Kvitová nechala rodiče doma. Štěstí to ale nepřineslo

18. 10. 2009, 18:42
Aktuality 0
Z pověrčivosti odmítla podporu rodičů v hledišti, aby jí to nepřineslo smůlu. V sobotu to vyšlo a tenistka Petra Kvitová postoupila v Linci do finále, ale dnes už kouzlo nefungovalo a Češka druhý titul v kariéře nezískala.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Ač je Linec kousek za hranicemi, z rodiny Kvitové v hledišti nikdo neseděl. "Byl tam jen trenér (David Kotyza)," řekla Kvitová ČTK po prohře s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou 3-6 4-6. Přitom už na semifinále chtěli její nejbližší do Rakouska přijet. "Domluvili jsme se s koučem, že když někdo přijede, tak se hned prohraje. Jsme oba pověrčiví, tak jsme je raději nechali doma," dodala tenistka.

Příště si možná rozmyslí, jestli mámu s tátou odmítne. Pokud by tedy věděla, že vyhraje. "Jo, tak to by bylo super," smála se.

V sobotním semifinále dokázala Kvitová porazit turnajovou dvojku Agnieszku Radwaňskou, aktuální světovou desítku. Po Venus Williamsové a Dinaře Safinové to byla její třetí výhra nad hráčkou z elitní desítky žebříčku.

"Toho si moc cením. Ona (Radwaňská) je nepříjemná hráčka, hodně dobře čte hru. Sice byla již unavená, ale na to se nikdo neptá. Já jsem hrála hodně dobře, takže si toho vážím," řekla Kvitová.

Výsledek v Linci společně s osmifinálovou účastí na US Open snad definitivně znamená, že je Kvitová zpět ve formě, kterou měla na začátku sezony. V lednu premiérově vyhrála turnaj v Hobartu, pak se ale zhoršila a po dubnovém zranění kotníku se nemohla vzchopit.

"Odpočinula jsem si tehdy možná fyzicky, ale psychicky mi to moc nepřidalo," naznačila, že na letošní léto nebude vzpomínat ráda. Po návratu se na dvorcích hodně trápila. "Každý zápas po zranění mě hrozně, jak bych to řekla... týral, prostě přetěžoval po psychické stránce. Nemohla jsem se soustředit na tenis a přemýšlela nad blbostmi," řekla.

Po sérii porážek znovu ukázala své schopnosti v New Yorku. Na US Open vyřadila světovou jedničku Safinovou a v boji o čtvrtfinále prohrála ve třech setech s Wickmayerovou. A v Americe navíc odhalila, že má astma, které ji hodně limitovalo po fyzické stránce.

"Když jsem to tam (na US Open) zjistila, tak jsem se dost uklidnila. Od té doby se cítím líp a hlavně vím, proč jsem nemohla fyzicky, a proto jsem se psychicky zvedla," podotkla tenistka.

Sezonu už má prakticky za sebou. Z Lince ještě zamířila do Lucemburku a zvažuje, zda bude hrát menší turnaj v Ortisei. "Ale možná už to zabalíme," uvažovala.

Kdyby měla teď hodnotit sezonu, pak by řekla větu: "Začala super, pak byla horší, horší a horší... a US Open a tenhle turnaj to zas bylo super." Znamená to tedy, že konec dobrý, všechno dobré, jak se říká? "Snad jo," podotkla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist