Kvitová: Nevěřím si. Ale zatnu zuby a snad bude tráva lepší

2. 6. 2013, 12:34
Aktuality 193
Petra Kvitová po překvapivém vyřazení ve 3. kole Roland Garros od Američanky Jamie Hamptonové připustila, že jí na kurtu chybí sebevědomí. Wimbledonská šampionka z roku 2011 po konci nevydařené antukové sezony vyhlíží turnaje na trávě.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová na pařížské antuce nenavázala na loňské semifinále a po vyřazení ve druhém kole Australian Open se jí nepovedl ani druhý letošní grandslam. "Trošku mi schází vnitřní sebedůvěra. Aby to tam v důležitých chvílích prostě spadlo. Úplně necítím, že bych do toho šla, nic neřešila a pálila jako dva roky předtím. Ale zatnu zuby, aby tráva byla lepší," řekla po zápase s Jamie Hapmtonovou českým novinářům. 

Stejně jako v utkání s Shuai Peng vsadila na aktivní hru, ale na Hamptonovou to nestačilo. "Američanka je o dost silnější a variabilnější. Úplně mi nevyhovovalo, co na mě hrála. Já se snažila o svoji agresivní hru, ale bohužel to úplně nevycházelo. Vím, že jsem zkoušela hrát, co jsem měla. Kdybych běhala dva metry za lajnou a vracela, bylo by to 1:6, 1:6," komentovala zápas, v němž držela s 54. hráčkou světa krok jen ve druhé sadě. 

I když úspěchy nepřicházejí, Kvitová nepropadá skepsi. "Nemyslím si, že to je propad nebo stagnace. Výsledky nejsou jako loni, když jsem hrála semifinále, ale pozitivní je, že nejsem zraněná a můžu trénovat naplno. Je to tenis, nahoru - dolů. Věřím, že se to otočí."

Po životní sezoně 2011, která ji dostala na dohled prvního místa ve světovém žebříčku, se musí vyrovnávat s velkým očekáváním okolí a ani sama není spokojená se svou hrou. "Že tady hraju třetí kolo pro mě není úspěch. Nic, co by mě uspokojovalo," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

193
Přidat komentář
Jan
Vzpomínám si, když Petra v zápasu s Kuzněcovovouve ve finále FED Cupu 2011 otočila v posledním setu z 0:3 na 6:3 po úžasném výkonu a vyhrála tento zápas, tak říkala, že má silnou psychiku, tuším po mamince. A najednou je to jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je jinak?
Reagovat
Jan
Umíš číst ? Předtím měla silnou psychiku, že se dokázala vyhrabat z takového zápasu a najednou ji nemá, když se teď mluví o její hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
Umím. A taky umím přemýšlet v souvislostech a uvědomuji, že věc není tak jednoduchá, jak nám podsouváš ty.
Reagovat
smazaný uživatel
quesh má prostě rád Sokratovu metodu dialogu. Že ji aplikuje příliš mechanicky a se snahou dojít k nelogickým závěrům je věc jiná.
Reagovat
Jan
To není, ale rozpor ve vyjádření tady je. Nakonec i loni se mi některá vyjádření Kotyzy zdála ne zcela věrohodná. Už jsem o tom psal.
Reagovat
smazaný uživatel
janekda: Já mám snahu vždy dojít k logickým závěrům, ne naopak.

Jan: já tam ten rozpor nevidím. I letos se dokázala vyhrabat z několika zdánlivě prohraných zápasů, což ukazuje na to, že psychiku v zásadě silnou má. Ale k tomu potřebuje mít dostatečné sebevědomí a být v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
Snahu máš, s tím souhlasím.
Takže opšt klasicky "píšu někde, že nemáš?"
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá špatně jsem se vyjádřil, to promiň. Tvá snaha vede k nelogickým závěrům.
Reagovat
smazaný uživatel
A já si stojím za tím, že mé závěry jsou ve většině případů naprosto logické.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby sis nestál :)
Reagovat
Fandina
tenisti vedou normální život jako každý jiný člověk, jen mají práci, kterou sleduje hodně lidí. Jinak nevidím rozdíl mezi tenistou a jiným povoláním. A samozřejmě záleží na schopnostech jedince jako při všem jiném. Jeden umí víc, jiný méně.
Reagovat
smazaný uživatel
"Podle mě
tenisti vedou normální život jako každý jiný člověk, jen mají práci, kterou sleduje hodně lidí. Jinak nevidím rozdíl mezi tenistou a jiným povoláním" ......

tak já tam vidím jeden a hodně důležitý a to že jejich pracovní prostředí je téměř každý týden jinde :D
Reagovat
Aresko123
Hahaha, to ze ma kvitovsa problem vieme vsetci uz druhy rok... tak co sa tu teraz zamyslate? jej problem je HLAVA. Jej psychika je na urovni 2 rocneho dietata... nech si objedna psychologa a po nejakych 100 -200 sedeniach sa mozno trochu "znormalni" .
Reagovat
gigin
Zato ty budeš nějaký, předčasně zmoudřelý chlapec...
Reagovat
spaniel
Nejak se mne nezdá ten výrok "Je to tenis, nahoru-dolu". Jistě, nejake vykyvy jsou přirozené, jde o to jak velké. Velké a úspěšně hráče a hracky odlišuje pravé konzistence výkonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidět, že nějaký problém má (zřejmě v soukromí,asi rozchod s přítelem, nebo něco v rodině... asi....nevím), ale Petra to zvládne. Petře držím moc palce, ať vše hodí za hlavu a zase soupeřky bude drtit, to je jasný!!!!!!! Hlavně, ať drží zdravíčko!!!!!!!
Reagovat
gigin
http://2i.cz/9bb0f2d80b
Reagovat
Fandina
quesh to má dát na její webové stránky, které pro ní dělá?
http://www.kvitova-petra.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé. Tuším, že se vztahuje k australskému turné, takže úplně nejčerstvější není. Je v něm pár zajímavých postřehů, to určitě ano, přeci jenom na rozdíl od některých místních odborníků přes tenis pan Kodeš ví, o čem mluví..
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, to není úplně špatný nápad ;-)
Reagovat
gigin
Bacha, ať neporušíš nějaké práva. Asi víš, z kterého časáku to je....
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, je to tam napsané. ;-) Co se týče AP, asi to zveřejnění nebude úplně košer, na druhou stranu to nebylo ani zveřejnění odkazu v diskuzi.. Ale vzhledem k tomu, že se nejedná o aktuální číslo, tak se snad tolik nestane :-)
Reagovat
gigin
Však jo :)) Nalož si s tím, jak uznáš za vhodné. Akorát jsem kvůli tobě vyškubl list, kuwa :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jéžiš, tos nemusel, ničit kvůli mě svůj oblíbený časák :-))
Reagovat
gigin
V poho :)) To tam nešlo nacpat do toho skeneru, tak jsem to vyškubl :)) To máš fuk...
Reagovat
rib
tož ale Kodeš rozdal rad plný pytel, myslím, že na tom všem Petra dělá... Ale ono se to dobře řekne a hůř realizuje. Osobně si třeba (a nemám to jen teoreticky) myslím, že se získáním psychické odolnosti si může hráč pomoci pouze sám s podporou mentálního kouče. Toho Petra sice má, ale vypadá to spíš jako by jí radil nějaké cviky než aby ji nechal dojít k věci samotnou :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ahojky, tak sis to jistě užila.. je fajn, že jsi viděla zrovna Petru, i když dostala klepec. Mně přišlo, že publikum bylo Petře dost nakloněný nebo to byl jen můj dojem?
Reagovat
pepin
Vracím se k tomu článku, kde opět nasazuječ na místní odborníky. Kodeš kromě změny trenéra píše vše o čem se tady bavíme, teda kromě tebe. Nic nového ji v podstatě neradí, ba naopak popírá spoustu věcí které ty tu shazuješ.
Reagovat
Fandina
Petru jsem si nenechala ujít, když byla ta možnost. Jinak jsem viděla i další zápasy, debly Lucky Š, Háček, Báru s Cibulkou i Frantu Čermáka, tam vždycky pár game. Co se týká fandění Petře, tak hlavně když zahrála super údery a nebylo jich málo, tak to byl hlahol, ale Jamie také, když byl pěkný winner. Celkově asi víc lidí fandilo Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevšiml jsem si, že by se tu na rozdíl od vás navážel do lidí kolem Petry a píše věcně a když už zmiňuje nějaké chyby, snaží se to dělat konkrétně. Což je zásadní rozdíl oproti tomu, co tady předvádíte vy.
Reagovat
pepin
Očekával jsem tuhle Tvoji reakci, takže žádné překvapení. Ono jak to podle Tebe tady vypadá, tak je tady 10 blbců a kritiků, jen Ty jsi chytrý. Tak si to užívej, je dobře, že jsou tu lidé s kterými se může diskutovat a ty zůstan ve své ulitě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se vždycky snažil diskutovat věcně, já to nebyl, kdo začal škatulkovat a psát něco o FFK a růžových brýlích. A už vůbec nemám potřebu někoho urážet. Já nejsem v ulitě.
Reagovat
Fandina
Já s queshem diskutuji ráda. Nikoho nenapadá a to co říká, má logiku. Navíc za něm mluví činy. Kdo z vás udělal Petře vlastní stránky. Žádný jiný fanda tady.
Reagovat
Fandina
Oprava ... za queshe mluví činy a jeho stránky jsou super viz http://www.kvitova-petra.cz
Reagovat
smazaný uživatel
Položím ti dost důležitou otázku: Má Petra bříško? :)))))))))
Reagovat
Fandina
si nevěří, ale zatne zuby, tak to je dobrá zpráva, přesně jak píše, tenis je nahoru a dolu. Tak přeji, aby to už zase šlo jen nahoru a držím palce. Petro ... pojď pojď pojď

Včera mě to hodně mrzelo, ta prohra Petry. Hlavně proto, že jsem byla osobně na kurtu číslo 7 v paříském areálu Roland Garros, což byl jinak pro mě osobně super zážitek a do poslední chvíle jsem věřila, že Petra zápas otočí, jak to už mockrát udělala. Nestalo se, Jamie byla spolehlivá a nechybovala, kdežto Petra buď nadchla všechny přítomné na kurtu hlavně super ranami na začátku druhého setu, nebo zahrála nepochopitelnou chybu. Jak sama píše nahoru a dolu. Tak Petro, příště prosím jen nahoru a uvidíš, že to půjde. Peťo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
a bylo slyšet, co si Petra občas mumlá?
Reagovat
Fandina
Jo, když se jí hodně dobře povedla nějaká rána dost nahlas zakřikla pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
a když se jí něco nepovedlo?
Reagovat
Fandina
Tak to si nemumlala, to ne, ona se zase tak moc neprojevuje proti ostatním, podle mě, nevzteká se, jen je zklamaná, ale v pohodě. Naaproti tomu Jamie tak byla od začátku vyrovnaně hrající.
Reagovat
smazaný uživatel
já se koukala bez zvuku (nesnáším Svačinu), ale otevírala pusu.. to je jedno no :-)
Reagovat
Fandina
PetraFans ... tos mě pobavila s tím nesnáším Svačinu, tak hlavně když obědváš ... úsměv. Ale jinak, nejde o život, tak si klidně nech komentář puštěný, výsledek zápasu to co říká stejně stejně v té chvíli neovlivní a alespoň se něco dozvíš.
Reagovat
PetaM
Zrovna poslední zápas nekomentoval Svačina :) I když to bylo jiné trdlo a snad ještě horší :D Peťa se zvedne ... Určitě :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
já to zapínám automaticky bez zvuku.. :-) jinak Petře věřím dál..
Reagovat
smazaný uživatel
budou teda zítra na čt dávat háčka?
Reagovat
PetaM
Bůh ví. Ale podle mě by z největší pravděpodobností měli :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
háčka budou! už to má čt v programu!
Reagovat
PetaM
Supééér! Mají štěstí, že nesundaly ty kamery :D
Reagovat
smazaný uživatel
už se nemohu dočkat!
Reagovat
smazaný uživatel
a v kolik ?? :))
Reagovat
smazaný uživatel
a v kolik ?? :))
Reagovat
PetaM
Kolem 11 :)
Reagovat
smazaný uživatel
néé to mám zrovna trénink ve škole :(
Reagovat
smazaný uživatel
dadaft 18:35
...zrušení zápasů na tři vítězné (včetně grandslamů), to bylo to nejlepší, co ženský tenis kdy potkalo ???? Kdy v historii na GS hrály dámy 5 setů?

...a nejlíp systém, který je právě tady na RG - rozhodující set bez tajbrejku ????

Kolik jsi toho dnes vypil?
Reagovat
dadaft
nevím, možná nikdy, co pamatuji tak asi ne.... - nechce se mi to teď při zápasu hledat.
nicméně na tři vítězné ženské v historii určitě nějaké zápasy hrály (možná FC?)
byl prostě takový výkřik radosti - tenis na max.3 sety se mi líbí.
Reagovat
dadaft
Turnaj mistryň se hrával na tři vítězné, bych řekl.
Reagovat
Carloss
"Nemyslím si, že to je propad nebo stagnace. Výsledky nejsou jako loni, když jsem hrála semifinále, ale pozitivní je, že nejsem zraněná a můžu trénovat naplno. Je to tenis, nahoru - dolů. Věřím, že se to otočí."

správně Petro!
Reagovat
smazaný uživatel
Petře vůle nechybí, to je pozitivní. Já nemohu než držet palce. LukasH - díky za pěkné příspěvky.
Reagovat
smazaný uživatel
musím mu dát za pravdu.ČT vysílá jeden GS za rok a ještě tak okleštěný, že je to hrůza.Včera jsem už byla dost dopálená.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si radši platím za satelit s HD, protože když jsem měla předtím jen digitál, to byl děs..
Reagovat
smazaný uživatel
Za ideální považuju kombinaci příjmu cizích volných programů a placeného Skylinku. U tohoto poskytovatele se může platit jen někdy, základní CZ/SK programy jdou pořád. Teď mám balík Flexi 7. Mezi sedmi zvolenými programy aktuálně mám dva Eurosporty a Novasport v HD verzích a kvůli WTA Slovakšport. Kabelovku vůbec nepotřebuju.
Reagovat
Fandina
My to máme tak jak píše Broz, Skylink a připlácím si měsíčně 7 vybraných sportovních kanálů na sledobvání tenisu a golf.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám UPC a k tomu placené HD, jen nevím, proč ČT Sport v HD není, když ostatní 2 české sporty jo, ale nebudu to pitvat. A pokud budeš na mě náhodou Broži reagovat, tak mile ano? Díky :))))
Reagovat
misa
http://imageshack.us/photo/my-images/96/img0212ie.jpg/

Máš tam, že Bajzovi se nechce cestovat a rozhovor s Černoškem.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, zajímavý rozhovor. A taky se v něm píše, že třena na turnajích v USA s ní nebyl ne proto, že by se mu nechtělo, ale protože byl nemocný, takže ta tvoje narážka na něj nebyla úplně fér.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím zápas odpovídá očekávání, líbí se mi.
Reagovat
dadaft
přál bych si, aby Carla první set vyhrála - Sára to do teďka měla příliš snadné...
Reagovat
VlS
aby Karlička vyhrála celej zápas.
Reagovat
dadaft
VlS ....... tak je to blízko. teď šla Carla dvěma nechytatelnými míči do brejku. ))
Reagovat
gigin
Ta Karlička hraje moc pěkně. Začíná mi být sympatická. Navíc má podobnou raketu jak Ernestek... :))))))
Reagovat
dadaft
ha ha ha.
je to tady.
Carla má první set.
tenhle následující musíš Sáro bezpodmínečně vyhrát...

zrušení zápasů na tři vítězné (včetně grandslamů), to bylo to nejlepší, co ženský tenis kdy potkalo.
vyhraješ dva sety, je to tvoje.
když vyhraje každý jeden, jde se na férovku do rozhodujícího, jaképak copak.
(((a nejlíp systém, který je právě tady na RG - rozhodující set bez tajbrejku.)))
má to grády a spád...
Reagovat
dadaft
(i když tajbrejky ve třetím taky nejsou špatné))))
Reagovat
tommr
mužům by zápasy na dva vítězný taky mohly jedině prospět. O divácích ani nemluvě ... :)
Reagovat
dadaft
Sára umí v pravou chvíli dupnout na plyn, všechna čest.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jde se do 3. setu.. Škoda, že Carla nedala tu smeč v posledním gemu.. Bylo by to 40:0 a ne 30:15.. No nic, jde se dál! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem to přepla z Rogera na holky a udělala jsem dobře... :)
Reagovat
smazaný uživatel
ten zápas si to zaslouží, aby se rozhodlo ve třech....
Reagovat
dadaft
hohoho, Sáru hodně vytočilo, že to za stavu 5:1 nedopodávala.
toho by mohla Carla využít...
Reagovat
dadaft
... ale nevyužila.

a teď zápas dne. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím to není moc zápas ned - alespoň podle mě...Jestli jsi teda myslel Agu s Anou...
Reagovat
dadaft
Aga - Ana
úplná hrůza to není, ale musím říct, že než Ana se mi proti Agnieszce líbila Dinah Pfizenmaier (asi do tří čtvrtin druhého setu, než odpadla) - to byl skvělý zápas, Dinah hrála tak útočně jako Ana, ale bylo to "mocnější", jiné slovo nevím.
Reagovat
dadaft
teď bych ovšem s komentátorem trochu nesouhlasil, že soupeřky psychicky paralyzuje a ty nejsou schopny uvažovat chladnou hlavou - ona je prostě veliká čtenářka hry a vrátí /kvalitně) skoro všechno a soupeřky k chybě "donutí".
Reagovat
tommr
zápas Erraniová vs. Suarez Navarrová byl mnohem zajímavější. Ivanovicová byla dneska úplně neškodná ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, neparalyzuje je, ale je fakt dobrá v tom, co píšeš. Dnes byla ale na můj vkus opět příliš pasivní. Přitom ona umí jít do toho aktivně....Ale stejně to teda na Anu stačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, jejich zápas byl pro mě opravdu moc pěkný. Už se těším na souboj Agy a Sary - pamatuju třeba jejich mač na TM, který byl pro ně teda totálně vysilující, ale divácky se mi to moc líbilo.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat, Aga je v obraně nejlepší na světě. Ona to prostě umí hrát... Dovedu si představit, že je teď Ana smutná a naštvaná. :( Ona na to herně má, ale proti Agnieszce to prostě nikdy nevyjde a ty zápasy mají většinou dost podobný průběh... V 1. setu dneska rozhodl druhý gem. Ana vedla 40-0, pak z toho bylo několik shod a gem na 12 minut. Ana prohrála servis a od toho se to všechno odvíjelo. Ona se prostě 20 minut snaží a stejně potom prohrává 0:2. Takové věci sráží člověka dolů... Ve 2. setu zase hned ze začátku získala brejk, ale nedokázala ho potvrdit. Potom srovnala z 2:4 na 4:4, jenže to zase k ničemu nebylo... Nevím, prostě to byl dneska den blbec. Když si vezmu, kolik měla Ana výborně rozehraných výměn, které nakonec nedotáhla, tak mě to vážně mrzí. Forehand měla Ana zase výborný, ale podání dneska hodně haprovalo a těch dvojchyb bylo víc než obvykle. A potom taky hra na síti, tam byl asi největší rozdíl mezi Anou a Agou... Nevím, je to prostě k naštvání. :( Přesto věřím, že Anička na tu desítku má. Snad bude mít příště lepší den... Agu musím ocenit za její výkon. Ona prostě vůbec nechybuje. V 1. setu měla jenom 3 UE a snad 2 vynucené chyby. Co všechno doběhne a vrátí, to je neskutečné. Někdy Ana potřebovala pět úderů navíc, aby tu výměnu dotáhla... No a viděli jste ten tweener Agy? To je fakt neskutečné, co dokáže. Dneska jsem se zase přesvědčil, proč je čtvrtá v žebříčku. No a vypadá to, že se zlepšila i na antuce...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty dneska fakt perlíš... Ana rozhodně nebyla neškodná. Spoustu výměn sehrála velmi dobře, jenže taky spoustu z nich nedotáhla do konce. Prostě asi na Agu neumí... Aga hraje naprosto perfektní obranu a je těžké proti ní zakončit výměnu. Když k tomu připočtu, že se Aně dneska nedařilo na servisu ani na síti, tak je z toho bohužel takový výsledek, jaký je... Šancí tam bylo zase hodně, ale Ana je bohužel nevyužila. Na to už jsem si při zápasech s Agou zvykl. :(
Reagovat
smazaný uživatel
A proč to tak prožíváš a mrháš tady časem? Dopadlo to dobře. Čekal někdo její postup? Ana opět v turnaji končí na první kvalitnější soupeřce. Železná pravidelnost.
Reagovat
pepin
Nebyla jen neškodná, ale i v určitých pasážích nemožná. To co předváděla, by hráčka, která chce do top 10 neměla zahazovat. Správně to napsal Brož, přijde první kvalitnější hráčka a jde ven.
Reagovat
Labi
ty jsi neskutečný komik, naopak antuka eliminuje hráče opírající se o servis :D ale tak když myslíš že na trávě nebude tak důležitý budiž no :D........jinak co se samotné Petry týče slova jako snad, věřím to přeci nemůže myslet vážně! čekal jsem něco ve smyslu zapracuji na tom a tom abych se zlepšila ale ona mluví v tom duchu, že jednou se daří podruhé ne....tohle je vrcholový sport tady samo nic nepříjde ani snad.....ach jo to je opravdu zbytečné řešit :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to ty jsi komik - Petra je přesně ten typ hráčky, která se o servis opírá.
Reagovat
VlS
Queshi, neblbni. Petra by se o servis mohla opírat, kdyby měl parametry, které míval a bohužel nemá. Je slabej a špatně umístěnej a nespolehlivej.
Čím rychlejší povrch, tím důležitější je servis. Nespoléhal bych se na trávu jako na výhodu, pokud nezačne podávat opravdu dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Já neblbnu. Já vím, že Petřin servis momentálně za moc nestojí (on ale nikdy nebyl kdovíjaká superzbraň). Ale pořád je to ten úder, který potřebuje, aby mohla hrát svoji hru. Na rychlejším povrchu je i méně razantní servis přeci jenom účinnější než na pomalém, ostatně vzpomeň si na Dubaj. Tam to taky nebyla žádná velká sláva, ale stačilo to.
Reagovat
VlS
No, otázka je, jestli je Dubaj ještě rychlej povrch.
Reagovat
smazaný uživatel
No rychlejší než antuka snad jo..
Reagovat
dadaft
jak bylo předpovězeno, zatím to nemá chybu. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím se vším, až na ten první odstavec.

Podívej do minulosti, kdo byly světové jedničky - Martina Hingis, Justine Henin, Kim Clijsters, Lindsey Davenport, JJ, Wozniacki, Ivanovič - a to sahám jen do blízké minulosti.

Prostě to, že je někdo skromný, by nemělo být překážkou k tomu, aby byl úspěšný. Musí si to prostě vše urovnat - to umí i skromní lidé.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jinak máš pravdu, zatím tam ten hlad po úspěchu a ta dravost není, snad to časem přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Že si stanovila, že chce letos vyhrát grandslam, to mi přijde jako pořádný hlad po úspěchu, tobě ne?
Reagovat
smazaný uživatel
To říkal Kotyza, že si to stanovila. Jo, může si to stanovit, ale prostě mi nepřijde, že do sebe v momentální době dokáže ten správný zápal dostat.
Když se daří, tak ještě jo, ale jak se malinko nedaří, tak ne - můj názor.
Reagovat
gigin
Hlad po úspěchu je, když chceš vyhrát všechno. Každý zápas. Porazit všechny. To mi přijde dostatečný hlad po úspěchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to nemyslím. Z toho, co jsem se (nejen) v poslední době dočetl, že Petra chce, že má hlad po úspěchu, že chce vyhrávat. A v tom vidím jádro pudla - chce tak moc, až jí to svazuje. Ta tíha odpovědnosti, to, že vnitřně cítí, že má na víc a že by se s tou, či onou soupeřkou neměla takhle trápit, to je jako koule, co má přivázanou na rukou a nohou. Proto to při zápasech vypadá tak, jak to vypadá.

Paradoxně si myslím, že kdyby neměla ty ambice a chuť hrát co nejlíp a do každého zápasu a turnaje nastoupila s tím, že "si půjdu na kurt zapinkat a ono to nějak dopadne," hrála by líp..
Reagovat
smazaný uživatel
A Petra snad nechce?
Reagovat
gigin
Každý hráč to přece chce. Pokud si teda nevsadí proti sobě :)))) Jen jsem se chtěl ujistit, jestli to myslíš takhle. Vidím, že ano, tak je to v pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsi ten článek na iDnes před RG? Podle toho, co tam Petra říkala, tak to na mě takový dojem nedělalo.

Prostě hlad po vítězství a po úspěchu za každou cenu, za každou, to tam myslím zatím nemá. Být na špici ve vrcholovém sportu (každém), je ohromná řehole, dřina a odříkání si. Když chceš být nejlepší, musíš tomu podřídit vše, absolutně vše - všechno ostatní musí jít stranou a ze tvé hlavy.
Lehko se řekne, těžko udělá. Myslím, že Petra chce, ale ještě to nemá vše tak srovnané a utříděné. Vždyť je to patrné i z těch rozhovorů, teď má Petra ještě jiné starosti, tak je toho na ni hodně. Musí se naučit, jak s tím vším nakládat.
Reagovat
misa
Kim Clijsters, moje nejoblíbenější jednička :-) Nádherná nátlaková hra a skvělý pohyb. Škoda těch zranění, jinak by toho vyhrála ještě víc. Taky mě ohromilo, jak se dokázala vrátit po dlouhé pauze.

Třeba by Petra taky potřebovala nějaké delší volno, aby si pořádně odpočinula. Je jen na ní, co vlastně chce a nám zbývají tyhle diskuse, které stejně nic nevyřeší. Ale mně třeba pomáhají zahnat smutek z jejích porážek.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, je jen na ní, co chce a ať si vybere cokoliv, já jí budu vždy přát, aby byla šťastná. A máš pravdu, nám zbývají jen takovéto diskuze a plkání.:))

Jj, Kim se ten návrat ohromně povedl a samotného mě to moc mile překvapilo. A právě Kim byla a stále je podle mě hodná a milá žena, takže jsem chtěl naznačit, že nejen "arogantní" lidé mají šanci na úspěchy.
Reagovat
smazaný uživatel
Četl. Četl jsem všechny její pozápasové rozhovory a četl jsem i rozhovor s Kotyzou, který mě v tomto mém názoru ještě utvrdil.

Já myslím, že to tam má, teď je ale ve fázi, kdy se s tím musí srovnat, kdy si to všechno musí tvrdě oddřít. To ale není nic neobvyklého, Máša, Vika, Serena a spousta dalších si tím taky musely projít, aby se dostaly tam, kde jsou.

Ono se řekne - všechno ostatní musí jít pryč z hlavy. Myslím ale, že oba dobře víme, že to je něco, co je v zásadě nereálné, nikdy se to nedá oddělit či vymazat úplně.
Reagovat
pepin
Sleduji tady ty Vaše rozhovory a jen k tomu, pokud má Petra nějaké osobní problémy, tak to asi každý z nás ví, že to k ničemu nepomáhá a u vrcholového sportovce již vůbec. Tím si bude muset prostě projít. Možná z toho vypadá, že takový hlad a tu zarputilost po dosažení nejvyšších příček nemá, ale ten dojem to prostě dělá a i z některých jejích prohlášení. Já si pořád myslím, a zdůraznuji, že si to myslím, aby tady zase někdo ze mě nedělal kritika, že má Petra kolem sebe málo lidí, kteří by se o ni starali, ale sakum prdum se vším. Nedokáži pochopitelně posoudit, zda je to správně či špatně, ale ten dojem prostě mám.
Reagovat
misa
Je třeba zvláštní, že Petra má kondičního trenéra, který řekne, že ho nebaví cestovat, tak s ní na turnaje nelítá a pokyny jí dává přes telefon. Někteří opravdu testují, co si můžou dovolit...
Reagovat
smazaný uživatel
Informace, že s ní necestuje, protože ho to nebaví, je odkud?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě, že osobní a profesní život úplně oddělit nelze, ale určitě víš, jak to myslím.

Prostě ty máš nějaký názor a já zase jiný, v tom se neshodneme. Věty typu "snad tam něco upinkám", "tenis je nahoru dolů" atd...., mi nepřijdou jako slova někoho, kdo jde zavile za vítězstvím za každou cenu.
Slyšíš snad někdy něco takového od opravdu top hráčů a hráček? Já ne.
To není samozřejmě nic proti ní, ale prostě si myslím, že to v sobě ještě nemá. Třeba nebude mít nikdy, možná se spokojí s tím, že občas něco vyhraje, na tom není nic špatného a je to její osobní věc.
Ale zabijácký instinkt a dravost po úspěchu v tom smyslu, v jakém tady o něm je řeč, to u ní nevidím a to dlouhodobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě něco, když teď píšeš o těch "místních odbornících". Teď jsem si vzpomněl, jak tady byli odsuzování po prvním kole lidé, kteří psali, že kdyby stál na druhé straně někdo jiný, tak je Petra venku. A kteří psali, že se tam ploužila. Ty jsi jim odporoval, že to není pravda atd...Ale Kotyza to v článku, který s ním byl na iDnes říkal úplně stejně. Takže si opravdu nemyslím, že vše, co je tady napsáno, je tak úplně zcestné....
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím, že Kotyza řekl to stejné, co tu zmiňuješ.

Nevím, jestli dravost, ale hlad po vítězství a ambice jednoznačně má, jinak by si nekladla za cíl letos vyhrát grandslam, jinak by nebyla na kurtu tak svázaná, kdyby jí bylo všechno jedno.

A rozhovory s médii je třeba brát s odstupem, těžko rozlišíš, kdy hráč odpovídá upřímně a kdy je to jenom naučená fráze.. Btw. podstatně směšnější mi přijde, když taková Aga vykřikuje, jak chce být světovou jedničkou a pak do zápasu s Petrou jde s tím, že ji stejně neporazí, tak co by se snažila..
Reagovat
smazaný uživatel
ty to píšeš, jak se ti hodí - jednou musíme brát rozhovory v médiích s rezervou (s čímž i souhlasím) a když jsem se vyjadřoval k tomu úplně prvnímu článku od Petry před RG, tak jsem to tam zmiňoval.
Ale podruhé se odkazuješ na věci, které prošly také medii. Tak buď to vše budeme brát s rezervou a nebo jako bernou minci, ale nemůže to být jednou tak a podruhé onak....
To bych ti mohl napsat, jak mohla být pouhá fráze, že chce letos vyhrát GS - ale to si nemyslím, to bylo pro příklad....

A co se týká Kotyzy, tak tam si myslím (alespoň to tak na mě působí), že on mluví v rozhovorech hodně upřímně a narovinu. Působí na mě jako člověk, který ví, o čem mluví a který je takový přímý a fajn....

Jo a Kotyza to tak řekl:
"Po zápase prvního kola proti Rezaiové jste ale s Petrou měl pohovor.
Na jedné straně nějak vypižlala první kolo proti Rezaiové, ale způsob, jakým to zvládla, ji předurčoval k tomu, aby co nejrychleji vypadla v dalším kole. Měl jsem za to, že si musíme promluvit o stylu hry.

Hodně jste jí zdůrazňoval větší agresitivu?
Bavili jsme se o tom, jak k tomu přistoupit, jak hrát aktivně, že se nemůže ploužit jak s Rezaiovou. Spíš jsme hodili na stůl to, co cítí vevnitř, ale někdy to nechce říct, abych tu sebedůvěru, kterou potřebuje, nesnížil."

Zdroj: http://sport.idnes.cz/kotyza-o-kvitove-na-roland-garros-dll-/tenis.aspx?c=A130531_180041_tenis_ma
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhovory je třeba brát s rezervou, zvláště ty pozápasové, kdy hráčky musí do zblbnutí odpovídat na stále stejné otázky.. To platí i pro Agu, ono je mi totiž v zásadě jedno, co řekla.

S tím, cos napsal o Kotyzovi, naprosto souhlasím, i na mě tak působí.
Reagovat
smazaný uživatel
3 stupně východně: Eutelsat 3C
Feed E-398 - frekvence 11056 MHz, symbolrate 10000, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4, parabola 80 cm

nebo
Feed E-65 - frekvence 11068 MHz, symbolrate 10000, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 1N
ITV4 - frekvence 10758 MHz, symbolrate 22000, polarizace V, parabola od 80 cm

s časovým posunem 1 hodina:
ITV4 +1 - frekvence 10832 MHz, symbolrate 22000, polarizace H

19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE - frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

5 stupňů západně: Eutelsat 5 West A
France 2 - frekvence 11590 MHz, symbolrate 20000, polarizace V, parabola 60 cm

13 stupňů východně: Hot Bird 13C
Rai Sport 2 - frekvence 11804 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle si nenažranci z Kavčích hor představujou "vysílání" tenisu. Nejsou schopni ani dokončit utkání, do kterého vstoupili. Svačina čekal rychlý konec Robreda (prý máme ještě trochu času), ale přepočítal se.
Každý normální tenisový fanda má kabelovku nebo satelit a na tyhle příživníky kašle. Za celý rok dají akorát DC, FC, nějaký Prostějov, který nikoho nezajímá a pár hodin z Paříže.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemám ráda Mašenu, nicméně musím uznat, že na sobě maká a má v sobě cílevědomost, stejně jako Vika, tyhle národy to tak nějak mají v sobě zakódovaný, že musí být lepší než ty ostatní. Serena je tenisová osobnost, která se jen tak dlouho neuvidí, bohuže to kosí, ale i ona je porazitelná (i když těžce). Ano, Petra je z jiného těsta, dravost a touhu vyhrát za každou cenu v sobě teď nemá, pokud ona sama nebude chtít, nikdo s tím nic nezmůže, ani žádnej psycholog. Já osobně tu žádný rady psát nebudu, protože je to jen a jen na ní. Můžu jí maximálně držet palce, s čímž nemám problém :)
Reagovat
pepin
Vidíš, Ty jsi měl strach, někdo tady dokonce psal, jak se Serena vyrovná s tou atypickou hrpi Roberty, a ono to ani moc nebolelo. Chvíli Serena lavírovala, ale když to potřebovala, tak to zmáčkla. Je to prostě umělkyně.
Reagovat
pepin
- oprava hrou
Reagovat
tommr
to sis mě asi splet s Oskarem. Já o vítězství Sereny nad Vinciovou ani na okamžik nezapochyboval ... :)
Reagovat
pepin
Ne nespletl, já jsem jen reagoval na Tvůj článek vedle, kde píšeš, že by ji mohla potrápit. Takhle jsem to myslel.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jen psal, že jsem zvědavý, jak si poradí s těmi jedovatými BH čopy.
Reagovat
tommr
to byla reakce na Lunej a myslel jsem to spíš jako, že by mi nevadilo kdyby jí Vinciová aspon trochu potrápila. O konečným vítězství Sereny jsem ale ani na chvíli nezapochyboval. Já o Serenu na rozdíl od Oskara opravdu strach nemám ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Serena je jediná hráčka, o kterou se snad nikdo bát nemusí :)) Když vidím, jak hraje ve svým věku, tak je možný, že tam bude ještě lítat ve 40 a kosit co se dá. A tenisové dějiny budou rozlišené "před Serenou" a "po Sereně" :)))
Reagovat
misa
je těžké, zvlášť pro holku, kterou všichni chválí za její milou a skromnou povahu. Není náhoda, že žebříčku vládnou a trofeje z grandslamů si rozdělují černoška z ghetta a arogantní (Bělo)rusky. Petra v sobě prostě nemá jejich rvavost a touhu po dlouhodobém úspěchu.

Držím ji palce na trávu, ale nevidím to moc růžově. Největší problém je na servisu - místo tvrdého a přesně umístěného podání jenom uvedení míče do hry a strach z dvojchyb. Sama přiznává, že má problémy se sebedůvěrou. Napravit její hlavu a nějak jí pomoci je evidentně nad síly psychologa Šafáře.

Nedávno jsem četl článek o Jirkovi Veselém, který byl nedávno na fyzických testech a všechny zaujaly jeho vynikající parametry. Připravuje se s bývalým kondičním trenérem Petry Jozefem Ivankem. Dodnes nevím, proč spolu vlastně skončili. Ona už nechtěla pořádně pracovat?

Jak říkám, držím jí palce, ale pokud nevyjde i Wimbledon, měl by přijít radikální řez v jejím týmu i přípravě. Sama je evidentně s tímto stavem nešťastná.

Petro, bojuj!
Reagovat
pepin
Hezky je to shrnuté, vystiženo to o čem se tady v poslední době bavíme. To není kritika, ale konstatování věci.
Reagovat
gigin
Arogance je nějaká záruka úspěchů? Především Aza a Šarapka dřou a makají a dávají tomu MAX!! U Sereny nevím, tam je to koneckonců jedno :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Oficiální důvod rozchodu Ivanka a Petry byl ten, že Ivanko se chtěl naplno věnovat trénování dorostu (a jiným svým aktivitám), neoficiálně se spekulovalo o tom, že v tom mohla sehrát úlohu i Petřina častá zranění (a že těch natažených svalů apod. loni bylo požehnaně), která mohla být důsledkem nevhodné fyzické přípravy.
Reagovat
Padme
Nevíte, jak moc vážné je to astma, co Petra má? Co na to bere za léky? Ono to totiž může dost souviset s její výkonností, psychikou i zraněními.
Reagovat
misa
Dřou a makají třeba proto, že v hlavě mají jen své úspěchy. To není nějaké pohoršování, ale sám musíš uznat, že tohle u Petry není. Nikdy jim ale neodpustím ten jejich nechutný řev, tohle je bezohlednost k divákům a soupeřce nejvyššího stupně.
Reagovat
gigin
Jj, tak co jiného by tam měly mít, než úspěchy. V tej hlavě. S Petrou nevím, já ji fakt moc nesleduju. Ale asi máš pravdu. Ten "hlad" tam není.
Řev - jiné téma. To není teď podstatné. A řvou i jiné - Františka, Bojana, Petko, já nevím, kdo ještě. Hlasitých hráček je více....
Reagovat
smazaný uživatel
Serena dře samo taky, v jejím věku je to přece dřina furt se takhle udržovat. Nedávno se tady zrovna psalo, že si zvyšuje objemové dávky......
Jinak souhlas, co píšeš. Když chce být někdo na špici, nic jiného než úspěchy v té hlavě mít prostě nemůže. Ty holky nebo i kluci to tak třeba na začátku neměli, ale museli se k tomu dopracovat a utřídit si priority - jiná cesta nevede, je to dřina.
Reagovat
tommr
souhlas. Nejde vést normální život jako ostatní lidi a ještě bejt přitom v něčem nejlepší na světě. A v tenisu to vzhledem k obrovský konkurenci platí dvojnásob. Petra si tohle nejspíš úplně neuvědomuje a nepodřizuje tenisu všechno ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
By mě jenom zajímalo, jestli to máš něčím podložené, nebo jenom tak střílíš od boku.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ti nejlepší sportovci nemohou žít normálně jako ostatní lidé, je to prostě řehole.:)
Reagovat
pepin
Naprostá pravda, normální život mohou vést až po.
Reagovat
gigin
Tak ale snad třeba souloží. Co? Nebo ne?
Reagovat
tommr
souložit můžou, ale s mírou. Aby pak neskončili jako třeba Mrhač ... :)
Reagovat
pepin
A když ne s mírou tak s Jarkou.
Reagovat
gigin
Tommr: To jsem přesně věděl, že s tím doletíš :)))))
pepin: S kterou Jarkou?? :DD
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA po třetím kole na FO (čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru, hvězdička znamená, že hráčka postoupila do osmifinále a ještě může na FO získat další body):

1. Williams, S. (+7460 bodů) *
2. Azarenka (+4570 bodů) *
3. Sharapova (+3860 bodů) *
4. Radwanska, A. (+1810 bodů) *
5. Li (+720 bodů)
6. Kerber (+480 bodů) *
7. Errani (+280 bodů) *
------------------------------
8. Kvitová 4435 bodů
------------------------------
9. Wozniacki (-870 bodů)
10. Kirilenko (-1219 bodů) *
11. Vinci (-1375 bodů) *
12. Ivanovic (-1515 bodů) *
...

Petra si navzdory dalšímu nezdaru a velký ztrátě bodů (na FO přišla o 740 bodů) zatím udržela svojí pozici v elitní osmičce. Její soupeřky, který zůstávají i nadále v turnaji si ale na ní ještě na FO nahrajou nějaký další body a zvýší tak na ní svůj náskok nebo naopak na ní sníží ztrátu. Kirilenková, Vinciová a Ivanovicová jí dokonce teoreticky můžou předstihnout. K tomu by ale potřebovaly získat titul což není naštěstí moc reálný. O titul si to skoro určitě rozdají Serena a Sharapovová nebo Azarenková ...
Reagovat
petrulinka
Někdy mě hrozně štveš svými názory, nicméně ti chci poděkovat za průběžné stavy žebříčku, které sem dáváš. V tom se nevyznám, tak alespoň mám pak přehled. Takže díky :-)
Reagovat
petrulinka
A prosím tě, nevidím Stosur. To se tak propadla nebo jsi ji sem zapoměl dát?
Reagovat
smazaný uživatel
Psal jsi "pro fanoušky Petry".. a ty mezi ně patříš nebo ne? :))
Reagovat
smazaný uživatel
On se nedávno nepřímo přiznal k tomu, že ho Petra zajímá jenom proto, že je to nejlepší česká tenistka. Jestli se tohle dá nazvat fandovstvím nechť posoudí každý sám. ;-)
Reagovat
tommr
Stosurová ztratila na FO 740 bodů stejně jako Petra, propadla se až na 14.místo (zatím) a na Petru má i nadále ztrátu 1530 bodů. Dá se tedy říct, že pro Petru nepředstavuje v dohledný době žádný velký nebezpečí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, to jsem nevěděla, já nestíhám všechno přečíst. No třeba mi odpoví sám..:) Teď ale holky si dávají, co Serena všechno nedoběhne...
Reagovat
pepin
Myslím si, že je to trochu jinak, ale to jsi celý ty, hned rýpeš a myslím si, že nesmyslně.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je jinak? Sám napsal, že 99 % lidí Petře fandí, protože je to nejlepší česká tenistka a zbytek jsou příbuzní a kamarádi..
Reagovat
smazaný uživatel
Diky za prubeznej zebricek.
Reagovat
LukasH
Už nemá cenu nic rozebírat. Tak bych Petře moc přál, aby se jí to ve Wimbledonu podařilo zlomit a vynahradit si nepovedenou část sezóny. Věřím, že se v budoucnu zvedne. Naopak je důležitý nenechat se zlomit. A třeba to chce i čas.
Petro, máš na to!
Reagovat
tommr
sice bych si taky přál, aby Petra na trávě zase ožila, ale mnohem pravděpodobnější je, že její mizérie bude dál pokračovat. Za necelý dva týdny se toho moc změnit nedá. A obhajoba čtvrtfinále ve Wimbledonu bude přinejmenším stejně obtížná jako byla obhajoba semifinále na FO ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím. Petře tráva sedí daleko lépe než antuka a ani ten její v současnosti nic moc servis by tam nemusel být až tak zásadní problém jako teď na FO. Takže je naopak pravděpodobnější, že se tam zlepší. Kam až dojde, to je otázka, ale ČF by obhájit měla.
Reagovat
tommr
loni Petra na trávě nic mimořádnýho nepředvedla. Eastbourne byl vyloženej propadák, ve Wimbledonu došla do čtvrtfinále jen díky příznivýmu losu a na OH zklamala proti Kirilenkový. Nevidím žádnej důvod proč by to letos mělo bejt lepší když se Petra jinak tak trápí ...
Reagovat
Jan
Myslím že to bude jak teď Do 3 kola bude venku. Ale ať potrénuje, uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Eastboourne se jí moc nepovedlo, ale ČF na Wimbledonu a OH, rozhodně do kategorie "nic nepředvedla" nespadá. A sám jistě dobře víš, že kdyby ve Wimbledonu do ČF "nekoupila" zrovna Serenu (se kterou mimochodem odehrála hodně vyrovnaný zápas, došla by i dál. A že tráva na OH nebyla zrovna ideální, to taky není nic neznámého. Ale to jsme zase u toho přemýšlení v souvislostech..
Reagovat
pepin
I když bych si přál naprosto něco jiného, tak to také nevidím při současné formě moc růžově.
Reagovat
Jan
Jak už to tady padlo několikrát, zdá se že není v pořádku příprava Petry. Ty řeči o hlavě mohou být i výmluvy, aby to Kotyza nějak zakryl. Zas tak moc jim nevěřím. Loni to sváděli na zranění a v některých případech mi to přišlo také divné. To že propustila Ivanka a Veselý má pod ním dobrou fyzičku, kdoví jestli to bylo proto, že pod ním nechtěla tvrdě dřít. Je to jen věc Petry, co chce a co ne. Vyděláno má, může si dát nohy na stůl a na všechno se už vykašlat. Úspěchy také měla, tak co. Kotyza taky nevypadá, že by ji moc nutil do tréninku. Když mluvil po 1. kole, že si s ní musí promluvit co má hrát, že jinak vypadne, proboha, on to s ní jinak neprobírá ? Působí to na mně divně. Záleží co bude Petra dělat. Jestli tvrdě makat nebo to jen tak šolichat. Jak dlouho ji to bude ale bavit ?
Reagovat
smazaný uživatel
Že loni pod Ivankem měla Petra spoustu zranění je fakt. Že tato se jí od té doby, co je pod Bajzou, vyhýbají, to je taky fakt (tedy až na rameno, které s tím může, ale nemusí souviset). Že všichni, co s Petrou pracují, tvrdí, že na trénincích dře a je na sebe velice tvrdá, to je fakt. Že si letos naplánovali, že Petra vyhraje grandslam, to je taky fakt.

Věř si, čemu chceš, ale tvoje vyjádření mi zní tak trochu jako snaha za vším hledat nějaké konspirační teorie..
Reagovat
misa
Nejlepší by bylo, kdybychom poslali na nějaký Petřin trénink tajného pozorovatele, kerý by pak napsal co a jak :-)
Reagovat
Jan
Hráčky jako Kerberová, Šarapová, Azarenka aj. ze špičky na mě působí, že mají poctivou přípravu. U Petry to nevidím od února loňského roku. Už loni na FO mě to přišlo, že Petra po tom obrovském úspěchu se stále chová jako hvězda, kromě hry na kurtu, kde jí to už tak nešlo. Už tam začínaly ty její slavné outy a spousty chyb. Nevíme nic jak Petra trénuje, jen se zamýšlím, co za tím může být. Je to opravdu jen na ní a jejím týmu, který na mně příliš profesionálně nepůsobí.
Reagovat
pepin
Tak je fakt, že mi to nemůžeme posuzovat, ale na druhou stranu o tom můžeme aspon diskutovat, polemizovat domnívat se apod. A od toho to tady je a jsem rád, že jsme se k tomu dopracovali bez nějakého napadání a osočování směrem k Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
Kerberová má tuším všehovšudy tři tituly z okruhu WTA a k triumfu na GS se ještě ani nepřiblížila, takže se ta poctivá příprava nijak neprojevuje..
Btw. už asi po stopadestáté jsem nucen zopakovat, že Petra nevyrovnané výkony měla vždycky, není to kolorit nové doby. Vlastně, poslední dva roky hraje konzistentněji než předtím. A to tvoji teorii poněkud výrazně nabourává.
Reagovat
Jan
Nebudu to hledat, ale v poslední době, už asi od loňského Wimbledonu nebo olympiády se Kerberová dostala na GS výš než Petra. A u Petry mám dojem, že jí to nejde v důsledku nepoctivé přípravy. Tak to na mně působí.
Reagovat
tommr
taky si myslím, že s přípravou Petry není všechno v pořádku. Začíná to Černoškem což je stará bolševická struktura a končí to samotnou Petrou, která na mě dělá dojem, že úspěchy v tenisu pro ní nejsou všechno. A bez toho se člověk jen těžko nutí do tréninkový řehole ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ještě jednou, mají vaše domněnky reálný základ, nebo zase máte akorát chuť si kopnout?
Reagovat
tommr
ty si tak zaslepenej až je to někdy komický. U Kerberový že se poctivá příprava nijak neprojevuje? To sis nevšim jak se za poslední roky zlepšila? Ještě v roce 2009 byla ve druhý stovce a dneska už jí Petra jen kouká na záda. A její semifinále na USO nebo ve Wimbledonu jsou ti taky málo? O co víc toho na GS dokázala Petra s výjímkou jednoho titulu?
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinále hrála akorát na Wimbledonu, kde vypadla s Radwaňskou,, což je typ hráčky, kterou by zvlášť na trávě porážet měla.
Petra oproti ní má jeden GS titul, troje semifinále, dvoje čtvrtfinále (+ titul na TM, což, pravda, není GS). A to je o sakra hodně víc než Kerber. Btw. teď je Petra i žebříčku před Kerberovou, byť kvůli nesmyslnému počítání se za ní propadne. Co tam máš dál?
Reagovat
misa
Čekám, že ta stará bolševická struktura Černošek (jak píšeš) brzo na Petru vletí, co se jako děje. Už po Austrálii byly pohovory mezi Černoškem a týmem Petry. Tak to alespoň řekl v rozhovoru zveřejněným v březnu.
Reagovat
tommr
je pozoruhodný, že Petře započítáváš všechny semifinále, ale Kerberový to semifinále na USO upíráš. U tebe by mě to ale vlastně nemělo překvapovat. Překrucování skutečností je tvoje nejlepší disciplína ...
Reagovat
tommr
nějaký pohovory nic nevyřeší, je už nejvyšší čas začít jednat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys místo chabého pokusu urazit mě radši napsal, v kterém že roce to semifinále na USO měla uhrát, bylo by to pro tuto diskuzi přínosnější.
Reagovat
tommr
a co kdyby sis to našel na netu sám? A vůbec nejlepší by bylo kdyby sis to příště našel radši dřív než začneš zase nějakou hráčku shazovat. Kdyby někdo něco podobnýho udělal Petře tak bys z toho nejspíš dostal amok ...
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn, omlouvám se tobě i Angelique, že jsem jí upřel semifinále v roce 2011, to ale nic nemění na tom, že Petra toho na GS uhrála daleko víc. Btw. zrovna od tebe ta poznámka o shazování fakt sedí.
Reagovat
tommr
tady ale přece nejde o to kdo toho v minulosti uhrál víc. Tady jde o to, že Kerberová se v posledních létech díky tvrdýmu tréninku neustále posouvá vpřed zatímco Petra od roku 2011 stagnuje a v poslední době její hra dokonce upadá ..
Reagovat
Jan
Petra uhrála víc jak Kerberová, ale je to historie. Od loňského Wimbledonu uhrála Kerberová víc a to je současnost. Petra jde od loňského AO jen dolů, zatímco Kerberová se zvedla. V tom vidím poctivost přípravy. Stejně tak i jiné top hráčky. To kam se posunula Petra je ostuda. A v ničem jiném než přípravě to být nemůže. Kecy o hlavě ať si Kotyza strčí někam. Pořád se na něco vymlouvá. A není to o tom, že bych já nebo jiní chtěli do Petry kopat. Nemám to zapotřebí. Pouze hodnotím situaci a zamýšlím se proč tomu tak je. V tomhle jsi opravdu divný. Kritika je přece od toho, aby se něco zlepšilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi, pánové, jak oba obratně uskočíte k jinému tématu, když v tom původním začínáte cítit, že si svoje pozice neobhájíte. ;-) Krásně to zkouší třeba Jan, který výsledky zmáměrně počítá od loňského Wimbledonu jenom proto, aby mohl říct, že je na tom Kerber líp než Petra. A ani tak nemá pravdu, protože zatímco Petra přidala další tři tituly, Kerber nic, což tvrzení tvrzení o tom, jak jde Kerber nahoru, zatímco Petra upadá celkem jednoznačně popírá. A ten blábol o tom, jak se Kotyza vymlouvá, a že psychika nemá na hru vliv snad ani nemá smysl komentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Čili říkáš, že trenér v rozhovoru lže jako když tiskne a Petra taktéž. Myslíš, že to mají zapotřebí?
Reagovat
tommr
já jsem od začátku polemizoval s tím tvým nesmyslným tvrzením že "Kerberová má tuším všehovšudy tři tituly z okruhu WTA a k triumfu na GS se ještě ani nepřiblížila, takže se ta poctivá příprava nijak neprojevuje.." takže opravdu nevím o jaký změně tématu nebo dokonce neobhájení pozice mluvíš. Vzhledem k tomu, že neustále sveřepě obhajuješ neobhajitelný se ale ani nedivím, že už to máš všechno totálně popletený ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se svůj názor pokusil věcně obhájit a dokonce jsem připustil omyl, když jsem Kerberové jedno semifinále upřel. Ty ses místo věcné opozice zmohl akorát na hloupé urážky.
P.S.: máš pravdu, to mé tvrzení je skutečně nesmyslné - Kerberová má ty tituly na okruhu WTA ve skutečnosti jenom dva.
Reagovat
Jan
Třeba nelžou, ale už jejich vyjádření o zranění Petry na olympiádě na mně působilo divně, když s tímto zraněním v pohodě smázla Pennetaovou a nic na ní nebylo poznat, že by byla nějak limitovaná. Podobně na turnaji Mistryň po debaklu s Radwaňskou, nejdřív prohlášení o rýmě, pak to měnili na něco vážnějšího, působilo to nevěrohodně. Kondiční trenér s ní moc necestuje, Kotyza také ne vždy a prohlášení Petry, že se třeba zeptá Šafářové na hru Hamptonové, taky nepůsobí moc profesionálně. To jí Kotyza nezanalyzoval hru Hamptonové a neřekl jí co by měla hrát ?

Kerberovou jsem srovnával od Wimbledonu, že se tam dostala do SF, ale hlavně že začala jít od té doby nahoru, zatímco Petra už dříve dolů. Dobře, Petra vyhrála ještě nějaké turnaje, ale její výkony jsou jak na houpačce se stále sestupnou tendencí. Jak na letošním AO, tak na FO to bylo ubohé. A v čem to asi bude ? Její nejistota mi dává pocit, že to je v nedostatečné přípravě. A Petra na mě takto působí víc jak rok. Může to být i v té hlavě, ale jen na to bych to nesváděl. Petra je pomalá, u míčků často pozdě, nemá vůbec žádné svaly, což se o jejích protihráčkách říct nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, ale tohle zavání silnou paranoiou.

Btw. Kerberová šla od loňského Wimbledonu nahoru? Jsi si jist, že jsi omylem neprohlížel výsledky někoho jiného?
Reagovat
tommr
no vida, tak už jsme v těch tvejch "věcnejch" argumentech objevili dvě faktický chyby ...
A o urážkách bych na tvým místě radši taktně pomlčel. Jsi to právě ty kdo tady neustále zpochybnuje fandovství druhejch nebo standardně označuje nepohodlný názory ostatních jako bláboly ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dvě chyby,
a) které na celkovou správnost argumentu měly minimální vliv
b) za které jsem se omluvil

K tomu ostatnímu
a) ničí fandovství nezpochybňuji, to své sis zpochybnil ty sám
b) za bláboly označuji jen ty příspěvky, které zjevnými bláboly jsou. A nedělám to moc často.
c) nikoho neurážím. Ani spoludiskutijící, ani trenéry nebo partnery hráčů a hráček
Reagovat
Jan
Srovnej si výsledky Kerberové na GS od loňského Wimbledonu, dostala se vždy výš než Petra. A bral jsem to jako příklad, když si vezmeš A. Radwaňskou, Li Na, Azarenkovou, Šarapovovou, jsou úplně jinde než Petra, která s nimi byla na přelomu roku 2011/12 výkonnostně srovnatelná. Ano jistě řekneš, že Li teď vypadla dřív, ale na AO byla ve finále, zatímco Petra skončila hluboko pod ní. K top hráčkám se dnes Petra nemá šanci dostat, protože vždy prohraje dřív s hráčkou druhého sledu. Uvidíme za měsíc, jak jí to půjde, ale v podstatě čekáme rok na její další úspěch na GS a je to čím dál horší. A rozhodně jsou pro mě směrodatnější úspěchy na GS než běžné turnaje, kde není takové obsazení top hráček. To že vyhrála pár turnajů od podzimu jí samozřejmě neberu.
Reagovat
smazaný uživatel
No ony ty výsledky o moc lepší než Petřiny nebyly. Co se týče Viky a Mášy, to jsou hráčky, které mají daleko víc zkušeností než Petra a taky si prožily stavy, kdy byly hodně dole, Vika dokonce zvažovala konec kariéry. S ostatními je Petra na víceméně stejné úrovni, o čemž nejlépe vypovídají vzájemné zápasy.
Reagovat
LukasH
Nezlobte se, ale to je zas diskuze. Proč tady Petru srovnáváte s Kerberovou? Není to náhodou jedno, jak si vede od minulýho wimbledonu, když víme, že na tom teď Petra je takhle? Kerber nic moc nevyhrála a nebyla druhá na světě. Tudíž tenhle pocit nezažila a nemusela se s tim vyrovnávat jako Petra. Kdyby tenkrát Petra nevyhrála Wimbledon a Masters, byla by tuším v první desítce taky, což už byla před wimbledonem 2011, akorát by se tolik neproslavila a nemusela tolik čelit mediálnímu tlaku. Pokud nebudeme brát v potaz to, že se Petra teď trápí, tak má pořád titul z wimbledonu, masters a dohromady 10 titulů WTA. A to je jediný, co si bude historie pamatovat. Ne to, že někdo byl v semifinále nebo finále grandslamu. Např. Berdych teď hraje svojí nejlepší hru, dostává se mnohem dál než Petra, ale turnaje nevyhrává. Proto taky tolik touží po grandslamu - to by ho zapsalo do historie.
Reagovat
smazaný uživatel
Petro, já si taky nevěřím :)) Ale třeba slyším trávu růst a ty zase ukážeš, co umíš.. :) Hodně štěstí.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro ty co chtěj zlepšit servis
http://www.youtube.com/watch?v=zObjLL7Wy9Y
;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist