Kvitová: Na trávě se cítím každým dnem lépe

30. 6. 2012, 18:45
Aktuality 19
Třiapadesát minut stačilo Petře Kvitové k postupu z třetího kola do osmifinále Wimbledonu. Obhájkyně titulu dnes povolila Varvaře Lepchenkové z USA jedinou hru a svůj výkon si pochvalovala.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Když jsem letos přijela do Wimbledonu, tak jsem se necítila na trávě úplně sebevědomě, protože jsem prohrála v Eastbourne a hrála špatně, ale každým zápasem je to lepší. Hraji lépe a lépe a myslím, snad jsem se našla," řekla Kvitová. 

Po nervózním prvním kole zvládla snadno druhé i třetí a především zlepšila výrazně servis. "Pracovali jsme na něm a snad píše víc," řekla a doufala, že její hra je na vyšší úrovni než na začátku turnaje. "Můj standard je obecně výše, ale snad jo, snad to tak je. I pohyb a údery cítím líp než v Eastbourne," hodnotila Kvitová.

V duelu s Lepchenkovou čtvrtá tenistka světového žebříčku ani jednou neztratila podání a v nepříjemném větru udělala jen deset nevynucených chyb. "Vypadá to jednoduše, ale bylo tam pár těžkých výměn. Já ale byla uvolněná a hrála dobře."

Srovnat svůj tenis s loňským rokem, kdy nastřílela v sedmi zápasech 222 vítězných úderů a suverénně si došla pro triumf, zatím nemohla. "Před rokem jsem odehrála neuvěřitelné zápasy a není snadné se na tu úroveň dostat," řekla.

Od titulu Kvitové v All England Cupu uplynulo skoro 365 dnů, ale fulnecké rodačce se zdálo, že čas uběhl rychleji. "Mám dojem, jako by to bylo nedávno. Po Wimbledonu šlo všechno rychle, že bych potřebovala mít delší den," řekla. Několikrát si své vítězství přehrála ze záznamu a vracely se jí při sledování všechny emoce. "Měla jsem u televize znovu ty krásné pocity, ale slzička mi neukápla," uvedla.

Kvitové pomáhá, že má na grandslamu po zápase vždy den volna, který mohou s trenérem Davidem Kotyzou věnovat přípravě. Hodně pracují na servisu, ale zásadně nic nepilují a nemění. "Jen vylaďujeme, protože se cítím docela dobře," pochvalovala si.

V pondělím osmifinále narazí na Italku Francesku Schiavoneovou. Dvakrát ji už letos porazila, jednou v hale a jednou na antuce. "Takže nám chyběla jenom tráva," usmála se Kvitová. S o deset let starší soupeřkou čeká těžký zápas. "Její čop bude na trávě hodně nepříjemný. Bude důležité zůstat hodně pod míčem nebo hrát do forhendu, i když ten má taky dobrý, ale nevím, jak jí píše na trávě," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jojo...jenom jí ho tam 2-3foukne...a je to vklidu
Reagovat
Fandina
držím palce, fandím a moc přeji úspěch ... Peťo pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
skvělej zápas Péťa,kdyby to vydrželo,soupeřky maj problém :)
Reagovat
Heather_Fedex
petula pekna foto ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Péťo, ať Ti to píše čím dál líp a rychleji, až ty ostatní nebudou stíhat ani číst. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No sem zvědav jak se budeš cítit až nastoupíš proti Sereně Williamsové ta tu hraje jak za starých let a dneska co předvedla proti činance Zheng bylo neskutečné . Navíc to co hrála činaka bylo nad její maximum a předvedla fantastický výkon ale bohužel stala proti ni fantastická Serena . Ted Serenu čeká další těžká soupeřka Shvedova a jak ji porazí tak věřím že porazí Serena i Petru protože Petra tu zatím neměla žádnou těžkou soupeřku na rozdíl od Sereny , až ted narazí na italku ale kdo vy jestli Schiavone ji dokáže prověřit .
Reagovat
smazaný uživatel
Přijde mi, že si trochu protiřečíš. Serena na trávě za starých časů neměla silnou soupeřku, snad leda s výjimkou vlastní sestry. To, že se zatím na postup celkem nadřela, svědčí spíš o tom, že to není Serena za starých časů. To ale nemění nic na tom, že je to pořád velmi kvalitní hráčka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadřela ? asi si nevyděl zápas Zheng proti Sereně že ? ano nadřela ale činanka tu předvedla famozní výkon a kdyby Serena nehrála tak dobře tak už je dávno venku .Věřím tomu kdyby činanka hrála z Petrou tak by měla daleko větší šanci postoupit než proti Sereně .Serena za celý zápas neztratila servis což je neuvěřitelné na to jaká to byla bitva a to svědčí o ohromné koncentraci američanky .
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas jsem neviděl, to přiznávám. Ale to nemění nic na tom, že Serena v nejlepší formě by s Číňankou patrně tolik problémů neměla, jakkoliv Číňanka hrála famózně. Co by bylo, kdyby Číňanka hrála s Petrou je irelevantní, protože s Petrou nehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem dnešní zápas viděl a mohu potvrdit, že Číňanka hrála opravdu velice dobře, výborně servírovala a téměř nekazila. Byla na kurtu velmi rychlá a nutila Serenu zahrát o jeden až dva míče více, než jí stačí obvykle. Oni se dobře znají a Zheng na Serenu umí hrát, je to pro ni nepříjemná soupeřka. Z posledních tří vzájemných soubojů vyhrála Serena vždy až ve třech setech. Dnes měla možnost uhrát už první set v TB, ale byla nervózní a udělala tam dvě klíčové chyby. Ale je pravda, že na returnu to dnes Sereně nepadalo a rozhodně nehrála svou nejlepší hru, jaké je schopna. Return byl spíše na její poměry lehce podprůměrný. Má to zatím na turnaji jako na houpačce. Proti Báře jsme to viděli, ta jí proháněla. Ve druhém kole proti nepříjemné Czink hrála skvěle, return padal a úspěšnost na podání ještě lepší než dnes, po prvním servisu ztratila za celý zápas pouze jeden míček. Shvedova nebude lehká soupeřka, já jí tady na turnaji ještě hrát neviděl, ale myslím, že ji Serena donutí k chybám a porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za zevrubnou reportáž ze zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase neviděl zápas Petry, jen jsem to vždy přepnul, jaký je stav. Ale podle výsledku a statistik o ní nemám starost, určitě to je tak, jak říká v článku a cítí se dobře.
Reagovat
rib
Petra s Číňankou hrát nebude a jestli bude hrát se Serenou, to zatím nevíme... Myslím, že teď je prostě na řadě Francesca a jakékoliv další spekulace o tom kdo je v jaké formě, kdo by jak by kdyby s někým atd... jsou mimo. Takže Petro POJĎ!!! ať ti to tam padá jako dneska :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra dneska předvedla kvalitní konzistentní výkon, kdy jí to padalo jak potřebovala a kam potřebovala. Jediné drobné zaváhání bylo za stavu 5:1 v prvním setu, kdy musela odvrátit dva brejkboly. Takže pokud to bude Petře i nadále lítat jako dneska, má se Serena na co těšit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info. Takže takové vraždění neviňátek? To je dobře, Petra potřebuje takové zápasy, bude si víc věřit.
Serena už se jistě plně rozjeté Petry nemůže ani dočkat.:-)
Ale to je daleko. Mně teď zatím dělá starosti ta Jarka......
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že úplně nejlíp to vyjádřil ten britský komentátor: "This is a public execution." :-)
Jinak souhlas, Petra takové zápasy potřebuje, obzvlášť letos.
No uvidíme, jak ta osmifinále dopadnou. Každopádně myslím, že zápas Petra - Serena by mohl být jeden z vrcholů letošního Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to musel být působivý výkon, když to takto řekl.:)
Jinak souhlasím, jejich vzájemný souboj může být hodně zajímavý a patřit k vrcholům.
Proto je opravdu škoda, že se mohou potkat už tak brzy. To jsem si před turnajem právě vůbec nepřál. Serena tady zatím nehraje ve své top formě a Petra se možná do té top formy dostává, ale viděl bych to jako takový zápas o možném předávání žezla na trávě. Samozřejmě nadneseně. Serena je už na ústupu, s tím se těžko něco nadělá a Petra má vše před sebou....Tím neříkám, že už nemůže vyhrát nějaký GS, ale naprosto dominovat už patrně ne, na to myslím, už nebude mít síly.....
Myslím, že by si právě souboj jich dvou zasloužilo třeba finále nebo alespoň semi.
Reagovat
smazaný uživatel
To souhlasím, je škoda, že se mohou potkat už tak brzo.
Reagovat
smazaný uživatel
Prozraď mi to s tím uspávadlem, prosím :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist