Kvitová má ještě rýmu, na Fed Cup chce být fit

29. 10. 2012, 16:32
Aktuality 115
Pět dnů před začátkem finále Fed Cupu ještě není česká jednička Petra Kvitová úplně fit. "Dneska bych nebyla pro, abychom začínaly Fed Cup," řekla novinářům světová osmička a její zastřený hlas prozradil přetrvávající rýmu. Jedním dechem ale optimisticky dodala, že na finále Fed Cupu bude připravena.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Můj stav ještě není úplně optimální, jak bych si představovala, nebudu lhát. Rýma pořád přetrvává," řekla Kvitová na tiskové konferenci po příjezdu do Prahy na večerní show s Ruskou Marií Šarapovovou v rámci exhibice Advantage Tennis V.

Vrcholem týdne ale bude až víkendové finále Fed Cupu, v kterém Češky obhajují titul a v O2 areně budou hostit Srbsko. "Jsem ráda, že je teď volnější exhibice, že si halu osahám a zkusím si to. Půjde to pomalinku a vrchol bude o víkendu. Stoprocentní by to mělo být hlavně na Fed Cup, o to se budu snažit," řekla Kvitová.

Kvitová je nemocná od úterý, kdy prohrála na Turnaji mistryň po nevydařeném zápase s Agnieszkou Radwaňskou. O den později odletěla s podezřením na zánět průdušek z Istanbulu rychle domů. "Měla jsem zánět nosohltanu, nebyly to průdušky, což je o dost lepší. To je pozitivní," řekla tenistka, která měla pod dohledem lékařů pětidenní klid.

Doma v Prostějově ležela a jezdila do nemocnice na odběry krve. "Jediná cesta byla z bytu. Jinak jsem byla doma a odpočívala," řekla Kvitová a měla radost, že se o ni pečlivě staral přítel Adam Pavlásek a přijeli ji potěšit i rodiče a bratr. Četla si knížku Hotel, kterou dostala od kouče Davida Kotyzy, a hodně spala.

Už ale především upíná pozornost na Fed Cup. Češky mají šanci poprvé získat stříbrnou trofej doma. "To by byl nezapomenutelný zážitek. Nevím, jestli to je tím, že jsem ležela v posteli a nemohla hrát Turnaj mistryň, ale už se strašně těším," řekla Kvitová, která v soutěži družstev drží sérii deseti výher.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

115
Přidat komentář
smazaný uživatel
pises...Hodně světem ošlehaných sportovců (např. Jankulovski, Baroš - oba vítězové Champions league) poznamenalo, že kritika v Česku je nejtvrdší s jakou se kdy v životě i ve světě setkali. Protože dokáže být na rozdíl od jiných zemí až nenávistná...

Ja tomu samozrejme neverim, nebot znam pripad Radwanska, Kubica, Jędrzejczak atd. vs. polsci fans. To uz se neda ani nazvat kritikou, to je cista valecna nenavist, hyenismus nebo nihilisticka frustrace...Absolutne svetlou vyjimkou v tom vsem stale zustava Adam Malysz...ale...
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mít pravdu a můžou mít i oni... Ani jeden z nich v Polsku nepůsobil a předpokládám, že to říkali na základě svých zkušeností tzn. Česko, Itálie, Anglie, Francie a Turecko... (doufám, že jsem na nějakou zemi nezapomněl)
Reagovat
smazaný uživatel
Na to, jaké měla Petra letos zdravotní problémy, dopadla sezóna pro ni docela dobře a konečné osmé místo je dobré. Vždyť byla vlastně půlku sezóny pořád zraněná. Začalo to zraněním achilovky v prosinci v přípravě. V únoru celý měsíc nehrála opět kvůli achilovce a viróze. V březnu chytla v Americe střevní chřipku a přidaly se u ní obvyklé problémy s astmatem. V květnu měla natažený břišní sval, který ji limitoval i na olympiádě. V září měla problémy se zraněnou nohou a teď v říjnu opět viróza před TM a FC. Když byla zdravá, tak hrála dobře a výsledky měla. Tak snad se ji už přestane lepit smůla na paty a od ledna na to zase vlítne v plné parádě.
Reagovat
smazaný uživatel
Lidi ahoj, až teď jsem si pročetl všechny vaše příspěvky a je v nich víc nepřesností než obvykle. Takže jen v přátelském duchu nastíním, jak se některé věci mají. Eurosport určitě Basu nezaměstnává, ale vyplácí mu jako externistovi honorář. Kvalita PR Petry Kvitové šla po Wimbledonu objektivně nahoru. Pro důkaz stačí dohledat v archívech četnost rozhovorů s Petrou před každou větší akcí po jejím vítězném Wimbledonu a před ním. Je běžné (i u jiných sportů), že manažer získává +/- okolo 20% z výdělku svého klienta. Je běžné, i když ze zdravotního hlediska nevhodné, že tento klient nastupuje přednostně a téměř za každou cenu na akcích, které pořádá jeho manažer. Zvlášť v případě takové akce, jakou byla Advantage Tennis, kde náklady organizátora jdou do milionů korun. Tenisová Sparta má společného majetkově s Prostějovem až příliš mnoho, proto se na Spartě často ví, co se šustne v Prostějově. A k Boučkovi asi tolik... Jako moderátor je velmi zdatný, byť není klasický "sporťák". Jeho nejvyšší devízou je perfektní angličtina, do (a ze) které dokáže simultánně překládat. I proto si ho Česká sportovní potažmo Český tenisový svaz pravidelně najímá např. už i na oficiální los Fed Cupu (a možná i DC). Jeho výkon je naprosto profesionální. Boučkovi se totiž zatím nestal politický trapas jako v případě Klimšy u exhibice Lendla s Borgem. Navíc Bouček svou angličtinou hravě strčil do kapsy Erbena, který dříve pravidelně uváděl losy DC...
Reagovat
smazaný uživatel
Á, pán je masochista.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč?
Reagovat
smazaný uživatel
"až teď jsem si pročetl všechny vaše příspěvky" ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímá mě to. Idnes nebo sport.cz bych nepročítal. Tady chodí pořád ještě lidi, kteří mají tenis rádi a čato taky hrajou. A jsou tady i takoví borci, kteří jsou skoro jako chodící encyklopedie. To je potom radost. Navíc do finále FC, DC či prvního GS, kdy se to tady navalí diskutéry, kteří se projevují jenom u těchto velkých akcí, je ještě daleko :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dík za to co píšeš. Dneska to trochu v těch emocích ujelo. Jak se jedná o Petru hodně lidí nezná bratra, asi i včetně mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nejsem Petřin fanoušek, byť mám radost, když se jí daří, takže věci okolo ní hodnotím opravdu bez emocí. Připadá mi sympatická jako člověk, měl jsem šanci se s ní hned několikrát setkat a přesvědčil jsem se, že je to úplně normální holka. Stejně tak neřeším její pneumatiku, protože kdo se s ní setkal z očí do očí, tak ví, že je štíhlá. Jen se jí holt ukládají tuky proporcionálně spíš do břicha jako u jiných holek např. do oblasti boků, zadku atd. A co se týká očekávání a následné kritiky směrem k její osobě, tak asi jen toto... Hodně světem ošlehaných sportovců (např. Jankulovski, Baroš - oba vítězové Champions league) poznamenalo, že kritika v Česku je nejtvrdší s jakou se kdy v životě i ve světě setkali. Protože dokáže být na rozdíl od jiných zemí až nenávistná... P.S. Mí tenisoví favorité jsou Delpo a Makiri...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to možná víš, že s DelPem se taky moc nemazlili po DC.

Pamatuji si jak Janda začal skákat dost dobře a na Nově oznamovali "Jakub Janda skončil na vynikajícím druhém místě za Nieminenem", další závod a "Jakub Janda skončil na druhém místě" a třetí závod "Janda skončil zase na druhém místě".
Reagovat
Fandina
Přiznám se, že já moc nerozumím tomu neustálému zpochybňování vyjádření Petry v souvislosti třeba s nemocemi. Na TM odstoupila s tím, že jí byl nalezen zánět průdušek. Vzhledem k tomu, že je to astmatička, tak asi bylo namístě odstoupení. Uplynulo pět dní, dneska jsem jí viděla přímo v O2 a Petra tam pokašlávala a nehrála nic moc, ale nechápu pořád ta nedůvěra. Co to je? Když je zánět průdušek tak ho zpravidla provází i rýma. Nerozumím.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím Delpem jsem to zaregistroval. Ale nebral jsem to moc vážně. Ve všech těch českých verzích, pokud si dobře vzpomínám, byl citovaný totiž jen jeden argentinský deník. Španělsky neumím a argentinská média neznám, abych dokázal rozpoznat, jestli je to někdo z úrovně Blesku nebo A-ha či někdo serióznější... Navíc to mohl být jen jeden tamní novinář, který napíše takto kontroverzní hodnocení a pod to hodí "klikací" hlasovací anketu, ať se lid vyjádří a potom ho všichni ostatní pro větší zajímavost, kontroverznost nebo senzacechtivost ocitují. Abych to dokázal doopravdy zhodnotit, tak bych do argentiského mediálního prostředí musel vidět víc...
Reagovat
smazaný uživatel
My jsme zkrátka národ, kde je spekulování a vymýšlení pseudoteorií téměř národním sportem... Petru jsem sice viděl dneska jenom v televizi, ale šlo vidět, že není v pohodě...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem třeba akorát tak zpochybňoval dobu léčby. Prostě léčená rýma trvá týden, neléčená 7 dní. A oni rozhlásili "Na základě dalších vyšetření se o víkendu rozhodne, kdy se Kvitová znovu postaví na kurt."

Říkáš dneska ještě pokašlávala. V televizi v rozhovoru zase říkali, že je na tom o hodně líp než včera. Tak to se jako rozhodli pro exhibici i když Petra byla nic moc?
Reagovat
Fandina
Co se týká Petry, tak trochu rozumím, že se pořád píše co by měla, kdyby a tak. Ostatně o kom jiném se má psát, mluvit a spekulovat než o tom, kdo byl jednou tak úsměšný jako Petra v tenise v minulém roce. Já vím, že je to pořád lepší než spekuovat o negativních hrdinech, chvála bohu, že se zajímáme o výborné sportovce. Ale. Nerozumím pořád těm negativním komentářům a spekulacím o ní. Jeden jí vyčítá že má postavu takovou jakou má, druhý ji vyčítá, že není světovou jedničkou, třetí jí vyčítá, že pořád nevyhrává GS, TM. Jako by nestačilo, že je naší neúspěšnější tenistkou, osmá na světě, co by kdo za to dal. A tady pořád čtu kritiky, zpochybňování jejích vyjádření, nevděk nevděk nevděk. Nerozumím tomu. Ano dneska jsem jí viděla, pokašlávala a nehrála nic moc a po xté tady píši, že je hubená a jen má velká prsa a bříško jinak hubené nohy ruce a je to šikovná holka milá ke chválení ... žádná kritika není na místě .
Reagovat
smazaný uživatel
A to je to co mě nejvíc štve. To že nevyhrává, jak na běžícím páse je hodně závislé na soupeřkách. To jak je na tom fyzicky záleží na tvrdém tréninku, předpokladech, formě.
A pak je tu taková "jednoduchá" věc, jako nehrát nemocná zápas. A ona jej hraje...
Reagovat
Fandina
Ano dívala jsem se na ní a pokašlávala, co je proboha na tom nenormálního. Já mám dojem, že tady nebyl nikdo nikdy nemocný a že neví jak vypadá zánět průdušek, nosohltanu, chřipka nebo nevím co. Ano když mě něco z těcho nemocí potká, včetně rýmy, tak je to nepříjemné, kašlu, smrkám, mám teplotu, je mi teplo, zima a špatně se mi dýchá, zvedá se mi žaludek, zvracím, mám průjmy a necítím se dobře. Zpravidla mám kritické tři dny a pak se to lepší. A nejsem schopna fyzické zátěže, práce, pohybu, hned jsem vyřízená. Proč to pořád zpochubňovat u Petry. Já jí rozumím a chápu. Možná proto, že mám s tím zkušenosti. A věřím i druhému.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodli se pro tuto variantu všichni zainteresovaní, i když Petra nemusela být (a nejspíš taky ještě nebyla úplně ok). Už jsem to naznačil ve svém prvním příspěvku. Manažer si chrání svou investici a když je organizátor akce navíc ještě manažerem hráče, tak má na něho velký vliv. Nevím přesně, jak byla nastavena smlouva pro tuto akci, ale když muzikant např. z důvodu nemoci neodehraje koncert, tak se u našich tuzemských slavnějších jmen může "pokuta" pohybovat klidně v řádu statisíců až jednoho milionu korun... P.S. Mějte se tu hezky, jdu spát, ráno v 9 mám být na kurtu...
Reagovat
smazaný uživatel
mi to je jasné s těma prachama, ale jestli to v sobotu dopadne blbě... Dobrou
Reagovat
smazaný uživatel
Svoje jsem řekli, tak dobrou.
A Petro pojď, pojď :)
Reagovat
Fandina
Proboha, vždyť pořád nikdo nikdy nevyhrává. Ani Petra. Proč pořád to od ní někdo chcete. Buďme rádi, že vyhrává to co vyhrává a v pátek sobotu se budeme dívat na finále FED cupu a nic jiného se nestane. Vyhrají ty lepší, já to pochopitelně přeji našim holkám, a věřím jim a když to nebude, tak je to sport a tenis je hezký jak na to sám si zahrát tak zafandit.
Reagovat
smazaný uživatel
K tvojemu "Proč pořád to od ní někdo chcete.", čím jsi asi reagovala na mě.
Myslím, že od Petry nechci nic. Když prohraje, tak mi to žíly trhat nebude. Ostatně ještě před TM jsem si vsadil na Srbky právě kvůli tomu, že jsem čekal nějaké problémy s Petrou.
Co pro mě znamená dopadnout v sobotu blbě? Že bude hrát nedoléčená a z obyčejného zánětu nosohltanu se stane něco horšího. A proto jsem byl tak vysazený na tu exhibici.
Reagovat
misa
TK Prostějov si od Petry bere 10% z prize money a 25% z reklamních smluv, to stejné bude myslím platit pro Berdycha i další hráče tohoto klubu. Myslel jsem si, že reklamní potenciál wimbledonské vítězky a šampionky TM je větší než (polo)státní firmy jako ČEZ nebo Česká pošta. Na nějakém webu jsem četl, jak se Petra ušklíbala, že není jako Caro, která dělá reklamu na "všechno". Jenže na tom webu správně psali, že Caro má celosvětově známé partnery jako Oriflame, Turkish Air., Sony Ericsson nebo Rolex. To je oproti Petry sakra rozdíl... Petra je asi limitována tím, že je Češka a není brána za nějakou krasavici. Takže lidé kolem Černoška se musí snažit, aby si vydělali na kdejaké blbosti. Dále tady nevíme, co přesně Petra resp. její rodiče podepsali, když P. přišla v 16 do Prostějova - tam dostala na svůj rozvoj od Mr. Černoška peníze a ten je od roku cca. 2009 dostává zpět. Samozřejmě s obrovským zhodnocením. Věřím, že je Petra dospělá a nenechá se vmanipulovat do toho, co sama nechce.

Doufám, že se Petra do soboty uzdraví a s podporou celé arény vyhraje. Petro, pojď!
Reagovat
VlS
Ale tady nejde vůbec o to, kdo má kolik z reklam a podobně. Je to normální obchod a ten se za pusinky nedělá. Mě vadí teď momentálně něco jiného, to je to amatérství v PR.
Nepochybuji, že Petra odstoupila, prototože jí bylo blbě (a myslím, že i dneska jí nebylo nic moc). Tím, že ji ne pošlu, ale nechám ji hrát exhibici, (i kdyby to sama mermo mocí chtěla) musí být i největšímu troubovi jasné, že to zpochybní důvody odstoupení a napáchá to škody na pověsti, možná i finančně vyčíslitelné. Je to nekonzistentní, nedomyšlené, náhodné.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, mě se taky moc nelíbí, že Petra hrála, ale to ji měli násilím přikurtovat k posteli?
Reagovat
smazaný uživatel
Měli ji vysadit někde v lese u Jihlavy. Než by dojela stopem (v takovém hustém sněžení jezdí málo aut), tak by exhibice skončila a mi bysme neměli problém.
Reagovat
misa
Ano, je to takový "český" přístup. Sleduju různé diskuse a pamatuju si, že lidi byli naštvaní (třeba na idnes), když Petra postupovala v srpnu v Montrealu. Týden předtím se na olympiádě pořád mluvilo o jejích zraněných břišních svalech a pár dnů potom nemá ve WTA problém. Nadávali jí tam, že hraje jenom za peníze. Teď zase kvůli nemoci opustí TM, má před finále FC a hraje exhibici. Lidi jí pak nevěří a zbytečně to Peťku v očích veřejnosti poškozuje. Takže ano, hodně věcí kolem ní by se mělo změnit. Bylo by mi líto, kdyby se Petřin talent promrhal. Je mi moc sympatická.

Jsem rád, že nám Petra není lhostejná - jinak bychom o ní nediskutovali i po půlnoci. :-)
Reagovat
Fandina
Jestli se nepletu, tak TM co se týče financí i bodového ohodnocení doslova důl a terno. Hodně peněz, hodně bodů. Kdyby Petra nastoupila k dalším dvěma zápasům, tak je to jako účast ve finále nějakého malého turnaje. Vyčítat jí to je hloupost, sama sobě uškodila, nevím, proč to udělala, ale faktem je, že dnes jsem jí pozorovala v O2 na exibici a pořád pokašlávala a nehrála nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
To není pravda. Za první prohraný zápas ve skupině dostane 110 tisíc dolarů (náhradnice Stosur 50 tisíc), další peníze navíc jsou až za výhru! A na tu při nemoci evidentně neměla. Kerber vydělala stejných 110 tisíc jako Petra.
Reagovat
Fandina
Broz já nepochybuji o tom, že byla Petra nemocná, věřím tomu, to jen tady mnozí to pořád zpochybňují, věřím, že měla zánět průdušek, to je hned. Jinak ale by Petře přibyly body za prohry ve skupině ne? I když jsem si všimla, že holky ty body vůbec neřeší, takže nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, body za prohry by přibyly (Kerber 210 za tři prohry), peníze ale nad základních 110 tisíc rostou jen po vyhraném utkání.
Reagovat
Roger_Federer
110 tisic dolaru jsou sakra zajimave penize i pro Kvitovou, takže se da předpokladat, vedeli, že to je nemocna, přesto nastoupila , shrabli startovne, nešlo to hrat dalši zapasy, naprosto spravne to zabalila...Pro Černoška je Kvitova zlaty dul, sice nepochybuju , že do ni od mala nainvestoval miliony, ale ty se mu loni už davno vratili..Ale nic to nemeni na tom , VIS ma pravdu, je to obchod mezi dvema stranami.. Obe jsou zpokojene a velmi bohate...otazka je spíše motivace a to zdravi te exibice..
Reagovat
Chrenda
Tak nakonec se zranila Mášenka. Podvrtla si kotník a celý konec exhibice si sahala na levou nohu. Myslím, že jí to i zkazilo pěkně náladu, protože se jí to stalo na konci zápasu a byla pak už pěkně kyselá!!
Reagovat
VlS
Ahoj Rib, vážně tě podezřívám, že ty jsi asi doktorka, i když možná nejsi z doktorské rodiny. lékař nejsem a nebudu se pouštět do spekulací, co lze a co nelze rozlišit a podobně. (Zkušeností s dýchacími potížemi mám ovšem vlastních dost).
Vynechám Petru a přihlouplá podezírání a nařčení. Co není přihlouplé podezírání a nařčení je zoufalý výkon lidí, kteří se Petře mají starat o PR. Myslel jsem si, že pan Černošek a jeho tým jsou profesionálně zdatní, ale to, čeho jsme nyní svědky je přinejmenším výkon hodný ochotnického divadlo. Mimo to, že asi hazarduje s Petřiným zdravím, tak určitě hazarduje s její pověstí a to je myslím neodpustitelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono zase asi dělat PR v našich sdělovacích prostředcích není legrace :-/ Jestli Bouček, Svačina mluvili o zánětu. Jak asi mluví o komplikovanějších věcech.
Reagovat
Bob
Jedině souhlas.
Reagovat
rib
Díky za komentář, musím říct, že jsem teprve z tvého stručného shrnutí pochopila, o čem tady asi hodně lidí diskutovalo. Já přišla až večer a tudíž jsem neměla sílu to všechno číst. Sdílím tvůj názor, že Petřino PR je bídné - no, letos jí najali PR manažerku, která zběhla z WTA (Kanaďanka, žije v Montrealu) a začala dělat na sebe tzv.butikovou PR manažerku pro vybrané klienty. Zdálo se mi to od Černoška dobrý tah, Petra PR potřebuje zprofesionalizovat a té Katie to pomůže budovat business. Ale zatím se to neprojevilo jako nějaké zlepšení, kromě Petřiny angličtiny, takže je to celkově bída... Taky se mi nelíbí, že Černošek Petru žene snad do všech reklamních kampaní, které mají zájem... Psycholog s ní rozebírá sport místo aby se zabýval mimosportovními vlivy, tlaky, Petřinými touhami a brzdami atd. A Petřino tělo myslím ty tlaky přenáší do nemocí, zranění atd. Nejvíc pozornosti mi přitáhlo totiž Petřino tvrzení po návratu z USA, kdy mezi prvními větami bylo něco jako - jsem ráda, že jsem zase doma, tak dlouho bez přestávky na turnajích jsem ještě nikdy nebyla... Hm, takže je otázkou - jak podpořit Petru, která chce být "doma v bytě či baráčku" a přitom taky chce být "světovou tenistkou", aby se upevnila a našla si v tom kolotoči svoji pohodu a pevný bod? Snad na to nebude ta talentovaná holka sama...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se jenom těším, kdy konečně někdo předloží jasný důkaz, že Černošek je takový haj*l, jakého z něj děláte. Za víc než rok to nikdo neudělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo píše, že je hazl? Nikde to nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Exaktně nikdo. Ale neustále tu čtu, do čeho všeho Petru div ne násilím nutí.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem rád. Je rozdíl mezi neprofesionální x haj*l. Že je haj*l dokazovat tedy nemusím. Navíc ani nevím, kdo se o Petru stará po manažerské stránce. Takže Černošek v tom může být skoro nevinně.

Že je její manažer bezohledný k Petře, to napsat můžu. Když musela hrát nemocná, zraněná, důležitý challenger v Praze a teď exhibici.
A jestli chtěla hrát a "on" jí to dovolil, tak je to zase neschopnost vysvětlit, co je pro ni důležité.
Reagovat
rib
hm...žiju v Praze a syn mého kamaráda trénuje na Spartě, tam o tom Petřině vysokém vytížení mluví všichni. A navíc i Černošek onehdy v rozhovoru v rádiu říkal, že Petřin úspěch přišel dřív než kdokoliv čekal a že je hodně nabídek a že se v tom učí všichni chodit. A že z reklamy vytřískali maximum a možná to i trochu přehnali... To, že o tom přemýšlí, se mi líbilo
Reagovat
Jan
Třeba jsem někde viděl nebo slyšel, že si od Petry bere 30 % jejích příjmů. A s Berdychem jestli je to podobné ? Pokud je to pravda, tak ji bere na hůl pěkně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň něco pozitivního, že o tom přemýšlí. No a buch, exhibice s nemocnou Petrou.
To jste zase přepískl pane Černošku!
Reagovat
smazaný uživatel
Ten rozhovor s Černoškem je, jak psala rib:
http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2750162
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/miroslav-cernosek-sportovni-manazer--1126522
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by jenom zajímalo, jak na Spartě můžou vědét, co se děje v Prostějově.. Ale třeba máš pravdu.
Reagovat
smazaný uživatel
Odvážné tvrzení vzhledem k tomu, že nevíš, jak takové smlouvy běžně vypadají. Nebo se pletu?
Reagovat
rib
asi to bude tím, že Sparta (tenis) patří Černoškovi a trénují tam také žákovské a dorostenecké naděje :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
No jen to dořekni. "Nedělá takové množství nevynucených chyb ... jako Petra" :)
Reagovat
smazaný uživatel
Teda řeknu vám, kdybyste vaši bujnou fantazii místo do diskuze směřovali do literatury, vyděláte balík..
Reagovat
Chrenda
Tak k Boučkovi se nedoneslo, že Petra nemá Bronchis. Hrdě tam hlásil, že i přes zánět průdušek bojovala!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to fakt exhibice. Na tu budu vzpomínat ještě po letech.
Reagovat
Bob
vždyť jsi ráda, že si mohla dejchat :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Byla by prča, kdyby Marie v rámci exhibice na Lucku vytáhla čopované forhendy. :)
Reagovat
pepin
Tak po shlédnutí vystoupení Petry a k tomu sporu s Ribem, tak kdo neviděl jak na tom je tak je slepec slepý a žádný diskuze a blbý okecávání pro to nejsou omluvou. Zde je vidět propastný rozdíl mezi lidmi kolem marfuši a Petry. Příklad ted u Rogera, odhlásil se z turnaje, protože se cítí unavený a má nějaké drobné zdravotní problémy. Jaký rozdál.
Reagovat
smazaný uživatel
Proběhlo předání virů :)
Reagovat
Bob
to ano :D
Reagovat
Chrenda
No ta Petra, resp. její realizační tým jsou naprosto šílení, že jí nechali hrát. Vůbec nemůže dýchat...to je fakt nářez. Jestli z toho bude mít komplikace, tak jsem zvědavý na ty kecy co budou hlásit!!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky Petru tak pozorně sledujete? Několik symptomů bych už viděl :)
Reagovat
Chrenda
Ale jestli mi někdo chce namluvit, že Petra není TUČNÁ, tak má smůlu a měl by jít k očaři. Mám dojem, že za tu dobu nemocničního odpočinku v minulém týdnu přibrala další 2kg!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať si to užije monty, když to mám zkažené já.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem si na něho vzpomněl.:)
Proč to máš zkažené?
Reagovat
smazaný uživatel
Petřinou nemocí.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápu.
Reagovat
vendulkabendulka
Boucek s rukou v kapse, ktery neustale mluvi o Marii jako o Márii, strefovani do papirove makety, 'zabavne' kulturni vlozky, ucastnice exhibice, ktera priznava ze nevi co se od ni na kurtu ceka.
Tohle je panoptikum buranstvi a trapnosti jake dokaze dat dokupy jenom cesky narod.
Snad uz dojde na tenis.
Reagovat
ReadyTeddy
Reagovat
smazaný uživatel
O co mi jde. Petra je fajn holka, které drtivá většina z nás přeje to nejlepší. Ale mám dost silný pocit, že tým okolo ní je v některých věcech silně neprofesionální. Připadá mi to, že Petra je ve vleku, možná kvůli smlouvě, nevím.

Osobně bych neřekl ani "popel", kdyby Petra nenastoupila na FedCup. A ona nastupuje na exhibici! To je podle mě hazardování s jejím zdravím.
Kdyby byla normálně zdravá, tak bych to i překous. Ale jí i tak pořád něco je. A riziko tam určitě není menší než nezanedbatelné.

Chtěl bych vědět, co na to říká pan Kvita.
Reagovat
Chrenda
Mluvíš mi z duše. Ale prostě v exhibici jsou velké prachy, takže to prostě nemůže odřeknout. Proto to lepí takhle se Šafářovou, aby nemusela hrát Petra dva sety. Pokud fakt je nemocná, tak normálně hazarduje s tím, že se jí to zhorší a o víkendu bude mimo. Už jenom to riziko, že chytne v tý hale nějaký další vir v tuhle dobu je obrovské!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pal to čert ten víkend. Ale ať ji to nepoznamená karieru.
Ona nejspíš v pořádku o víkendu bude. Ale riziko budoucích komplikací je dost vysoké.
Reagovat
smazaný uživatel
Na začátku roku všichni viděli Petru jako budoucí světovou jedničku a dnes je z dvojky osmička,to také o něcem vypovídá.
Reagovat
Jan
Byla tam ta častá zranění, že nemohla trénovat, řekl bych, že i když pak trénovala, tak ne dobře, protože to bylo na výkonu vidět a nakonec i na žebříčku. No co, jsou horší věci. Nevyšla očekávání, můžeme sledovat, jak to bude dál.
Reagovat
ReadyTeddy
Honza s Víťou budou asi metat raketama
Reagovat
ReadyTeddy
Koukám, že Bouček se přeorientoval z primácké Ligy mistrů... :-D
Reagovat
vendulkabendulka
Profesional odmoderuje s rukou v kapse i zavod v hodu savli
Reagovat
Chrenda
No moc mu to tedy nejde..."profesionálovi"!?!
Reagovat
PetaM
Teda, vy máte problémy ... Já myslel, že je to hlavně její věc, co jí bylo ... :D Proboha nechte jí žít ... Ona vám snad taky kecá do života? ...
Reagovat
petrulinka
Díky, konečně někdo, kdo má rozum :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže byla tiskovka. Slyšeli jsme slovo boží a kdo bude pochybovat, toho upálit.
Reagovat
Basa
Jeden podstatný rozdíl tady je: Petra vydělává díky nám (Tobě, mně, dalším), my díky ní ne. Takže příměr co vám je do toho, ona vám do života taky nekecá nesedí.
Reagovat
rib
Lze to taky vidět tak, že vy vyděláváte díky Petře, protože jinak byste neměl co komentovat... A u nás doma vládne konsensus, že za některá svá slova byste měl připlácet divákům, že to vydrží :-))) Ještě že na streamu jde přepnout WTA na přenos bez komentáře, i když musím uznat, že jste snesitelnější, než ten váš druhý kolega. Diskuse o tom, kdo díky komu vydělává, mi připadá od komentátora sportovních přenosů velmi zarážející...
Reagovat
PetaM
Ale no ne, Petra nám vlastně krade celou výplatu. My chudáci nemáme vlastně na nic, protože Petra je ta nejhorší. No upřímně, nejhorší jsou politici. :D Ale je to její život, živí se tím, čím se živí. Kdybyste Vy byl úspěšný sportovec, o takové hlouposti byste se zřejmě nezajímal ...
Reagovat
Basa
Zaprvé si aspoň můžete procvičit angličtinu, zadruhé nás je mnohem více než dva v redakci, za třetí není to má práce, nýbrž koníček, začtvrté jsem nikdy netvrdil, že Petře nic není a zapáté je jasné, že se o známé lidi veřejnost zajímá. A kdyžtak mi můžete poslat účet, co Vám dlužím:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ona je Petra asi jediná tenistka na okruhu, bez které by komentátoři neměli koho komentovat....:-//
Reagovat
rib
Děkuji za obsáhlé a dvousmyslné reakce... No já jen reagovala na větu od Basy "Petra vydělává díky nám (Tobě, mně, dalším), my díky ní ne" Já nevěděla, že Eurosport zaměstnává komentátory zadarmo, tak pardon, to pak vysvětluje i jejich amatérský výkon (Baso, jste ochoten zaplatit 6 tis/hodinu komentáře Istanbulu? Na tolik jsme to vyčíslili :-))) A Oskare, já vám vůbec nerozumím, už chápu, že jste onehdy potřeboval napsat tolik vysvětlivek. Ale mě je nepište, mě nevadí, že nerozumím :-))))))
Reagovat
Basa
Eurosport nikoho nezaměstnává:) Jinak nepocházíte ze zrovna levného kraje, 6000 na hodinu - máte dobrej job. Ale pokud souhlasíte, můžete se stavit a ukázat nám amatérům, jak by to mělo vypadat:)
Reagovat
rib
Fakt? Já se v tom nevyznám, myslela jsem, že třeba Mats Wilander je placený...Kdybych chtěla být komentátorem, tak to dělám :-) Jinak jsem možná moc náročný divák, oceňuji, když komentátor u tenisu umí mlčet, nerozvíjí příliš teorie "co by kdyby", nezačíná u stavu 15:0 rozvíjet teorie co se stane za 3 míčky atd. . A tenis si ráda pouštím úplně BEZ komentáře (tedy když přijdu, tak asi moc mluvit nebudu, to je můj ideál :-)) Pokud hledáte inspirace, tak dobrá karikatura sportovního komentáře je ve filmu Vybíjená a nebo docela ujde ten britský komentátor se starším hlasem, víc přemýšlí a mlčí a občas mluví, bohužel mu do toho krafá často Croftová (skoro omen nomen)
Reagovat
gigin
Tak to já se zase Basy musím zastat a říct, že se mi jeho koment líbí. Navíc je jasné, že tomu hodně rozumí a do výměn teda nekafrá vůbec. A taky se nebojí přijít sem, vyslechnout kritiku a poplkat s náma. Jo a mimochodem zkuste někdy komenty na italském kanále Supertennis. Tam plkaj dva, výměna nevýměna :) A včera Delpo do toho práskl, neskutečná pecka z FH a papriky prej: MAMMA MIA!! :DD
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas. Že se tady "nebojí" přjít je velké plus.
Reagovat
pepin
Souhlas s Vámi, Libor mi též sedí a nevadí, musím říci na rozdíl od některých jiných.
Reagovat
rib
tož pravda, je o dost lepší než Svačina na ČT, tak o 2 třídy (a to je velký kompliment), ale pořád čekám, kdy mi hrdina Basa (co se nebojí sem přijít) vyčíslí a odsouhlasí tu platbu za Istanbul
Reagovat
smazaný uživatel
Trosku jsem se pousmal tvemu pozadavku a poslednimu prispevku:) bez urazky, nemyslim to zle. Pokud vim tak identita Basy je vsem tady uplne jasna vzhledem k anonymnimu zbytku. Opravdu si myslim, ze z jeho strany je diskuse dost fer a odvazna.
Takze jestli k nemu neco mas a ptas se i na takove veci, tak se bud verejne predstav jako on, nebo si to s nim vyrid po vzkazu otevrene - chapu, ze si kazdy asi chce chranit trochu toho sveho soukromi...
Opravdu trochu zvlastni postoj:) vzhledem k tve anonymite. Jako v tomhle smyslu, je to z jeho strany opravdu odvazne!!! Co vic, tak nikdy jsem si nevsiml, zeby tady delal nejakyho haura nebo borce, proste se skromne deli s nami o sve nazory, podekuje za prispevky, linky atd...
Uz vidim jak se tady vsichni podepisuji pod prispevky svym celym jmenem, k tomu dodaji sve zamestnani a kolik berou:D)))
Trosku tomu nerozumim...
...mozna mi to zkuste nekdo vysvetlit, ale jak by jste se vy, kdokoliv z vas se citili na diskusi, kdyz je jasny o koho jde?!
Mozna by to bylo i uzitecne, a predpokladam, ze tak 50% prispevku by asi zmenilo svoji tvar...nebo by jich dost rapidne ubylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Velice pěkný příspěvek, který dokonale vystihuje zrádnost VR. někdo, kdo je anonymní, si tu bere do pusy jediného člověka, který má zde přiznanou identitu a přesto se tu dělí s věcmi, mnohdy i dost odvážnými názory, ale jsou to jeho názory a stojí si za tím, jako Libor Basík..

pak tu někdo začne dělat anonymně ramena a vůbec se snaží shodit jeho styl komentování. Jako kritika je někdy přínosná, ale ne rejpání..

dnešní debata tady mi přijde až jako uměle navozená situace několika nicky, které si vzájemně nahrávají a pak "diskutují"...není to přirozené a jsou to stále titíž lidé, jen mají jiné nicky...přesně, kdyby se musela odhalit identita, zjistili bychom možná, že je to pár nicků..doslova pár..

já se svými názory problém nemám a píšu je stále ze stejného nicku. .někteří lidé ale z mě neznámého důvodu, potřebují těch nicků několik..
Reagovat
rib
myslím, že Basa nepotřebuje zachraňovat, buďte v klidu, už jsme se domluvili jinak mimo tuto diskusi :-))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
nejprve po porážce zánět průdušek, potvrzený na vyšetření v Brně a na štěstí jenom zánět nosohltanu...... Komediantka
Reagovat
Chrenda
Přesně, vždyť se všichni tvářili zděšeně, jak vážně je nemocná...okamžitý převoz do Čech...no a nakonec je to rýma...které se ovšem nemůže zbavit. Že by to byla nějaká rýma ZMUTOVANÁ?? Třeba dostane i jméno KVÍTÍ RÝMA!?!?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo, jestli se dá exhibice sledovat někde na streamu? Předpokládám, že třeba na Hahasportu tohle nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že to je v rpogramu na čt sport nebo tak nějak
Reagovat
Chrenda
Božíčku, tak ona je to rýmička. Jaképak průdušky!! A už je to týden a pořád nám to smrká? To se tvrdilo, že i průdušky Ti naši doktorští fachmani za čtyři dni z Petry vyženou!!! A ona ta rýma už sedm dní přetrvává!!! A dneska bude hrát exhibici aby dostála smlouvě na penízky, no jsem na ní fakt zvědavej o víkendu, co předvede?! Ne, že bych jí nepřál úspěch, ale to divadlo co se tady předvádí, to je fakt hustý!!
Reagovat
petrulinka
Ty a ještě pár jedinců tady fakt nejste normální. Jako Petra odjela z TM, protože jí nic nebylo, aby tady dostala peníze za exhibici? Doporučuju ti jít se léčit na PL. Co je na tom, že jí nakonec zjistili zánět nosohltanu? A proč by jí nemohli doktoři pomoct za týden? Ona je známá sportovkyně, takže předpokládám, že ji zřejmě budou léčit jinak než nás běžné smrtelníky. Já jsem jednou onemocněla asi 2 dny před dovolenou v Turecku, teplota, rýma, bolelo mě v krku. Tak jsem zavolala kamarádovi, který je primář v nemocnici, jestli nemá něco, co by mě postavilo na nohy, abych mohla odletět. A on si mě pozval do nemocnice, kde jsem dostávala 2 dny přímo do žíly jakousi směs, a když jsem odlétala za 3 dny do Turecka, tak jsem už byla skoro v pohodě. Říkal, že je to nějaká směs vitamínů a ještě něčeho, že si to dávají doktoři, když na ně něco leze. Proto asi taky Petra chodila do nemocnice. Jo hold nemáš známosti, tak si lež se svoji rýmičkou třeba 14 dnů.
Reagovat
smazaný uživatel
Sám tady hrajete divadýlko.Ale nechám se zlákat k reakci.Závist,závist,závist,pane!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nejprve nic, po první porážce zánět průdušek, který vyšetření v Brně prokázalo a najednou jenom nosohltan či co. KOMEDIANTKA.
Reagovat
pepin
Nediv se, že to přijde lidem takové, všelijaké a sami k tomu přispívají. V dnešní době a právě u takové známé osoby jako je Petra mluvit o průduškách a pak o rýmě je takové trochu divné. To by toho doktora měli aspon propustit.
Reagovat
smazaný uživatel
Petře hodně fandím, aby mě někdo nenařkl, že do ní "kopu". Jenom prohlášení o rýmě je "dost podivné".
Takže bronchitida byla vlastně rýma. A má špičkovou péči. Ale, že by ji vyšetřili při té špičkové péči obyčejným stetoskopem jako obvoďák to ne? Protože při bronchitidě je VŽDY poslechový nález. Zaměnit nachlazení za bronchitidu možné je. Obráceně ne.
Reagovat
Chrenda
Se mi líbí, jak se za ní biješ, jako Mirek Dušín!!! No tak snad Tě potěší a nevyvrkne si dneska nohu nebo něco podobného, aby ten FC nakonec fakt odehrála a ZDRAVÁ!!!
Reagovat
Chrenda
Snad naopak ne? Zaměnit bronchitidu za nachlazení lze, opačně ne!?!?
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle. Diagnostikovat nachlazení a později upřesnit, že to byla bronchitida je normální. Z diagnostikované bronchitidy se nachlazení stát nemůže.

Nevím jaký typ astmatu Petra má. U jednoho typu nezkušený doktor může poslech považovat za bronchitidu. Jakmile by, ale o tom astmatu věděl, tak by to nachlazení měl diagnostikovat hned.
Reagovat
rib
vypadá to, že jste kolega, pane doktore :-))) No ne nadarmo se ta choroba jmenuje asthma bronchiale, že? A pokud je pacient astmatik, rozlišit přesně, co patří k zhoršení astmatu a co patří k bronchitidě, no pokud to dokážete, jste borec (nebo věříte na iluze...)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím s vámi. Taky do ní nechci kopat, ale je to opravdu zvláštní.
Jedno podivné vyjádření střídá druhé, kdo to nevidí, je slepý.
Nejdříve zánět průdušek, pak nosohltan a teď jenom rýma. Na TM hrát nemohla, ale včera už lehce trénovat ano. Z Istanbulu hned letěly do Brna na speciální vyšetření, takže se asi nedá předpokládat, že by lékař nevěděl o astmatu a zaměnil to za bronchitidu. A jestli ano, tak nemá kolem sebe dobrou péči.
Je to její věc, ale dovolím si tvrdit, že chovat a vyjadřovat se takto jakákoliv jiná tenistka, mají tady všichni naprosto jasno a to by k tomu stačilo daleko méně času.
Reagovat
smazaný uživatel
Tedy ironie. Takže podle vás už to ani nepoznají Petřiny doktoři rozdíl mezi nachlazením a zhoršením astmatu viz "rozlišit přesně, co patří k zhoršení astmatu a co patří k bronchitidě". No výborně.
Reagovat
rib
no, možná vám uniklo, že jde o člověka, nikoliv o stroj :-))) A myslela jsem - dle vašich vyjádření - že jste doktor, ale to asi ne, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, doktor nejsem. Jsem jenom z "doktorské rodiny" :-)
Reagovat
rib
tož to je takzvaně "letální kombinace" :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem v pohodě ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist