Kvitová neohroženě kosí soupeřky, v osmifinále ji čeká Wickmayerová

24. 6. 2011, 17:00
Aktuality 56
WIMBLEDON ŽENY - Petra Kvitová ve Wimbledonu zatím nemusela řešit žádné vážné problémy a už postoupila do osmifinále. Česká tenistka dnes nedala šanci ani Italce Vinciové a s Belgičankou Wickmayerovou si zahraje o postup mezi nejlepších osm tenistek turnaje.
Petra Kvitová

Petra Kvitová v úvodních dvou kolech ztratila pohých sedm gamů, dnes už ale poprvé čelila nasazené soupeřce. Italka Roberta Vinciová navíc minulý týden vyhrála přípravný turnaj na trávě v Hertogenboschi a v zádech tak měla sérii již sedmi vyhraných duelu v řadě.

Česká tenistka však v Londýně hraje v obrovské pohodě a šanci nedala ani rozjeté Vinciové. Jednadvacetiletá rodačka z Bílovce byla suverénní na podání a postupně se prosazovala agresivním returnem. Servis soupeřce vzala zpoprvé a stavu 2-2, pak ještě jednou v deváté hře a ujala se vedení. 

Ve druhé sadě nejdříve musela v pátém gamu odvrátit jediný brejkbol soupeřky, pak už ovšem zápas bez problémů dotáhla do vítězného konce. Okamžitě se postarala o rozhodující brejk a nakonec za pouhých 57 minut zvítězila dvakrát 6-3. 

Kvitová podle turnajových statistik o sedm let starší Italce zasypala 37 vítěznými ranami a spáchala jen 7 nevynucených chyb. 

Od obhájení loňského semifinále tak osmou hráčku světa dělí už jen dvě soupeřky. Tou první bude v pondělí Yanina Wickmayerová, jež dnes otočila zápas s 12. nasazenou Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Kvitová má s Belgičankou vyrovnanou bilanci 3-3, oba letošní souboje vyhrála ve třech setech rodačka z Čech.

Pokud nejlepší česká tenistka současnosti postoupí do čtvrtfinále, potká v něm buď pětinásobnou wimbledonskou šampionkou Venus Williamsovou, nebo se v duelu loňských poražených semifinalistek utká s Bulharkou Pironkovovou.

Na životní úspěch - triumf ve čtyřhře French Open - ve Wimbledonu nenavážou Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Ambiciózní český pár prohrál už v 1. kole 2-6 6-1 4-6 se sehranou polskou dvojicí Jansová/Rosolská.

- WIMBLEDON muži (Velká Británie, tráva, 6.631,000 liber) -
páteční výsledky českých tenistek (24. 06. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (8-ČR) - Vinciová (29-It.) 6-3 6-3
Wickmayerová (19-Belg.) - Kuzněcovová (12-Rus.) 4-6 6-3 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Gajdošová/Zakopalová (Austr./ČR) - Johanssonová/Parmentierová (Fr.) 6-4 7-5 Uhlířová/Grandinová (ČR/JAR) - Marinová/Senogluová (Kan./Tur.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

56
Přidat komentář
frufru77
Petra se opravdu letos dokáže připravit na špičkové turnaje (prohra s Na-Li na FO ji mrzet nemusí, Číňanka vyhrála celý turnaj naprosto zaslouženě). Až se "jeden bojí" (ano, "coci"), aby to nezakřikl... Yanina je přes úspěch s Kuznou k poražení a potom kdoví ??? Radši už mlčím...
Reagovat
smazaný uživatel
A přesně na to potom bych se nehorázně těšil!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal pred Wimbledonom povedal, že sa na tráve nebojí Federera, Murrayho, či Djokoviča..Jediné, z čoho má strach sú ServisMani. V celom pavúku sa mohol stretnúť iba s jedným ortodoxným a to v treťom kole..Neviem, či to niekto z vás pozeral, ale vyhrať set, v ktorom bol tak bezmocný chce naozaj veľkú dávku šťastia, trpezlivosti a najmä umenia..Muller mal 93% vyhratých fiftínov po prvom serve, ktorý triafal s 84% úspešnosťou..To sú vesmírne čísla..Doviesť takýto set do víťazného konca je dôkaz, ktorým dokázal, že je favoritom číslo 1 na celkový triumf...+ Z iných výsledkov, Murray sa naďalej trápi viac, než je zdravé. S Gasquetom môže aj prehrať, hoci herne mu Francúz sedí..Rovnako tak mu sadne aj potencionálny štvrťfinalista, hoci Feliciano hrá vo fantastickej forme...Simon hrá s Del Potrom prekvapivo vyrovnaný duel, nikto z nich nie je extrémny špecialista na trávu, ale čakal som, že to bude Argentínčan, ktorý ten brejk urobí..
Reagovat
taffer
Děláš z Nadala boha. Prostě jen vyhrál tiebreak, to se i se servismanama stává ... Uvidíme jak si povede v dalších setech.
Reagovat
Matti
ta úspěšnost prvního servisu byla u Mullera fakt neuvěřitelná. Jak získal ještě hned minibrejk, tak jsem si vzpomněl na FO, kde projel úvodní dva sety Rafa. Naštěstí se zkoncentroval a zvládl to. Myslím, že postupem času bude úspěšnost prvního servisu u Mullera padat dolu, jakožto i Rafa ho začne úspěšnější číst a returnovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jede, bože až mrazí co může dokázat. Opravdu věřím, že může wimbledon vyhrát. Pro mě zatím nejlepší sportovec České republiky 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
to si musel opsat odemne
Reagovat
smazaný uživatel
To byl výkon
Reagovat
smazaný uživatel
Hej Peťa je nej.....:)) upe nejlepší:) doufám, že vyhraje ten Wimbledon.....moc bych jí to přála hj:)
Reagovat
petrulinka
Hele, Forehand, přece se na české stanici nebudeme čučet na Roddicka, když jak tady píše Barney1994, máme konečně dobrou hráčku, na kterou je radost pohledět. Pokud ses chtěl dívat na Roddicka, tak na této adrese ses mohl dívat: http://www.fromsportcom.com/c-4.html
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt úžasná "česká" stanice! :-)))
Už jenom kvůli reklamám, teleshopingu a přepínání z utkání na utkání bychom si takový program měli určitě koupit!
Zítra odpoledne tě tradičně potěší motorkami. Možná i českými motorkami :-D
Nezapomeň sem poslat další pochvalu.
Reagovat
smazaný uživatel
aspoň že tam nedávaj snooker, jako na Eurosportu, na to se podle mě nikdo dívat nemůže, tomu se snad ani nedá říkat sport. Na Novasport se podle mě snaží co nejvíc vyhovět českým divákům. Mi řekni kolik českých tenistů jsi viděl v televizi na Eurosportu při French open, já teda moc ne
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))) Snooker je jeden z mých nejoblíbenějších sportů.
Kolik jsem jich viděl? Jak si to mám pamatovat? French Open byl na Eurosportu (1+2), BBC, STV3, u arabů a na turecké i francouzské veřejnoprávní televizi. Zadarmo. Velmi často tam šly různé kurty.
Reagovat
petrulinka
Já jsem nepsala, že je to "úžasná česká stanice". Nevím, proč máte vy chlapi tendenci překrucovat vše jinak, než člověk řekne. Jen jsem psala, že mi vyhovuje to, že dávají přednost českým hráčům a hráčkám. Jak píše Barney, tak z French Open jsme moc zápasů českých hráčů a hráček neviděli. A pokud vím, tak reklamy dávají jen mezi sety a Teleshoping po ukončených zápasech. A v tom tedy problém určitě nevidím. A pokud se ti to nelíbí, tak sleduj jiné zápasy přes internet.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Eurosport není česká stanice, tam nemůžou libovolně vysílat české hráče. Nova Sport to ovlivnit může. A ok, dali tam Kvitovou, to ale nemohli nechat doběhnout ten tiebreak a pak ji tam dát? Trapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Smiřte se prostě s tím, že zápas mezi Roddickem a Lopezem zajímají jen malou hrstku diváků Novasportu. Jejich rozhodnutí bylo tudíž zcela logické, a to i po komerční stránce.
Reagovat
smazaný uživatel
Snooker je uplne genialny, strasne rad sa na neho pozeram. Je to fakt umenie co dokazu s tymi gulami. Uz sa neviem dockat kedy po dlhej dobe znovu zhliadnem.
Reagovat
smazaný uživatel
To já chápu, že to přepli, ale ne v ten moment, který to přepli. V tak blbý a necitlivý moment, měli prostě nechat dohrát set a pak tam dát Kvitovou. jako promiň, ale i když to nikoho nezajímá, tak v takový moment prostě zápas nemůžou vypnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Petruli, víš čím to bude? Tím, že v Paříži kromě Kvitové všichni vypadli v prvních dvou kolech, takže většinou hráli na nesnímaných kurtech. Rosol i Berdych v přenosech určitě byli.
Ano, Eurosport CZ není žádný český Eurosport, ale evropská verze s českým komentářem. Narozdíl od německého Eurosportu (volně na 19E), který si skladbu dělá sám a občas vysílá něco jiného, např. na FO šlo utkání Goerges - Šafářová, které "náš" Eurosport nedával.

...po dlhej dobe znovu zhliadnem...?
Vždyť mistrovství světa v Sheffieldu bylo v dubnu - na BBC vysílají oba stoly, od začátku do konce turnaje vše naživo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli sám uznáváš, že ten zápas (tedy i to, jak dopadne tiebreak) "nikoho nezajímal", tak jaký proboha důvod by ta stamnice měla k tomu, aby dál vysílala tiebreak, který nikoho nezajímá, místo zápasu, který diváky zajímá? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nikoho bylo obrazně, určitě zajímá dost lidí více tiebreak než první dva gamy zápasu Kvitové. Navíc prostě před tiebreakem to neljde vypnout, ani kdyby to fakt nikoho nezajímalo.
Reagovat
smazaný uživatel
To čo je za komentár, prosím ťa ? Tie-break je oveľa dôležitejší ako nejaké prvé dva gemy ženského zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tiebreak, který skoro nikoho nezajímá, prostě není zajímavý. Tečka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak můžeš vědět, kolik lidí zajímá? Každý není jen zatvrzelý Čecháček, kterému vadí, že neuvidí dva gamy předem jasného zápasu. Někdo chce třeba vidět aspoň vyvrcholení setu zajímavého zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Cítím v tom komentáři mužský šovinistický despekt k ženskému tenisu. Na to, že si fanoušek lacka, dost troufalé. :-)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad programoví ředitelé Novasportu znají dobře vkus svých diváků, ne? Odhadovat, co jejich diváky zajímá a baví víc a co míń, to je v popisu jejicjh práce a jsou za to placeni.

Můžeš proti tomu protestovat, můžeš s tím nesouhlasit, ale to je asi tak jediné, co s tím můžeš dělat. ;) U takto profilovaných komerčních stanic vždy vítězí názor většiny, stejně jako v demokracii. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Ředitelé? Já vím jen o jednom řediteli této parodie na sportovní televizi (pro porovnání - zaostalí arabové mají 2 volné a 10 placených sportovních kanálů), jeho mail je marek.kindernay@nova-sport.cz
Pamatuju si, že loni v listopadu místo utkání na Turnaji mistrů dávali nováci nějaké hokejové utkání z ruské ligy, kde šlo o prd.
U čecháčků se obliba fotbalu a hokeje pochopitelně s tenisem nedá srovnávat. Stačí se podívat na sportovní weby a hned uvidíš, kolik článků o čutálistech tam denně publikují a kolik dementních blafů pod to čtenáři umístí.
Reagovat
smazaný uživatel
Všetko na porádku...Ale nečakal som, že réžia bude až tak odvážna a odignoruje šláger dňa Roddick vs. Lopez na úkor Kvitová vs. Vinci...To chce naozaj kuráž..Zlatý Eurosport.
Reagovat
smazaný uživatel
je asi jasný, že česká stanice dá přednost českým hráčům než Roddickovi, stejně jako eurosport, tam zas pořád dávaj Bartoli jenom proto, že je to francouzská tv stanice
Reagovat
smazaný uživatel
no pardon, ale to je naopak kravina, aby ignorovali zápas Petry :) by si zkusili dávat něco jinýho...
Reagovat
smazaný uživatel
přesně ať se na Roddicka koukaj v USA, když konečně máme tenistku, která poráží i ty nejlepší, tak by jí v televizi dávat měli
Reagovat
smazaný uživatel
Teda msuím říct, že tvrzení, že zápas Roddick vs. Lopez byl "šlágr dne", mě upřímně pobavilo. Zápas dvou servismanů, z nichž jeden je silně za zenitem a duhý byl vždy jen velmi průměrný hráč, to má být jako "šlágr dne"? :-))

Nehledě na to, že přes satelit či přes web se můžeš dívat, nač je ti libo. Připojení na internet evidentně máš. :DD
Reagovat
VlS
A proč koukáš na českou novu, proč jsi se nepodíval na slovenským kanálu na šlágr dne?
Reagovat
smazaný uživatel
VIS, žijeme v 21. storočí a svet je už natoľko moderný a vzájomne pospájaný, že ja absolútne nerozlišujem českú a slovenskú stanicu, ale kvalitnú a nekvalitnú..Postup, ktorý Nova Sport zaujala je absolútne logický, právoplatný, avšak trocha zastaralý..Nemám nič proti Kvitovej, je to fantastický objav a podľa mňa sa pohybuje v skupinke 5-6 hráčok, ktoré to celé môžu vyhrať..Avšak vysielať zápas superfavorita s outsiderom, ktorý sa od začiatku vyvíja jasne na úkor dramatickej koncovky setov, navyše TB nie je dvakrát tenisové..Podobná situácia sa stala uprostred zápasu Berdycha, v ktorom od začiatku bolo jasné, ktorá bije. Naopak TB Rafu s Mullerom (ktorý bol mimochodom jedným z vrcholov turnaja) bol nepovšimnutý...Mojim krédom by určite bolo vysielať dramatické zápasy, zápasy ktoré robia reklamu na tenis a nie za každú cenu zápas XY českých tenistov, z ktorých aj tak len dvaja stoja za reč..Nova sport nie je verejnoprávna, takže má právo vysielať, čo len chce..Vybrali si svoju cestu, ja ju rešpektujem, len dodávam, že Grandslam vysielaný na Eurosporte poteší fanúšikov, ktorí sú zvedavý nielen na český, ale aj svetový tenis...
Reagovat
VlS
Ale proč tě překvapuje, že česká stanice dá přednost český hráčce (hráči)? To není o propojení světa (mimochodem, díval jsem se na zápas v Blavě). Kdyby to byl Eurosport, tak by jsi měl pravdu, ale nebyl to Eurosport, byla to česká Nova.
Reagovat
VlS
ještě se k tomu vrátím - píšeš " ...Mojim krédom by určite bolo vysielať dramatické zápasy, zápasy ktoré robia reklamu na tenis a nie za každú cenu zápas XY českých tenistov, z ktorých aj tak len dvaja stoja za reč.." Hurá, pusť se do toho, budu vděčným divákem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde som nepísal, že by ma to prekvapilo..len som vyjadril postreh a vidím, že tu je aj pár Čechov, ktorý majú podobný postoj..Ja som dnes napríklad nevidel podstatnú časť zápasu Hantuchovej, pretože bol pre mňa ako fanúška tenisu oveľa zaujímavejší prvý set Nadala..O tom hovorím, že česká réžia koná strašne prvoplánovo. Francúzsky Eurošport citlivo prepína medzi kurtami, bežný fanúšik ani nemá šancu postrehnúť, že sú Francúzi, pretože ich tenistov takto očividne neprotežujú...To je podľa mňa vyšší a modernejší tenisový prístup..Ale sto ľudí, sto chutí..
Reagovat
VlS
Eurosport není francouzská stanice, Eurosport je evropská stanice se sídlem ve Francii a to je rozdíl. Citlivost Eurosportu k výběru a přepínání - asi máš jinej Eurosport než já, ale o to nejde, prostě se díváš na národní stanici a chtěl bys, aby se chovala mezinárodně. Problém je u tebe, vybral sis špatnej kanál a doporučuji poslechnout rady Brože nebo použít stream.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som bezproblémový. Jediný problém je, že to bereš moc osobne ;)..Stream používam dennodenne, je čoraz lepší a rozmanitejší...Len vyjadrujem názor, ktorý nemá za úlohu vyvolať búrku afektovaných reakcií, ale len konštrúktívnu debatu...
Reagovat
VlS
Ale neberu to osobně a ani afektovaně. Ty reaguješ afektovaně dlouhými příspěvky na prostou jednořádkovou repliku, proč jsi se nedíval jinde? Jako Slovák na Českým serveru kritizuješ Českou televizi, že dala přednost Český hráčce před zápasem Amíka se Španělem. Teď si představ, že bych na Slovenským serveru začal jako Čech vystupovat stejně. To by byla bouře.
Reagovat
smazaný uživatel
Isteže ;)
Reagovat
EllNino
www.livescorehunter.com a tam jsou prenosy ze 6 nebo 7 kurtů.
Reagovat
smazaný uživatel
super zápas , měla skvělý údery jako vždy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Tomic dokonce v 18 letech otočil na GS zápas z 0-2 na 3-2. Komu se to povedlo naposled v tak nízkým věku před ním?
Reagovat
Mistr
Wickmayer bude lahůdka podobná Vinci
Reagovat
smazaný uživatel
Když to nemůžeme vidět live......
Reagovat
smazaný uživatel
No tak to kecáš na novasport byl celý zápas ! koukala jsem na něj
Reagovat
smazaný uživatel
JJ taky sem koukal. Na novasport davlai Andyho,nz se dohralo na 18 a Petra mohla nastoupit. Takze novasport super Petra a potom sel live i s Tomem.
Reagovat
smazaný uživatel
novasport super :-)))))))))))

Tyhle ubožáky může chválit tak akorát nějaký vyšinutý vlastenec! Včera místo velmi pěkného Li-Li dávali "naše" nezajímavý umělkyně, které se ani vůbec nedostaly do nabídky 6 utkání na BBC !!!

Šílené přepínání z utkání na utkání je v pořádku? Proč asi nemají druhý program jako Eurosport? Protože vysílání tenisu na dvou kanálech současně jim nepřinese ani jednoho diváka navíc. Novákům šlo vždy hlavně o koláče sledovanosti!
Reagovat
VlS
tak jako každý komerční televizi, čemu se divíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Divím se hlavně tomu, že na tomto nováckém kanálu, jehož provoz je hrazen z příjmu kabelových a satelitních operátorů, musí být tolik reklamy! Já si tedy sportovní programy neplatím, ale občas (jako teď) mám k dispozici kartu Skylink s dočasně uvolněnou kompletní nabídkou.
Něco jiného jsou volné stanice (Nova, Prima, hudební,...), kde se dá očekávat, že reklam musí být hodně, aby se vůbec uživily.
Reagovat
VlS
ale já reaguju na to, že jí záleží na sledovanosti
Reagovat
smazaný uživatel
Co pořád řešíte!?

www.livescorehunter.com
Reagovat
smazaný uživatel
Hele Spocku. Občas určitě máš u tenisu obě možnosti a můžeš si vybrat. Jdeš si sednout k televizi nebo koukáš na směšné internetové sekající se streamy s otravnými reklamami? Co si vybereš? Opravdu sedíš u PC a čumíš na monitor?
Reagovat
smazaný uživatel
na internetu jsou streamy. kuk lojzo. objev ameriku.
Reagovat
smazaný uživatel
Zřejmě máš želví připojení. Já si pustím několik zápasů najednou, takže se během přestávek rozhodně nenudím. Mě ale spíš připadá, že tady buď jenom machruješ nebo se tím živíš, že to tady tak propaguješ.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist