Kvitová: Od prvního míče jsem se cítila dobře

30. 6. 2015, 17:34
Aktuality 5
Nabita wimbledonskou energií vstoupila Petra Kvitová skvěle do letošního londýnského grandslamu. Na centrkurt tentokrát vešla sebevědoměji a méně nervózní než kdykoli předtím a za pomoci výborného servisu strávila na trávě jen pětatřicet minut. Nebylo to úplně špatně zvládnuté první kolo, pochvalovala si po zápase loňská šampionka.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© WTA)

"Budu ráda, pokud se nervozita přetaví v takový výsledek," usmívala se Kvitová po jednoznačné výhře nad Kiki Bertensovou. "Nevěděla jsem, co od sebe čekat, ale podávala jsem dobře a to bylo důležité."

Kvitovou většinou před zápasy sužuje velký stres a nervozita. Třeba loni před finále ve Wimbledonu měla tak stažený žaludek, že se ani nemohla najíst. Podobné to bylo před třemi lety, kdy poprvé jako obhájkyně titulu zahajovala druhý den na centrkurtu. "To jsem se opravdu třepala a necítila se vůbec dobře," vzpomínala.

Tentokrát nastupovala do zápasu s menšími obavami, jak zápas zvládne. "Až mě to překvapilo. Ale bylo to v pohodě a od prvního míče jsem se cítila dobře, takže to bylo o dost lepší. Ty zkušenosti, které za ty roky mám, mi pomohly," řekla.

Vedle zkušeností se opět projevilo kouzlo Wimbledonu, které v ní probouzí zabijácký instinkt. "Když jsem vstoupila na kurt, tak to byl hrozně hezký pocit. To oživnutí, ta pozitivní atmosféra tam dneska byla," popsala Kvitová.

Před zápasem s Bertensovou si pustila svůj loňský duel třetího kola s Venus Williamsovou a při utkání si vzpomněla na finále s Eugenií Bouchardovou, které rovněž uštědřila ve druhé sadě "kanára". "A po zápase jsem si uvědomila, že to nebylo úplně špatně zvládnuté první kolo," řekla Kvitová.

Po utkání se od trenéra Davida Kotyzy dozvěděla, že při vlastním podání prohrála jediný míč. "A zrovna jsem dala debla. Byla jsem naštvaná," smála se a k situaci doplnila: "Určitě je to hodně zvláštní úkaz. Chtěla jsem ještě risknout druhý servis za stavu 5-0. Ale to nevadí. Myslím, že i jeden ztracený míč na servisu je docela dobrý."

Při servisu se začala cítit dobře poprvé den před zápasem. "Začal mi lítat, ale to bylo poprvé. Tréninky měly vzestupnou tendenci," řekla Kvitová, která poprvé před Wimbledonem neodehrála kvůli nemoci na trávě ani jeden zápas. "Sice jsem se bála, až tady začnu trénovat, jestli mě něco nebude tahat, ale všechno je dobrý," podotkla.

I její zdravotní stav se každým dnem lepší. "Ještě mám pořád rýmu, ale to není nic neobvyklého. Už jsem skoro dobrá," řekla a zaťukala to na dřevo. Povzbuzením byla snadná výhra i fakt, že po nemoci nehrála vyčerpávající duel. "Je dobře, že jsem nehrála tři sety. Nemusela jsem moc bojovat, nechávat tam dost energie," řekla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
je to pohoda...
Reagovat
pockerface
Vždycky, když Petře něco bylo, tak vyhrála Wimbledon. V r.2011 jí bolelo rameno a domnívám se, že měla ovázané stehno, loni měla také ovázané stehno a vyhrála. Letos je to nachlazení, tak to vypadá, že opět dojde daleko :-)
Reagovat
letityfanousek
Já se domnívám, že Wimbledon vyhrála, když před soutěží nepatřila mezi favoritky. Tlak byl menší. Jsem zvědav, jak se s tím vypořádá letos, držím palce. A.Radwanska, Lisicki, Kerber, Wozniacki, Safarova+Karolina a Sharapova si na ní brousí nehty..
Reagovat
slacker
Koho ze jses letity fanousek?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist