Kvitová: Ke splněnému snu ještě něco chybí

30. 6. 2011, 19:55
Aktuality 38
Petra Kvitová stále nemůže uvěřit tomu, že se jí podařilo postoupit do finále Wimbledonu po třísetovém vítězství nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou. V sobotním finále chce vrátit Rusce Marii Šarapovové porážku, kterou s ní utrpěla v zatím jediném vzájemném souboji. I když i dnes musela hrát s prášky proti bolesti, zraněný sval na pravé noze jí problémy nedělal.
Petra Kvitová

"Samozřejmě jsem šťastná, to je jasný," řekla po utkání Kvitová s tím, že dnešek je pro ni "zatím nejlepším tenisovým dnem". 
Když vyhrála, zdálo se, že tomu pořád nemůže uvěřit. "Bylo to tak, nevěřila jsem, že jsem vyhrála semifinále a jsem ve finále. Je to neuvěřitelné," prohlásila česká jednička.

Ve finále ji čeká wimbledonská vítězka z roku 2004 Šarapovová. "Už jsme spolu hrály a prohrála jsem. Tak teď ji musím porazit já," usmála se. Loni v Memphisu na tvrdém povrchu podlehla Rusce ve dvou setech.

Petra Kvitová nemůže uvěřit postupu do finále WimbledonuKvitová připustila, že jí ke splněnému snu ještě něco chybí. "Tak chybí, že jo," smála se. "Samozřejmě je to pěkný, ale turnaj ještě nekončí. Takže půjdu v sobotu na to," uvedla.

"Já si myslím, že šance tam je. A určitě nepůjdu na kurt s tím, že prohraju. To ne," prohlásila. "Půjdu se tam s tím porvat. Šarapovová hraje dobře a má zkušenosti a sedí jí to, ale uvidíme."

I Šarapovová očekává náročný duel, Kvitová pro ni bude podle jejích slov opravdu těžká soupeřka. "Hraje velmi dobře na trávě. Prokázala to loni, kdy se dostala do semifinále. Hraje také levačkou, což je na trávě hodně ošidné," sumírovala ruská tenistka po výhře 6-4 6-3 nad Němkou Sabine Lisickou. 

Začátek utkání však Šarapovová zaspala a do hry se dostala až za stavu 0-3. Pak průběh otočila a potvrdila roli favoritky, i když se hodně trápila s podáním. Celkem dnes udělala 13 dvojchyb. "(Kvitová) opravdu velmi dobře využívá svůj servis. Bude to obtížné. Hraje opravdu dobře," dodala. 

Pro českou finalistku bylo klíčovým okamžikem v semifinále s Azarenkovou v rozhodujícím třetím setu, kdy vedla 3-1 a prohrávala 15-40. Situace jí připomněla osmifinále s Číňankou Li Na na Roland Garros, kde nakonec prohrála po vyhraném prvním setu a vedení 3:0 ve třetím. "Vzpomněla jsem si, že to bylo stejný jako s Li a říkala si, aby to tak nebylo...To byl asi hlavní okamžik zápasu. Bylo hrozně důležité tu hru udržet," prohlásila. 

'Pod práškama nohu necítím'
Opět hrála s náplastí na pravém stehně, ale svalové zranění jí prý nepřekáželo. "Noha dobrý. Pomalu se to lepší. Pořád hraju pod práškama, takže to během zápasu necítím," řekla.

Byla i v dobré psychické pohodě. "Nervózní jsem byla jen před zápasem. Když jsem přišla na kurt, tak to ze mě spadlo a hrála jsem normální zápas. Vůbec jsem nepřemýšlela o tom, že hraju semifinále. Snažila jsem se od toho oprostit. Myslím, že dnes jsem s psychikou moc problém neměla," dodala.

Utkání zakončila Azarenková dvojchybou, k níž možná Kvitová přispěla. "Rozhodla jsem se, že do druhého servisu půjdu. Stoupla jsem si trochu blíž, takže jí to možná trošku zahrálo na nervy," vrátila se k závěru utkání Kvitová, kterou na finále přijedou povzbudit rodiče i bratři.

Šance jí dává i její dnešní soupeřka. "Pokud bude hrát jako dnes, má šanci vítězit," řekla Azarenková po utkání.
"Neudělala jsem nic špatně, to ona hrála tak dobře. Snažila jsem se ze všech sil, ale byla na vrcholu své hry," ocenila hru Kvitové. "Byla to velmi těžká soupeřka," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
frufru77
Hekna ze Sibiře (krásná baba a právě v Londýně skvěle hrající, ale to řvaní mě se...re od chvíle, kdy jsem ji viděl hrát poprvé) odehrála dnes (podobně jako Azarenka proti Tamiře ve ČF) po zastřelování v průběhu prvních her mimořádný zápas. Lisicki sice byla od 4. hry opravdu k nepoznání, skoro nedokázala vrátit míček vyjma pár kraťasů, ale Mařeně spadlo do kurtu TÉMĚŘ VŠE (a pozor, začíná i výborně dobíhat zkrácené míčky, naštěstí Květule je hraje zřídka). Přestože se mi hra Sabine velmi líbí, od kanára ve 2. setu ji opravdu uchránily jen soupeřčiny dvojchyby. Petra se, doufám, zatlačit nenechá a v pořádných "přestřelkách" bude i Maruška zase chybovat jako každá jiná hráčka a když přidá několik dvojchyb - dvouciferné číslo by se hodilo...)? I tak je pro mě mírnou favoritkou Ruska (nekamenujte mě, je to jen NÁZOR)...... pokud však rupne, bude to "žrádlo"!
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko tě někdo bude kamenovat za názor, že Šarapovová je favoritkou. Je výše postavená na žebříčku a má v kapse tři grandslamové tituly. Pro Petru je to první finále, je velkou otázkou, jak se s tím popere a jak dobře bude hrát.
Reagovat
VlS
K tomu řevu si přečti článek na Wim Home page - jen výňatek:

This was an identikit semi-final between two tall, slim, ponytailed blondes wearing white headbands, the only easy-to-spot difference being that Azarenka is right-handed and Kvitova is not. There was also the easy-to-hear difference, since Kvitova lets her racquet make the noise, while Azarenka emits the sort of wail you might expect from an off-stage ghost in an amateur theatre production. The first one brought a puzzled buzz from those in the crowd unfamiliar with it, but they soon settled, which was more than Azarenka managed.
Reagovat
frufru77
k tomu není co dodat...
Reagovat
petrulinka
Prosím překlad, já jaksi angličtinu neovládám
Reagovat
VlS
Stručně, abych to nenatahoval. Rozeznat dvě štíhlé blondýny s koňskými ohony je snadné podle toho, že Azaranke hraje pravou rukou a Kvitka ne. Rozdíl je taky slyšet. Kvitová dělá hluk raketou, když buší do míčků, QAzarenka vydává zvuky jako duch v amatérským divadelním představení.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
VlS
Rád tě tady zase čtu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj! :-)
Reagovat
VlS
Taky ahoj, tak co na tu Peťu říkáš?
Reagovat
smazaný uživatel
uz toho bylo receno dost. Ja si zapas hlavne uzila. S infarktovou zastavou ve druhem, kdy zacala kupit chyby, zpomalila pohyb, nejaky ten ram tam byl - nevypadalo to vubec dobre. Malem jsem se uz zase lopatacky slozila :-)
Ten treti set byl velmi slusny.....videl jsi sam. Zkoumala jsem taky Viku, je velke zklamani prohrat, ale popasovala se s tim dustojne, vsechna cest, prekvapila me!
Reagovat
VlS
Musím uznat, že kromě toho kvílení je mi docela sympatická a párkrát jsem se k vlastnímu údivu přistihl, že ji docela fandím, když nehraje s Petrou, některou z Lucek nebo s Klárou. Asi není žádná sranda se dostat z Běloruska na vrchol v nějakejch 17 ti letech a vydržet tam.
Reagovat
smazaný uživatel
A řekl bych navíc, že dnes hrála velmi dobře, rozhodně líp než v Madridu, natožpak loni ve Wimbledonu proti Petře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, ak mám byť úprimný..Petra tiež nie je úplne tichá..Pri víťaznej loptičke zvykne vydať tón, ktorý nie je dvakrát ľúbozvučný..Určite viete ktorý mám na mysli ;)
Reagovat
petrulinka
Jenže to je trošku rozdíl, když se po každém vyhraném míčku povzbudí slovem "pojď" na rozdíl od neustálého ječení Viky. A to, že má vysoký hlas a její povzbuzení zní jako ječení, tak za to nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně je to až po konci výměny, takže o nějakém nesportovním chování nemůže být řeč.
Reagovat
VlS
Už jsem to tady psal, to její vykviknutí mi taky vadí, hlavně když k němu dojde po chybě druhé hráčky tak to není ani úplně sportovní, ale jednak není ani vzdáleně tak hlučné a druhak neovlivňuje hru.
Reagovat
smazaný uživatel
Na kolikátém místě žebříčku ji čekáte? Ony se budou ještě nějaké body odečítat jiným že?
Reagovat
VlS
Pokud Petra vyhraje, tak postoupí z osmého na sedmé místo před Fran Schiavone. Vuvu 2 bude pátá za Vuvu 1 s nevelkým odstupem cca 300 bodů.
Pokud vyhraje Vuvuzela 2, postoupí na 3 místo, Věrku odsune na 4. a Vuvu 2 na páté. Petra zůstane osmá s odstupem cca 25 bodů za Fran.

Jiná situace je v Race (žebříček od začátku roku, který rozhoduje o účastnicích Masters. Tam je teď Vuvu 2 3. , Petra je 5. Kterákoliv vyhraje postoupí na druhé místo před Li Na. Petra dnes na Li ztrácí 510 bodů, Vuvu 107.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud finále prohraje, zůstane osmá (těsně za Schiavone), pokud vyhraje, Francescu přeskočí a stane se sedmou. Nicméně ve zbytku sezony neobhajuje skoro žádné body (v podstatě za řeč stojí jen 160 bodů za loňské třetí kolo na UO).
Reagovat
VlS
Petra do koce roku bude obhajovat jen cca 300 bodů, Caroline například cca 5000 bodů (měla fantastickej podzim). Kim přibližně 4,5 tis. bodů, Věrka 3,7 tis. bodů, Vuvuzela 1 2200, Vuvu 2 jen asi 700, Li 1300 a Fran cca 1700.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda tak to je slušnej přehled...
Reagovat
VlS
Excel a web - to je zázrak, když tě to baví sledovat :-).
Reagovat
lofas
Ted stebou souhlasím ta na Mařku mít nebude , podle mě ani set neuhraje Mařena ji rozdrtí ta tu hraje jak Terminátor bez soucitu .
Reagovat
smazaný uživatel
"Terminátor bez soucitu" nedá v dvousetovém zápase 13 dvojchyb a neprohraje 47% fiftýnů (31 ze 66) při vlastním servisu jako dneska vřeštící Maruška. :-)
Reagovat
skott
jsem rad, ze tu nejsem jediny odbornik!:)
Reagovat
skott
A chybet bude, tak sni dal!
Reagovat
smazaný uživatel
Ááá, náš rusofil opět promluvil. :-) Tak kolik to zítra dostane Putintseva od o rok a půl mladší (a daleko šikovnější) Indy De Vroome? :-)

(POZN: reaguji jízlivě jen kvůli onu tvé poznámky; kdybys jen střízlivě vyjdádřil věcný názor, že podle tebe pravděpodobně vyhraje Šarapka, neřekl bych ani popel, i když samozřejmě doufám, že výsledek bude opačný. )
Reagovat
VlS
Skotte, ty se probuď
Reagovat
skott
Nekdo tady musi vyjadrit strizlivy nazor, kdyz je to tu prolezle odama na Kvitovou.Petra dostane lekci stejne, jako ji dostala loni od Sereny.
Nevim, proc se porad snazis sit do Putintseve.O sikovnosti bych pomlcel, zrejme moc netusis o tom, jak hraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Za prvé, nemyslím si, že by od sereny loni v semifinále dostala lekci; docela dobře s ní držela krok, první set víceméně rozhodla nezkušenost a servis Sereny. I v druhém hrála petra celkem slušně.

Za druhý, nevím, komu kdo dá v sobotu lekci, ale kdybys byl aspoň trochu objektivní, musel bys uznat, že když obě dvě budou hrát dobře, může vyhrát v principu kterákoliv z nich.Ostatně, Petra se Šarapkou prohrála 4:6, 3:6 v době, kdy od Sereny či Kim dostala nakládačky typu 2:6, 1:6 (Serena, AO ´10) či 1:6, 1:6 (Kim, Miami ´10).

Do Putintsevy se navážím, protože je to nesympatický, nafoukaný a hlavně velmi nesportovně se chovávající ruskej "spratek", který navíc vypadá jako "buřtík".

A Indy De Vroome, na to jak je mladá, to má ohromně v ruce, tj. jeví se mi rozhodně jako šikovnější než Putintseva.
Reagovat
VlS
Skotte, fakt se prober - netvrdím, že Petra vyhraje, ale tvrdit, že určitě vyhraje ta uřvaná manekýna je stejná blbost. Prostě se utkají dvě nejlepší tenistky tohohle turnaje a jedna vyhraje a druhá ne. Petra dneska nehrála dobře ve druhým setu, Mária nehrála dobře ani v jednom setu a jasně vyhrála jen proto, že se Sabine nervově složila předem a nebyla schopná podávat ani na 30% svýho standardu a dostat balón přes to štrykovaný vprostředku. Crrrrrr - vstávej.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli Maria je zrovna ta, která dokáže Petře dát lekci, na to nemá poslední dva roky výsledky, jak často poznamenává Broz. Zatím nuc neuhrála a nepřijde mi, že by hrála něco extra a něco navíc oproti Petře. Navíc s tím hrůzostrašným servisem jí daá tak lekci v tom, jak neservírovat.
Reagovat
smazaný uživatel
halo, o jake lekci je rec? Jednak se nabizi dnesni srovnani Sabine s Petou, Petra mentalne velmi vyrostla, nastup do tretiho setu - po zklamani z druheho - byl famozni a neco takoveho neprijde nahodou. Sabine se rozklepala, jak uz bylo receno. Pak si pridejte srovnavaci obrazek z lonskeho semi se Serenou. O lekci nemuze nikdo ani septnout, mam dojem ze zapasu jeste "v tele". (Ano, to nepochopis, Mateji, ja zapasy citim.) Vubec nevim, kolik kdo dal W a UE a na kolik procent mela ktera podani...., je to dobre pro nasledne srovnani treba, ale pri hre me to vubec nezajima. Pamatuju si vsak atmosferu a sve dojmy, jak jsem napr. byla loni na Petru nezrizene pysna, protoze si v prvnim setu sveho prvniho semi tu velkou Serenu chvilkama bez bazne a hany vodila jako pejska. (Par "Petinych" bekhendu jsem si pak sama zkousela na kurte jako varianty, no k smichu, byla jsem naprosto marna.) :-))
A kdyz si pridate dalsi srovnavaci vzorek - Mariu dnes .... myslim, ze Tomasinho uz ty pochyby shrnul za me.
Podle me je finale, zebricek nezebricek, zkusenosti nezkusenosti, otevrene, jake skoleni, proboha. Mym pranim je pak samozrejme Peta!
Reagovat
skott
Co vsichni porad mate s tou objektivnosti, uz jste jenom zapomneli na to, ze mic je kulaty a muze se stat vsechno.Zrovna ty Mateji bys mel drzet jazyk za zuby nejvic, potom co jsi tady psal o Safine, pane objektivni.
Nic proti Petre nemam, spis naopak, za takove finale jsem jenom rad, ale je tezkou outsiderkou, tecka.Mariu jsem videl na vlastni oci a jak rozprasila Cibulkovou mi stacilo (v kombinaci s tim, ze pohodlne dala ve dvou proti Bartoli vynikajici Lisicki), abych tohle mohl tvrdit.Set Petry bude zkratka uspech, na prvni pokus se finale malokdy vyhrava, ikdyz Petra neni z tech, co by se ji kolena rozklepala.To jsem tvrdil sam uz davno.
hm, a cim ze meris sympaticnost, Mateji?Doufam, ze ne jako Broz tim, jak se ti kdo libi na obrazku:))
De Vroome je v prvni rade vysoky komar, ktery do toho busi jako hluchy do vrat.Putintseve slajs bekhend sam o sobe je vic, nez vsechno dohromady co umi Indy.Rad se tentokrat na jejich souboj podivam.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozprasit Cibulkovou, obzvláště na trávě, je zhruba totéž, jako rozprášit Yaninu Wickmayer, což se Petře podařilo ještě dokonaleji než Šarapovové.

Lisická nehrála ani zdaleka tak dobře jako proti Bartoli, natožpak Na Li; i tak ale měla výst 4:0 a vyhrát první set (viz ten hrubě nepovedenej dropshot při brakbolu na 4:0 ve velmi výhodné pozici).

Sympatie měřím podle vzhledu, chování a projevu. Ve všech těchto ohledech Putintseva naprosto neobstojí.

Já jsem nikdy netvrdil, že jsem vůči Safině objektivní; naopak jsem vždy otevřeně prohlašoval, že jsem ji nesnášel. A nepamatuji si, že bych se někdy ohrazoval proti výtkám, že vůči ní nejsem objektivní.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinými slovy, nechápu, cos jako očekával za reakce na ten tvůj úvodní příspěvek "A chybet bude, tak sni dal!", když se cítíš být tak dotčen tou nepříznivou odezvou?
Reagovat
VlS
vcelku pochopitelně je zde víc fandů Petry než Marie, každej zápas je otevřenej, dokud není dohranej do posledního fifteenu a jakýkoliv předpovědi jsou stejně jen vyjádřením fandovství a nic víc. Odborníci, kteří tomu rozumí určitě víc než všichni přispívající zde dohromady to pro Petru nijak černě nevidí (Navrátilka například, Davenport a podobně). Označit proto Petru za outsiderku je jen výlev tvého fandovství ke všemu ruskému.

To tvé rusofilství já prostě nemůže pochopit, protože si celkem přesně pamatuju bratrskou pomoc v roce 68 a co po ní následovalu a Rusákům to prostě nikdy neodpustím. Ale to je můj problém a nehodlám tě do něj tahat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist