Kvitová: Na první kolo Wimbledonu by bylo plno

28. 7. 2012, 23:20
Aktuality 27
Jeden rozdíl byl markantní v první den olympijského tenisového turnaje ve srovnání s Wimbledonem. V areálu All England Clubu bylo mezi kurty a v hledištích málo fanoušků. Všimla si toho i Petra Kvitová při třísetové výhře nad Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou. "Přijde mi to tady komornější," řekla Kvitová o atmosféře olympijského turnaje. "Na první kolo Wimbledonu by bylo všude plno.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Víme, že jsou problémy se vstupenkami a ne jen tak někdo může přijít. To by mohli změnit, aby se mohlo dívat více lidí. Já myslím, že by přišli," řekla loňská wimbledonská vítězka. 

S Bondarenkovou měla Kvitová v růžových olympijských kulisách před poloprázdnými tribunami dvorce číslo jedna hodně práce. Zápas připomínal letošní první kolo Wimbledonu, v kterém porazila Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu. V obou zápasech prohrávala v prvním setu po chybách 1-4, ale sadu získala. Jen s Bondarenkovou musela na olympiádě rozhodnout až ve třetí sadě. 

"Na zápas s Akgul jsem si vzpomněla. Zase to bylo hodně trápení. Nervy tam byly a bylo to všelijaké. Věřím, že jako ve Wimbledonu bude druhé kolo lepší," řekla. Nyní ji čeká premiérový souboj s Shuai Peng z Číny. "Neznáme se, vím, že hraje rychle a ploché údery. Uvidíme, jak to bude vypadat." 

Na olympiádě hraje Kvitová v národních barvách, ale s fedcupovou soutěží družstev to nesrovnávala. "Nemáme u kurtu hráčky, které vás povzbuzují, kapitána na lavičce. Viděla jsem lidi z české výpravy, to bylo milé, že se přišli podívat, ale je to úplně něco jiného," řekla Kvitová. Na sobě při zápase měla náušnice a řetízek z loňského finále Fed Cupu a na rámu rakety má nalepené české vlaječky. "To vymyslel vyplétač Richard Šodek. Povedlo se mu to," usmála se tenistka.

Kvitová ještě přemýšlela, že nemá jako na jiných turnajích zatím nalakované nehty. Třeba loni ve své úspěšné sezoně mívala nehty fialové. "Teď ještě nevím, jakou barvu vyberu, ale asi bílou," uvažovala hráčka z Fulneku.

Stejně jako mnoho dalších olympioniků propadla Kvitová vyměňování odznaků. Měla jich plno na šňůrce od akreditace. Jelikož ale bydlí u Wimbledonu, může měnit pouze v tenisové komunitě. "Ztrátu vesnice sice máme, ale jsme docela šikovní. Sbírá i David (trenér Kotyza). Dá se to tady měnit, asi nezískáme nějaké ze vzácnějších zemí, které nehrají tenis, ale je to dobrý," řekla Kvitová.

Olympijskou atmosféru jí připomíná hlavně barevné oblečení tenistů ve Wimbledonu. Před cestou do areálu sledovala ráno v televizi basketbalistky, viděla i střelkyni Kateřinu Emmons. "Je těžké tady vnímat olympiádu," řekla. Přála si navštívit třeba plážový volejbal, atletiku nebo basketbal. "Vlastně každý sport s českou účastí, ale nejdříve se chci soustředit na tenis," uvedla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
můžeme právě názorně vidět - v Londýně zase prší. Zatímco u jinejch sportů to obvykle znamená jen mírný komplikace nebo se to neprojeví vůbec, pro tenisový diváky to naopak znamená, že vyhodili peníze z okna ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tie peniaze sa do urcitého casu vracajú alebo nejakým sposobom sa kompenzuje úhrada,no to nic nemení na tom,co si napísal..Dufam,ze dazd rýchlo pominie..Komplikacia pre cely turnaj..
Reagovat
tommr
svádět to jen na konkurenci ostatních sportů nejde. Podle mýho je hlavní kámen úrazu místo konání. Britové jsou strašný snobové a do Wimbledonu se chodí kvůli tradici a ne kvůli tenisu. Proto netradiční olympijskej tenisovej turnaj tak netáhne ...
Zpytovat svědomí by ale měla i Petra. Dívat se na její tenis je někdy skutečný utrpení a žádnej div, že se na její zápasy nezaujatý diváci moc nehrnou ...
Reagovat
dadaft
s tou Petrou máš pravdu. ((
já už jsem si třeba slíbil, že zápasy Šarapova - Kvitová nebudu sledovat, jen výsledek. na to se prostě a stručně nedá koukat...
Reagovat
Bob
prosím tě, koukat na její tenis je právě někdy vzrůšo :D koukat na dramatický zápas s hráčkou, která umí jenom posílat míčky přes síť a na Petru, která na první pohled hraje úplně jiný tenis, ale nesmyslně posílá míčky ven z kurtu.. rozhodně nevěř tomu, že se lidi nechtějí koukat na Petru.. v ČR má Petra jiný obraz než v zahraničí.. Letos jsem se ve škole bavil s lidmi s USA, Francie, Anglie, Austrálie atd. a ti sledují tenis a právě mi říkali, že o Petře se u nich hodně mluví, i když letos neuhrála nic moc..
Reagovat
tommr
samozřejmě, že se najdou i takový lidi, kterejm ty Petřiny kiksy nevadí nebo je to dokonce baví. Myslím si ale, že většinu lidí ty nesmyslný chyby co Petra často předvádí spíš otráví a hlavně to dává argumety do rukou lidem co se na ženskej tenis dívají spatra a tvrdí, že se s mužským nedá co se týče kvality vůbec srovnávat ...
Reagovat
smazaný uživatel
S tím místem konání máš asi pravdu, Wimbledon je tradice a prestiž. A mají ho každý rok. Konat se ten turnaj v místech, kde se vrcholoví tenisté tolik neobjevují (v Londýně mají kromě Wimbledonu ještě TM), asi by ta návštěvnost byla jiná.

Řekl bych, že Petra, která jako jedna z mála útočí a chodí si pro body aktivně, naopak patří k těm, jejichž tenis je poměrně atraktivní. Jasně, jsou zápasy, jako třeba včerejšek, kdy se jí nedaří a pak je to bída a utrpení. Ale fakt si nemyslím, že tribuny byly poloprázdné, protože Kvitová zrovna neměla svůj den.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba včera byl zápas mezi Caro a Keothavong hodně povedený, co se týče předvedené hry. Některé výměny fakt parádní, holky se honily po celém dvorci. Myslím, že Keothavong ze sebe vyždímala úplné maximum a hrála hlavně do poloviny 2. setu fakt dobře. V hledišti super atmosféra, ale to bylo asi tím, že hrála domácí tenistka.
Reagovat
smazaný uživatel
kdo?
Reagovat
vendulkabendulka
Vlajecky, nehty, odznacky. Ted jeste nejaky tenis a bylo by to kompletni.
Reagovat
dappe
Podle mě se tenis na OH ani moc nehodí, moc mě ten turnaj nebere. Jinak během GS turnajů mi neunikně většinou žádný výsledek a hodně se o to zajímám, no a včera mimo pár výsledků jsem prakticky nevěděl nic, kromě Federera, na kterého jsem sice jako skoro vždy koukal, ale taky jsem ten zápas moc neprožíval(jako většinou jeho těžké zápasy). Dávám na OH přednost ostatním sportům.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že jsi to vyjádřil docela přesně. Ale mám pocit, že prestiž olympijského turnaje jde nahoru, což je jedině dobře. Ale GS je GS, byť se každý rok hraje hned 4x. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám pocit, že to jde trochu nahoru. A souhlasím s tebou, že to je dobře. Opravdu byly dříve časy, kdy někteří sportovci ten turnaj úplně vypouštěli. Třeba je to i tou relativně krátkou dobou, od které se tenis zase na OH objevil a bude se to stále zlepšovat. Teď se zařadila do programu i kategorie mixu, což je dobře a bude to určitě zajímavé.:-)
Reagovat
Labi
co s tím pořád mají? kdyby vystavěli nové kurty 100 metru od All England Clubu tak nikdo ani necekne ale ted všichni srovnávají OH s Wimbledonem ....měli by se soustředit na výkony a ne tohle na olympiádě nikdy nebude atmosféra jako na GS
Reagovat
smazaný uživatel
Víš co, oni rok co rok jezdí do All England Clubu, kde se za posledních sto let nezměnilo vůbec nic a teď je najednou všechno jinak, holt nezvyk no. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Poloprazdne tribuny,to je velka hanba..Listky prakticky vobec neboli v predaji vsetko sa to riesilo pre Anglicko typickou lotériou..Opat bol po listkoch ohromný dopyt,no napriek tomu pohoreli na celej čiare a kurty zaplniť nedokázali..

Mne to celé príde také nasilu..Nehovorím len o tenise,ale vseobecne o okrajovych sportoch na OH..Je toho uz privela..Potom sa vsetko robí len tak hala-bala a výsledok je skazená organizácia..Tenis proste bude na OH vzdy v tieni Atletiky,ci plávania a nedostane sa mu takej pozornosti ako by si zaslúžil..
Reagovat
smazaný uživatel
Ono je to pochopitelné: pro atletiku nebo plavání je olympiáda vůbec nejprestižnější akce, pro tenis ne, jakkoliv je prestiž toho turnaje daleko vyšší než před pár lety, kdy ti nejlepší se olympiádě snažili vyhnout..
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tomu rozumiem,minule o tom bola prave na TP reč,ze v tenisovej hierarchii su OH niekde,ani nikto nevie kde,no daleko od vsetkého podstatného..Napriek tomu si myslím,ze sportov je na OH prilis vela..Je to taká kvantita na úkor kvality..Hry prekonavaju jeden rekord za druhym,co do počtu ucastníkov,no futbalové a tenisové dvorce zývajú prazdnotou..
Reagovat
smazaný uživatel
Já když se nad tím zamyslím z pohledu tenisového fandy, tak také nevnímám olympijský turnaj jako něco úplně velkého a top. Samozřejmě, že je to speciální událost a hlavně teď, když se hraje na dvorcích ve Wimbledonu, je to o to speciálnější a medaile se samozřejmě cení. Ale jelikož je zde plno jiných sportů, u kterých jsou právě OH opravdu velkou událostí a vrcholem, je ten tenis trochu v pozadí. Přece jen ty čtyři grandslamové turnaje, které se každý rok hrají a další turnaje masters, kde spolu mohou svádět pravidelně bitvy ti nejlepší, rozprostírají vrcholné okamžiky tenisu celoročně. A ty OH jsou jednou za čtyři roky takový bonus navíc. Ale asi nikdy nedosáhnou takové prestiže ani ve vnímání většiny tenistů právě proto, že tenis narozdíl od jiných sportů, má těch hlavních akcí podstatně více než jen třeba jednou za rok mistrovství světa. Takže kdo už třeba získal úspěchy na GS, touží po medaili, která mu chybí do sbírky. Ale jinak se stále hovoří o tom, kdo vyhrál který GS, málokdy se však zmíní, že ten a ten je držitelem olympijské medaile. Prostě to nějak zaniká....
To je alespoň můj názor.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Fotbal na OH hodně trpí tím, že FIFA, aby neměla konkurenci pro své MS, mu hází klacky pod nohy - nesmyslný věkový limit, OH jsou jediná repre akce, na kterou kluby nemají povinnost uvolnit hráče..
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba zdůraznit, že tato pravidla platí jen pro mužský fotbal. V ženském turnaji hrajou opravdu ty nejlepší, na rozdíl od mužů. Pokud vím, tak ženský olympijský turnaj je v nějakém oficiálním kalendáři FIFA, zatímco mužský není... Ale přesto se i na mužský fotbal rád podívám. Pořád je tam hodně zajímavých hráčů. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Este by som rad doplnil, ze na muzskom futbalovom turnaji sa z Europy predstavia 4 muzstva,okrem Spanielska a domacich Britov su to krajiny Svajciarska a Bieloruska..Wtf,kde su tradicné tímy??..Aj Argentína chýba..Som trochu sklamaný zo zloženia olymp. turnaja..
Reagovat
smazaný uživatel
V Jižní Americe asi hrajou mistrovství, které je zároveň kvalifikací na OH. Aspoň v Evropě to tak fungovalo, tam se rozdělovala místa na OH při ME do 21 let. Británie to měla jako pořadatel jisté. Pak přímo postoupili finalisté, tedy Španělsko a Švýcarsko. O poslední postupové místo se utkali v dodatečném zápase ČR a Bělorusko, tzn. poražení semifinalisté. Bělorusko vyhrálo a postoupilo. Dneska si Češi mohli zahrát místo nich s Brazílií...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj,mas pravdu..Skoda,ze vam to uniklo,mohlo to byt zaujimavejsie..Taktiez sa europsky pocet menit nemusel..To znamena 4 z Europy + usporiadatel :)..Kazdopadne Svajciarsko a Bielorusko mi tam nesedia,ale tak postup si vybojovali právom na ME do 21rokov..A prave tato kategoria hracov tvorí základ muzstva..Argentína ma mrzí preto,lebo Messi deklaroval zaujem hrat na OH..Uz len jeho pritomnost by Olym. turnaju výrazne,velmi vyrazne zvysila kredit..
Reagovat
smazaný uživatel
Abych se přiznal, mě to až tak nemrzí. Češi v těch zápasech nic moc nepředvedli, Švýcaři a Bělorusové byli lepší. Navíc jsem pak četl názory českých hráčů, že někteří z nich by tam už stejně nemohli startovat, takže neměli až takovou motivaci. To mě docela naštvalo. Snad jenom trenér Dovalil řekl, že ho ta neúčast na OH mrzí. Ale stejně si nedovedu představit, jak by se ten český tým skládal. Pochybuju, že by třeba Liberec uvolnil svoje mladé hráče, když teď hraje předkola LM... Jinak máš pravdu. Messi byl v Pekingu a bylo to výrazné oživení. A ještě k tomu hrál za Brazílii Ronaldinho. Jejich vzájemný zápas byl hodně sledovaný.
Reagovat
smazaný uživatel
V Sydney,kedy sme mali na turnaji futbalistov (zaroven posledna spomienka na kolektívnu miestenku) sme mali rovnaky problém..Slovan,Trnava a Inter nepustili svojich hracov,dohromady 5-6klucovych futbalistov zakladnej zostavy..Viem,ze vtedy bolo okolo toho velké halo,ale bohuzial olympijska myslienka bola na "paragraf" kratka :(..Na Messiho si v Pekingu pamatam len utrzkovito,vtedy bol este len 20rocny sikovny Argentinčan,dnes ma vyznamnejší status,bola by to urcite bomba.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist