Kvitová o mononukleóze: Konečně vím, proč jsem byla pořád unavená a slabá

11. 8. 2015, 08:29
Aktuality 98
Petra Kvitová prodělala na jaře mononukleózu, která byla příčinou její únavy a herní pauzy, oznámil včera tiskový mluvčí světové čtyřky Karel Tejkal. Dvojnásobná wimbledonská šampionka v rozhovoru pro WTA sice přiznala, že měla zpočátku obavy, nyní je ale ráda, že zná důvody své časté únavy a slabosti.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová prodělala na jaře mononukleózu. Zjistili to lékaři v Centru pohybové medicíny v Praze, když před jejím odjezdem na turnaje do zámoří odhalili při rozboru krve stopy tohoto virového onemocnění.

"Po Wimbledonu jsem měla pár dní volna a pak jsme znovu začali s tréninkem na další turnaje," řekla Kvitová po příletu do Toronta, kde bude plnit roli nasazené trojky. "Bohužel jsem se pak ale dozvěděla, že jsem prodělala mononukleózu, takže ty tréninky nemohly být takové, jaké by měly být."

Kvitová na jaře nehrála více než měsíc a půl. Kvůli únavě a oslabené imunitě se tehdy odhlásila z prestižního turnaje v Indian Wells, chyběla pak i v Miami a do hry se vrátila až při fedcupovém utkání proti Francii.

Po návratu na kurty ovládla antukový podnik v Madridu a zahrála si osmifinále Roland Garros. Ve Wimbledonu vypadla v pozici obhájkyně titulu už ve třetím kole. Už před Wimbledonem ale česká jednička pociťovala bolesti v krku a byla často unavená, kvůli čemuž se odhlásila z turnaje v Eastbourne.

"Bolelo mě v krku a po Wimbledonu jsem proto užívala antibiotika. Prášky mi moc nepomohly, byla jsem dost unavená a moje imunita byla špatná. Musela jsem tedy podstoupit další testy, které ukázaly mononukleózu," vysvětlila aktuálně čtvrtá tenistka světa.

Kvitová odmítá používat nemoc jako výmluvu za své nepříznivé výsledky v průběhu antukové a travnaté části sezony. "Je to těžké, když se dívám zpátky. Mnoho věcí je teď jasnější, ale nechci se nějak vymlouvat. Nikdo neví, jak bych hrála, kdybych byla zdravá. Pořád jsem měla šanci vyhrávat. Pro mě je to spíše vysvětlení toho, proč jsem se cítila tak často unavená a slabá."

Podle tiskového mluvčího světové čtyřky Karla Tejkala nic nebrání tomu, aby Kvitová hrála dál turnaje, bude ale pod dozorem lékařů. "Pořád chodím na nějaké testy a vše konzultuju s lékařem. Je možné, že ve mně stále něco je, ale hrát můžu. Musím na sebe ale dávat mnohem větší pozor a šetřit se co nejvíce to půjde. Pokusím se ale co nejlépe připravit na každé utkání, které mě čeká."

Mononukleóza není v tenisovém prostředí žádnou novinkou. V minulosti s ní bojovaly například Christina McHaleová či Heather Watsonová. Z mužů postihla ku příkladu Robina Söderlinga, který kvůli nemoci dokonce ukončil kariéru. V roce 2008 diagnostikovali lékaři tuto nemoc i Rogeru Federerovi.

"Zpočátku jsem měla strach," přiznala dvojnásobná wimbledonská šampionka. "Nevěděla jsem, jestli budu moct hrát v Americe a jak to celé bude. Na druhou stranu je to ale i pozitivní zpráva. Konečně totiž vím, proč jsem byla tak často unavená."

"I teď jsem tak trochu slabá, ale věřím tomu, že to zvládnu. Musíme nad vším dvojnásobně přemýšlet a udělat plán tak, abych mohla co nejvíce odpočívat. Udělám maximum, abych byla schopná hrát dobrý tenis. Doufám, že to brzy bude v pořádku," věří česká jednička.

"Když jsem na kurtě, tak jsem nervózní, ale chci vyhrávat a v zápase pokaždé nechám maximum. Sezona ještě nekončí, pořád je tu spousta turnajů a bodů k obhajobě. Předtím, než jsem zjistila, co mi je, jsem se chtěla kvalifikovat na Turnaj mistryň do Singapuru. Tenhle cíl bych ale opravdu ráda naplnila i teď, když vím o té nemoci."

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

98
Přidat komentář
smazaný uživatel
Panebože to je krááááva, prý kvůli toho prohrávala zápasy, tak to je trošku moc, to umí říct každý a vymluvit se na něco! Česká demence Kvitové nezná mezí
Reagovat
George_Renel
Panebože ty seš vůůůl.
Přečti si ten článek, případně rozhovor ještě jednou a řekni kdes to četl.
Reagovat
peggy
Makej mne 67,dela jsem sport toto mne odrovnalo,dnes ziji na hranici bidy.Drzim Ti palce,ale nelamej to.marie.
Reagovat
Roger_Federer
ja si myslim, ze ziti na hranici bidy Petre K. urcite nehrozi..ani jejim detem.
Reagovat
Frick
Dolbydigital7.1nukleóza by byla mnohem horší....
Reagovat
misa
Tak hlavně hodně zdraví, tenisová očekávání se teď přesouvají na vedlejší kolej.
Reagovat
Jabadu
Důležité je, že se Petra sama cítí relativně dobře. Zvláštně pozitivní věc je, že se to podepsalo na její postavě. Je zkrátka hubenější, i když si to hubnutí představovala asi jiným způsobem. Zázraky čekat nemůžeme, ale při jejím neměnném stylu je možné všechno.
Pro nás, fans a ultras, se nic nemění.
Buď soupeřku vypráská nebo se vyhází.
Jsme na to zvyklí už 5 let. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No tak vida. To je celkem nepříjemné onemocnění. To asi každý soudný přispěvatel uzná. Odmítači dál spřádají a budou spřádat konspirační teorie. Budiž jim ta radost dopřána. Promořenost virem EBV, který mononukléozu vyvolává je veliká. Potvůrka jedna. U někoho vyvolá onemocnění u někoho ne. Podstatné je , že darebáček, se nás bude držet a neopustí nás. Záleží jen na našem organismu , jak se s ním vypořádá. Důležitá je imunita. Moje zkušenost s EBV virozou: před zhruba deseti lety jsem byla hrozně unavená. Prohnali mě různejma vyšetřeníma, tu mi našli to, jinde zase ono. Půl roku to trvalo, nic nepomáhalo. Ale testy na EBV nenabrali. Před pár lety náhodně mi byla zjištěna aktivace viru EB....Pak jsem teprve pochopila, co mi bylo. Co naplat, únavu někomu prostě nevysvětlíš, u něj budeš stále ten lenoch, co nechce trénovat...prostě seš líná a líná....a neschopná a tváříš se jak umučení a ploužíš se atd.
Reagovat
slacker
Podle cetnosti priznani to vypada na celkem rozsirene onemocneni a nekteri o tom ani nemusi tusit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusí o tom tušit.... Prosím, ne ! Nemusí to tušit a ne o tom tušit! Jinak je to pravda. Promoření EBV virem je v populaci velké a jak jsem napsala, ne u každého vyvolá onemocnění a když ti něco je ( únava ) , někteří lékaři se nenamáhají s příslušnými odběry. Tak se to dovíš posléze ( když jsou pozdější komplikace) nebo vůbec( když si tvé tělo poradilo ).
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem, že EB virus má až 95 % populace.
Reagovat
LukasH
Na inf. mononukleózu není vůbec snadný přijít a testy na protilátky proti EBV nejsou součástí rutinních vyšetření. Napoví krevní obraz, ale stejně se dost dlouho čeká, jak se situace bude vyvíjet než se začnou specifičtější vyšetření vůbec provádět. Podle mě není ničí chyba, že na to u Petry nikdo nepřišel dřív. Pokud byla jen unavená, tak to mohli fakt přisuzovat spíš tréninku, navíc sama řekla, že do tenisu ani neměla chuť. A za zadkem jí nestojí doktor, kterej jí při sebemenší změně začne dělat všechny vyšetření, co jsou. Prostě se to stalo a je dobrý, že se na to přišlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu při déle trvající únavě - a Petra si na ni stěžovala už od podzimu - jsou testy na mononukleózu jedny z prvních, které se dělají. Nicméně jak tu někde psal blixa, pokud tu únavu přičítala tréninku a jiné příznaky (jako např. horečka) se u ní neprojevily, tak k tomu doktorovi nejspíš ani nešla.
Reagovat
LukasH
Dneska už daleko víc než v minulosti, to je pravda, nicméně po většinu toho období byla ta únava "jakože" pochopitelná - Petřina asijská tour, TM a FC. Pak jela podle Stobera, tzn. změna tréninkovýho režimu a sama řekla, že si skoro neodpočinula. Na začátku sezóny zase Austrálie - výhra v Sydney. Kdyby na ní ta únava přišla jen tak ve stávajícím režimu, při kterým dřív unavená nebyla, tak by to určitě začali zkoumat dřív. Ale tady to šlo ruku v ruce s (pro Petru) dlouhýma šňůrama výher a změnou kondičáka. Divný to začalo bejt po pauze, kdy tedy vyhrála Madrid a po Římě zas sotva pletla nohama...
Reagovat
smazaný uživatel
V tom s tebou souhlasím. I když mi teda není úplně jasná ta poslední věta, protože ji testovali až po Wimbledonu nikoli v souvislosti s únavou, ale v souvislosti s bolestí krku, kterou se běžným postupem nedařilo odstranit. A výsledek byl ten že v souvislosti s dříve prodělanou mononukleózou má sníženou imunitu, ale samotnou mononukleózu v současnosti nemá.
Reagovat
LukasH
V tý poslední větě jsem psal obecně, kdy jim možná ta únava mohla bejt divná - tj. po tom Římě, kdy Petra zase řekla, jak je unavená. Protože to jsem si poprvé řekl i já, že je to trochu divný, když tak dlouho nehrála a už je zas unavená. I když - hrála FC, vyhrála Madrid a pár kol v Římě a jak Petru známe, dlouhý zátahy nevydrží, takže to vlastně zas tak divný nebylo. A jestli to tedy odhalili až po W, protože jí bolelo v krku, tak ta předchozí únava nemohla bejt zas tak hrozná, aby si řekli, že se něco děje. Prostě se ta mono projevila jen lehce a to prostě to okolí napadnout nemusí, no. Je ale moc dobře, že na to přišli, protože jinak by to zase byly hádanky - co s tou Petrou zase je...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, holt se toho sešlo víc naráz. Co se únavy týče, já se trochu bojím toho, že má Petra tendence takové věci trochu podceňovat a má snahu je "rozchodit"..
Reagovat
Jan
Když překročí hranice, tak padne. Řekl bych, že teď je tenis vedlejší věc. I když nevíme jak vážně je tím zasažena. Pořád nějaké dohady - o trénnku, astma, ...
Reagovat
Jan
o tréninku
Reagovat
Jan
Ať se Petra šetří, není kam se štvát. Dokazovat nikomu nic nemusí. A s tou mononukleózou to není žádná sranda.
Reagovat
blixa
http://nymag.com/thecut/2015/08/serena-williams-still-has-tennis-history-to-make.html?mid=huffpost_lifestyle-pubexchange_article
Reagovat
dadaft
to je síla,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

na Serenu nemá nikdo.

byly tu i jiné brutálně namakané šampionky

http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/6/6615/6615694_55ef9dd09f7e7f3fd02c202244ae8242/images/Kim2.jpg.h513.jpg.767.jpg?ver=2

http://img99.rajce.idnes.cz/d9903/6/6615/6615694_55ef9dd09f7e7f3fd02c202244ae8242/images/samantha_stosur_uso2012.jpg?ver=2

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale na Serenu zkrátka nemá nikdo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz se neviti ok, tak proc jde hrat. Chytrejsi by bylo vypustit par mesicu a vratit se zcela zdavi, aby nedopadla jako Soderling. Domraceva taky prozirave radeji vynechala cely rok...neni to hazard?
Reagovat
VlS
v bleskovkách jste z Venus udělali Kanaďanku, možná by se jí to nelíbilo, ale zas by mohl být národní jedničkou, kdo ví, ale asi bych se jí přeptal :-)
Reagovat
slacker
Kanadanku? Udelali z ni domaci. Vis co vsechno muze znamenat slovo domaci?
Reagovat
dadaft
Toronto je v Kanadě, domácí jsou kanaďanky, ne Venus.
hlubokomyslné úvahy, že "domácím" je možno myslet celou severní ameriku, neberu.
prostě autor udělal ve zprávě chybu.
to se stává.
Reagovat
slacker
"Domaci" muze znamenat i jen misto na svetelne tabuly :-D
Reagovat
smazaný uživatel
V mezinárodních soutěžích obvykle reprezentant hostitelské země.
Reagovat
VlS
hurá do opozice, kdykoliv to jde, a když to nahodou nejde, tak taky. Když těto baví .....
Reagovat
slacker
ano do opozice proti myslenkovemu stereotypu pujdu vzdy rad.
Reagovat
dadaft
no, být místo Jankovič zápas Plíšková - Lučič, je dnešní program na Centru luxusní. ))

dost dobrých zápasů dneska, třeba výše zmíněný nebo Bouchard - Benčič,,,,,,,,,,,,,, ale match of the day je jednoznačně Azarenka - Svitolina.
((( trochu se obávám, že se současným připosránkovským tenisem dostane Elina pěknou latu,,,,,,,,,,,, ale stejně se těším )))
Reagovat
VlS
jak napovídá nazev " nemoc z líbání "
https://cs.wikipedia.org/wiki/Infekčn%C3%AD_mononukleóza
Reagovat
smazaný uživatel
Teď už je na to trochu pozdě :-)
Reagovat
VlS
no jo no, ale to je prevence stejně na pendrek, když cicmání je super činnost, zvlášť v tom správným věku.
Reagovat
tommr
jaký jsou šance, že se dneska nebude pršet a že se odehraje celej program? :)
Z našich by se dneska měly představit Karolína Plíšková a Bára Strýcová. Obě by měly odehrát nejdřív singla a pak ještě debla ...
Reagovat
slacker
50:50 nebo napoveda divaku
Reagovat
sprchon
A co přítel na telefonu?
Reagovat
slacker
ano zavolame Jankovi Zakopcanikovi
Reagovat
smazaný uživatel
Poslete dest z toronta nam a my posleme slunicko...:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
už před několika lety nám tady přece členové sekty haterů jednoho nejmenovaného hráče vysvětlili, že mononukleóza je jen výmysl západní propagandy, že skutečně nemocný či zraněný hráč se pozná především podle zafačovaných kolenou...
Reagovat
VlS
no, kdyby ty haxny byly v gypsu, tak by to vypadalo úplně neprůstřelně, zafačovaný nevypadají věrohodně
Reagovat
SubOptikT
Já to měl v desíti letech. Začínalo to jako angína, pak už jsem nemohl vůbec nic sníst, do špitálu na infekční jsem se dostal v polokomatu po 5 dnech od začátku. Na uzliny na krku, podpaží ani na játra jsem si nemohl ani sáhnout, dva dny jsem strávil na kapácích, ve špitálu celkově tři týdny, bez tělocviku 3 měsíce, dieta dva, nebo naopak, už nevím. Když už jsem byl asi 14 dní doma, snědl jsem dva blbé koblížky a do dvaceti minut byly venku. Koko tská nemoc, chápu Soderlinga i Ančiče, jak už to prostě nikdy nedali, jako dřív.
Reagovat
mendrit
Tak jako všechny nemci, tak i mononukleóze se u každého projeví v jiné síle. Já ji měl před 2 roky a průněh byl mnohem příjemnější něž chřipka. Příznaky jsou podobné, ale najistotu se to dozvíte až z vyšetření krve po několika týdnech kdy je vám podstatně líp.
Reagovat
George_Renel
Několikrát bylo skloňováno jeho jméno, jeho odchod od týmu, zda to bylo dobré řešení, či ne.
Podle mého skromného názoru, názoru člověka žijícího již léta s minimální imunitou a pod stálou lékařskou kontrolou, byl právě on, který coby profesionál měl "pozvednout obočí" a přemýšlet kde je po dobrém začátku chyba, proč její tělo nefunguje, měl ji hnát na vyšetření, konzultovat s lékaři. To mu rozhodně scházelo, a proto byl správně odejit.
Reagovat
slacker
Jak rikam byl nepraven pomluven a stale to hanobeni pokracuje u nekterych jedincu. Obetni beran za tlupu jinych amateru
Reagovat
Lunej..
vždyť víš úplný kulový, stejně jako my všichni, jak to bylo, tak co pořád děláš z něho chudáka? Seděl jsi u toho, když se řešil jeho odchod? Neseděl. Tak proč to pořád vytahuješ? Pak kdo tady má obscesi :)
Reagovat
slacker
Me staci ty pomluvy zde. Nejdrive ze ji udajne strhal a pak ze mel byt prvni kdo pozna mononukleozu nebo ji ma honit po doktorech
Reagovat
Lunej..
jaký pomluvy? Prostě se tu píšou různé názory, ty je píšeš taky, já to jako pomluvy neberu.
Reagovat
slacker
No, nazor ze kdyz se ukaze ze pricnou potizi je jiny nez se puvodne spekulovalo, tak si na domnelou obet musime vymyslet novy duvod proc je chyba opet u neho.
Reagovat
Lunej..
Za oběť ho bereš ty, jiní berou za oběť Petru, tomu se říká veřejná diskuse víš. A jestli ji diskutéři zvládnou na úrovni nebo ne je věc jiná. Pravdu se stejně nedozvíš, leda by ses kondičáka přímo zeptal, napiš mu, že ho lituješ, že je chudák a třeba ti odpoví. Jenže ty jsi takový místní masochista že? :)
Reagovat
slacker
ok rekl jsem nespravne obet ale presnejsi by melo byt "vinik"
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže, milej zlatej, jako důvod rozchodu se uvádí neschopnost dojít ke kompromisu a na tom se nemění nic ani přes mononukleózu.
Reagovat
Lunej..
Tys byl v minulém životě nějaký kat nebo něco podobného asi ne? :)
Reagovat
slacker
To je duvod jak na urovni vyhozeni prisneho ucitele matematiky ze neni schopen kompromisu a necha pulku tridy propadnout. A pak se ukaze mel ve tride same disnumeriky a diskalkuliky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, uvědomuješ si vůbec, že tím svým neustálým bráněním Stobera z něj de facto děláš neschopného blba co ani nepozná, že je s jeho svěřenkou něco špatně?
Reagovat
slacker
zajimava "logika"
Reagovat
smazaný uživatel
To je prostá logika.
Reagovat
Lunej..
No tak ty můžeš být na sebe pyšnej, že vždycky všechno víš líp než ostatní, teda myslím tady na TP a i když občas píšeš kraviny, tak si je obhajuješ. To je taky zajímavá diagnóza. :)
Reagovat
Lunej..
to bylo na slackera, snad to všem došlo :D
Reagovat
George_Renel
Já bych ti navrhnul, abys na mě nereagoval. Jinak začnu replikovat a udělám z tebe blba po každém tvém příspěvku, stejně jako to udělali ve vedlejší diskusi v tvém moudru o národnosti Venus.
Reagovat
slacker
To moudro je zalozeno na nejednodnocnanosti oznaceni american(ka).

PS: klidne se o to pokus. Ale ja z tebe udelam megablba.
Reagovat
George_Renel
Ani nemusím, podívám se na tvoji repliku a..... světe div se, děláš ho ze sebe sám. Soustavně. Tak vytrvej, moc práce ti to stejně nedá.
Reagovat
VlS
Georgi, tak snad Petra má i doktora, ne? tam bych hledal vinu, ne u kondičáka.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý týden chodím k doktorovi odevzdávat krev, jestli náhodou nemám mononukleózu, protože unavený jsem pořád. A v tomhle horku vlastně permanentně :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je to jenom ironie, kdyby něco :D Nevím, jestli je to z toho dost patrné :D :D
Reagovat
slacker
Ta odevzdana krev je tvoje nebo to nekde lovis?
Reagovat
George_Renel
Ale kondičák ji vidí v akci každý den a tak bych si myslel, že od něj mohl přijít prvotní impuls a ne tlačit ji dál a dál.
Napsal jsrm to jako můj pohled na věc, fabulují se tu horší věci.
Reagovat
blixa
Určitě ne jako součást týmu. Tenistky jsou soukromnice co si všechno platí a určitě jen pár jich bude mít vlastního lékaře, tipnul bych to tak na Serenu a Marfušku. U Petry to bude tak, že když přijde tak doktor vyšetřuje a léčí a když nepřijde tak holt nic. A jestli se jen cítila unavená, což nejspíše považovala za důsledek změny kondičního treninku, tak nejspíš ani u lékaře nebyla.
Reagovat
VlS
Ale to je možný, ale za to zas ten kondičák nemůže. Já tam tu vinu vidím u potvory viru, ale tady budem nadávat kondičákovi? Tak leda, kdyby jí dával umělý dýchání, ne?
Hlavně ať se dá dohromady a raděj ať je opatrná, žebř nežebř.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemyslím, že by kondičákovi někdo nadával, jen se konstatuje, že nepodchytil věci, které by podchytit měl.
Reagovat
slacker
No a prave tohle "mel" je to nadavani (ci nespravedlive osocovani), protoze to neni jeho parketa ani ukol. Nad ramec kondicaka fungoval jako fyzioterapeut, jenze to neni lekar
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo po něm nechce, aby byl schopen diagnostikovat mononukleózu. Ale že ani přesto, že situace došla tak daleko, že Petra stála před rozhodnutím, zda si nevybrat pauzu, si nebyl schopen připustit, že je tady nějaký problém a byl by jí tu pauzu zakázal a driloval ji dál, to je jednoznačně jeho selhání.
Reagovat
slacker
Selhani je zbytecne vyhodit dobreho kondicaka. Jeste vetsi selhani je vyhodit ho z nespravne priciny
Reagovat
smazaný uživatel
Příčinou byla neschopnost dojít ke kompromisu. V takovém případě lze rozchod těžko považovat za selhání, navíc by k němu dřív nebo později došlo i bez mononukleózy.
Reagovat
VlS
Když si lidi v týmu nerozumí, je třeba některé vyměnit, to je OK, ale pak nechme mononukleózu bokem. Petra je dospělá ženská a sama musí vědět, že něco není v pořádku, k doktorovi ji snad nikdo nemusí posílat, tam trefí sama.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím, že je Petra dospělá ženská a k doktorovi by se měla nasměrovat především sama, já souhlasím. Na druhou stranu pokud tu únavu přikládala intenzivnímu tréninku, měl být Stober jako uznávaný kondiční tím prvním, který ji měl upozornit na to, že až taková únava v pořádku není a nebylo by od věci s tím jít k doktorovi. Jenže z pohledu z venčí to vypadá, že si ani nechtěl nějaký problém připustit.
Reagovat
VlS
Když si lidi v týmu nerozumí, je třeba některé vyměnit, to je OK, ale pak nechme mononukleózu bokem. Petra je dospělá ženská a sama musí vědět, že něco není v pořádku, k doktorovi ji snad nikdo nemusí posílat, tam trefí sama.
Reagovat
blixa
Kondičákovi jsem za vinu nic nedával. Ten těžko může rozpoznat únavu s treninku a nemoc, pokud ta nemoc nemá nějaké jiné příznaky. To by asi nerozpoznal ani doktor, jen podle testů, pokud by ho napadlo je provést. Já to považuju za nešťastnou shodu okolností, které se asi bohužel nedalo zabránit.
Reagovat
VlS
Ty ne, Geoge ano
Reagovat
George_Renel
Když si vzpomenu, jak na něj zoufale koukala do boxu..... A on tam seděl bez známky empatie, prostě chladný čumák.
Reagovat
Lunej..
Hlavně, že tu někteří odsuzovali Petru (tommr, slacker a spol.), že si vůbec vzala pauzu, jak si to mohla dovolit, jakým právem vůbec rozhoduje sama za sebe, když jí to oni na TP nedovolili. Já to chápu, prostě měla pocit únavy, vyhoření atd. jako kdyby to nikdo z nás neměl. Jen Petra a vůbec profi hráči si to nesmí dovolit, aby se neempatická část jejich fans nezhroutila.
Prostě se to sešlo, kondičák měl své představy, Petra asi taky, dopadlo to jak dopadlo. Hlavně ať je ok a zdravá. Nic není důležitějšího.
Reagovat
Andrew89
Vy co píšete, jak se na to nemohlo přijít tak asi nevíte co je to za nemoc. Sám jsem jí prodělal, díky bohu v mírné formě a to tak že jsem byl unavený. Lékaři mi na to přišli až po půl roce uplnou náhodou az z druhého testu na imunitu. První neukázal vůbec nic. Tahle nemoc je svině a jsem rád, že jí na to přišli. Hodně to vysvětluje. Hlavně at se vyléčí, to je hlavní. Peto hodně zdraví, ti co toto prodělali ví, jak je tahle nemoc zákeřná.
Reagovat
lars
v kterym roce Ti na to prisli ?
Reagovat
Andrew89
2011
Reagovat
Titan
Test na imunitu...? Snad test na protilátky. Antistreptolysin odhalí, když to přeženu, běžná jeskynní laboratoř... Ovšem musí dostat požadavek od nějakého lékaře, který vyšetřuje metodami 21 století...
Reagovat
SwissMaestro
Tennis arena volně v prodeji.....nejlepší zpráva tohoto léta! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už minulé číslo s Luckou Š. na titulce jsem viděl v Plzni na vlakáči... Ale co je mi to platný. Když jsem v roce 2012 sháněl Tennis arenu na titulce s Vikou, tak ji nikde neměli. :D
Reagovat
Carter
myslím, že to číslo mám doma, ak chceš :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já už jsem si to mezitím přečetl v elektronické verzi... :D
Reagovat
Roger_Federer
No me to cele prijde nejake divne..Ze by na to pul roku neprisly.
Jestli to nahodou nebude cele jinak.
Reagovat
Roger_Federer
V tom breznu/dubnu po te pauze Petra nekde rekla, ze se citi unavana a slaba??
Pokud si vzpominam vysvetleni bylo jine, neverim tomu, ze ihned se na ni nevrhl tym profesionalu a nezkontrolovali by ji do posledni bunky v tele..
Reagovat
Fandina
Je vidět, že nemáš zkušenosti. Rogerovi také přišli na mononukleozu až poté a moje dcera jí bohužel prodělala také a hodně dlouho trvalo, než přišli na to, o co se jedná.
Reagovat
dadaft
blbé na mononukleóze je, že si nejde vzít prášky a je po nemoci, žádné prášky nejsou, běžně se léčí půl roku a ordinuje se klid a dieta -- což není příliš vhodný program pro vrcholového sportovce. ((
tak snad se z toho Petra dostane nějak v klidu.

když už jsme u toho - každá hráčka, která nemá v kariéře zdravotní trable, by měla každé ráno vyslat děkovnou modlidbičku tenisovým bohům,,,,,,,,,,,,,,,,,,, všechno je opravdu o hodně snadnější, když je člověk zdravý...
Reagovat
Lunej..
máš pravdu, jenže to si vždy uvědomí ten, kdo to zdraví pak nemá ok :)
Doufám, že se Petra nějak nerozsype, ona opravdu je dost atypická profi sportovkyně, celkově. Tak jí přeju vše nej...
Reagovat
darek.vrana
To asi nejen každá hráčka, ale každý člověk.
Reagovat
a.magerova
Přesně tak, člověk je nevděčný tvor, který zdraví bere jako samozřejmost, ale i to, že člověk ráno vstane a dojde si sám na WC, je poděkování hodné, né každý toto má.... často na to všichni zapomínáme !!!

Díky za každé zdravé ráno :-))
Reagovat
VlS
A to ještě když z té mísy bez cizí pomoci i vstane ! Je to fakt, člověk si to začne uvědomovat, až se ho to osobně dotkne, ať přímo, nebo prostřednictvím někoho z rodičů. Ale na všechny s výjímkou Slackera to jednou přijde. Na Slackera to nepříjde, páč ho někdo dávno předtím utluče válečkem na těsto nebo něčím jiným, přiměřeně účinným :-)
Reagovat
VlS
to je svatá pravda ( a ta hráčka se bude hledat blbě)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist