Kvitová: Na semifinále se těším, s Maruškou to má vždy náboj

30. 10. 2015, 15:53
Aktuality 27
Díky získanému setu v posledním utkání ve skupině a dvousetové výhře Lucie Šafářové se může Petra Kvitová připravovat na semifinále Turnaje mistryň. Kamarádce z fedcupového týmu slíbila za pomoc pivo a těší se na semifinále s Marií Šarapovovou.
Petra Kvitová

"S Maruškou to má vždy náboj. Bude to hezký zápas, těším se," řekla Kvitová, která má se Šarapovovou bilanci 3:6. Naposledy se utkaly před rokem právě v Singapuru ve skupině a česká jenička vyhrála.

Pro obě půjde zároveň o ostrý test před finále Fed Cupu, ve kterém se Češky s Ruskami střetnou za čtrnáct dnů v O2 areně. "Bude to předpříprava na Prahu," usmála se Kvitová, která se s bývalou světovou jedničkou v Singapuru o Fed Cupu nebavila. "My se pozdravíme a tím to končí," řekla Kvitová.

Muguruzaová byla dobrá příprava na Šarapovovou
První krok ke svému třetímu semifinále na Masters udělala sama. Světovou trojku Garbiňe Muguruzaovou sice neporazila, ale ve formě hrající Španělce vzala set. Do semifinále ji pak "postrčila" Šafářová dvousetovou výhrou nad Angelique Kerberovou, což byl jediný možný scénář postupu. "Máš u mě pivo, Luci," napsala Kvitová na sociálních sítích.

Zápas s Muguruzaovou se nesl v duchu razantních výměn a podobnou řež očekává Kvitová i proti Šarapovové. "Maruška má podobnou hru jako Muguruzaová, takže jsem měla dobrou přípravu," řekla dvojnásobná vítězka Wimbledonu.

Proti Šarapovové bude muset Kvitová zlepšit servis, o který v duelu se Španělkou přišla osmkrát. "Takhle jako Garbiňe tady snad nikdo nereturnuje. Bylo to hodně těžký, hlavně po druhém podání to přiletělo rychle. Je dlouhá a dosáhne všude, takže toho hodně vrátila," uvedla pětadvacetiletá česká tenistka.

Muguruzaová završuje životní sezonu, na Turnaj mistryň přijela povzbuzená finálovou účastí ve Wuhanu a titulem v Pekingu. Kvitová s ní dokázala držet krok. "Moc toho už asi nešlo zlepšit, bylo to hodně vyrovnaný," komentovala zápas.

V utkání se fulnecká tenistka, která kvůli prodělané mononukleóze bojuje s únavou, cítila celkem dobře. "Pár částí svého těla jsem docela cítila. Unavená jsem, ale to je tady každá z nás. Pořád jsem byla schopná podávat, běhat, hrát," usmála se.

Semifinále Turnaje mistryň po turbulentní sezoně, v níž měla měsíc pauzu a pak moc netrénovala kvůli nemoci, je pro Kvitovou velký bonus. "Po tom, jak celá sezona probíhala, byl vůbec zázrak, že jsem tady byla. Takže to už je malé vítězství," řekla vítězka tří letošních turnajů, která za dosud nejvýraznější úspěch sezony označila titul na antuce v Madridu.

"Bylo to po návratu na kurty po měsíční pauze a porazila jsem tam Serenu. A taky US Open, tam jsem se cítila psychicky dobře," vypíchla Kvitová. "Taky jsem pořád ještě tady ve hře, to je skvělé," dodala.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
peggy
Doufam,ze Maria s Tebou zamete,uz to potrebujes.Lucce poradne zaplat,jinak si byla jiz doma.
Reagovat
slacker
Doufam ze nekdo zamete s tebou
Reagovat
pockerface
Drtivá většina věří Marii a je pro ně favoritka. To je docela dobrý, protože to Petře vyhovuje, když se jí moc nevěří. Ona raději útočí ze závětří. Takže očekávám pěkný zápas. Záleží jak budou holky servírovat. Jestli bude Maria hrát jako proti Flávii, tak nevím zda to Petra zvládne, ale Petře vyhovuje její hra, takže očekávám velký boj. Už se těším.
Reagovat
tommr
no jejich vzájemný H2H naznačuje, že spíš Sharapce vyhovuje hra Petry. Bez šance ale Petra zítra určitě nebude ... :)
Reagovat
Chrenda
Jo jo, Petře vyhovuje její styl, až na to, že jí od Wimbledonu 2011 neporazila. Fíha.
Reagovat
Chrenda
To měla být reakce na POCKERFACE Tommře, takže se nezlob. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Loni ji na TM porazila ve 2 setech :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nespěchej, Petra Marušku dala loni na TM. Právě na posledním vzájemným zápase a stejným povrchu. Tak pozór ! Jinak obavu mám taky. Na Petře znát nedostatek treninku a podáním si moc nepomáhá. Na druhé straně, Mária s Flavií hrála uvolněná, již měla postup jistý.
Reagovat
Chrenda
Jo na to jsem zapomněl. To je pravda. No uvidíme, budu rád, když to zopakuje.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
blixa
:D :D :D Hezký ;-)
Reagovat
tommr
to není od Petry dobrej přístup. Pro ní by to měla bejt Sharapka, kterou je třeba zadupat do země a žádná Maruška ... :)
Reagovat
PetaM
Rovnou měla říct, že je to uřvaná piča ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Reagovat
lars
ne , umirajici ,,,,,
Reagovat
blixa
Náhodou je to hezký. Maruška naše, dostane zejtra na prdelku ! :D
Reagovat
Fandina
Petruška je tak hodná holka, já to říkám pořád!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:DD

Před zápasem ťuťuťu ňuňuňu a pak jí tam bude sázet jeden winnery za druhým. Dobrej plán. ;)
Reagovat
EllNino
:D to teda :D :D
Reagovat
Chrenda
se obávám dostane od Marfušky pěknou čočku. Jestli uhraje set, bude to velké překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Od Marušky! :D
Reagovat
Empe
Petra nebude favoritka, to je pravda. Ale víme, jak to chodí. :D Teď už sice odpadá postupová matematika, ale taky se myslelo, jak postoupí Angie nebo Simona a... kde jsou?
Petra už si štěstí a pomoc ostatních vybrala, teď musí prostě zabrat a dokázat, že se postará o postup sama. Může to vyjít a nemusí, já jí přeju, aby to vyšlo. Snad využije tu přízeň osudu, která ji do semifinále poslala. :)
Reagovat
Chrenda
No zde se právě obávám, že ani toto štěstí, které jí potkalo nevyužije, ne že bych jí to nepřál.
Reagovat
tommr
no pokud by Petra od Sharapky schytala nějakou opravdu těžkou nakládačku tak by se to štěstí z postupu mohlo rázem změnit na smůlu. Snad ale k něčemu takovýmu nedojde ... :)
Reagovat
VlS
proboha, udrž aspoň někdy ten tvůj pesimismus pod zámkem. Rozumím ti, může se to stát, ale je to skoro provokace, aby se do tebe někdo opřel. Já vím, že si můžeš psát co chceš, ale zkus pochopit, že to fakt dost lidí štve. I Iqe má určitě obavy, prakticky kdokoliv jen trochu střízlivě uvažující, ale ty jsi fakt katastrofik.
Reagovat
slacker
jsem rad ze nekdo krome me po case napsal cim provokuje
Reagovat
smazaný uživatel
Je to 50 na 50. Záleží, s čím Maria přijde. Jestli bude hrát "chytrý tenis", nebo se pokusí Petru přestřílet. V druhém případě asi nemá šanci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist