Kvitová může v Miami hrát s Venus Williamsovou

20. 3. 2012, 12:14
Aktuality 108
Těžkou soupeřku může mít Petra Kvitová ve druhém kole turnaje v Miami. Wimbledonské vítězce postavil los turnaje do cesty teoreticky výzvu v podobě někdejší světové jedničky Venus Williamsové z USA, která se do dvouhry vrací po půlroční pauze a do hlavní soutěže dostala divokou kartu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Sedminásobná grandslamová vítězka Venus Williamsová bude v 1. kole hrát s jednačtyřicetiletou Japonkou Kimiko Dateovou-Krummovou. V případě postupu narazí trojnásobná vítězka z Miami z let 1998, 1999 a 2001 na Petru Kvitovou.

Jediný vzájemný zápas vyhrála Kvitová. Před čtyřmi lety jako 143. hráčka světa Williamsovou překvapila v Memphisu a tehdejší světovou osmičku vyřadila. Nyní mohou být role obrácené, Kvitová je třetí na světě a Williamsová na 134. místě.

Williamsová šest měsíců léčila poruchu imunitního systému, tzv. Sjögrenův syndrom. Naposledy hrála loni na grandslamovém US Open, z kterého odstoupila v 2. kole. Pak zvládla jednu exhibici a letos v únoru čtyřhru ve Fed Cupu.

"Cítím se zase dobře a stoupající adrenalin před turnajem mi dodává energii. Pochopila jsem, že zeď neprorazím, dělám krok za krokem k návratu a snažím se být chytrá," řekla Williamsová, pětinásobná vítězka Wimbledonu.

Dvaadvacetiletá Kvitová před rokem v Miami vypadla v třetím kole a obhajuje jen 80 bodů. Pokud postoupí do závěrečných kol, mohla by se teoreticky vrátit na druhé místo světa a přeskočit Rusku Marii Šarapovovou. Obhájkyně titulu Viktoria Azarenková z Běloruska, která letos ještě neprohrála, má jisté, že o trůn v Miami nepřijde.

Z Češek jsou v turnaji ještě Lucie Šafářová, Lucie Hradecká, Klára Zakopalová, Iveta Benešová, Petra Cetkovská a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Celého pavouka soutěže žen v Miami najdete zde.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

108
Přidat komentář
dadaft
měl jsem sen, jak Lucka Šafářová vyklepla Azarenku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to byl opravdu jen sen,zrovna jako to ,že Kvitka jednou bude jedničkou.
Reagovat
VlS
Ale to se může stát, Lucka občas takové kousky udělá, bohužel jí to málokdy vydrží dýl, než jeden, dva zápasy. Herně na to má, jen s tou trpělivostí něco udělat.
Reagovat
VlS
podívej, vsadit barák na to, že Lucka vyhraje s Vikou, to by bylo na zbavení svéprávnosti, ale vůbec to nezaručuje, že se to nemůže stát. Takových překvapení je řada každý rok - viz Andy v 1. kole IW letos, ať nechodíme daleko. Favorit není úplně top a outsiderovi tam spadne bvšechno.
Jestli Petra bude nebo nebude jedničkou se uvidí. Třeba nebude - a co?
Reagovat
dadaft
no, přece jen vidím 4. kolo spíš takhle:
Azarenka - Kerber
Kirilenko - Bartoli
Kvitová - Ivanovič
Pennetta - A. Radwanska
Stosur - S. Williams
Goerges - McHale
Li - Peng
Barthel - Sharapova
Reagovat
VlS
Já bych se 4. kolem počkal aspoň po druhém.
Azarenka - Kerber je hodně pravděpodobné, Kirilenko - Bartoli - hm, udrží Makiri hru z IW nebo ne, velká otázka, Kvitová - Ivanovič
- jestli se Peťa dostane sem, tak se dostane i dál, ale je fakt, že betony v Americe ji dlouhodobě nesedí, Pennetta - A. Radwanska - to vypadá pravděpodobně, Stosur - S. Williams - tak tady tedy nevím, Sam má tendenci vypadávat naprosto neočekávaně a jak bude vypadat Serena?
Goerges - McHale - nepodceňoval bych Kim a Julia to nebude mít lehké.
Li - Peng - možná tak, Barthel - Sharapova nemyslím, že Mona dojde tak daleko.
Reagovat
dadaft
šak já bych ten svůj tip krví nepodepsal. ))
Reagovat
dadaft
Kim může přijet, vidět, zvítězit, to je fakt.
Reagovat
Heather_Fedex
lucka je presne ten typ hracky, ktery aze naprosto vyhovuje. aze staci posilat micek na 2. stranu kurtu a lucka se pak sama vyhadze. jako v posledni dobe vsechny, co proti ni hrajou :P
Reagovat
dadaft
no nevím, naznačovat, že Vika vyhrává proto, že se soupeřky nejsou schopny trefit do kurtu, je trochu mimo...
Reagovat
Heather_Fedex
jen chci rict, ze vika hraje tak dobre, ze nemusi jet na maximalni riziko a presto dokaze souperku rozbehat a pak zahrat finalny uder. lucka mozna nasazi aze vice winneru, ale co z toho, kdyz da take 3-krat vice nevynucenych chyb??
Reagovat
Fandina
Čas od času se to zadaří ...... viz super výkon Lucky loni FED Blava když dala Danku Hantuchovou ...... Nadějné se mi jeví spojení s novou trenérkou ......... snad holky něco ještě vymyslí, dívat se na útočící Lucku je jedna báseň, jen ty UE, těch je pořád moc ....... navíc je to sympaťanda tahle pěkná modroočka ...... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
srovnavat hantuchovou a azerenku je to same jako srovnavat turnaj wimbledon a challenger v honulu- proste nesrovnatelna kvalita.
Reagovat
Fandina
Ale no tak ..... nejde koho tenkrát Luci porazila ..... jde o to, jakou formou hrála, tedy jedna báseň ....... kdyby třeba takhele hrála s Vikou, tak proč by ji neporazila? Samo, že je Vika momentálně herně in a psychicky v laufu, na druhé straně to neznamená, že jí stačí hrát pod svým maximem jak píšeš, je otázkou kde maximum končí ... úsměv
Reagovat
VlS
Tys asi neviděla nikdy Lucku v laufu. Když jí to tam začne padat, tak je to jízda. Lucka se neumí bát, nemá žádnej mindrák z toho, kdo je naproti. Bohužel jí tenhle stav potká jen párkrát za rok, ale pak to je tenisovej sen. Nikdo jinej není ochotnej riskovat tak jako ona. Když uvidíš, že má ledový oči a padá jí to tam, tak to je ten den a pak vezmi jed na to, že může porazit kohokoliv. Ale ony to o ní holky ví a docela se jí bojí. Vzpomeň si na to, jak odvracela 3 mathballs proti Caro. LUCI, MĚJ SVŮJ DEN PROTI VICE!
Reagovat
smazaný uživatel
no to je zase los. a navíc je tam niculescu. ta s petrou vytře kurt.
Reagovat
freeteepek
Petra se snaží být optimistická, ale každý cítí, že to bude pro ni boj s tím příšerným floridským klimatem na pozadí jejích zdravotních problémů. Jestli s Venus ve 2. kole vypadne, tak budu hodně naštvanej. Ne proto, že by nemohla prohrát s takovouhle hráčkou. Spíš proto, že jsem to neviděl... Proč se mám pořád dívat na Azarenkovou?
http://www.sonyericssonopen.com/Media/Video/2012/WTA-All-Access-Kvitova.aspx
Reagovat
freeteepek
Jinak ovšem to na tiskovce Petře velmi sluší
. Vždycky jsem říkal, že se staženými vlasy se mi líbí víc;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Proč se mám pořád dívat na Azarenkovou?"

Protože je nejlepší. :D
Reagovat
Fandina
Když on jí nefandí a raději by, aby tam byla Petra .... to asi pochopíš, ne? .............. úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu, ale stejně jsem to musel napsat. :D
Reagovat
Fandina
dobře s to napsal ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
proste chceme uz moc: aby byla(y) svetova(e) jednicka(y) i sympaticka(e).... :-)
Reagovat
tommr
zatím ještě pořád není jistý, že Petra bude hrát zrovna s Venus. Vůbec bych se nedivil kdyby nakonec proti Petře nastoupila Date Krumm ... :)
Reagovat
VlS
to tedy zbalila rychle. Aspoň se s Andreou mohou soustředit na debla.
Reagovat
freeteepek
To projela schválně:-)
Reagovat
tommr
dneska to měla nadějně rozehraný - za stavu 1:0 na sety a 5:4 ve druhým setu podávala na vítězství, ale jak je u našich hráček už dobrým zvykem servis ztratila a následně ztratila i druhej set. Ve třetím setu sice získala hned na začátku brejk, ale nepotvrdila ho a pak už to s ní šlo rychle z kopce ...
Reagovat
VlS
už se v tom trochu topí, 1:5 ve třetím
Reagovat
VlS
už se utopila, škoda.
Reagovat
tommr
rád bych věděl jak jste přišli na informaci zveřejněnou v expres zprávách v 17:04:

"Jediná výhra dělí Evu Birnerovou od účasti v hlavní soutěži turnaji v Miami. Česká tenistka dnes porazila Rusku Pivovarovovou 6-4 6-3 a postup z kvalifikace si zahraje s domácí Jamie Hamptonovou."

možná, že se pletu, ale kvalifikace v Miami je jen dvoukolová a
Birnerová si už tudíž zajistila účast v hlavní soutěži. S Hamptonovou už hrát nemusí ...
Reagovat
VlS
Tak to bych tedy taky rád věděl :-)
Reagovat
dadaft
Heather velmi slušně podává a Sorana má problémky...
Reagovat
VlS
No, ve druhým je to obráceně, Heather, do toho.
Reagovat
dadaft
vidím, že v tomhle máme stejný vkus.))
Watsonová je velmi zajímavá hráčka.
Reagovat
VlS
No, já mám pro Brity a Britky tak nějak jistou slabost, navíc není favoritka, navíc je hodně mladá a tak vůbec, Heather - DO TOHO !!
Reagovat
VlS
Tak, bohužel to moc nadějně nevidím
Reagovat
dadaft
třetí set 5 : 5 --- asi krásný zápas, co nevidíme.((
Reagovat
VlS
Tak Hether z 1:5 na 5:5 - to může být ještě zajímavé - COME ON HEATHER
Reagovat
tommr
všichni asi čekali, že bude hrát ve druhým kole proti Soraně. Myslím si, že Watsonová bude pro Lucku lepší soupeřka a její šance na postup značně stoupnou ... :)
Reagovat
VlS
Myslím, že je to jedno. Jestli bude luci hrát slušně, tak by neměla problém ani se Soranou, když bude hrát blbě, tak by měla problém i třeba s Caro.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám rád Soranu i Heather. Mrzí mě, že Sorana prohrála. Ona hrát umí a kdyby měla vyrovnanější výsledky, tak by určitě mohla pomýšlet výš než na první padesátku. Na druhou stranu, Heather je velká sympaťačka a přál bych jí, aby trochu víc prorazila. Není ve druhé stovce zdaleka sama, komu to přeju. Podobný případ je Laura Robson, Bojana Jovanovski, Lesia Tsurenko, Arantxa Rus nebo Anastasia Pivovarova (které se to dneska k vaší radosti nepovedlo).
Reagovat
VlS
pomýšlet výš než na první padesátku - to jako rovnou do nebe? Já si tedy o ní myslím, že je pěkná čertice, tak s tím nebem nevím, nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
Je hezké, že máš náladu na vtipy. :) Já myslím, že by Sorana mohla mít aspoň na první třicítku. Letos už podala slušné výkony, v Miami to nevyšlo... Pěkná je určitě a čertice možná taky. :D
Reagovat
VlS
Však ona tam bude, já si myslím, že bude i ve dvacítce, dej jí ještě rok, dva času.
Reagovat
tommr
obě možný soupeřky Petry mají sice zvučný jména, ale rozhodně nejsou nějak extra nebezpečný - Venus Williams je téměř invalidní důchodce a Kimiko Date Krumm je téměř starobní důchodce. Pokud by je Petra nedokázala porazit, tak by asi neporazila ani nikoho jinýho ...
Jako mnohem větší problém vidím Niculescovou ve třetím kole. Ta by mohla svojí otravnou hrou Petru zničit podobně jako nedávno zničila Lucku Šafářovou ...
No a vůbec největší problém je samozřejmě Azarenková v semifinále. Petra má na ní docela smůlu - už byla po druhý přilosovaná do její poloviny. Jediný řešení jak nepotkat Azarenkovou ještě před finále je získat zpátky druhý místo v žebříčku ...
Reagovat
VlS
Vzhledem k H2H za poslední rok pro Petru 3:0 je otázka, kdo má smůlu. Nestraš se předem, po druhým kole budem řešit třetí. Petra by měla Moniku bez problému dát, pokud bude v pořádku a trochu jí to půjde. Pokud jí to nepůjde, tak je úplně jedno, kdo tam bude.
Reagovat
tommr
je třeba si přiznat, že jak Azarenková tak Kvitová jsou letos trochu jiný hráčky než byly loni. Jedna se výrazně zlepšila a tý druhý to momentálně moc nejde. Takže já bych jejich lonský vzájemný zápasy bral s rezervou ...
Nicméně už sám postup Petry do SF proti Azarenkový bych letos bral jako úspěch bez ohledu na výsledek a případný vítězství by byl už jen takovej bonus navíc ...
Reagovat
VlS
Z čeho děláš takový závěry? Vika už loni hrála skvěle, vzpomeň si na finále TM. Ano, Vika hraje výborně. Jak bude hrát teď Petra nevíme. Prohrála teď zápas, kterej by 90 % jinejch holek prostě skrečlo. Jak chceš hrát, když nemůžeš dejchat a je ti blbě?
Fandit - to znamená podporovat a taky trochu věřit. Na kritiku má tým.
Reagovat
freeteepek
Souhlasím, že Petra nehraje o moc hůř, než vloni. Možná dokonce líp, vzhledem ke svým zdravotním problémům. Většinu zápasů letos vyhrála a prohrála jen se silnými soupeřkami, mezi které řadím i McHaleovou. Jelikož nevím, jak na tom Petra v Miami bude po zdravotní stránce, těžko můžeme předvídat. V tenisových komentářích už se o Petře vůbec nemluví. Každý ví, že kdyby byly zdravá, měla by s ní Vika velký problémy. Ještě před turnajem v IW sázkaři na letošních GS počítali s Petrou jako s největší favoritkou. Teď se situace trochu změnila a dokonce i ve Wimbledonu odborníci tipují za největší favoritku Azarenkovou. Pro mě ovšem trochu překvapivě pro US Open zůstává i u sázkařů největší favoritkou Petra. Zřejmě se počítá s tím, že Vika půjde s úrovní ve 2.polovině roku dolů, zatímco odpočatá a nažhavená Petra s formou nahoru. Jak Petra nehraje, ten hlad po tenise a po dobrých výsledcích u ní roste...Největší neznámou ovšem zůstává výkon sester Williamsových v následujícím období a pak taky pochopitelně Kim. Pokud jde o 2.kolo v Miami dá se očekávat, že ho opět neuvidíme, jak již jsem psal jinde. Američani opět nebudou mít kamery k dispozici. To zase budou nervy při fandění bez obrazu:-(
Reagovat
dadaft
taky se trochu divím. pro Petřinu hru je tráva jako stvořená. myslím, že Wimbledon nemá větší favoritku než Petru.
naproti tomu ve státech se jí moc nedaří a nevím, proč by z toho měl být najednou titul na USO. i kdyby byla Azarenka v tu dobu nakrásně z formy, je tu spousta jiných hráček, které budou toho času hrát hodně dobře...
Reagovat
tommr
je třeba rozlišovat hru Petry až do 1. kola FC a hru Petry potom. Na začátku sezony to vypadalo poměrně nadějně - její hra sice neoslnovala, ale Petra dokázala většinu zápasů urvat aspon bojovností. Po nečekaným odstoupení z Doha se všechno změnilo - přišly zranění a nemoci a její současná forma je proto jeden velkej otazník. Miami by mohlo hodně naznačit jak to bude s Petrou dál ... :)
Reagovat
VlS
už je na kurtu. Tak do toho Evčo.
Reagovat
VlS
hned 1 game Pivovarku brejkla - tak jen tak dál
Reagovat
dadaft
dobře Eva.
Reagovat
dadaft
Eva to zvládla. na kurt jde Andrea.
palce!
Reagovat
tommr
její postup jsem popravdě řečeno vůbec nečekal ...
Ted ještě koho dostane jako soupeřku v prvním kole - výběr není zas tak špatnej - může teoreticky dostat i jinou kvalifikantku. Jediný soupeřky, který bych jí nepřál jsou Zakopalová a Strýcová ...
Reagovat
smazaný uživatel
Těžký los, ale v současné formě Petry ji na otevřeném kurtu může porazit v podstatě kdokoliv. První set se ještě koncentruje a nějak ho zvládá, pak přijde pokles koncentrace a většinou lost v druhém a ve třetím už je nervozní, trápí se a vyhraje ho jen díky štěstí, než svým uměním.

Venus bude nahecovaná, ale zas nerozehraná, uvidíme. Ale i když vyhraje, finále je v její současné formě asi spíše z říše snů.
Reagovat
VlS
Nevím, z čeho si udělat úsudek o Petřině formě. Naposledy pořádně hrála na začátku února,od té doby jedna jasná výhra 6:1, 6:3 s Barčou, jedna prohra při výrazných zdravotních potížích. Nemám si o její formě z čeho udělat názor a tak budu čekat, co se bude dít. Osobně bych spíš předpokládal, že Venus do 2. kola neprojde a Petra bude hrát s kimiko.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem prakticky všechny její zápasy v letošním roce. Letos opravdu hraje špatně. I její vítězství na hopmanu bylo hodně utrápené. Moc chyb, úderová nejistota, kazí strašně moc lehkých míčů, hra na síti otřesná. Občas dá dobrý úder, ale celkově je vidět, jak je v úderech nejistá. O formě se nedá mluvit ani náhodou. Snad se chytne na trávě.
Reagovat
dadaft
Kromě Andrey Petkovičové jsou zase jednou pohromadě všechny hráčky. Kompletní ženská tenisová špička. Letošní Miami bude nářez.
Reagovat
smazaný uživatel
No pokud hraje letos OPRAVDU špatně, tak se moc teším na zbytek roku, kdy se muže ještě zplepšit. Jelikož opravdu špatnou hrou uhrála semifinále grandslamu, a to by nebylo špatný i přes špatnou hru ani na ostatních:)
Reagovat
VlS
Prosímtě, pusť si záznamy z loňska včetně zápasů z TM, konkrétně se Sam a s Vikou, zejména ve druhém setu. Petra hraje stále na vysoké riziko a proto má stále vysoký počet UE, kterté ale vyvažuje vysokým počtem winners. Přestaňme si idealizovat Petřinu hru - vysoký počet chyb tam vždy byl a patrně i bude. Z tohoto rámce možná vystoupil zápas s Mašou ve Wimbledonu, protože tam Maša stáhala vyrábět chyby tak rychle, že se Petra ke svým už ani nedostala. Pak si vybav zápas s Kuznou ve Fed Cupu.
Na Hopmanu jednoznačně vyhrála 4 zápasy v řadě. Pak následovaly dvě SF, kdy s Na Li prohrála trochu tak jak říkáš (ale to i loni na RG).
Já netvrdím, že hladce vyhraje, třeba prohraje. Jen říkám, že v současnosti není podle čeho odhadnout, jak bude hrát.
Reagovat
dadaft
Titul je titul, o tom žádná, ale myslím, že s QF a výš bude Petra spokojená.
Reagovat
dadaft
stejně je to bomba, že na takovém turnaji je v hlavní soutěži sedm, možná osm českých hráček. ))
Reagovat
pepin
Myslím si, že v současné době je velký problém u Petry s hlavou. V poslední době používá daleko více ty negativní projevy, které jsme u ni dříve nevídali, např. bouchá raketou apod. Souhlasím s Tebou, že nemůžeme vědět v jaké formě se vrátí, ale v posledním článku na síti psala, že hodně maká a že se chce vrátit na vítěznou notu. Takže držme palečky at to psychicky i zdravotně unese, aby zavřela h... těm, co ji odepisují, nebo již odepsali.
Reagovat
VlS
Pepine,co je to "hodně bouchá raketou"? Párkrát s ní švihla v zápasu se Šarapkou. Viděl jsem pak několikrát majznout s raketou Carolinu, Agu a řadu dalších. Ty jsi nikdy nešvihnul s raketou, když ti to nejde a vořžeš, na co přijdeš? Já tedy jo.
Znovu opakuji - Petru jsme si tady nesmyslně zidealizovali. Je bezva, hraje výborně, ale má nervy jako jiní lidi, může prohrát jako jiní lidi, může bejt nemocná jako jiní lidi a nemusí se jí zrovna třeba někdy chtít, tak jak se někdy ani jinejm lidem někdy nechce.
Tak holt nepohladila ego některým, kteří ji už už chtěli mít na postu No 1 - no a co? Jakej byl rok bych hodnotil až tak někdy po USO, určitě ne po dvou měsících.
Reagovat
VlS
S těma co jí už odepsali si nedělej starosti, jen co něco pěknýho vyhraje budou zpátky, a budou mě okřikovat, když si dovolím napsat, že nějakej zápas odflákla stejně, jak se do mě pustili loni v souvislosti s Lincem. A tam ty první dva zápasy, ty tedy odflákla jak zákon káže, a pak to vyhrála.
Hlava se Petře se zkušenostmi lepší a ne horší, dokáže vyhrávat, i když se jí nedaří, takže klid, ono se to vyvrbí, jen tomu nechme volnej průběh.
Reagovat
tommr
já v tomhle s pepinem souhlasím. Mě se taky zdá, že v poslední době Petra zbytečně často ztrácí nervy a hlavně to dává až příliš jasně najevo různejma gestama, který dřív nedělala. Její frustraci z nepovedenejch úderů sice chápu, ale zdá se mi, že tím dává zbytečně najevo že se jí nedaří a psychologicky tak vlastně pomáhá soupeřkám ...
Reagovat
tommr
přímo do soutěže postoupilo 7 našich hráček, další dvě hrajou kvalifikaci - pokud by se Birnerový a Hlaváčkový podařilo postoupit, měli bychom v hlavní soutěži 9 hráček což je téměř 10% z celkovýho počtu startujících (v Miami hraje 96 hráček)!!!
Reagovat
dadaft
v tomhle souhlas. Petra není Francesca. hraje náročným stylem, potřebuje se soustředit na každý míček. měla by emoce používat jako skrytý motor, ne je vybíjet v čase, kdy se má chystat na příští výměnu...
Reagovat
dadaft
takže by teoreticky mohlo být ryze české QF, SF, i F. )) to bych ale asi nepřežil... )))
Reagovat
VlS
Někde jsem četl, že pouštět emoce radí Petře psycholog - což nemusí být záruka, že jeho rada je správná. S výjimkou Maši a Kláry pouští emoce ven všechny a zrovna ta sebekontrola Maši včetně motliteb u zdi nářků, jí jsou proti Vice pendrek platný. (Motlitba u zdi nářků -tak říkám tomu, když se otočí dozadu a stojí u stěny )
Reagovat
dadaft
když jsme u těch rituálků: všimli jste si, že Dominika Cibulková očmuchává nové míče???? ))
asi ji voní...
Reagovat
pepin
Já vím, že je to také normální člověk, já jsem za svoji kariéru zlomil nesčetně hokejek a když jsem hrál tenis i raketu, pochopitelně. Já jsem chtěl jen říci, že dříve to nedělala a řekl bych dříve když stoupala vzhůru. Ted mi to k ní pochopitelně nejde. Podívej, viděl jsi Rogera někdy zlomit raketu? Bud jsem neměl to štěstí a nebo to neudělal. Jinak souhlasím s Tebou co se týče Viki. Petra je jediná, která ji v poslední době dokázala porazit a spíš možná bude mít vítr Vika.
Reagovat
pepin
Tys to napsal, jak já to vidím a cítím, jen nejsem takový spisovatel.
Reagovat
dadaft
"Jakej byl rok bych hodnotil až tak někdy po USO, určitě ne po dvou měsících."
já až po TM - o tomhle jediném velkém turnaji nepochybuji, že ho Petra vyhraje. v té istanbulské hale nemá konkurenci.
Reagovat
VlS
určitě jste si i loni všimli, že Petra prostě v průběhu roku výkyvy má. Loni skvělej úvod, titul v austrálii, QF AO (jo loni jsme kješt+ě byly z QF nadšení, letos bychom ji za SF chtěli nakopat ) titul Paříž. Pak propad jak blázen, 1. vyhranej zápas až v Miami, mezitím prohrála s Kristinou Barois i na ITF v Nassau. Pak najednou Madrid a ztráta vyhranýho zápasu s Li na RG. Pak Wimbl a pak nic až do Tokya, kde zase najednou prohrála zbytečně s Věrkou. A pak skvělej závěr Linec, TM, Fed Cup.
Letos začala super na Hopmanu, slušně pokračovala až do výhry na Němkama ve Fed Cupu a od tý doby prakticky nehrála. Co po ní proboha svatýho chceme?
Reagovat
dadaft
jo jo. někdy mi připadá, že spokojenost nastane až bude Petra vést žebříček o 8000 bodů a vyhraje čistý grand slam. )
takže nikdy.
Reagovat
pepin
Hele, já po ní nic nechci, ani ji nemám za zlé, že to prostě nejde. Kdo sportoval a dělal nějaký sport závodně tak ví, jak to chodí. Jen člověk uvažuje a přemýšlí v čem může a nebo je problém. Je jasné, že jako to dolehlo na Rogera, na Djok. tak prostě to dolehne i na Viku. Je to otázka času. Jen bych si přál, aby Petra navázala na hru a styl, který předváděla.
Reagovat
pepin
Ty nemůžeš brát vážně, to jsou ma........
Reagovat
tommr
já jsem už ze svejch očekávání hodně slevil. Pokud se Petra nedá nějak zdravotně do pořádku tak budu rád, když stabilizuje svoje výsledky aspon na úrovni Tomáše Berdycha (tzn. dlouhodobá účast mezi elitní osmičkou, na většině turnajů postup aspon do čtvrtfinále a výpadky v prvních kolech jen ve zcela výjímečných případech) - jen těch titulů by mohlo bejt víc než u Tomáše ... :)
Reagovat
VlS
Ale Pepine, já s tebou nesouhlasím s tvým hodnocením, že jí to letos nejde. Ve srovnání s loňskem tam žádnej výraznej propad není. Caro loni do RG řádila podobně, jako letos řádí Vika (až na ten GS titul) a podívej, jak teď jde dolů. Vytvořili jste si iluzi, že všechno už půjde samo a teď jste rozhození z toho, že realita je jiná. Petra se nechová nijak jinak než dřív, jen jste si jí tolik nevšímali, zvlášť když nevyhrávala.
Reagovat
dadaft
jj, na paniku je ještě čas.
Reagovat
pepin
Tak Petru nesleduji jen momentálně ted, a jak jsi mohl číst nejsem asi jediný, kdo si všimnul určité změny v chování. Také souhlasím s Tommrem, že pokud budeme hru Petry hodnotit, tak určitě do FC a po. Já se tady snažím vydiskutovat v rámci možností a názorů příčin určitého poklesu jejího herního projevu. Možná jsem to blbě napsal, ale netvrdím, že ten pokles herního projevu je obrovský, ale pro mě je znatelný. Jinak jsem stoprocentně přesvědčen, že to Petra ustojí, tak jak o tom psala na stránkách, kde to jenom potvrdila.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas s tvým příspěvkem v 16.18.
Proč by Petra nemohla občas ventilovat svoje emoce, pořád lepší, než to dusit v sobě, je do hry ponořená a to pak z toho vyplynou i ty negativní emoce, když se zrovna nedaří..nechápu, co tady někteří řeší.
Reagovat
tommr
jde o to, že Petra dřív s tou její "poker face" budila respekt nebo dokonce obavy soupeřek. Ted když se tak okatě rozčiluje a vzteká pokaždý když se jí nedaří naopak vysílá soupeřkám signál, že jí to nejde a ty to často povzbudí, aby do ní o to víc šly ...
A to, že jako jedna z mála top-hráček až do nedávna nedávala najevo téměř žádný emoce z ní dělalo výjímečnou hráčku i pro mnoho diváků ...
Reagovat
Fandina
Co to je top hráčky. Žádna se jí nerodí a pořád se střídají. Nikde není žádný předpis jak se má top hřáčka chovat a ani nemá žádná jistotu jak dlouho top hráčkou bude. Další věc tady nejde o poker, tam se jedná o taktiku. Tady je rozhodující jak zahraješ. Vysledek vidí každý, takže to na nějakou taktiku nemá vliv. Je logické, že když hraješ dobře, máš pozitivní reakce, emoce. Když se ti nedaří, tak naopak. Jiná reakce by nebyla přirozená. Pokud vyčítáš Petře, že nereaguje pořád happy, tak jí fandi a přej, aby hrála pořád dobře a jen si mohl vidět radost ... pojď ......... úsměv
Reagovat
dadaft
myslím, že tommr myslel spíš sfingu než smajlíka :-)
Reagovat
Fandina
Tak to je možný ....... ale sfingou je už spíš Šarap ...... úsměv
Reagovat
pepin
Já tady nic neřeším, protože tu nic stejně nevyřešíme, já zde jen diskutuji a říkám svůj názor, určitě po 2 měsících nehodnotím sezonu Petry a ani nemám nic proti určitým projevům, kterými se Petra hecuje.
Reagovat
VlS
Prosímtě, kdy Petra předváděla "poker face"? Nikdy. To uměl Ivan Lendl a umí to částečně Maša a Klárka to umí tak, až mě s tím leze na nervy.
Ani Fedex není typ "Poker face". Djokovič, Nadal - to jsou chodící emoce, Serena - ventilované emoce na druhou. Mám pokračovat?
Reagovat
VlS
Chlapi, já nebudu dneska jízlivej a útočnej (ale musel jsem si nechat zajít velikou chuť, přiznávám). Píšete, že rpozdělujete hru Petry do Fed Cupu a po něm. O čem sakra mluvíte? Po fed cupu jednou smázla jasně Barču a v těžkým zdravotním problému prohrála ve třech setech s výbornou Christinou. Nic jinýho po Fed Cupu nehrála. Fakt chcete dělat závěry z jednoho zápasu? Pardon, ale to snad nejde myslet vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim s tebou, Petra nikdy nebyla typ hracky s poker face, a emoce ke hre patri, nijak ji
to prece nesnizuje vykon. To jen moralisti pepin a tommr maji Petru asi zaramovanou a vzhlizi k ni =-O
Reagovat
VlS
Vždycky někde čtu, jak Peťa křičí pojď, a já vždycky slyším kvik! :-)) tři úsměvy
Reagovat
Fandina
Já slyším takové vykřiknuťí pď či co .... čtyři úsměvy
Reagovat
tommr
dobře tak to nebyla úplně dokonalá "poker face", ale nebyly tam ani přehnaný emoce at už z frustrace nebo naopak z radosti nad vítěznejma míčkama - možná, že by lepší termín byl spíš "klidná síla". Znám spoustu lidí, který právě tohle na Petře obdivovali a soupeřky to taky muselo deptat ... :)
Reagovat
VlS
A jsme zas u politiky. Heslo lidovců klidná síla ve mě nikdy nevyvolalo ani pocitz klidu, ani pocit síly ani žádnej jinej pozitivní pocit. Třeba máš pravdu, mě prostě nějak nepřipadá, že by se Petra chovala nějak významně jinak než dřív. Daleko víc než ty emoce mě štve, když se tváří otráveně a tak nějak bez zájmu, jako se Šarapkou v 1. setu na AO.
Reagovat
Fandina
Odhlédnuto od toho že klidná síla je protimluv tak jestli někdo obdivoval na Petře že se dřív emotivně neprojevovala tak je to taky protimluv. Vždy se nějak projovovala a dokonce po wimblu natisklo Nice trika s českým pojď ........ úsměv
Reagovat
tommr
o politiku se moc nezajímám a stoupenec lidovců už vůbec nejsem - to heslo jsem použil v jeho původním významu, ale politici už u nás bohužel dokázali zprofanovat kde co ...
Myslím si, že celá ta debata je už trochu zavádějící. Rozhodně bych nechtěl budit dojem, že Petřiny gesta jsou nějak důležitý pro její hru. Mě prostě jen přišlo její chování na kurtu dřív o něco víc imponující než ted. Je to ale samozřejmě taky hodně ovlivněný výsledkama - až bude Petra zase vyhrávat tak mi bude víceméně jedno jak se při tom projevuje ...
Reagovat
tommr
v klidný síle nevidím žádnej protimluv (pokud odhlédnem od tý neštastný politický konnotace) - typickej příklad takovýho hráče je třeba Federer mezi muži nebo Clijstersová mezi ženami ... :)
Reagovat
Fandina
No tak dobře ..... taková klidná síla jako Kim i Fedex jestli myslíš existuje, ale také jsem u nich emoce postřehla, u Kim víckrát. Ten protimluv je myšlen fyzikálně, na jedné straně klid a na druhé síla ...... úsměv
Reagovat
pepin
Nevím, asi špatně čteš co píši nebo jsem napsal o projevech Petry, zarámovanou ji nemám a hold mám jiný názor než Vy s Visem. Tak to prostě chodí. A slovo moralista, najdi si jeho význam a pak mě s ním srovnávej.
Reagovat
a.magerova
http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/170947/navratilova-poprve-ne-tancila-nejsem-proste-typicka-zenska.html

Petře přeji hodně štěstí v Miami !!!
Reagovat
dadaft
malá poznámka: odkaz není na celého pavouka, je to jen jeho horní část.

ještě jednou jsem to prohlížel: Zvonarevová má slušný los.
come on Vera!
Reagovat
Administrator
Dobrý den, pdf soubor s pavoukem má 2 stránky, na té druhé najdete i spodní část.
Reagovat
dadaft
ó, díky. ))
Reagovat
vendulkabendulka
Ja na pavouka koukam nejradeji na Wikipedii, tak nejak se mi to lip cte a vysledky tam byvaji doplnene prakticky okamzite i u mensich turnaju
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_Sony_Ericsson_Open_%E2%80%93_Women%27s_Singles
Reagovat
VlS
Zkus ještě tohle, podle mě je to ještě lepší, než wiki, a máš všechno na jednom místě.
http://www.coretennis.net/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist