Kvitová: Naše éra ve Fed Cupu je unikátní

20. 4. 2015, 05:00
Aktuality 14
Světová čtyřka Petra Kvitová považuje současnou éru českých tenistek ve Fed Cupu za unikátní. Po výhře nad Francií včera postoupily do finále a mají šanci získat čtvrtý titul za posledních pět let.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Jsem ráda, že máme takovou éru a je to něco unikátního, co se nemusí už opakovat. Jsme rády, že toho můžeme být součástí a hrát o mísu skoro každý rok. Rády reprezentujeme, a když se daří, tak to jde o něco líp," řekla Kvitová. 

Pětadvacetiletá hráčka je strůjkyní české dominance v soutěži. Díky ní tenistky triumfovaly v letech 2011, 2012 a loni. I nyní proti Francouzkám získala v ostravské ČEZ Areně ve dvouhrách dva ze tří rozhodujících bodů. 

Dvojnásobná wimbledonská vítězka navíc oslavila vítězný návrat po téměř dvou měsících, během kterých hlavně odpočívala, nabírala energii a trénovala. "Jsem ráda, že jsem přinesla dva body, jsme ve finále. Proto jsme tady byly," řekla. 

Nepředvedla sice oslnivé výkony, ale oba zápasy zvládla a postupně se zlepšovala. "To je pozitivní, ale Fed Cup je něco jiného než turnaje," řekla Kvitová, kterou čeká přesun do Stuttgartu, kde vstoupí do antukové části sezony. "Buď se budu plahočit, nebo mě to nakopne. Antuka je pro mě těžký oříšek, nečekám nic extra. Uvidíme, co na mě antuka nastraží," řekla svěřenkyně Davida Kotyzy. 

Nenadálou pauzu si Kvitová v březnu vzala, protože se cítila unavená. V lednu sice vyhrála turnaj v Sydney, ale euforii z titulu neprožívala. Před Fed Cupem už tvrdila, že má v tréninku zase radost ze hry a úsměv jí v Ostravě vydržel. 

"Párkrát jsem se i povzbudila, což jsem byla sama překvapená," řekla Kvitová. Po sobotní výhře nad Kristinou Mladenovicovou ale nadšení ještě neprožívala. "Byla jsem v utkání hodně stažená, tak proto." 

Více si užila včerejší vítězství nad Caroline Garciaovou. Proti mladé nebezpečné hráčce lépe podávala a dokázala dodržet taktický plán. "Nenechala jsem ji hrát její hru, chodila jsem do toho agresivně a diktovala jsem tempo hry. I dlouhý return do soupeřky, aby neměla moc času, se taky vyvedl," pochválila se.

Po dvou zápasech se cítila fyzicky dobře. Jen levá ruka, kterou hraje, jí trochu tuhla. "Musela jsem dávat hodně ostrý servis, aby neměla čas zatlačit. Hodně jsem švihala a ruku cítila, ale to bude asi za chvilku v pohodě," řekla Kvitová. 

Zatímco v sobotu cítila velkou nervozitu, i kvůli zaplněné hale, včera už si atmosféru užívala. "Fanoušci byli jako vždy výborní a hnali nás. My jsme rády, že jim to můžeme takhle vrátit," uvedla tenistka z Fulneku.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
FulnekUltras
ve Stuttgartu jen tak zlehka ;-), ať to můžeš letos na antuce dál unikátně vystupňovat !!! Nečekáme NIC !!! ;-)))
Reagovat
blixa
IMG konečně taky sehnalo Petře nějaký business ;-)

https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial/photos/a.582809258449824.1073741828.185199214877499/927116560685757/?type=1&comment_tracking={%22tn%22%3A%22O%22}
Reagovat
lars
A kolik to sype :)
Reagovat
slacker
A kde dani Ritmo Mundo?
Reagovat
blixa
Bože, vám jde jen o ty prachy :D
Reagovat
misa
https://ritmomundo.com/tennis/

Aby nebrečeli, že svou značku spojili s nenormální hráčkou. Petra po Fed Cupu řekla, že se sama sobě divila svému občasnému povzbuzení na kurtu :-)
Nějaké hodinky už měla i v Ostravě:
http://jpeg.cz/images/2015/04/20/UAhtl.jpg
Reagovat
Fandina
OT ... tribuna roste a Klárka na Spartě trénuje
https://www.facebook.com/jtbankapragueopen/photos/a.106643859378642.4318.105089492867412/875760062467014/?type=1&theater
Reagovat
gigin
http://www.tennisnow.com/Blogs/NET-POSTS/April-2015/Kvitova-I-Felt-I-Was-Fighting-this-Strange-Feeli.aspx
Reagovat
Fandina
Díky za dva body. V sobotu jsem v Ostravě byla a opravdu si to užila. Jste moc šikovné holky. A samozřejmě moc přeji výhru i ve finále. A gratulka k výkonu. Jseš dobrá.
Reagovat
Jan
Jo jo. Ono to nevypadá, po sobotě jsem si říkal, jestli by v neděli nebyla lepší volba Karolína, ale Petra ukázala, jak umí. Její rychlá hra na soupeřku platila. S přehledem si to pohlídala. Pála má pravdu, když říká, že Petra je poklad. Až včera jsem si to uvědomil.
Reagovat
tommr
škoda jen, že tak dobře a spolehlivě jako ve FC nehraje i na turnajích ... :)
Reagovat
PetaM
Nudáááááááááá. :D
Reagovat
Jan
Po Petře nemůžeš chtít všechno. Jednou za čas vyhrát Wimbledon, Fed Cup, víc ne. Ono to i stačí, když nebudeš mít vyšší nároky.
Reagovat
misa
Jasně, Wimbledon, Fed Cup, takové malé všední úspěchy pro fanoušky s malým očekáváním :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist