Kvitová: Jsem smutná, končím po nejlepším zápase

4. 7. 2012, 09:03
Aktuality 79
Petra Kvitová odehrála ve Wimbledonu nejlepší zápas, přesto se s trávou loučí. Ve včerejším čtvrtfinále prohrála s výborně podávající Američankou Serenou Williamsovou. Zklamání se pokusí zahnat odpočinkem doma, tréninkem a pak se do Londýna vrátí na olympiádu.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Jsem smutná. Musím říct, že jsem nehrála špatně, odehrála jsem dobrý zápas, ale bohužel na druhé straně byla holka, která hrála lépe," komentovala Kvitová prohru 3-6 5-7 pod zataženou střechou centrkurtu. "Těžko se to popisuje. Nemůžu být úplně naštvaná po tom, co jsem předvedla za výkon. Pocity jsou takové smíšené." 

Největší rozdíl mezi Kvitovou a čtyřnásobnou wimbledonskou vítězkou Williamsovou byl v podání. Američanka nastřílela 13 es a v první sadě ztratila při svém servisu pouhých šest výměn. "Věděla jsem, že to takhle bude vypadat. Škoda, že mi tam return možná někdy nespadl, ale na to se nehraje," řekla Kvitová.

Serena tu asi vyhraje
Williamsovou označila za největší favoritku na letošní titul, ale nemyslela si, že je k neporažení. "Je taky jen člověk, ale faktem je, že je velkou šampionkou. Ví, co a kdy zahrát, a těžko se v takové formě poráží. Myslím, že vyhraje," řekla Kvitová.

Kvitová hrála v sezoně dvakrát grandslamové semifinále (Australian Open, French Open), ve Wimbledonu skončila jakožto obhájkyně titulu o kolo dříve. "Co se týká grandslamů, tak to není potěšující, ale když to vezmu jako celou sezonu, tak po těch trablích, co jsem měla, se sezona nevyvíjí tak špatně, to bych kecala," řekla.

Soupeřky mě už dobře znají
Tréninkový výpadek před sezonou i během ní na sobě fulnecká rodačka cítí. "Neměli jsme tolik času něco zlepšit," řekla a poukázala na fakt, že se od loňska vše změnilo. "Už nemůžu hrát jako loňská holka, co zavřela oči, pálila to tam a nekoukala na první nebo druhé kolo. Já jsem se změnila jako hráčka, ty ostatní mě více znají a vědí, co na mě platí. Ženský tenis je teď hodně otevřený," řekla Kvitová.

V žebříčku opustí čtvrté místo a klesne nejhůře na šesté, nejhůře sedmé místo. Pořadí dvouhry WTA ale podle svého zvyku nestudovala. "Desítka je dobrá, ne? Ale tohle neřeším. Navíc mám v létě turnaje, kde jsem loni nic moc neuhrála, tak uvidíme," řekla. 

Cíl: Olympiáda
Z Wimbledonu odletí Kvitová domů. Po tlaku v Londýně se těšila na klid, na rodiče. "To mi docela chybí. Sezona je nabitá, dlouho jsem nebyla ve Fulneku, takže se těším až si odpočinu, abych mohla zase vlítnout na tenis," řekla.

Doufala, že si rychle vyčistí hlavu, protože další vrchol sezony se blíží. Už 27. července začne olympiáda a hned o den později i tenisový turnaj na trávě v All England Clubu. "Teď bude olympiáda, to je hlavní cíl," řekla Kvitová. "Naberu síly, vyléčím bolístky a vrátím se. Můžu tady hrát zase dobře," dodala.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

79
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
Další turnaj už bude hrát Petra Wimbledon no.2 nebo ještě někde?
Reagovat
patriks
bohužel v zápase s Petrou hrála neskutečně, to v utkání před tím s Yarkou to tak skvělé vůbec nebylo. Yarka jí dokonce mohla vyřadit, kdyby nebyla tak labilní a v závěru třetí sady se nevyházela.
Reagovat
gerd
Kvitová,hlavně přestat žrát,shodit min.10 kilo,vyměnit trenéra a začít pořádně trénovat místo miliskování s tím dorostencem!pak ti složím básničku i já!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
dadaft
raději ne člověče. ))
Reagovat
martinezi
ty buzno drž hubu chtěl bych vidět tebe
Reagovat
smazaný uživatel
Porážka vždy bolí
Ať od kohokoliv
Že legenda je naproti
To emoce nezkrotí

Nebuď smutná, Lvice
Ty dokážeš více
Tak za hlavu to hoď
A zařvi si "Pojď, pojď, pojď!"
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkné, fakt.:)
Skoro každý se do Petry po prohře naváží a má chytré rady, ale básničku jí nikdo nesložil.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jestli jsem queshe inspiroval já, tak mám velkou radost. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to by nám musel povědět quesh, kdo ho inspiroval, ale tvé básně a ódy jsou nepřehlédnutelné.:-)
Máš už nějakou připravenou na zítra? Myslím samozřejmě na utěšení Viky.:)
Reagovat
freeteepek
Moc hezké! Smekám.
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky, paráda :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ha ha ha. :D No nemám, protože kdybych měl, tak bych nevěřil... A já věřím vždy. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, to byla jenom taková malá provokace.:-)
Ať vyhraje zítra ta, která bude lepší....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě. :)
Reagovat
Fandina
básnička co napsal quesh
to zas byla od něj řež
o Peťule od něj již čtu druhou
a těším se, až tu zase budou
opěvovat její vítězství
protože naštěsí
tenisu nezazvonil zvonec
a Petruška je borec ...
Peťo ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
quesh řež se mi rýmovala, tak jsem to tam dala a teď mi to tam nějak nesedí, v každém případě ta básnička byla pěkná řež tak jen dodatek ... hodně se mi líbila ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Všem moc děkuju za pochvaly. A monty, tys mě inspiroval především k tomu, že jsem se přestal stydět ta svá slovesná dílka uveřejňovat. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem rád. Za své básně se rozhodně stydět nemusíš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkné, pokud si tu Petra čte, musí mít radost, básnička potěší určitě :-)

Monty - ty se taky nemáš zač stydět :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju, Emičko. :)
Reagovat
Fandina
Nevím, jestli to tady Petra čte. Jak bychom to mohli zjistit?
Reagovat
smazaný uživatel
Nečte, dyť má nabitý program, ta musí být ráda, když si může přečíst nějakou pěknou knížku, nebo mít trochu času na rodinu, než číst ty naše historky.
A přece, kdyby četla místní experty, tak už musela Kotyzu vyměnit..
Ale tak třeba před Vánocema by nám tu mohla něco pěkného napsat, že jo :-)
Reagovat
Fandina
Nevím, třeba čte, i kdyby četla, neznamená to, že hned bude vyměňovat Kotyzu. Není snad Peťa internetový barbar ne? faccebook twitter, nikdy jsem nic takového neslyšela, že by byla. Lucka Šafářová jednou řekla že sleduje informace na idnesu, tak snad Peťa taky někde. Vim, že nemá čas, ale přece jenom, nevěřím, že by se někam nedívala, co se děje, o ní píše. Já bych to tedy být na jejím místě nevydržela ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Myslím, že Peťule to tady mezi zápasy nečte, protože by jí to rozptylovalo. Po tom posledním, prohraném, zase nemá náladu si cokoliv o sobě číst. Protože se snaží zapomenout a dát se do kupy.
Takže jediná naděje je, že by vyhrála nějaký turnaj. A pak by se chtěla potěšit chvalozpěvy na její osobu. Pak snad:-)
Reagovat
Fandina
se třeba ozve ... úsměv
Reagovat
pepin
Ahoj, tak Ty kdyby jsi byla na jejím místě tak by jsi vůbec neměla čas to číst, protože by jsi pořád vyhrávala a byla samý gala večer a dělala by jsi rozhovory s vždyt víš koho mám na mysli, abych to tady neventiloval. Jinak básnička hezká, jsem zvědavý jakou složíš až Petula vyhraje OT v Londýně. Pak se půjdeme spolu o.....
Reagovat
smazaný uživatel
Já to nemyslela zas tak vážně, že by si tu Petra četla, spíše jsem tím chtěla říct, že každou ženu básnička potěší, tak by určitě potěšila i adresátku, které je určena :-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Já bych to tedy být na jejím místě nevydržela ... úsměv"

Ha, na ženskou zvědavost jsem nepomyslel, že by přece ? :-)
Reagovat
Fandina
Nevím, nevím, na to vem jed, že si to tady čtou. Spíš jsem chtěla důkaz ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že se tenisté snaží vyhýbat se tomu, co se o nich píše a kdo má jaké názory. V médiích odvedou práci, co musí a pak se soustředí na sebe. Byl by to na ně jen další tlak. Petra to tu asi nečte.:-)
Kdyby jo, tak bych jí litoval....
Reagovat
freeteepek
Kdybych chtěl vydělat velký prachy, otevřel bych si třeba v Bronxu tenisovou školu. Byla by to dívčí škola a ty holky bych zdarma učil hlavně servis. Jeden den posilovna, druhý den servis. To by v tom byl čert, abych v tom kvantu černošek nenašel pár talentů, se kterýma bych změnil tenisový svět.
Podívejte jak se změnila atletika od té doby, co černoši začali víc běhat:-) Markantní je to hlavně u sprinterů. Běloši nemají prakticky šanci.
Výchova špičkového tenisty je ovšem zdlouhavá a drahá. Proto se do toho nikomu nechce. Černošek to ale v Prostějově dobře vymyslel. Podobný Bronx model by mohl fungovat ještě výrazně líp. Ovšem výhradně se ženama, kde je mnohem menší konkurence a svaly mají podstatně větší vliv. Výchova špičkové tenistky je přitom výrazně levnější než výchova špičkového tenisty. Nakonec ale berou muži i ženy na turnajích stějně.
Reagovat
smazaný uživatel
Výchova tenistek je levnější než tenistů? Tos vzal kde?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si tam tu školu otevři. A jak jsi přišel na to, že je příprava žen levnější?
Reagovat
freeteepek
To jsem vzal z dokumentu o výchově tenistek v Rusku. Nedávno běžel v TV. Holky se výrazně rychleji učí a přitom v ženském tenise není taková konkurence. Jak jinak by mohli mezi ženama uspět 16tiletá Hingisová nebo 17tiletá Šarapovová? Chlapům to trvá mnohem dýl, než se dostanou na top level. Nejdřív musejí pořádně zesílit. A konkurence je výrazně větší. A taky se to musejí líp naučit. Ženám stačí míň. Nehrají tak sofistikovaný tenis:-)
Reagovat
dadaft
tak to je vskutku logická bomba - ženy nehrají tak sofistikovaný tenis jako chlapi, protože u chlapů je mnohem více potřeba svalů.
nádhera.
Reagovat
dadaft
například na antuce, kde to všechno mlátí z dvou metrů za základní čarou, předvádí Nadal mnohem sofistikovanější tenis než třeba taková Schiavone, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím.
Reagovat
freeteepek
Nejsem až takový odborník na údery, ale je celkem logický, že chlapský tenis je víc o síle (tudíž mladí muži musí nejprv pořádně zesílit) a pak také o preciznosti úderů. A např. o spinu, který dávají do podání i do forhendu. S jakým spinem hrají ženy?
Řekl bych, že ze špičky se v tom chlapům blíží nejvíc Serena a Samanta. To je obecně známé. Jinak je to dost bída a ženský mají co dohánět. Kvitová je top tenistka a přitom tvrdí, že má obrovský rezervy a stále na čem pracovat. To není jen takový blábol. Ví, proč to říká. Opravdu nejsem odborník na tenis, ale i jako lajk vidím rozdíly. A znám názory expertů.
Je pravda, že mezi muži byli také náctiletí vítězové grandslamů. Naposled asi Nadal. Mezitím se ale doba změnila. Mužský tenis pokročil dál, ženský pokulhává za ním.
Řekl bych, že ženský mají dost zásadní problémy s konzistencí. Proto je současná ženská špička tak otevřená. To ale dává spoustě mladých hráček šanci - porazit i o dost výše postavené hráčky. Otázka je, jak situace bude vypadat za 10 let. Možná, že už v Bronxu nějaká tenisová škola stojí. Sám se divím, že přiklad sester Williamsových nepřilákal k tenisu víc černých tenistek. Zřejmě finanční důvody.
Reagovat
dadaft
samozřejmě, že v Bronxu je tenisová škola. na místních kurtech se dokonce hraje docela významný turnaj.
podívej, já neříkám, že by nějaká žena dokázala porazit muže, nedokázala.
jestli z toho chceš vyvodit, že je tím mužský tenis automaticky lepší než ženský, prosím.
nicméně dramatičnost a napětí, které poskytly první dvě mužská QF daleko zaostávají za ženskými QF.
taky se podívej, jak vzrušená debata už od začátku turnaje probíhá o ženské vítězce. kdežto u chlapů byla jediná prozatimní senzace vyřazení Nadala - a to se zase pár let opakovat nebude.
asi záleží, co od tenisu čekáš...
Reagovat
freeteepek
Mlátí do toho ze třech metrů za základní čarou, ale s obrovským liftem:-)
Ano, mužský tenis je hodně o síle. Ale o to těžší je ho dobře zvládnout. Je tvrdší, rychlejší a tím i náročnější. A chlapi jsou víc konzistentní, než ženy. Proto si outsideři nemůžou dovolit moc chybovat. A nejlepší tenisté jsou komplexní hráči. To se o ženských říct nedá.
Reagovat
dadaft
když už jsme u těch antukářů - Schiavone hraje taky s brutálním spinem - jen se o tom tolik nemluví. ))
Reagovat
freeteepek
Taky se mi víc líbí ženský. Právě proto, že to není tolik o síle a že jsou to otevřenější zápasy. Já tady jen obhajuju názor, že vychovat špičkovou tenistku je levnější, než špičkového tenistu. Jak o tom mluvili v dokumentu:-)
Reagovat
dadaft
ale to je přece jasné - chlapi víc sežerou. ))))))))))
Reagovat
Fandina
... teď se hodně chechtám, super dadaft ... :-)))))))))
Reagovat
patriks
je také černoška a jmenuje se Sloane Stephens a hraje velmi slušně.
Reagovat
freeteepek
Po US Open bude Petra opět nejhůř čtvrtá. Slušný body získá už na olympiádě. Dál si polepší v Toroontu a Cincinati. Nejvíc pochopitelně na US Open, kde Stosurová obhajuje titul a Kerberová 900b.
Reagovat
tommr
kéž by si měl pravdu. Petra si ted nutně potřebuje nahrát nějaký body, protože před TM se jí odečte lonskejch 1500 bodů a nemusela by se tam proto jinak vůbec dostat ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra bude po US Open s největší pravděpodobností výš to je fakt. Nicméně jak říká tommr, je důležité aby to stačilo po odečtení 1500 bodů na osmou pozici. Je pravda, že pokud se nedokáže udržet v závodě o TM v první osmičcce, na TM nemá co dělat. Na druhou stranu se to hraje v podmínkách, které Petře vyhovují a je dost pravděpodobný, že by tam obhájila slušnou porci bodů (všech 1500 teda asi jen stěží). Byla by to velká škoda.
Reagovat
freeteepek
A co ten žebříček "Race to Championships", ten je k čemu dobrej? Neurčuje se ta nejlepší osmička pro TM podle něj? Tam se ale body jenom přičítaj, ne? Od začátku roku až do konce.
Reagovat
smazaný uživatel
Petro, když tak jenom trošku. A rvi se dál, Aga už skoro na špici, tohle přece tak nemůžeš nechat. Tam jednoznačně patříš Ty !!!
A koukni vedle na Mášu, ta je smutná mnohem víc :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
toho jednoho upachtěného vítězství Wozniacké na TM. Takovou šanci na první místo v žebříčku možná už Petra nikdy mít nebude...
Reagovat
Heather_Fedex
nechapu, proc to vsechno zvalujete na agnieszku. nezamysleli ste se nad tim, ze si za to muze peta sama, kdyz absolutne nezvladla prechod z travy na americke betony a nebo kdyz ma rg prohrala vyhranej zapas s na??
a jestli prijdou dalsi sance, je jenom na petre. mozna zas o rok to bude lepsi, nez v roku 2011, kdyz nebude mit toho tolik na obhajovani. zalezi jenom na ni, jak si dokaze rozvrhnout plan a objizdet ty turnaje, ke kterym ma vztah a popravde, byt i sobeckejsi a vykaslat se na fc, kt. ji psychicky i fyzicky vycerpava
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo mohla Caro vyhrát na TM ještě nad Věrou a nemuseli jsme se tady o tom vůbec bavit...
Reagovat
tommr
naprostej souhlas - Petra si za to může jen sama - hlavně těma velkejma selháníma na USO a v Pekingu. Wozniackou za to vinit je naprosto nesmyslný - ta naopak loni dělala všechno možný, aby Petře cestu k pozici jedničky ulehčila ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Stane, haha.
Kolik jí ještě zbývá do konce kariéry?
Pokud v následujících 6-8 letech se tak blízko bodově k prvnímu fleku už nepřiblíží, tak prostě na tu jedničku nemá a nemá tam taky co dělat! Bude občas trojkou, čtyřkou, pětkou atd. Takových kvalitních tenistů už bylo, kterým se jednička nikdy nepovedla.
Reagovat
smazaný uživatel
"Desítka je dobrá, ne?" No, neříkám, že ne, ale na začátku tohoto roku si asi každý z nás myslet, že máme nástupkyni Martiny Navrátilový a ta by takový blábol nikdy neřekla. Zatla by zuby a řekla: " Mám na to být jednička! "
Reagovat
Fandina
Tak ono je to s tím posuzováním trochu neporovantelné, teď je absolutně mediální doba ne, těžko vědět, co tenkrát říkala Martina Navrátilová. Svým způsobem nástupkyni Martiny v Petře máme, ale je teprve na začátku kariéry, nelze to srovnávat ... úsměv
Reagovat
Fandina
A Matina se těžko porovnává s kýmkoli. Tenisová osobnost. Záležitost pro tenisové odborníky celosvětově. Super.
Reagovat
Pesek12
Tady je názorně vidět jak se Petra zhoršila ve výsledcích během posledního půlroku. Ke konci roku měla na 2.místě žebříčku 7370 bodů a mohla útočit na pozici "1", po Wimbledonu bude mít 5275 bodů (nyní má ještě 6675). Obhajoba výsledků je tudíž pro Petru větším problémem, než si byla ochotna připustit a o zlepšování herního stylu nemůže být ani řeči. Snad nedopadne jak Ana Ivanovičová po jejím jediném vítězství na GS v Paříži v roce 2008, kdy se v dalších letech propadla v žebříčku okolo 20 místa.
Reagovat
smazaný uživatel
Ana se propadla ještě mnohem víc. Po Wimbledonu 2010 byla dokonce na 64. místě... Ale od té doby se solidně vyškrábala nahoru a první desítka teď není daleko. :)
Reagovat
Pesek12
Jasně, ale na konci roku 2010 už byla už na 17. místě. Bral jsem postavení v žebříčku na koncích roků.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo. :)
Reagovat
gocii
jenže je zase v druhý pulce kde loni nebyla nějak přesvědčiva až na skvělej konec muže trochu nahnat, myslim si že 2 sf a 1 čf na grandslamech je zatim super bilance :)
Reagovat
patriks
Jenom tou účastí ve čvrtfinále Wimbledonu vydělala tolik, co běžný člověk v ČR vydělává 10 let, takže důvod ke smutku tady žádný není.
Reagovat
tommr
bodovej rozpis k dnešnímu dni:

povinný turnaje:
AO(900)
IW(80)
Miami(5)
Madrid(80)
FO(900)
Wimbledon(500)
USO(5)
Peking (5)
TM(1500)

nepovinný turnaje:
Sydney(200)
Stuttgart(200)
Řím(225)
Tokio(395)
Linz(280)

penalizace:
Doha(0)
Dubai(0)

-----------------------------------------------------------------
body celkem 5275

nazapočítavaný turnaje:
Eastbourne(1)
Toronto(125)
Cincinnati(125)
Reagovat
Fandina
zhodnocení. Přeji Petře hezký odpočinek a připravit se na zbytek sezony a držím palce. Petro ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
(čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 8800 bodů (+3525 bodů)
2. Sharapova 8370 bodů (+3095 bodů)
3. Radwanska 8030 bodů (+2755 bodů)
4. Serena Williams 6260 bodů (+985 bodů)
5. Stosur 6195 bodů (+920 bodů)
6. Kvitová 5275 bodů
7. Kerber 5170 bodů (-105 bodů)
8. Wozniacki 4091 bodů (-1184 bodů)
9. Errani 3410 bodů (-1865 bodů)
10. Bartoli 3400 bodů (-1875 bodů)

Azarenková, Radwanská, Serena a Kerberová ještě můžou získat další body za postup do finále (+500 bodů) a pak ještě navíc za titul (+600 bodů).
Azarenkový stačí k udržení pozice světový jedničky postup do finále ...
Radwanská se v případě postupu do finále dostane na druhý místo, pokud získá titul a Azarenková nebude ve finále bude Aga dokonce světová jednička ...
Serena se už nahoru posunout nemůže a pokud by prohrála s Agou tak by se před ní ještě mohla dostat Kerberová ...
Kerberová v případě postupu do finále předskočí Petru a v případě zisku titulu bude bud čtvrtá (když Serena nepostoupí do finále) nebo pátá ...
Reagovat
freeteepek
Žebříček: obdivuje Tě, že na to máš nervy:-)
Reagovat
tommr
já se tím naopak odreagovávám z toho zklamání ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, gigantický zklamání.
Jen počkejte, co se Serenou (prý favoritka!) provede siréna Viktorka. Teprve v SF milá Serenka potká kvalitní soupeřku, Kvitová je mimo už hodně dlouho.
Reagovat
freeteepek
Tobě z těch satelitů už asi trochu hrabe:-)
Astru 1N jsem nenašel. Wimbledon jsem měl bez centrkurtu. A když jsem chtěl vidět Petru hrát se Serenou, musel jsem do hospody. A platit drahý pivo. A doufat, že nebudou dávat fotbal nebo motorky:-D
Zato mi běží Vintage TV, která tobě chybí. Asi bys měl přeladit jinam:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, to je ovšem tvůj problém. Angláni začali šetřit, takže snížili počet rozšiřujících kanálů (interaktivních, u nich dostupných přes funkci red button) ze 6 na 4.
Od letoška se stává, že se už jejich obsah někdy nepřekrývá s řádnými kanály BBC 1 a BBC 2. V součtu ale skoro vždy vysílali 5 kurtů, odpoledne po 14. hodině až 6 současně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tvůj problém a taky neschopnost. Už jsem ti odpovídal, že v Praze je příjem VŠECH programů z pozice 28E bezproblémový, v ohnisku už od 80 cm.
Dále jsem psal, že na názvu satelitu nezáleží. Přijímač píše označení i starých, dávno vyřazených satelitů. Jde výhradně o přesné nasměrování paraboly a konvertoru.
Při příjmu z více pozic je samozřejmě důležité i správné nastavení DiSEqC přepínače v menu přijímače.
Reagovat
freeteepek
Díky za všechny rady! A taky jsi mi psal, že to jde i bez měřících přístrojů. Ale s TV na střeše. A asi taky se sat. přijímačem. A zřejmě tam budu potřebovat i elektrické vedení...
Jsem rád aspoň za ty 4 kanály. Než najdu nějakého odborníka, který mi s tím fyzicky pomůže:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, přenosná TV + vhodný sat. přijímač (stačí SD pro příjem nekódovaných programů) + přívod 230V.
Omyl, tyhle 4 nebudou stačit, při olympiádě bude potřeba hlavně 24 specializovaných kanálů BBC. Bez doladění paraboly budeš mít velký problém, část jich nepůjde !!!
Reagovat
Jan
Já bych tomu nejlepší zápas neříkal.
Reagovat
tommr
ale ve Wimbledonu to opravdu její nejlepší zápas byl - proti Amanmuradový a Schiavone hrála Petra hlavně na začátku příšerně a v zápasech s Baltachovou a Lepchenkovou jí stačil jen průměrnej výkon ... :)
Reagovat
freeteepek
Hlavně druhý set byl z pohledu Petry super. Udělala v podstatě jen jednu velkou chybu. Bohužel kvůli ní přišla o podání a tím i o celou sadu a celý zápas.
Loni ve Wimbledonském finále Petra udělala těch velkých minel víc, jenomže proti ní stála soupeřka s výrazně horším podáním. A pravděpodobně i horším returnem.
I když Petra do zápasu se Serenou nastoupila velmi nejistá a dlouho se do toho nemohla dostat, výsledný poměr vítězných míčů a UE nevypadá vůbec špatně.
V loňském finále měla Petra všechny údery rychlejší než Šarapovová. Včera ona byla tou pomalejší. to ovšem není její chyba. Serena je příliš silná. S takovou muskulaturou by mohla klidně hrát i s chlapama. Pokud by to ovšem nebyli černoši:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist