Kvitová má nového kondičního trenéra, připravovat ji bude Bundzik

24. 7. 2014, 09:28
Aktuality 37
Novým kondičním trenérem dvojnásobné wimbledonské vítězky Petry Kvitové je Branislav Bundzik. Slováka pracujícího v prostějovském klubu, kde čtvrtá hráčka světa trénuje, angažovala Kvitová zatím do konce sezony.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Facebook P. K.)

"Po Wimbledonu jsme se s Davidem (trenérem Kotyzou) rozhodli, že využijeme služeb Branislava Bundzika. Pár let víme, že je šikovný a já věřím, že spolupráce půjde dobře. Pojede s námi na pár turnajů i do Ameriky," oznámila Kvitová.

Česká jednička sháněla nového kondičního trenéra poté, co ukončila spolupráci s Markem Všetíčkem. S tím se dala dohromady loni po US Open díky tomu, že v té době chodila s tenistou Radkem Štěpánkem, jenž se Všetíčkem dlouhodobě spolupracuje. Pár se ale letos v dubnu rozešel. Všetíček ještě Kvitovou připravoval na travnatou sezonu, která vyvrcholila triumfem ve Wimbledonu.

Před Všetíčkem se o její kondici starali další Slováci - Kristián Bajza a Jozef Ivanko, který byl s Kvitovou při jejím prvním titulu ve Wimbledonu v roce 2011.

S Bundzikem už začala Kvitová minulý týden přípravu na americké betony. "Snažíme se navázat na to, co jsem děla s Markem, i když to úplně nejde. Každý dělá věci jinak a má jiné myšlení, co se týká kondice," řekla Kvitová. "Snažíme se, abych se zrychlovala, měla pevnější tělo, byla výbušnější a déle vydržela, protože teď přijdou na betonech výměny delší než ve Wimbledonu na trávě," řekla tenistka.

Na spolupráci se čtyřiadvacetiletá Kvitová s Bundzikem domluvila zatím do konce letošního roku. "Potom se uvidí, jak to půjde," řekla hráčka z Fulneku.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
pepin
Jinak jedu domů, tak dobrou, zítra to můžeme dál probírat.
Reagovat
smazaný uživatel
ne, pockame si radeji na "Ameriku". Navic si tezko kdy zanotuji typy "Ja jsem ti to rikal" a "Jsem rada, zes na to prisla". Dobrou.. :-)
Reagovat
Fandina
Jsem ráda, žes na to přišla ... úsměv
Reagovat
pepin
Někdo tu psal, že snad David i Petra jsou již natolik zkušení, že ví co a jak. Ale doba minulá přesně pod Bajzou ukázala, že v této oblasti ani náhodou. Doufejme, že se to nebude opakovat.
Reagovat
Fandina
Pokud má někdo tři nebo čtyři kondiční trenéry, tak nějakou zkušenost už má a zná to, že je každý jiný a má každý jiné metody. A také výsledky. Ostatně v článku o tom mluví i Petra, že každý má jiné myšlení a dělá jiné věci. Je to normální a platí to o každém nejen o trenérech. To že Petra střícá hodně kondičních trenérů jen přispívá ke zkušenostem s různými metodami a svědčí to o různých zmenách a variabilitách. Dělají to dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
ja si predevsim myslim, ze kazdy clen realizacniho tymu pracuje podle sve specializace na svem useku, kdyz je skladacka bez mezer, je takovy i vykon. Samozrejme, ze Petra s Kotyzou poznaji, ze neco nehraje, ale prakticke zkusenosti a skutecne celistve znalosti v oboru nejsou totez. Prirovnala bych to zjednodusene k pilotovi, ktery urcite vedecky nezkouma slozky a pomer prisad v palivu. A neprovadi to, myslim, ani mechanik.. :-)
Reagovat
Fandina
samozřejmě, vyměnili přirozeně Ivanka a Bajzu, teď ta výměna byla trochu namíchaná s tím, že byl Radkův a situace se změnila. A uvidí se, tenhle je do konce sezony, tak třeba to zase bude někdo jiný. Já jsem hodně měnila různá zaměstnání, než jsem si vybrala to pravé, které mě nejvíc bavilo. Variabilita je ku prospěchu a uvidíme, jak budou spokojeni s tímto.
Reagovat
pepin
Ale děvčata, nerozumíme si. To, že se mění trenéři je zcela normální ve všech sportech. Já se jen zamýšlím nad tím, že například David neviděl, nebo nerozpoznal, že tedy výše zminovaný Bajza Petře prostě nevyhovuje, že jeho tréninkové metody ji nesvědčí. To si myslím, že on jako zkušený matador, který něco prošel by měl poznat. Evidentně v tomto podle mě selhal a Petra ztratila docela dlouhou dobu, kde mohla být docela jinde.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že všechny kondiční trenéry vyměnili sami, kromě Všetíčka, tam ten důvod byl zase jiný, trénuje Radka a změnila se situace. Naopak, když trenér nevyhovoval, tak ho vyměnili. Myslím, že Petra byla před Všetíčkem nějakou dobu bez trenéra. A jak jsem psala Bajza Šafi vyhovuje. Takže na tom nevidím nic nerozumného. Je to normální, že když něco nevyhovuje, změním to. Všechno jiné by normální nebylo.
Reagovat
smazaný uživatel
predpokladam, ze jsi s nimi - stejne jako ja - po celou tu dobu nebyl. Petra prochazi vyvojem nejen jako hrac, ale i jako kazdy mlady clovek. Bylo to bourlive obdobi, vztahove kotrmelce. Intenzita, ochota, uspesnost v treninku jsou prece spojeny i s psychikou, s osobnosti. Ja bych je nechala zit, co kdyz Petra neztratila, ale ziskala.. :-)
Reagovat
pepin
Ale já jim přece nic nedělám, jen zde uvažuji nahlas. A Fandino to je jasný, že je nakonec vyměnili sami, kdo jiný, ale já nechápu jen to, že všichni kolem viděli, že se Petra někam posunuje kam nemá a člověk jí nejbližší na to včas nezareagoval. A to jak Sojka píše, že jsem s nimi nebyl, tak to je pochopitelné, ale přesto nejen já jsem viděl, že není něco v pořádku a jakou dobu to trvalo než s tím pohli. To já mám prostě Davidovi za zlé.
Reagovat
slacker
A to same co ruznych stylech kondicniho treninku a tedy pestrejsich zkusenostech ale take plati i o "hlavnim" trenerovi. Tam uz ty zkusenosti bohuzel chybi a o prinosu jineho zpusoby trenovani nic nedozvime
Reagovat
Fandina
A ono také záleží na tom koho kdo trénuje. Například Bajza neustále spolupracuje s Luckou už kolik let. Za tu dobu Lucka nabrala nějaké svaly a také prý už není tak nemocná. Někomu vyhovouje to, jinému něco jiného.
Reagovat
tommr
byla by škoda kdyby se její kondice zase zhoršila (jako pod Bajzou) nebo kdyby měla být pořád zraněná (jako pod Ivankem) ...
Reagovat
gedzitka
...se do těch turnajů pěkně obula. Na Facebooku má, že dnes odlétá do Stanfordu...začínám se na něj těšit :-)
Reagovat
PetaM
Katka hraje Stanford? No, snad projde kvaldou ... :)
Reagovat
gedzitka
Akorát mi připadá docela pozdě dnes odlétat, když má hrát kvaldu...přece jen dlouhá cesta, obrovský časový posun...to si ani nestihne zatrénovat, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
a Terka zase míří do City, tak uvidíme jak to holkám půjde.
Reagovat
smazaný uživatel
No, konkurence tam bude velká (i bez Petry)...
http://www.bankofthewestclassic.com/tournament_info/player_field_/?intloc=headernavsub
Reagovat
tommr
je divný, že Petru tam ještě pořád vedou jako turnajovou dvojku. To se ještě oficiálně neodhlásila?
Jinak Katky se tohle startovní pole zatím netýká. Její poslední výsledky ukázaly, že pokud se nějak zásadně nezlepší tak bude mít velký problémy přejít přes kvalifikaci ...
Reagovat
blixa
Třeba se ještě definitivně nerozhodla. V nějakém včerejším rozhovoru Stanford mezi příštími turnaji uvedla. Odhlásit se asi může vždycky, že ji někde píchlo :D
Reagovat
PetaM
Už včera jsem četl, že se oficiálně odhlásila.

Výmluva: "Důvodem je zraněná podkolenní šlacha."

Něco se říct muselo no :D :D
Reagovat
tommr
no jen aby se nakonec neukázalo, že to nebyla pouhá výmluva a že je Petra opravdu zase zraněná ...
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš to startovní pole moc neaktualizujou... To je mi jasný, že Katky se to zatím netýká, ale když je takhle obsazená hlavní soutěž, tak bude velká konkurence určitě i v kvalifikaci... Fakt mě baví, že ať člověk napíše cokoliv, tak ty si z toho skoro vždycky vezmeš jenom to negativní. :D
Reagovat
EllNino
to je už klasika :D ..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to se těším! :-)) Ale bude to teda určitě těžké, i ta kvalda určitě bude pěkně nahuštěná! Tak třeba nás překvapí jako ve Stuttgartu, kde k postupu chyběl kousíček! :-))
Reagovat
Frick
možná lékaři přišli na to, jak vyléčit nemoc jménem Radek Štěpánek, jen to chce čas, někdy i hodně času. Petra vyhrála Wimbledon, Martina hraje slušně debla a Nicole? Uvidíme!
Reagovat
smazaný uživatel
Té ligy po konci sezony se nakonec zúčastní i Masha...

https://twitter.com/iptl/status/492225125622616064

No, ale že bych z toho byl nějaký nadšený.. Doufám, že odehraje jeden zápas a čus, nedovedu si představit kolik za to musela dostat! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to vůbec nevadí. IPTL se zúčastní řada špičkových hráček a hráčů... Možná je zajímavější hrát tohle než exhibice. V té lize aspoň trochu o něco půjde a mohla by to být taková ostřejší příprava (ačkoliv Masha chce vyhrávat i na exhibicích, to je jasné). :)

Jinak pěkná fotka Mashy v akci. :) To se hned pozná dobrý fotograf, který chce tenistku vyfotit při hře, když vypadá co nejlíp a nehraje úder při nějakém velkém vypětí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych radši aby se pořádně připravovala na další sezonu, ale co jsem na twitteru koukal, tak to vypadá, že bude hrát jen v Manile, takže jí to tu přípravu nenaruší zase tolik! :-) Si udělá aspoň teda výlet na Filipíny! :D Jinak Maria v týmu nahradila Viku! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, a co má teda v plánu Vika? Nebo Masha bude hrát v Manille a Vika v ostatních městech? Tady jsem si našel složení všech týmů a zúčastní se taky Anička a Caro... Tak to bude fajn. :)
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Premier_Tennis_League
Reagovat
smazaný uživatel
Já našel, že Maria nahrazuje Viku v týmu Manily.. :-) Takže asi se na to Vika vyprdla! :D Nebo nevím, ale řekl bych, že Vika ani v těch ostatních městech hrát nebude! Ono se v každém městě bude hrát jen jeden singl žen né? :D Tak myslím, že to bude tak, že Maria bude hrát v Manile a to nejspíš proti Sereně! :D No a zbytek singlů v ostatních městech odehraje Flipkens! Ale třeba to bude nakonec všechno jinak! :-)) Když už tam teda jede, tak by si mohla zahrát čtyřhru! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, zas tak podrobně jsem to zatím nestudoval. Ale podle toho, co píšou na wikipedii, tak máš pravdu. Zajímavé je, že se tam nebude hrát ženský debl...

Jinak víš, že Masha a Grigor spolu možná budou hrát mix na US Open? Petr mi včera posílal odkaz na Twitteru... :)
https://twitter.com/ppokornypetr/status/492031278016106496
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? No tak to by bylo skvělý, kdyby fakt na tom USO mix hráli! :D

Ono to nějakou dobu vypadalo, že budou hrát mix ve Wimbledonu, protože na wikipedii byl seznam divokých karet do Wimbledonu a u soutěže mix bylo jména Mashy a Grigora! Ale jak známo, tak na wikipedii si každý může napsat co chce, takže ten co to tam napsal si asi chtěl jen z fanoušků vystřelit! :-) Tak doufám, že na tom USO by fakt hráli! :D
Reagovat
rib
Ono asi závisí, s jakým cílem je trenér najímán. A druhá věc je, že Petra (i David Kotyza) přece už nějaké způsoby práce zažili a taky mají zkušenost, kam co vedlo či nevedlo, co bylo zábavné, podpůrné, užitečné a co byla slepá ulička. Takový zkušený profi sportovec by mohl do tvorby plánu být zapojen, ne? Přece Petra není jen objekt v rukách trenérů, už má něco za sebou!!!
Reagovat
majkl005
Ozkouší si ho aspoň do konce sezóny a po sezóně se uvidí, myslím si, že rozumné...
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist