Kvitová: Mlela jsem z posledního. Snad se dám přes noc do kupy

20. 4. 2013, 19:12
Aktuality 23
Petra Kvitová neskrývala zklamání z toho, že v druhé dvouhře semifinále Fed Cupu v Itálii prohrála s Robertou Vinciovou 4-6 1-6 a nedokázala srovnat stav na 1-1. Mrzel ji hlavně úvod, ve kterém mohla třikrát odskočit do vedení o dva gamy. V závěru jí kvůli nedávné nemoci a tréninkovému výpadku docházely síly, věří ale, že do neděle se dá do kupy.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Hrát proti Vinciové na antuce je velice těžké, ten kurt je opravdu hodně pomalý. Na začátku jsme byly obě hodně nervózní, rozhodovaly maličkosti. A ty já nevyužila. Tím jsem, myslím, ztratila celý zápas," řekla Kvitová novinářům.

Světová osmička nedávno prodělala nemoc a tréninkový výpadek se na ní projevil. Před Fed Cupem hrála turnaj v Katovicích, v jehož finále rovněž podlehla Vinciové. "Co se týče fyzických sil, ráda bych měla nějaké navíc. Bohužel nejsou. A tady na té antuce jsou síly potřeba, aby člověk mohl hrát delší výměny. Ke konci už jsem opravdu mlela z posledního," připustila Kvitová. 

Na chybějící síly se ale vymlouvat nechtěla. "Největší chyba byla ve mně, nebudu ji hledat nikde jinde," řekla. "Podmínky byly pro obě stejné. Ona byla připravená na mě jako já na ni, bohužel byla připravená asi líp," řekla Kvitová. 

Doufá, že v neděli se bude cítit lépe. "Doufám, že do neděle se dám trošku do kupy přes noc," přála si. Zápas ještě nepovažuje za ztracený, byť stav 0-2 Češky nikdy nezvrátily. Otáčet takto nepříznivé skóre je pro Kvitovou ve Fed Cupu nezvyklé. "Asi nikdy se mi to nestalo, je to něco nového. Doufám, že se s tím vypořádám co nejlíp, jak to půjde, a vzbudím se jako nový člověk," usmála se. 

V úvodní nedělní dvouhře nastoupí proti Saře Erraniové a optimismus jí dodává i příznivá vzájemná bilance 4:0. Na antuce ale spolu ještě nehrály. "Zítra je jiný den. Sice u nich doma na antuce to bude hrozně těžké, ale musíme bojovat," řekla. 

Česká jednička se dnes hodně natrápila na servisu. Prý to ale nebylo tím, že ji trápí bolavé rameno. "Hrála jsem pod prášky, v tom problém nebyl," řekla Kvitová. 

Nevzpomíná si, že by už někdy dříve neudržela v utkání ani jednou podání. "Bohužel se to stalo dnes. Musím říct, že ten začátek nebyl na podání nejlepší. Pak jsem ho trochu zlepšila, bohužel jsem ale zase nevyužila hru zezadu, abych podání udržela," litovala Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
dadaft
tak se zdá, že antuka pro Petru do budoucna přece jen nebude - obzvlášť na kurtech, které se kurtům na Roland Garros nepodobají ani náhodou...
nemůžu si pomoct, ale v souvislosti s Petrou se mně stále častěji vybavuje Lindsay Davenport - z nejrůznějších důvodů.
budoucí úspěchy Petry (nepochybuji, že přijdou) se podle mě odehrají hlavně na betonu... - a snad něco na trávě (ale Petra není Venus).
Reagovat
Meceon
normálně neraguju...ale chrendo...jsi hlupák...a omluv se
Reagovat
Chrenda
Myslím, že by si Petra měla spíš do nějaký KUPY vlízt a už se radši tenhle víkend neukazovat!! Pála ven, Pála ven...dejte šanci mládí!!
Reagovat
smazaný uživatel
A jakýmu mládí? Katce nebo holkám Plíškovým? Myslíš, že by to bylo řešení? Já myslím, že ne a o jiných adeptkách nevím... Pálu bych taky vyrazila, vždyť on vlastně nic nedokázal, jen vyhrál s holkama loni FC a teď došel kam došel, ale to je vlastně nic že jo? A zítra by měl místo Petry hrát kdo, když zaleze někam do zádele? Možná někdo z fóra.. :))
Reagovat
Chrenda
Myslím, že místo H+H měly být v nominaci sestry Plíškovy. Katka Siniaková je přeci jen ještě moc mladá a asi by to nezvládla i když kdo ví?? Hingisové taky bylo 16 když všechny začala válcovat a dostala šanci, protože ve Švýcarsku neměla konkurenci. Je to prostě o koučinku, který se nebojí jít do nějakého rizika. Každý soudný fanoušek tenisu vidí od začátku sezóny zmar v podání Hlaváčkové a Hradecké, tak mi pak napiš, proč jsou v tom týmu??? Karolína Plíšková by klidně mohla zaskočit za Petru a se ségrou by 100% měly větší šanci v deblu než H+H!!
Reagovat
Chrenda
A ten zmar se samozřejmě týká i Šafářové a do velké míry i Kvitové. Ta sice od Dubaje začala hrát mnohem líp a zdálo se, že se jí vrací úderová jistota, ale byl to jen záblesk bývalé formy.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Katka je podle mě ještě hodně mladá, ale Karolínu Errani a Vinci smetly, takže si vůbec nemyslím, že by mohla zaskočit za Petru. A že se Háčkám nedaří 4 měsíce znamená, že se jim teda už nebude dařit vůbec? A kdo vůbec má na nejlepší deblistky světa jako jsou Italky? Ono se to lehce radí, když je člověk naštvanej, ale když se to vezme objektivně, tak moc šancí na výběr není.
Reagovat
pepin
Tak otázka zní jinak, ne kdo měl hrát, ale kdo neměl. Pokud je Petra na tom tak jak je, a po dvou setech mele z posledního, tak asi neměla vůbec nastupovat. Přinejmenším je to hazard s jejím zdravím a k úspěchu to stejně nevede. Tak mělo hrát mládí, dostalo by ostruhy, výsledek by byl stejný a Petra se mohla léčit. Takový prohlášení, zítra se snad dám do kupy, nebo do zítra, je blbost a již by ji neměli vůbec stavět.
Reagovat
Fandina
Jenže jak máš vědět, jak Petře bude. Jak máš vědět, že Klárka zkapne na alargii. Ono se to takhle lehce řekne. Každý ví, že není lepší tenistka než Petra a dosud vyhrávala ve Fedu, před dvěma měsíci byla po nemoci a vyhrála proti Australankám dva zápasy a že ty holky tam dobře hrály. Těžko nominovat jiné, než ty které byly. Ani podle žebříčku nebylo na výběr. Nemáme lepších tenistek a to je potřeba vzít na vědomí a respektovat, že i ty naše nejlepší prohrály.
Reagovat
Chrenda
Naprostej souhlas... Petra už se dává dohromady tři neděle, a moc se jí to nedaří, tedy, že by se dala dohromady během dnešní noci nevěřím. Samozřejmě, že je smůla, že alergie skolila Kláru, ale jak už jsem psal jinde, pak mi ten náš tým připadá jako parta lazarů, co by spíš měla ležet někde v sanatoriu a dávat se do kupy a hrát by měly zdravé holky co mají i letos aspoň nějaké výsledky!!
Reagovat
Fandina
tak samozřejmě je potřeba všeho nechat a v rámci zdraví nejen tenisu s tím začít něco dělat a vyléčit to.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, na Petru by neměl být vytvářen tlak nenahraditelnosti a měla by se řádně vyléčit i na úkor neúčasti. Co to je?, když již delší dobu stále je slyšet, hrála jsem pod prášky, ale v tom problém není. Ale on je a možná jak říká Tommr je největší problém v jejím týmu a těch, co ji obklopují.
Reagovat
smazaný uživatel
chrendo,jsi trouba.Je celkem logický,že Pála postaví dvě nejlepší češky,které Fedcup dvakrát pro naší zemi vyhrály.
Reagovat
Fandina
Já nevím, co je příčinou toho, že Petra včera nemohla podávat. Jestli je to způsobeno ramenem, tak je potřeba to doléčit.
Reagovat
smazaný uživatel
PETRA SE NA NIC NEVYMLOUVÁ! Tak ji nechte je prostě nejlepší a pokud aspoň trochu sledujete tenis, tak víte, že Italky jsou na antuce téměř neporazitelné. Zítra bude podle mě scénář: Kvitová vyhraje, ale bojím se, že Šafářová prohraje.
Reagovat
Chrenda
Zítra obě naše tragédky důstojně tuto tragédii dohrají tak, že dostanou další nášup od italských makaronek. Bez debat je to věrný odraz současné výkonnosti našich děvčat. Po loňské sezóně zavládlo uspokojení a zde jsou jeho plody. Ale co, nelze stále vyhrávat s průměrnými hráčkami. A to naše holky bohužel jsou! Myslím, že dokud trochu nedoroste Siniaková, tak to tak i zůstane!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bez do haje a pokud ani trosku neveris nasim tak se venuj necemu jinemu! Me absolutne tvoje negativni vyroky nezajimaji a ja sem ceska a budu fandit protoze si nasi to zaslouzi!! dnesek hazim za hlavu protoze zitra je novy den!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci být pesimistou, ale jestli zítra někdo vůbec aspoň jeden zápas vyhraje, tak to bude Lucka Š. Debl je ztracenej a Petra se nevzmátoží. Sorry, ale ještě jsem neviděl hráčku první desítky, která hraje s níže postavenou hráčkou a neuhraje si ani jeden vlastní servis. Přitom bylo jasně vidět, že Petra umí tenis lépe, jen už by si to v tý hlavě měla konečně srovnat.... Volejte Chocholouška.
Reagovat
Fandina
Pokud Petra neuhrála servis, tak to bylo zřejmě proto, že jí nešlo podávat. Kdyby jí šlo podání, jako jindy, tak by to bylo jiné.
Reagovat
smazaný uživatel
Takový průběh se dal očekávat,celkový kurz na obě Italky byl 2,tak dobře stoprocentní zhodnocení vkladu,není špatné. Taková tragická Hlaváčková,už od začátku roku vydělala slušně na "čaj",když dáváš proti ní...Holky jsou hodně happy,což je výhoda vsázet proti,protože vidíš,že jsou mimo tenisovou realitu...Ale kdo mě dnes nejvíce překvapil,byla ta "expertka"Chládková v české televizi...??Bože...co ta s toho tenisu udělala za vědu..jak dlouho si ty projevy nacvičovala...Zítra mi tenis nezajímá,ale těším se na další blábol té ženské. Myslela jsem že pitomá je jen ta Hlaváčková,ale tady ta to je další adept. A co na to p. Pála..to už snad ani nemá cenu komentovat,ale určitě je v pohodě a to je důležité...
Reagovat
Fandina
Kurzy mluvily ve prospěch Italek. Jinak co se týká komentování v televizi, tak to nepovažuji za nic nového, každý z účastníků se takto podobně vyjadřuje pokaždé. Pokud se týká tenistů, tak je jejich věcí, jestli jsou v pohodě, nebo ne. Jako je každého věcí, jak tu o tom píše.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty také nepřiznáš,že je toho třeba někdy hodně a nemůžeš v pohodě a s nadhledem reagovat na každý příspěvek,musíš mít v tom guláš a možná to potom ztrácí někdy i smysl...
Reagovat
Fandina
Já tu rozhodně nejsem od toho, abych kritizovala druhé a něco jim vytýkala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist