))))
Pristi rok ho zase vylepsim a vic vylestim:D)))) Holky tam rubaju na tom kurte, a body jim nedaju, kurniksopa, tak to ne moze byt:)))

Toz sa jen divim, ze mna jeste za usiska nevytahala sojka:)))
Reagovat
gigin
Jo jasně :)))
Jinak dnes jsem si vytvořil monstrózní, djokolandský svatostánek doma. Kulich je proti tomu brnkačka a slabý odvárek :DDD
Sojka člověče ulítla. Ale ony přece nelítaj do teplých krajin, nebo jo?? :-OOO
Reagovat
smazaný uživatel
Jak ulitla, ze ty ses ulitlej, to vim:)))) Takze tve tenisove stanky mne neprekvapuji.

Pockej, jak ulitla?))))
Reagovat
gigin
Kuwa, jak to mám vědět?? Prostě tu není, no. Sám jsem z toho nesvůj.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako dneska, nebo vubec?
Reagovat
gigin
Od AO :(
Reagovat
smazaný uživatel
Po AO jeste neco psala...ne?
Treba ma jen pauzu...
Reagovat
gigin
Víš, mne napadlo, že jak maj ten spolek B.R.R., jestli nepláchla za psem. On byl pokladník a odporoučel se i s kačkama neznámo kam.
Reagovat
tito
Kousám diskusi, nahoře se opíráš do Rafy, o kousek níže do B.R.R. - co mi to děláš? Copak nevíš, že jsem citlivý? :-))) Neboj, Sojka se při první příležitosti - zápasu svých oblíbenců- vrátí. Ale chybí mi taky. Pochopitelně.
Reagovat
Fandina
vždyť tady už píší jen samí amatéři ... sojko přileť už, ať se zase dozvíme něco kompetentně tenisového.
Reagovat
VlS
K tvému bodu 3)
Jestli Polky s Agou a Uršulou hrají spoustu zápasů za pár dnů, tak je to jen a jen proto, že na to pár let holky dlabaly. Pro hráčky jejich úrovně nemůže být problém se trvale držet ve světové skupině I nebo II, kde je standardní schéma. vyhrát nad Tureckem a Izraelem je spíš lehčí tréning, Rumunky bez Halep a Niculesku, čili jen se Soranou, to pro Agu taky nemůže být nic hrozného, ale znovu, je to jen boží trest za přístup k FC v minulých letech. To je prostě úroveň pro hráčky, které po vypadnutí v 1. kolech turnajů ITF moc velkou zátěž nemají.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nevim... zkus se na to podivat ze strany tech tenistek, treba i tech Rumunek. Hrat 9 zapasu za tri dny... a jestli to maji jako trening, tak tim vic teda devalvujes celou soutez:)))
Ja si fakt myslim, ze to je absurdni...a nevyvazene:)
Take si nemyslim, ze polsky holky na to dlabaly. Rozhodne ne tyhle dve, to bys jim trochu krivdil...mozna u tech Rumunek...bych ten argument treba jeste bral, ale u Agy a Uly, to teda neberu:) Uz delsi dobu maji problem s tim, aby to utahly...Je to fak silena sada. Krom toho, pokud bude mit tym jako Dansko dobrou jednu hracku, kterou postavi i do debla, tak je to ulet, ale jasne nemusi:)))
Z pateho bodu mohu slevit:))) ale z trojky ne:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsi vzal těch 9 zápasů za tři dny? Ať počítám, jak počítám, vychází mi na jednu hráčku maximálně 6 zápasů za 5 dní. Což je celkem srovnatelné s jakýmkoliv "normálním" turnajem.
Reagovat
VlS
A co Bílá Rus? Jo, Vesna jim emigrovala do Srbska, ale pořád Vika s Olgou by neměly mít problém to dotáhnout nahoru, kde už by nemusely ani debly hrát. To, že Aga preferuje svou sólo kariéru a má zápasů kvanta je její věc, já to nezpochybňuji, ale pak holt, když se rozhodnou začít FC hrát, tak začínají tam, kde se prostě nepočítá s tak extrémním vytížením hráček (Aga).
Na druhou stranu souhlasím s tebou, že načasovat kolo FC těsně před premiere turnaj chce vyšší level ignorace a tuposti, nejvíc na to doplatily Američanky a Srbky a Bojana na to doplatila hned 2x, u Makiry se uvidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednak - těch volných termínů moc není, jednak kdyby to byl tak strašný problém, WTA by se ozvala. Nehledě na to, že drtivá většina špičky měla zájem hrát i v tomto termínu (včetně třeba Williamsek nebo Bartoliové), že to nakonec úplně nevyšlo ale není vina ITF.
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje se to 3 dny, nekdy se muze protahnout na 4 dny. Koukni na program. Kazdy den mas naplanovanou jinou zemi proti ktere hrajes. Ale hrajes porad na jednom povrchu. Vyhodu si vybira poradatelska zeme, ale ono se to obcas blbe kombinuje, ze... Kdybys byl Rumun, Izraelec, Turek, samozrejme pises neco jineho...:))) O tom vubec nemam pochyb:)))
Reagovat
VlS
Já vím, že těch volnejch termínů moc není, ale když bude kolo konkurovat (kolidovat) s termínem normálního turnaje international (280), tak bude asi víc hráček ochotnejch hrát pohár. Riskovat zranění před premierem,_????
Reagovat
VlS
zas tak moc jsem to nestudoval, možná je to tak nastavené kvůli financování - nižší náklady na rozhodčí, jejich hotely, cesty a tak dál a konec konců je to podstatně levnější i pro chudší národní federace, utkání se 3 soupeřícími státy za 5 - 6 dní na jednom místě, to je zatraceně levnější než 3 cesty na tři místa a v podstatě včetně tréninkových dní taky skoro na týden.
Reagovat
smazaný uživatel
Vlk: Máš pravdu, 3 - 4 dny. Ale pořád je to jenom 6 zápasů maximálně na jednu hráčku, ne 9, jak tvrdíš ty.

VlS: teoreticky máš možná pravdu, chování hráček ale naznačuje, že ve skutečnosti ten termín zas hrozný není.
Reagovat
smazaný uživatel
Bila Rus > tady s Tebou souhlasim, ale mozna prave, ze musi prejit pres ten zahul, tak se jim tolik do toho nechce, nevim, ale to je uz vec asi jina...jejich deal.
S Agou a Ulou uz ne, ony vzdy hraly, a chtely hrat, jsou to totalni patriotky, naucene otcem, ze proste tohle je na 1.miste, Aga jeste s inklinaci k lehkemu nacionalizmu. Spis bych rekl, ze jsou premotivovane, ale letos se jim povedlo z toho sileneho Cecka mozna dostat. Ovsem ted musi do baraze a to take neni jen tak...takze pristi rok mohou byt zase tam, kdy byly:)))
Podle mne ten program v C skupine je fakt crazy, rozsirenim A skupiny a B skupiny, by se tohle odbouralo. Polky nebo Rumunky by si pak v poho pekne pinkaly v Becku:)))
A obecne si myslim, ze holky jsou proste vic odpovednejsi, a mene reptaji, jsou proste vic hodnejsi, a mam takovej pocit, ze tohle se zneuziva, a potom dochazi k takovym paskvilum...
Reagovat
VlS
Není jich moc? tak jen v I skupině je to tak 1/2 na 1/2 a to v ní není několik států, které by tam být mohly, kdyby na to jejich špička nekašlala. Čest a sláva našim holkám, Australankám, Italkám a Slovenkám , dávají do toho nejlepší, co se dá doma najít.
(mezi holkama, které na to doplatily jsem opomenul Domču, Domi, promiň)
Reagovat
VlS
To bylo pro queshe
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď teda úplně přesně nevím, na co to vlastně reaguješ..
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy stat musi odehrat 9 zapasu se tremi zememi:).
Jedna hracka muze odehrat treba pouze 3.
nebo 6 zapasu, pokud by nastupovala v deblu.
Pokud je stav 2:0, hraje se dal, nic se neodpousti!!!

V A skupine musis odehrat 5 zapasu s jednou zemi - hracka muze odehrat max. 3 zapasy za tri dny, ale pokud se rozhodne drive nektere zapasy se uz nehraji...

Psal jsem to v mnoznem cisle:) Nebud tak do vseho hrrr, za kazdou cenu:)))

Ja nesnizuji vykon hracek v Askupine, ja tu hovorim, ze se mne ten model nelibi, a proste mne nepresvedcis:))) S nekterych veci slevit mohu...z tehle disproporce neslevim, je to blbe udelano:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Disproporce? Možná trochu, ale max 6 zápasů za 3 dny mi nepřijde jako něco, co se nedá zvládnout. Btw. nehraje se nižší liga DC náhodou úplně stejně?
Reagovat
smazaný uživatel
To financovani je velmi dobry argument. Konecne si toho nekdo vsiml:))) Proste jses jinej level:D)))) A jak se rika uderil si hrebik na hlavicku:)))
Mas pravdu, a to je take argument, proc to tak je, a kterym by si mne za urcitych okolnosti matoval:))))

Ale i pres to, jsem proti:)

Ale jak jsem to napsal dole, to ze body jsou na prvnim miste, take neni nahodou. Bez tech ty ostatni body jsou nemyslitelne, z mnoha duvodu, logickych.

Takze pokud rozsireni, tak body, o tom zadna...
Pokud debl jako 3., tak body atd...Proste od bodu se to odviji, tim i vetsi zajem hracek riskovat zraneni, hlavne v Ceecku:), tim i vetsi zajem divaku, tim i vetsi ekonomicky prinos atd...
U toho deblu by proste musel byt na 3. miste i logicky, jinak by se mohlo stat, ze by se s bodama cachrovalo atd...

Body jsou proste zaklad:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle argument je dost tendencni, neberu vubec v uvahu. Jak by to mela hrat Petra nebo Lucy, urcite by ses certil:)
Uz vidim jak ses z toho cely happy:))) Bys byl prvni, kdo by vyletel, ze to je pro ty holky moc:)

DC se hraje na 4.kola, diky tomu je 2xvic zemi v pavouku A a B. To je sakra rozdil...
Skupinovym stylem hraji uz zeme, ktere maj tak jednoho tenistu a jednoho divaka, kterej zaskoci na kurtu:)))hraji to dele, a je to takovy pohodovy turnajek, ktery trva delsi dobu. Krom toho, za to aspon dostanou body:)))

Proto jsem take proto, aby se to rozsirilo:))) A ten system skupin, at si pinknou zeme jak Nigerie:)))[Nic proti ni:)))], ktere by nemely opravdu moc sanci ani sestavit debla...vlastne ani toho singla:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti nevím, 16 týmů v základní skupině, čili totéž jako DC, už ve FC bylo, ale patrně se to neosvědčilo, když to vydrželo jedinou sezonu. A systém nižších lig by se jistě dal přepracovat tak, aby toho hráčky neměly tolik a zároveň se nemuselo sahat do WG I.
Reagovat
smazaný uživatel
No jiste, ze se nechytlo, bez bodu se to nechytne nikdy:))))
Reagovat
smazaný uživatel
V té době ale nebyly body ani za DC ;-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, a aby to neslo do kopru, tak jim je dali:)))
A holkam to orizli:))) To pisu, ze jsou vic dobrotive:)) ale jednou povstanou:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Už aby povstaly ;-)
Reagovat
Jan
Tak se nám to pěkně poskládalo a holky poputují na semifinále do Itálie, což může být lepší než USA, kdyby tam nastoupily Williamsky. Nechci předbíhat, ale kdyby Slovenky náhodou porazily Rusky a naše holky také postoupily do finále, bylo by finále zase v Praze a se Slovenskem, pěkně vyhecované a bomba. Ale to je hrozně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud i letos bude finále s českou účastí, tak bude na 99 % v Praze. ;-)
Reagovat
tommr
případný finále bychom každopádně odehráli doma - at už s Ruskem nebo se Slovenskem. A oba soupeři jsou mimořádně atraktivní - já osobně bych asi preferoval Rusky i když ty by byly nejspíš těžší k poražení ... :)
Reagovat
Jan
Mně by se líbily víc ty Slovenky, bylo by to zase hezké federální derby a vyhecované z obou stran.
Reagovat
tommr
je to podle mýho lepší soupeř než by byly USA doma v plný síle. Pokud by se hrálo dneska tak bych naše mírně favorizoval - v dubnu už může bejt všechno jinak ... :)
Reagovat
Frick
Trochu paradox, že ani vynikající 24. místo na WTA nestačí na nominaci. Při zranění Kvítka na Šafiny by to byla jasná volba, ale jak by Pála postupoval, kdyby se zranil někdo ze dvojice Hradecká - Hlaváčková. Jak by se složil debl?
Reagovat
smazaný uživatel
V zásadě by měl dvě možnosti - buď ke zbývající deblistce dát nejlepší singlistku, čili Petru, nebo singlistku s nejlepšími výsledky z debla, čili Lucku Š. Kterou z nich by nakonec vybral by asi záleželo hlavně na tom, která by v daný okamžik byla v lepším rozpoložení..
Reagovat
Jan
Je jasné, že Pála potřebuje k 2 singlistkám dobrý debl. A to jsou H+H, byť v singlovém žebříčku jsou za Zakopalovou. A třetí singlistku nominovat nemůže, takže Klára má bohužel smůlu.
Reagovat
Jan
Podobně, když byly aktivní Záhlavová-Strýcová a Benešová, dostaly ze stejných důvodů přednost, i před Cetkovskou. Byť mám pocit, že Pála Zakopalovou i Cetkovskou přehlížel i v době, kdy Šafářová nehrála zas tak dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka, Petra i H+H jsou super a všem, kdo mají blbý kecy, že vyhrály jen díky štěstí, přijdu za pár let nastavit zrcadlo, aby viděli svoje protáhlý ksichty, až takový tým nebudeme a budeme vypadávat v prvním kole. Český divák s oblibou hledá kazy i na výhrách a po letech prstíčkem hrabe a špendlíčkem kopá......

Holkám se dá jen poděkovat, Petře (a vlastně i Lucce) poslat účtěnku od kardiologa a popřát, jim ať je nelehká výhra nad hráčkou top 10 nakopne a v budoucnu mají v zápasech co nejvíc těch dobrých momentů a co nejmíň něch pokažených. HOWGH
Reagovat
Jan
Máš pravdu, ale mají ji i kritici. Samozřejmě jsme všichni rádi za vítězství i za postup, bez ohledu, jestli kritizujeme nebo píšeme oslavné ódy. Zase třeba Petra má stále co zlepšovat, aby se přiblížila formě z roku 2011 a Lucka vyhrála díky labilitě Stosurové, která hrubě nezvládla koncovky setů, jinak by ji asi porazila. To nic nemění na tom, že Lucka hrála výborně. Na kdyby se naštěstí nehraje, takže můžeme všichni slavit. Já osobně kritizuji Petru ne proto, že bych ji chtěl špinit, ale proto, abych ukázal, že nehraje nejlíp a že se jí to s takovou hrou v dalších turnajích vymstí, pokud s tím něco neudělá. A určitě tak smýšlí přinejmenším většina těch, co Petře něco vytýká. A Lucka, ta se během posledního roku krásně ve Fed cupu zlepšila a je potěšení její hru sledovat. A H+H zaslouží taky pochvalu nejen za Fedcup, ale za celý loňský rok, kdy měly nádhernou sezónu i když ve finále GS už jim to tak nešlo. Rozhodně nemusíme takový tým mít pořád a můžou a asi i přijdou zase hubenější roky, takže v každém případě bychom si výsledků Fedcupového týmu měli vážit a být rádi, že se jim tak daří. Což dělám i jí i když to možná vždycky tak nevypadá.
Reagovat
smazaný uživatel
A je třeba po 158 omílat, že Petra hrála zase blbě? Hrála. Ale to jsme snad všichni viděli. O to víc by se mělo ocenit, že i tak vyhrála. Kdyby některá z těch kritik přinesla nový úhel pohledu, taky ji ocením, ale tady se opakuje to co bylo řečeno 100x. Petry je mi fakt líto pořád ji někdo analyzuje až do mrtě, na titulku Blesku už je zase za Lvici a v žumpě diskuzí iDnes je pořád Michelinka. Musí z toho mít chudák v hlavě hroznej zmatek. Já nejsem zavilý kritik jako Tommr ani nenosím Queshovy růžové brýle, vyznávám zlatou střední cestu. Myslím si, že dnes by se bylo slušelo jen poděkovat. Za pár dní v Dauhá ať se kola kritiky klidně zase vesele točí.
Reagovat
dadaft
ne že by to bylo úplně špatné - docela se mi líbilo, že v obou zápasech dokázala Petra předvést čtyři pět gemů v řadě slušný tenis - to by mohlo pro začátek na slabší soupeřky stačit.
líbilo se mi, že docela dost zařazovala servis na tělo - servis na tělo sice není tak efektní, ale je to moc prima věc, když funguje...
- taky bekhend místy zase slušně fungoval.
- voleje hrůza - ona dokáže vyprodukovat skvělé přípravné údery, ale ve srovnání se Sam či Venus to je bída...........
........ nevím, napadlo mě, jestli by se s ní přece jen neměla stát ortodoxní baselinerka...
Reagovat
smazaný uživatel
Ortodoxní baselinářka asi ne, dneska z jejích volejů šla sice hrůza, ale ona je umí zahrát i daleko líp. Navíc to vypadá, že se debla do programu rozhodla zařazovat častěji, takže tam si ty voleje určitě bude moci procvičit. ;-)
Reagovat
dadaft
* z ní
Reagovat
smazaný uživatel
Mno vidim, ze se tu zase rozhorela kvitovska diskuse:0)
Ja nic dnes ani nevidel, a jak se rika, co oci nevidi, zily netrha:) CR postoupilo tak co vic resit...

Proto opet si neodpustim par poznamek k samemu FedCupu. Toz znate mne:) jsem to od posledne jeste vylepsil:D))))

1/Turnaj stale neboduje hracky. Podle mne absurdni situace a ignorace samych hracek - si rikejte, co chcete. Je po olymp. hrach a ve svete se omluvenky jen hrnou...priklad Srbska hovori za vse. Ale asi jsou fakt nektere zranene...budiz. Ale stejne, je to potom takove polovicni. Ono celkove je to takovy chaoticky podnik.

2/By mne zajimalo, ktery borec vymyslil, ze debly hraji ty holky nakonec, uplne to ubira na nejake atraktivite, je to na houby. Kdyz se rozhodne v singlech, tak ten debl dostava vyznam pinkacky na dvorku...nebo nejake exhibice:) Vyzkouseny model z DC mne pripada teda lepsi. Teoreticky si ty deblistky nemusi zahrat "na plno" za cely rocnik. Fakt to nechapu.

3/Svetova skupina ma pouze 3 kola...toz dalsi takova nedopracovana vec, ma to potom nadech takove rychlokvasky. Skupina II hraje stejne, takze je tam mene zemi a ty dalsi skup. pinkaj skoro cely tyden...takze potom je to cele nevyvazene...treba Radwa pinka uz od uterka, aby pak sla pinkat na turnaj, proti tomu jedno pinknuti Lucky vyzniva dost divne. (Jako pro Lucy - jasne, je to lepsi:) Ale jakakoliv rovnovaha mi v tom chybi.

4/Na FC nejsou schopni najit nejake lepsi terminy, v tydnech, kde jsou nejake male turnaje, nebo pred nimi...neee to musi byt pred lepe bodovanymi turnaji. Obcas mne to pripada, ze to flaknou jak to flaknou...a to maji o jedno kolo min nez DC.

5/Finale by se mohlo hrat na 3 vitezne sety. Urcite by ta soutez dostala vetsi smrc. Tak mne spis pripada, ze to je, aby to bylo.

Je to vic nudne, nez zajimave:))) Kdyby to zmenili, tak si myslim, ze by o tu soutez byl i vetsi zajem ve svete, aspon trochu ve smeru urovne DC.
Reagovat
smazaný uživatel
až na ten 5bod beru:))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak je pravda, ze na TM WTA se jednu dobu hralo na 3 vitezne, potom to zrusili...mne to ale prislo zajimave, osobne se mi to i libilo.

Uznavam, ze 5bod mozna vic mysli o divactvu a ne na ty holky:) Ale ty body tem holkam by fakt meli dat, je to ostuda...:)
Reagovat
dadaft
já taky.
Reagovat
VlS
S body 1), 2) a 4) souhlasím, s body 3) a 5) moc ne.
Reagovat
tommr
s prvníma třema bodama stoprocentní souhlas. S tím čtvrtým bodem je to těžký, protože ženský mají kratší sezónu než muži. Co se týče pátýho bodu tak nesouhlasím - já bych naopak zrušil zápasy na 3 vítězný sety u mužů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
1) to je v dikci WTA, s tím ITF nic neudělá

2) Podle mě je ten důvod v tom, že zápasy děvčat jsou kratší než zápasy mužů, zvlášť když v DC se hraje na tři vítězné. A ekonomicky by se prostě roztáhnout program na tři dny nevyplatilo. Pokud by se debl přesunul ve stávajícím dvoudenním programu na třetí místo, znevýhodnilo by to týmy, které nemají tak širokou základnu, protože pokud by mezi deblem a singlem nebyla pauza, těžko by do debla naskočily singlisty. A pokud by byla, bylo by potřeba nějak zabavit diváky..

3) Přijde na to. Třeba chlapi v DC neustále brblají, že 4 kola jsou moc, dokonce jsem četl i úvahy, že by se DC mohl hrát ve dvouletém cyklu. Podle mě je FC v tomhle řešení lepší.

4) termíny se konzultují s WTA, kdyby byly tak strašně nevhodné, byly by jindy..

5) nevidím důvod, proč by finále mělo mít více setů než jiný zápas. Navíc v týmové soutěži nejde ani tak o počet setů jako o počet zápasů.

Kromě toho, mám pocit, že o FC je z hlediska top hráček větší zájem než u mužů o DC..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Agnieszka pinká? :D -_-
Reagovat
smazaný uživatel
Bod 3!

Tydenni vysledky Cskupiny:
-------------------------
PolskoxRumunsko 2:1
PolskoxIzrael 2:1
polskoxTurecko 3:0
RumunskoxIzrael 2:1
RumunskoxTurecko 1:2
TureckoxIzrael 1:2

Tobe to prijde jako ok? :D) Mne teda ne...:) Holky to musi odpinkat do 3-4 dnu behem tydne. Sorry, ale to je ulet:)
Kdyby to bylo na 4 kola, jak Acko, tak Bcko, tak by tu nebyly takovy ulety...
Reagovat
smazaný uživatel
Vsechny pinkaj, nebo ne?:)
Reagovat
smazaný uživatel
1) nesouhlasim, vzdy se da neco udelat, kdyz se chce.

2) nemluvil jsem o trech dnech...nevidim v tvem argumentu nejakej smysl...porad bych to nechal na dva dny. je to preci tymova soutez, tak co...nakonec, ze ty nizsi skupiny hraji 3xvic porci zapasu, to ti jako nevadi...:)))

3)Chlapi maji uplne jinak nabitou sezonu, opravdu nabitou.
S dvouletym cyklem bych souhlasil. Dokonce i s triletym:)

4) Zapasy se konzultuji, body ne...hmmm, tak neco jako jde a neco ne...tady si to jeste jednou promysli:)

5) Na tu jsem uz reagoval, na to mas odpoved vyse:)

DC je teda vic sledovanejsi... Potvrzuje to i vetsi zajem Eurosportu o DC nez FC...take mam mimo CR zkusenost, ze spis se zna DC...Ale tohle bude u Tebe spis osobni:))) vic sledujes WTA:)))
Reagovat
smazaný uživatel
1) Chtít musí WTA. A WTA se moc nechce, tohle ITF nebo kdokoliv jiný těžko ovlivní.

2) Vždyť vysvětluji, proč ve dvou dnech nemůže být debl na třetím místě

3) mužská sezona je o tři týdny delší než ženská. A nemyslím, že je tak strašlivě nabitá, když pánové po sezoně ještě mají spoustu času a sil na exhibice.

4) Program sezony schvaluje WTA a pokud ITF chce, aby v programu byl i FC, musí se s WTA nějak domluvit, ale neznamená to, že by si ITF mohla diktovat podmínky, ba naopak. Takže těžkou můžou dotlačit WTA k tomu, aby za FC udělovala body.

5) ok :-)

Já mluvil spíše o zájmu hráček/hráčů ho hrát, než o zájmu diváctva, ale asi máš pravdu, tady jsem dost subjektivní. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
1) Tady se neshodnem:) Argumentem spis potvrzujes neschopnost ITF, ale take je to trochu o hrackach...:) Neslevim:)))

2)Ja vim, ze mi to vysvetlujes:) Ja to jen nechapu:))) a nesouhlasim:)
Dva dny, debl na 3 miste. Pro mne jednoduchy. Tvuj argument neberu, tymy v C-skupinach hraji 9 zapasu za tri dny...takze predpokladam, ze mi nebudes tvrdit, ze jejich zakladna na debla je mnohe vetsi:) Takhle deblistky si ani nemusi vubec pinknout, tim to postrada smysl...

3)Tak holky ty exhibice snad hraji take ne:)? A maji mnohem delsi pauzu pred lednem. Vetsina 2 mesice ani nemusi hrat, nektere nehraji i dele:)
Jako muzska sezona je teda slusne husta...

4) ad. 1)

Jo holky jsou vic odpovednejsi, tak se to zneuziva:)))
Reagovat
smazaný uživatel
1) + 4) ITF prostě nemá páky dotlačit WTA k tomu, aby za FC udělovala body. s tím se smiř. ;-)

2) Já už to líp vysvětlit neumím. A argumentova "C" skupinou mi příjde jako nepřesné, v "C" skupině, se hraje na dvě vítězná utkání, ne na tři. A to je dost podstatný rozdíl.

3) hrají, to ani nepopírám. Jen když vidím, kolik času a sil mají na exhibice chlapi, zdá se mi argument o extrémně náročné sezoně poněkud nevěrohodný..
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme smirovat se s tim nebudu:)
Spis se smir s tim, ze mne neprekecas:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřekecám. Ale mám pravdu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D)))) Si s tou pravdou namaz chleba. Pockej, az sa to zmeni, budes cucet na tu svou pravdu:))) jak sa zmeni v jinou:)))

Jednou jim ty body daji!:))) Neboj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já přeci chci, aby za to holky dostávaly body! Jenom tvrdím, že ITF nemá páky, jak k tomu WTA dotlačit. A body uděluje WTA, ne ITF.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec se los nepatrně změnil, jelikož se z turnaje odhlásila Dominika Cibulková. Lucka se tak stala poslední nasazenou a s Petrou si nakonec určitě nezahraje. Případná soupeřka pro Lucku v osmifinále - Vika Azarenka.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to by se měla i Petra posunout ne?? nebo nevim jak by se tohle mělo řešit? :D
Reagovat
tommr
z našeho pohledu jsou to dost zásadní změny:
Petra na tom trochu vydělala, protože Hsieh nebo Petrova se mi zdají lehčí soupeřky než Lucka ...
Lucka naopak asi nebude moc nadšená, protože proti Petře by měla určitě větší šanci než proti Azarenkový. A to ještě bude muset nejdřív porazit Jovanovskou proti který na AO pohořela ...
Hlavní ale je, že na sebe nemůžou narazit už ve třetím kole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ne ne. Pořadatelé prostě Lucku nasadili na místo Dominiky, která měla původně do osmifinále Azarenku. Petra se nikam neposunuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojana se nakonec taky odhlásila :)
Reagovat
tommr
na příkladu Cibulkový nebo Jovanovský je názorně vidět jak jsou hráčky, který hrajou FC znevýhodněný oproti ostatním. Vsadím se, že pár hráček se z Doha ještě kvůli únavě z FC odhlásí nebo vypadne už v prvním kole ...
Reagovat
smazaný uživatel
jasný no. Ale tak třeba pro Petru nakonec ty 2 zápasy ve FC můžou být plus. Aspoň se trošičku rozehrála a třeba nabrala trošku sebevědomí.
Jinak s tou Luckou... Petra je určitě přijatelnější soupeřka než Azarenka, ale jakožto nasazená má větší šanci se do toho třetího kola vůbec dostat. Záleží na úhlu pohledu..
Reagovat
tommr
je pravda, že Daniilidou a McHale jsou pro Lucku určitě snadnější soupeřky než Hsieh a Petrova. Postup do třetího kola ale pro Lucku nic neřeší - ona se potřebuje dostat aspon do čtvrtfinále, aby bodovala a z tohodle pohledu byl zase lepší původní los - proti Azarenkový se její šance na postup blíží skoro nule ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
njn, čtvrtfinále bych Lucce přál, ale né na úkor Petry. To by mě Lucka celkem naštvala :)) Však bude mít ještě hodně příležitostí letos zabodovat jinde :)
Reagovat
tommr
já jsem s tou změnou taky spokojenej. Ted můžu naplno fandit Petře i Lucce. Kdyby spolu měly hrát už ve třetím kole tak by to byl pro mě velkej problém. Nakonec bych nejspíš taky přál Petře, ale strašně bych u toho trpěl ... :)
Reagovat
Frick
Co myslíte, jak velká je šance, že by se FC / DC u nás hrál taky jednou venku? Trochu jsem se díval do historie, a FED Cup naposledy nižší skupina proti Japonkám v dubnu 2005 a Davis Cup zřejmě baráž proti JAR v září 1998 (na Wiki je "Prague, Clay" - takže Štváňa?)...

Při součastný listině - pokud by semi FED Cupu bylo doma a hodila by se nám antuka, tak by se šlo ven?

U Davise je to asi všechno ještě komplikovanější - Snad kombinace (opět) červencovýho čtvrtfinále + potřeba antuky? V září to asi padá z důvodu časnější tmy (možná ještě více než počasí...)
Reagovat
George_Renel
Ale v současné době přece není problém položit jakýkoliv povrch včetně antuky položit i v hale. Není to tak neobvyklé.
Reagovat
Frick
To jo, ale nějak mám pořád na to, že tenis je stále o něco více venkovním sportem,,,
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě jak sám píšeš - jediný vhodný termín pro venkovní utkání v našich zeměpisných šířkách je asi to ČF DC, jindy dost těžko.
Reagovat
tommr
jít u nás se zápasem FC v půli dubna ven by byl nezodpovědnej hazard - nebylo by možný zaručit regulérní průběh a diváci by si asi moc komfortu neužili ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za to by vám Petra moc nepoděkovala, když je hala prostředí, kde se cítí nejlíp.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Péťa hraje zase čtyřhru ve Wickmayerky a první kolo je docela sluišné tak sand si připíše i tady ňákej bodík :):D a úderovou jistotu:)))
Reagovat
Karl
Ta čtyřhra Petry mi udělala radost, myslel jsem si, že to bude jen jednorázovka v Paříži. Ale co mě už, dá se říct naštvalo, :D že H+H zase nehrají spolu. S takovou se na TM jen s těží kvalifikují. Hlaváčková bude hrát s Luckou Šafářovou a Lucka na turnaji vůbec nefiguruje. Od tohoto týdne navíc mají zase úplně rozházené body v žebříčku.... protočení očí :D
Reagovat
smazaný uživatel
H+H nehrají spolu asi kvůli tomu že Andrea dostala možnost hrat v Dauhá a spolu měli hrát asi až v Americe ale tam asi nejspíš odletí jen Lucy:)
Reagovat
smazaný uživatel
Péťa hrála jeden z nejlepších zápasů poslední dobou a myslím že jí tohle nakopne jo občas měla menší problémy a někdy hrála výborně ale myslím že takhle podobně hrála i minulý rok . Tenhle zápas tak trochu i vybojovala a doufám že ji to nakopne a v Dauha a uhraje dalších pár zápasů!! :) aspon to QF :) budu držet palce!!!:))
Reagovat
Roger_Federer
Tohle byl strasny zapas, dve hracky top 10, obe labilni, obe vitezky granslamu...uroven hrozna..
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes jsem hledal přirovnání ke hře dvou hráček svëtové desítky a bohužel jsem nenašel nic lepšího než " OKRESNÍ PŘEBOR"
Reagovat
skott
tak to vypadá, že to bude asi Liezel Huber s Varvarou na rozhodující čtyřku.
Reagovat
dadaft
Lepčenková je asi v klidu, Huberová má zkušenosti - bude to stačit na Italky doma na antuce?
Reagovat
skott
nejsem si jistej, Huber dostala před týdnem od Italek dvakrát 1-6 v hale. A Varvara není zrovna deblistka.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratujuji k vyhre a dekuji za hororovou zapletku :)
Reagovat
dadaft
no vida, někteří to umí ocenit. ))
Reagovat
freeteepek
Zápas dvou nejvíce labilní hráček z top 10 naplnil očekávání.Moc se mi líbilo, jak komentoval Svačina. Bylo to věcné a se znalostí věci. Např. když Petře vyčítal špatný pohyb nebo chyby na volejích. Pravě na volejích byl mezi hráčkami největší rozdíl. Zatímco Sam prokazovala zkušenosti z deblu a nezkazila jediný volej, Petra měla úspěšnost odhadem 15%. Normálně mívá zhruba 50 a já pořád nechápu, proč ty voleje hraje, když nemusí. Někdo by jí na ty čísla měl upozornit. V prvním setu za stavu 1:1 a 0:30 při podání Stosurový měla Petra na raketě brejkbol, jenomže zkazila volej kousek za sítí. Kdyby si nechala míček dopadnout, tak by nejspíš nakonec Sam brejkla a první set mohl mít následně úplně jiný vývoj. Mě na Petře vadí tyhle celkem zbytečný, řekl bych taktický , chyby. Zbybečně se pak dostává pod tlak a z toho tlaku potom pramení další chyby. Třeba na servisu. To velké množství dvojchyb bude mít určitě psychické pozadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra určitě není labilní hráčka, i v top 10 jsou daleko labilnější.
Reagovat
smazaný uživatel
buďme rádi, že to nakonec nějak dopadlo. kdyby vyhrala první set, třeba by potom nevyhrála
Reagovat
freeteepek
Kdo prosím Tě z první desítky může soutěžit s těma dvěma v labilitě? Už i Li Na se pod novým koučem pěkně zvedla a na letošním AO to jasně ukázala. Vika, Sara, Marie, Serena, Aga - hrají bez větších výkyvů a s minimem zbytečných chyb. Kerberová se taky vypracovala na sebevědomou, psychicky odolnou hráčku. Tak už zbývá jedině Marion.
Reagovat
smazaný uživatel
V zásadě všechny. Nejstabilněji hrají Serena a Máša, Vika s tím občas mívá dost problémy, Li je tím proslulá už hodně dlouho a rozhodně se toho nezbavila úplně, o Marion to víme všichni, Sam je jasná a ani ostatní nejsou zrovna prototypem stability, i když jsou na tom v současnosti o trochu líp než Petra. Ale Petra rozhodně není labilnější víc, než ostatní.
Reagovat
nouma
Australanky si to bohužel prohráli sami, ale minulost se neptá a všichni vidí jak skvělé výkony podala dvojice Lucka a Petra. Myslím že je to silně nespravedlivé. Ano jsem Čech ale moc sem si přál abychom prošli stejným peklem jako Rusky. Holky měli obrovský kus štěstí ale všichni rádoby odborníci o tom nechtějí ani slyšet. Vyzdvyhujete tu hru obou našich hráček ale ale taky jste museli pěkně nadávat když včera obě ¨výherkyně¨ prohrávali svoje 1 sety. Mrzí mě že Samantha musel projít takovým očistcem ale snad ji to nakopne do další části sezony. Jarmilla nejsympatičtejší z Australanek. No nic Andy, Petra a Lucie do Dauhá a tam se ukáže.
Reagovat
smazaný uživatel
Je sice hezké, že jsi Čech, ale s češtinou se viditelně moc nekamarádíš. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A Slovensko je taky blízko :) Jestli Rusko nebude být Šarapku a Cibule bude v pohodě, tak můžou do toho finále klidně projít :)
Reagovat
dadaft
no, Italky mají docela trable.
Jamie, i když antuka není její šálek kávy asi sroivná s Robertou na 1:1, a Sára prohrála (???) ...
Reagovat
tommr
já bych byl radši kdyby postoupily Italky. U Američanek by v semifinále hrozilo, že nasadí svojí nejsilnější sestavu v čele s Williamskama a to by asi naše holky nezvládly ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, že jestli to Vinci vyhraje, tak potom se Sarou ve čtyřhře vyhrají.
Reagovat
dadaft
to jo - ale aby na 4hru vůbec došlo...
1:1
Reagovat
VlS
No, vypadá to, že Roberta bude mít velkej problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Dyt píšu, jestli Vinci vyhraje :D
Reagovat
Faddova
Sára prohrála, Lepčenko hraje nějak dobře, super údery, Sára hrála dneska příliš neškodně... Roberta se tam celkem plouží, už včera měla svalové problémy a tak tak, že to dohrála, bude ještě muset zabojovat... navíc ještě ta případná 4hra, nevím, nevím...
Reagovat
dadaft
sakra, mně se ta Jamie hrozně líbí...
Reagovat
dadaft
celkem dost těsných autů od Jamie... - vyhraje zkušenost, antuková vyhranost a vysoký standard Roberty Vinciové.
Reagovat
Faddova
Celkem jsem zvědavá na tu 4hru, Huber taky není žádné ořezávátko...
Reagovat
Faddova
...když Vinci udělala čest svému jménu a vyhrála ;-)
Reagovat
VlS
Tak to by se měla jmenovat Vici a ne Vinci
Reagovat
smazaný uživatel
Petra porazila hráčku top10 to se ji minulý rok podařilo teprve někdy v srpnu:) :) a to by ji taky mohlo pomoci že porazila takhle dobrou hráčku :))
Reagovat
Bob
Ano, jejich vzájemná bilance je nyní 4:0 pro Petru. Petra má dobré bilance s některými hráčkami TOP 10. Např. s Azarenkovou, Errani, Radwanskou. Otázka je, jak by zápas vypadal, kdyby spolu měli hrát teď, většinou se jednalo o zápasy z roku 2011, kromě Errani, kterou Petra porazila na AO, ve Fed Cup a na New Havenu v roce 2012.
Reagovat
tommr
máš pravdu - loni měla Petra bilanci s top-10 hráčkama 3:7 a všechny 3 výhry vybojovala až ve druhý polovině sezóny na turnajích v Americe (dvakrát v Montrealu a jednou v New Havenu) ... :)
Reagovat
PetaM
Gratuluju k vítězství, i když to by nebyla Petra, aby to nebylo o nervy jako vždy :D :D Za stavu 5:0 ve třetím setu mi taťka říkal, že to je jasný zápas pro Petru :D Samozřejmě jsem byl při zemi a řekl jsem mu, ať neříká hop, dokud neskočí. Přál jsem Petře, aby to bylo 6:0, max. 6:1, ale držel jsem se při zemi a bohužel z toho byla najednou otočka na 5:4, ale pak mi bylo jasné, že Sam se neudrží v zápase a bylo jasné, že Peťa zvítězí :D Jsem za to rád, i když ty nervy mě stály hodně :D :D A háčka excelentní :D Gratuluji holkám k postupu do Semi :) :)
Reagovat
petrulinka
Tak Petra tam má velmi těžký los. Jenže kolikrát měla los lehký a stejně se jí nepovedlo dostat daleko. Tak možná, že ten těžký los ji nakopne a dojde co možná nejdál. Celkem by mě zajímalo, jak by dopadl zápas mezi Petrou a Luckou.
Reagovat
PetaM
Přesně tak, doufám, že se holky potkají a svedou hezký souboj :D :D A ČF Serena :D To bude potom mnohem zajímavější :D
Reagovat
tommr
holky jasně ukázaly, že umí a že kdyby došlo k nejhoršímu tak by ten třetí bod v deblu určitě udělaly. Pro Petru a Lucku je to vědomí, že mají za zádama tak kvalitní debl určitě velký povzbuzení ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně obdivuju ty, co fandí Sam. To musí být vážně o nervy. Asi bych jenom zopakoval, co jsem napsal včera... No prostě o tomhle víkendu platilo, že jakmile měla Sam v důležitých momentech nějakou šanci, tak ji nevyužila. No a že těch šancí bylo... Co se týče tie-breaků, tak tam bych přirovnal Sam asi k anglickým fotbalistům v penaltových rozstřelech.

K zápasu: První set se povedl Sam. Od stavu 2:2 vnutila Petře svou hru a Petra si moc nevěděla rady na síti. Měla tam několik nepovedených volejů... Ve druhém setu byl ten vývoj skoro až neuvěřitelný. Nejprve šest brejků (tři na obou stranách) a potom tři čisté hry (dvě pro Sam, jedna pro Petru). Sam měla za stavu 5:4 mečbol, ale Petra to ustála a dala velmi dobré druhé podání na tělo. V tie-breaku se Petra chytla, naopak Sam ukázala, že zkrácené hry prostě neumí... Třetí set vypadal dlouho jednoznačně. Petra začala hrát svůj nejlepší tenis o tomto víkendu a dostala se do vedení 5:0. Jenže potom zase přestala hrát a Sam jakoby už nebyla pod tlakem a řekla si, že za tohoto stavu nemá co ztratit. Petra navíc začala dělat chyby a najednou to bylo 5:4. Sam měla dva gemboly na 5:5, ale vážně nevím, co by se muselo stát, aby je využila... Ani tuto šanci Sam neproměnila a Petra využila hned první mečbol, který zároveň znamenal český postup do semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná ty výkony Petry a Lucky nebyly úplně ideální a byly tam výkyvy. Ovšem stačilo to na jistý postup po třech zápasech a Češky zase ukázaly, že jsou ve Fed Cupu nesmírně silné. Podle mě jsou v něm silnější než kdekoliv jinde... Není to jen o tom, že Petra a Lucka jsou kvalitní tenistky, protože kvalitní tenistky má více států. Ale jde o to, že obě dvě pravidelně hrajou a spolu s dvojicí H+H vytvořily hodně silnou partu. V tom týmu je pohoda a to se potom přenáší na kurt. Holky si navzájem důvěřujou. Už před začátkem zápasu s Austrálií byli někteří novináři hodně dotěrní s otázkami na formu Petry. Ostatní holky ji podržely a daly jasně najevo, že jí věří... Prostě týmové soutěže vyhrává vždycky tým a Češky v tomto složení jsou Tým s velkým T. Za tento víkend jim opět patří gratulace!
Reagovat
Jan
Ano, přesně tak, plně souhlasím.
Reagovat
Heather_Fedex
pro mne osobne je stosur psychicky nejlabilnejsi gs sampionkou vsech dob
Reagovat
tommr
určitě to není náhoda, že se našim holkám daří ve FC mnohem víc než na normálních turnajích. Ta dobrá parta dělá divy ... :)
Otázka je proč Petře její tým nedokáže vytvořit podobnou pohodu i na normálních turnajích ...
Reagovat
petrulinka
No zřejmě potřebuje v týmu tebe, jelikož podle těch neustálých keců, které na Petru máš po každém zápase a je jedno, jestli vyhraje nebo prohraje, tak jí takový odborník jako ty v týmu chybí. Quesh má pravdu, mohl by ses někdy překonat a říct jen, Petro díky, žes vyhrála?
Reagovat
petrulinka
Monty díky, opět jsi hezky rozebral zápas jako vždy.
Reagovat
tommr
aby ti náhodou nepraskla cévka ...
Na rozdíl od fanatiků jako si ty nebo quesh nevidím svět jenom černobíle. Dneska může bejt spokojenost jenom s výsledkem - předváděná hra byla od Petry místama zoufalá a za vítězství může děkovat jen tomu, že Stosurová hrála ještě hůř a hlavně, že je neuvěřitelně labilní ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm, takže hra Petry ve třetím setu, kdy Stosur neměla minimální šanci(kolem 3:0), byla zásluhou strašné hry Petry nebo labilitou Sam?
Reagovat
VlS
RTak, že Petra není v dobré formě říká i ona sama a celý její tým, to je zbytečné zdůrazňovat. Je vidět, že jsi tenis nikdy nehrál a proto tak hloupě kecáš. Sam odehrála v 1. a 2. setu hodně dobrej zápas a ve třetím se dokázala vrátit a hrála super.
To je potřeba oňuchat na kurtu, to v rankingu nenajdeš :-)
Reagovat
tommr
píšu "místama" což znamená, že tam měla hluchý pasáže. Prvních 5 her třetího setu odehrála Petra velmi slušně, ale pak zase přišly 4 hry kdy hrála pod psa. Na labilní Stosurovou to dneska s odřenejma ušima stačilo, ale proti psychicky odolnější soupeřce by Petra nejspí neuspěla ...
Reagovat
tommr
na to abych viděl, že se Petra chvílema nedokázala trefit do kurtu nepotřebuju bejt rádoby tenisovej přeborník jako si ty ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna ty tady někomu vykládej něco o černobílém vidění světa..
Reagovat
VlS
nejsem a nikdy jsem nebyl přeborník, ale aspoň vím, jak to z kurtu vypadá a ne jen z čísel žebříčku :-) - jsi k pomilování
Reagovat
Denis92
finale Cesko - SLovensko by bolo skvele :)
Reagovat
smazaný uživatel
Musím ocenit, že Petra nezazmatkovala při tom mečbolu. Servis na tělo z druhého podání, nejlepší možná varianta za dané situace. Na druhou stranu Sam mi je až líto. Její tenis se mi líbí, přiznám se, že jsem jí držel palce, ale zase ta hlava... :-( Včera třikrát nedoservírovat set do vítězství (1. set, 1. tajbrejk, 2. set) a dneska si zase nechat takhle protéct tajbrejk mezi prsty... Škoda. Já být v její kůži, jdu si to asi "hodit" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nemáte někdo odkaz na rozlosování v Doha pdf?
Reagovat
tommr
tady to máš:

http://www.qatartennis.org/tournaments/index/48

všechny naše holky mají velice těžkej los a Petra, Lucka a Andrea se v případě postupu navíc budou bít mezi sebou ...
Reagovat
dadaft
dobře dotovaný Open turnaj je dobře dotovaný Open turnaj, to se nedá popřít. )) - v případě Kataru se hraje v luxusu a více o peníze, než o prestiž. od toho tady je Rogers Cup a jiné turnaje...
ale hráčská účast je skvělá, jen škoda rozjeté Li Na (a samozřejmě chybí i Pennetta, Zvonareva a Petkovič - aspoň mně. )), ale to je na dýl).
z pohledu mých koní:
Radwanská - má v pavouku silné hráčky, ale všechno takové typy, se kterýma si umí poradit. SF bych viděl velmi reálně.
Stosur - Sam zatím zrazuje psychika, druhý servis a trochu chybí odhodlání skutečně diktovat tempo po celý průběh zápasu - ale tak budu optimista, protože bych zase rád, jak někdo tady taky )), viděl zápas Stosurová - Šarapovová. )))
Kvitová - škoda, že je tam hned jak Šafářová, tak Hlaváčková, ale na QF by si Petra myslet měla...
Reagovat
VlS
Pennetta, Zvonareva, kdo to vlastně je?:-), To mě tam chybí víc Venus ve formě
Reagovat
smazaný uživatel
Zvonareva mi taky docela chybí. Poslední zápas, kterým sem s ní viděl, byl v Istanbulu 2011 proti Agnieszce, kde nehorázným způsobem nevyužila mečboly. Ale Aga všechno vrátí, i smeče do protipohybu :D
Reagovat
dadaft
tak to bude tím, že je nemáš tak rád jako já. ))
Zvonek, který umí skvěle bránit, ale taky to sázet k lajnám z forhendu i z bekhendu úplně stejně........
....... a Flavia, která dokáže (ač je skvělá síťařka, ale v singlu k ní vůbec nechodí) od základní čáry zničit i takové bomberky, jako je Maria Sharapova (US Open 2011, legendární zápas))).................
- mně zkrátka chybí. ))
Reagovat
dadaft
:-))
na některé hráčky tak Aga jistě působí. ))
Reagovat
dadaft
P.S. mluvím samo o stavu, kdy jsou hráčky v pohodě a drží jim i zdraví...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
i když to nebyla úplná smeč...spíš volej :D
Reagovat
dadaft
ale Wozniackou na tom TM zdrtila pěkně. )) - i když to bylo ve třech setech, tak tehdy to tam Věrka sázela neskutečně...
Reagovat
smazaný uživatel
To zase jo.. a nakonec díky tomu postoupila :D
Reagovat
VlS
no, Flavia je mi celkem volná, Věrku jsem měl docela rád, ale ke konci se mi nějak přestalo líbit její chování, řekl bych, že ústup z pozic moc nerozchodila.
Reagovat
dadaft
no, je fakt, že na začátku její kariéry to na žádné úspěchy na grandslamech nevypadalo......
.......... a teď měla vrcholit její kariéra, která zatím byla překvapivě úspěšná a tak ji to trochu deptalo....
ale nechci ji omlouvat...
Reagovat
misa
dneska vyhrála!!! Ukázalo se, že její největší problém je v hlavě - pokud je uvolněná a věří si, hraje výborně. Velká gratulace Petrušce k dnešnímu vítězství, moc mě potěšilo, jak byla odhodlaná a bojovala o každý míč. Zároveň děkuji Petře a Lucce za včerejší představení, byl jsem při tom :-)
Reagovat
tommr
byl to ale šílenej zápas ve kterým jsem chvílema nevěděl jestli se mám smát nebo brečet ...
V prvním setu hrála Petra velice špatně a Stosurový stačil k jeho zisku jen průměrnej výkon. Ve druhým se Petra sice trochu zlepšila, ale co získala na returnu tak zase poztrácela při podání. Zlomem byl asi odvrácenej mečbol po kterým se Stosurová úplně sesypala. Za stavu 5:0 ve třetím setu to dokonce vypadalo na kanára, ale to by asi ani nebyla Petra, aby zápas dokázala v klidu doservírovat. Nakonec ještě Stosurová málem vyrovnala ...
Vítězství a postup ve FC jsou sice krásný, ale trochu se bojím, že s touhle hrou Petra na nadcházejících turnajích těžce pohoří ...
Reagovat
smazaný uživatel
Chtít po tobě, aby ses aspoň jednou po Petřině výhře jenom radoval, a odpustil sis svoje pozápasové analýzy, to je asi moc, viď?
Reagovat
VlS
ve třetím od 2:0 do 5:0 to byla Petra z roku 2011, tak jen houšť a větší kapky
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to byl ďábelský tenis :D :) třeba je to začátek staré Petry :D
Reagovat
dadaft
i ve druhém setu v zápase s Gajdošovou (do stavu 4:1) to byl slušný mazec s dobrým servisem a fungujícím bekhendem.

Petře i holkám samo gratulace...
Reagovat
Jan
Nebýt 3. setu a tiebreaku ve druhém, bych Petru hrubě zkritizoval. Hodně předváděla tenis své současné neformy, netrefovala kurt, dvojchyby, ve 3. setu se naštěstí objevila na chvíli Petra z roku 2011 a to rozhodlo. Gratulace k výhře, ale Petra to zřejmě stále nebude mít na turnajích jednoduché. V podstatě nechápu, jak ji ten Kotyza trénuje, když má od loňského AO sestupnou formu. A chybí jí fyzička, je pomalá na kurtu a u mnohých míčů byla pozdě.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby ses víc zajímal, tak bys věděl. Ostatně já mám vůbec pocit, že nejvíce cítí potřebu radit Petře ti, co dění kolem ní vlastně vůbec nesledují..
Reagovat
Jan
Nesleduji, protože tomu nechci věnovat tolik času. Stačí mi, co vidím na kurtu. A to bylo zřejmé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje volba. Pak se ale vyvaruj svých knížecích rad..
Reagovat
Jan
Podle tebe hrála Petra úplně super, že ? Nezpochybňuji, že vyhrála, ale jinak si kup brýle.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne super, ale dobře. A pokud to zpochybňuješ, očaře potřebuješ ty.
Reagovat
Jan
Uvidíme, jak se jí bude dařit na turnajích. Přeji jí, ať jde zase nahoru.
Reagovat
Bob
Zase nám s nervy nešetřila. A ještě vzkaz pro Denisku - raketu do ruky a nasup si proti Sam sama :))
Reagovat
Bob
*nastup
Reagovat
Nancy_z
je extrémně ukecaná... kdyby řekla jen polovinu, tak by toho bylo až až... nejhorší jsou ty její otázky na hráčky, kdy se v jedné větě ptá a zároveň si na to sama odpovídá...
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně poprvé v sezoně dvě výhry v řadě. Moc si přeju aby tohle byl odrazový můstek k lepším zítřkům.
Reagovat
smazaný uživatel
Poprvé od US Open...pokud se nepočítá extraliga..
Reagovat
Nancy_z
Pro Petru to bylo důležité vítězství. Myslím, že tam bylo hodně světlých momentů - skvělý return, slušné podání, sem tam moc pěkný winner. Určitě se od toho Petra může odpíchnout a věřím, že to pro ní bude ten zlom v sezóně ;-) No a taky ty nervy snad už budou jen lepší :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju :) Tohle by jí mělo nakopnout :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist