Kvitová: Nervózní jsem už nebyla, zkoušela jsem i různé varianty

29. 6. 2012, 10:47
Aktuality 6
Uvolněněji zvládla česká tenistka Petra Kvitová druhé kolo Wimbledonu. Obhájkyně titulu už nebyla tak nervózní jako v úvodním utkání na trávě, v souboji s Britkou Elenou Baltachaovou včera získala prvních deset gamů, zvítězila 6-0 6-4 a jistě postoupila do třetího kola.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Cítila jsem se o dost líp než v prvním utkání. Test už byl, proto jsem nebyla tak nervózní. Věděla jsem o svých úderech a něco jsem si i zkoušela, třeba čop a přechod na síť. Dala jsem i kraťas. Bylo to větší osahání mé hry," řekla Kvitová. 

Od začátku zápasu hrála jistě, plnila taktický plán a i za pomoci chyb soupeřky získávala jednu hru za druhou. "Hrála jsem od začátku dobře. Jsem ráda, že mi psalo podání, které jsme trénovali," pochvalovala si čtvrtá nasazená.

Ve druhém setu ale Baltachaová dokázala i s přispěním publika snížit z 0-4 na 3-4. "Začala hrát rychleji, více riskovala, a proto to bylo vyrovnanější," řekla Kvitová. Navíc začala trochu cítit záda a pravou kyčel. "Záda jsou jenom zatuhlé, nic víc to není. Oni mě odblokují," plánovala tradiční akupunkturu. 

Na zápas čekala Kvitová celý den ve svém pronajatém domě ve Wimbledonu. "Udělala jsem dobře. Den byl natáhlý, odpočívala jsem a přijela do areálu v době, kdy jsem věděla, že budu hrát," řekla. Původně měla hrát na kurtu číslo jedna, ale organizátoři přesunuli její zápas na dvojku. "To bylo dobře. Jen rozcvička byla spíš hektická, ale na kurtu to špatně nevypadalo a hrála jsem dobře," řekla.

O postup do osmifinále bude hrát s Varvarou Lepchenkovou z USA, kterou porazila na Roland Garros. "Doufám, že si ten poslední zápas pamatuje a já snad taky, ale nevidím to na trávě tak hladký," uvedla Kvitová a dělala si legraci, že kouč David Kotyza bude muset vzít raketu v tréninku do levé ruky, aby si zvykla na levačku.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
možná, že je to ale pro Petru takhle lepší, protože moc pozornosti jí zcela evidentně nesvědčí ... :)
Jinak ta zmínka o zádech mě docela vyděsila. Sice doufám, že to nebude nic vážnýho, ale její celkovej fyzickej stav je opravdu otřesnej a mělo by se s tím už konečně začít něco dělat ...
Reagovat
pepin
Tak já jsem to tady psal, ona snad roste, jinak to není možné - s úsměvem Fandiny. Koukám, že jsme tady my 3 jediní co to asi zaregistrovali. Jinak píše, že je to jen zablokovaný, tak snad ji daj do kupy. Jinak máš pravdu, pro ni by bylo celý Wimblas odehrát v ústraní a objevit ji až na finále.
Reagovat
pepin
Nevíš ona tam prší, že se nehraje? Já jsem ted přišel a nikde nic.
Reagovat
tommr
oficiální zprávy sice žádný nemám, ale vypadá to na déšt - předpověd na pátek byla velice špatná. Doufám, že se aspon na centrkurtu začne včas pokud zatáhnou střechu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase se opakuju - je na tom fyzicky Petra opravdu tak špatně, nebo to jenom tak vypadá, protože čeští novináři o ní jaksi informují častěji?
Reagovat
Fandina
K výhře a zase Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist