Kvitová: Letos už jsem si své splnila. Ale prosadit se chci i v Singapuru

27. 9. 2014, 13:20
Aktuality 50
Petru Kvitovou nezastavil čínský smog, vlhko ani soupeřky a ve Wuhanu slavila třetí letošní titul. Zároveň se světová trojka počtvrté kvalifikovala na Turnaj mistryň. Do konce roku má ještě jednu touhu - získat potřetí v kariéře stříbrný pohár za triumf ve Fed Cupu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Momentálně jsem moc ráda za titul, ale Singapur byl cíl do konce sezony, ke kterému jsem se upínala. Ten mám teď splněný, za což jsem taky moc ráda. Skolit hezky dvě věci v jednom není vůbec špatný," zasmála se Kvitová v telefonickém rozhovoru s novináři po finálové výhře nad Kanaďankou Eugenií Bouchardovou 6-3 6-4. "Druhá část sezony je super dobrá. Můžu být spokojená," řekla.

Na konci sezony má ale ještě jeden velký cíl. "Porazit Němky!" vyhlásila směrem k finále Fed Cupu, které se v pražské O2 areně uskuteční 8. a 9. listopadu. Kvitová měla hlavní podíl na vítězství českých tenistek ve Fed Cupu v letech 2011 a 2012.

Na dalších turnajích, třeba už příští týden v Pekingu, může hrát Kvitová díky jistému místu mezi elitní osmičkou ve finále sezony uvolněněji. "Sezona bude ale ještě hodně dlouhá, s tím počítám. Můžu hrát už trošku víc bez nervů, ale na druhou stranu nemůžu říct, že bych tady nějaké nervy měla. Necítila jsem tlak," prohlásil.

Od svého druhého triumfu ve Wimbledonu hraje svěřenkyně Davida Kotyzy více bezstarostně. "Letos už jsem si své splnila, i kdybych se do Singapuru nekvalifikovala. Přeci jen vyhraný grandslam je víc než hrát Turnaj mistryň. Ale na druhou stranu je hrozně hezký, že opět po roce můžu být mezi osmi nejlepšími hráčkami sezony a moc si toho vážím," řekla.

Nespokojí se s tím, že sezonu jen dohraje. Touží se koncem října na Turnaji mistryň v Singapuru prosadit. "Ráda bych na Masters udělala dobrý výsledek, i když každý zápas tam bude extrémně těžký," řekla. Singapur nahradil Istanbul, kde Kvitová při své premiéře v roce 2011 Turnaj mistryň vyhrála, a chystá se tam velkolepé představení. "Bude to nová zkušenost. Znám jen Istanbul, který byl super. A tohle má být ještě několikrát lepší. Bude to velká show, jsem hodně zvědavá," řekla.

Začátek roku 2014 přitom příliš nenapovídal tomu, že by Kvitová mohla zářit. Na Australian Open vypadla v 1. kole a trápila se. "Nakládala jsem na sebe dost tlak, což nebylo úplně dobře. Do toho se nakupily i trochu jiné věci," řekla. Změnu k lepšímu cítila v Paříži na Roland Garros. "Ne ani tak herně, ale byla jsem v hlavě uvolněnější a zvlášť na trénincích jsem hrála fakt dobře. A na tom se dalo stavět. Od začátku travnaté sezony se to pak už hezky rozjelo," komentovala titul ve Wimbledonu.

Na US Open sice zase neprorazila, vypadla ve 3. kole, ale stejně jako loni se prosadila v Asii. Před rokem ovládla turnaj v Tokiu a nyní premiérovou akci ve Wuhanu. "Jsem jen ráda, že ta sezona takhle pokračuje," řekla s tím, že si rodiště kamarádky Na Li, která ukončila kariéru, docela oblíbila. "Povrch mi seděl, je trošku rychlejší než na ostatních turnajích, což sedí mojí hře. A taky musím říct, že lidi mi docela hodně fandili. Trošku si nás s Na Li spojují, fandili mi asi kvůli ní," řekl Kvitová.

Zvládla i nepříjemné podmínky v Číně. Hráčky sužoval smog, vedro a dusno. "Nebylo to úplně optimální, ale zvládla jsem to a to se počítá. Nikdo se neptá, jaké byly podmínky," řekla. Kvitová od roku 2009 léčí astma a poslední dobou už se s podobným podnebím srovnává mnohem lépe. "Beru poctivě medikaci a starám se o to, takže se to lepší. A to je jen dobře. Protože s takovými hráčkami v takovém počasí se odehrává hodně zápasů a nebylo by úplně dobrý, kdybych to nezvládala," konstatovala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jsem docela rád, že to má v hlavě srovnané a že už ji nezužuje tlak veřejnosti. Díky tomu umí vyhrávat. Minulou a předminulou sezonu to byla hlavně hlava a ne její schopnosti. Ale jinak sorry, ale titulek "má splněno" ? TP si hraje na blesk nebo co ?
Reagovat
smazaný uživatel
Peking
Moskva
Singapur
Fed Cup

dufam, že niektore 2 z toho vyhraš :D
Reagovat
misa
Moskva určitě nebude, tu měla Petra v záloze, pokud by potřebovala body na TM.
Reagovat
PetaM
Peking a FC, tipuju :)
Reagovat
FulnekUltras
nejlíp ty poslední dvě
Reagovat
tommr
bral bych jakejkoli individuální titul. FC nepočítám, protože ten není jen o Petře (i když ta na něm má obvykle lví podíl) ... :)
Reagovat
VlS
Fffffffšechny 4 :-)
Reagovat
aligo
Přésně! :D
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim , že Peking alebo Singapur , jedno alebo druhe určite vyhra Serena , ale či vyhraje obidva turnaje je neiste , potom ma šancu Petra.
Fed Cup musia vyhrať češky a nie len preto že ich mam rad a Nemky nemam. :D
do Moskvy by mohla isť Petra aj ked už tie body až tak nepotrebuje ale myslím , že potom v dalšej sezone sa jej zídu :) obzvlášť ked Maria nič neobhajuje :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sereně bych spíš věřil na TM, v Pekingu jí vyřadí Lucka nebo klasicky Alizé ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Alizé je tento rok pohroma pre Seeree :D :(
Reagovat
smazaný uživatel
Snad si Petra ještě udrží motivaci do Pekingu (o TM strach nemám, tam bude bojovat, když bude zdravotně fit). Přeci jenom Mandatory turnaj je dost důležitý a chtělo by to aspoň ty semifinálové body.
Čím víc bodů uhraje v následujících dvou podnicích, tím zajímavější by mohla být první půlka sezóny 2015, teď myslím vzhledem k možnostem posunu v žebříčku.
Reagovat
misa
Výpadek v Pekingu by byl dost nemilý (je to PM turnaj), takže by si ho nesla v žebříčku celý rok. V příští sezoně může Petra zaútočit až na vrchol :-)
Reagovat
FulnekUltras
ono to půjde - hlavně když tam nebude na kurtech moc dusné klima...
Reagovat
tommr
no ve formě hrající Pengová na úvod nebude nic lehkýho ...
Reagovat
PetaM
Záleží, v jaké formě je, když jí ve Wuhanu porazila Mona Barthel :D Myslím, že Petra to dá, ve dvou, pohodka :D
Reagovat
FulnekUltras
Onen až neuvěřitelně (???) dokonale vyladěný první servis, jaký měla Peng v New Yorku, se jí těžko podaří dlouhodobě udržet. Navíc Číňanky doma vždy mnohem víc pociťují tlak odpovědnosti.
Reagovat
Fandina
tak to je dobře, že chceš potřetí FED a moc holkám držím palce, aby toho dosáhly.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra zase potěšila, pěkně hrála a udržela nervy na uzdě do posledního gamu ! Záznam jsem viděla až teď a Wuhaňané mě zklamali, že většina fandila soupeřce. Sudí svým špatným rozhodnutím ovlivnila osmý gam druhého setu. Naštěstí se Petra nenechala příliš rozhodit a v desátém zakončila. Velký respekt. A má docela dobrý vliv na Eugenii Bouchardovou, neboť ( ona )začíná chápat, že Petra je zatím jiná liga.
Reagovat
FulnekUltras
školu hrou už prosazoval Jan Amos... ;-)
Reagovat
Kozoroh
Pan redaktor se zase vyznamenal! Titul článku jak z deníku Aha :-P
Reagovat
pockerface
bude Singapur vysílat nějaká televize?Myslím Nova sport nebo Eurosport?
Reagovat
majkl005
podle mě jen Slovak Sport
Reagovat
Patri.k
Když dneska dávali Kvitovou ve finále na SLovak Sport, říkal komentátor, že budou vysílat i turnaj mistrů, takže řekl bych, že jen slovak sportu, nebývá totiž ve zvyku, že vysílá víc český/slovenských stanic ten samej turnaj. S tím tenisem je to teď celkem na pytel, ten kdo má UPC nemůže sledovat ATP turnaje, protože je má nova sport a ta v nabídce UPC není a ten kdo má Skylink nebo Digi TV, nemůže zas sledovat WTA turnaje, protože je na slovak sport 2 a ty v nabídce nejsou. Skvělá kultura kabelová kultura u nás no.
Reagovat
Patri.k
napsal jsem to trošku nepřehledně, ale snad si to pochopil :D
Reagovat
pockerface
dík,pochopil.Takže to neuvidím.Mám kabelovku a na tý chytám jen Nova sport,Eurorsport 1,2,Sport 1,2.Slováky bohužel ne.
Reagovat
George_Renel
A ten kdo má O2TV může vidět vše neb sportovní balíček obsahuje všechny hlavní sportovní kanály.????
Reagovat
Patri.k
O2 většinou ani nezmiňuju, pro jejich předraženost. Každý občas chce koukat na všechno a né jen na sport nebo jen na dokumenty a pokud dobře koukám, kabelovka + jejich podprůměrný internet za 1 100,-/měsíčně, to opravdu nemá cenu ani zmiňovat. Ale jinak jo, v tomhle ohledu má O2 Slovak sport 2 i novu sport.
Reagovat
George_Renel
Kolik že? Já mám O2TV za 150,- měsíčně a jsem absolutně spokojen. Pravda, musí to být ještě s jinou službou a tak mám zasíťovaný celý dům. Kvalitně a neomezeně.
Reagovat
George_Renel
Jo a je to za pětistovku.
Reagovat
Patri.k
počkej, ale tak, ty máš televizi sice za 150,- ale to jsou základní stanice, které jdou často chytit i zadarmo na anténu, když si chceš přidat další stanice, už se ti to pak pěkně nasčítá a internet je za 550,-
Reagovat
George_Renel
Ale vedle toho základu což je asi 50 kanálů je zdarma volitelný balíček sport což je tuším 10 kanálů. A internet je za 400,- , protože na to dvojslužbu je stovka dleva. Takže internet 40 Mb +O2TV dohromady za 550,-. Ale nedělám tím žádnou náborovou akci, jako důchodce to nemám zapotřebí. To jen pro vysvětlení té ceny.
Reagovat
Patri.k
Už je v tom docela guláš, prostě, kdybych chtlě mít programovou nabídku srovnatelnou s UPC nebo skylinkem a né jen 1 - 2 tématické balíčky, prostě to výjde draze, tohle jsem si naklikal přímo na stránkách O2 před chvílí http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=4141182823314 vychází to na 1 103,- / měsíčně, ještě jsem tam schválně nenaklik hudební tématický balíček. Ale chápu, že jsou lokality, kde prostě nejsou takřka žádní jiní poskytovatelé, v takovém případě většinou nic jiného než O2 nezbývá.
Reagovat
Patri.k
http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=4141182823314
Reagovat
Patri.k
Koukám, že nově zaveli, že si i povinně k internetu a kabelovce vzít i paušál, to dřív nebylo, jsem to přehlídl. Tak to pak vysvětluje proč je to tak drahé.
Reagovat
Patri.k
Máš asi nějakou nestandartní nabídku, ale běžné tohle není, nebo jestli nemáš jen nějakou akční nabídku.
Reagovat
George_Renel
Žádná akce, jen jak jsem zjistil kdo nakoupil práva na tenis, fotbal a hokej, tak bylo rozhodnuto. Patří k tomu ještě pochopitelně jednorázové náklady na router a set top boxík.
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, O2 kombinaci mám v kanclu (+ O2 mobily) ... nejspíš dám i domů, Skylink za 300 + net za 200, co mám, není tak dobrý. Chybí Slovak sport 2, blbý počasí rozhodí příjem a nelze pustit pořady zpětně. Kdo si zvykne, tomu to chybí. Též nechci dělat reklamu:).
Reagovat
darek.vrana
O2 TV je super. Mám jí za 150 + samozřejmě internet. Ale hlavně to, že se můžu snadno dívat na co chci i zpětně, přetáčet si, nahrávat, to jsou super funkce.
Reagovat
George_Renel
Souhlas, jsem s ní maximálně spokojený. Taky proto, že tam jdou všechny! kvalitní fotbalové ligy v Evropě.
Reagovat
petrulinka
Co to tady povídáš? Vždyť my máme O2Tv za 600,- Kč měsíčně i s internetem. A mám pocit, že pokud někdo internet nechce, tak 150,- Kč měsíčně. A mají tam i Slováky a Nova sport
Reagovat
Patri.k
Jinak i satelitní televize UPC (freesat) má taky Slovak sport 2 a novu sport v nabídce, třeba netbox má skvělou nabídku, ale ta je dost omezena lokálně.
Reagovat
pepin
Tak já to řeším přes Freesat, na 2 místa odběrné platím 604 Kč a kromě spousty programů tam mám všechny normální sporty, nova sport i eurosport. Slovak sport řeším jen nákupem na jednotlivé dny, kdy se něco děje, jako třeba ted tenis. Zaplatím 60 Kč na den a když mi to má vypršet tak mi napíší, že si to můžu prodloužit a nebo ukončit. Takže jsem si ted platil dny jen kvůli Petře a zrovna tak to budu dělat v Pekingu i Singapuru. Počítač mám obrazem i zvukem propojen na velkou telku a jsem v pohodě. Jen ten slovenskej komentátor je na zabití.
Reagovat
Patri.k
jo, ten komentátor nic moc
Reagovat
blixa
60 na den ? No to je šílená zlodějna !
Reagovat
pepin
Protože to využívám jen minimálně a to na Petru, tak se jedná jako ted o cca 180 Kč za turnaj.
Reagovat
FulnekUltras
s Rumuny plná spokojenost... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kvítí, žádný takový, dokud sezona neskončí, nemáš splněno! :D
Reagovat
blixa
Jaký "splněno" ??!!! Ještě vyhrát Peking a Masters, šup šup !!! :D
Reagovat
PetaM
Hodně blbý titulek, řekla i tohle: Nespokojí se s tím, že sezonu jen dohraje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist