Kvitová je ve druhém kole, poprvé vyzrála na Pennettaovou

3. 10. 2010, 11:40
Aktuality 4
WTA PEKING - I z postupu do druhého kola musí mít Petra Kvitová v posledních měsících velkou radost. Od Wimbledonu to dokázala teprve podruhé, když na lukrativním turnaji v Pekingu poprvé ve čtvrtém vzájemném utkání porazila Italku Pennettaovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová se od skvělého tažení Wimbledonem trápí. Ze sedmi turnajů se dostala přes brány prvního kola jen na US Open. Navíc v Pekingu ji hned na úvod čekala ještě nedávno členka první světové desítky Flavia Pennettaovou, se kterou dosud ve třech zápasech neuhrála ani set.

Nepříznivou bilanci však dvacetiletá Češka zlomila dnes v dramatickém prvního setu, který vyhrála po více než hodině v tie-breaku. Ve druhém dějství pak odvrátila všech sedm brejkbolů a po hodině a 43 minutách zvítězila 7-6 6-1.

O postup do třetího kola se rodačka z Bílovce, které v žebříčku patří 34. místo, utká s Estonkou Kaiou Kanepiovou, jež porazila Pavljučenkovovou. 

Už v sobotu se s turnajem rozloučily Lucie Šafářová i Klára Zakopalová. Až v pondělí se v čínské metropoli představí také Barbora Záhlavová-Strýcová, jež se do Pekingu přesunula jako čerstvá vítězka čtyřhry v Tokiu. Z top 10 chybí sestry Williamsovy a Kim Clijsterová.

Na post světové jedničky se po turnaji může poprvé dostat Caroline Wozniacká, jež potřebuje postoupit minimálně do čtvrtfinále. O to by si teoreticky mohla zahrát proti Kvitové.

- WTA PREMIER MANDATORY PEKING (Čína, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledky (03. 10. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (ČR) - Pennettaová (It.) 7-6(4) 6-1
Sevastovová (Lot.) - Stosurová (4-Austr.) 2-6 7-6(5) 7-5
Vinciová (It.) - Kuzněcovová (10-Rus.) 6-3 2-6 6-3
Šarapovová (12-Rus.) - Pironkovová (Bul.) 6-4 7-6(5)
Petrovová (13-Rus.) - Chan Sin-Jün (Čína) 6-2 6-2
Dulková (Arg.) - Rezaiová (14-Fr.) 6-4 2-6 6-4
Kirilenková (Rus.) - Čang Šuaj (Čína) 6-1 6-0
Cibulková (SR) - Wickmayerová (Belg.) 6-0 7-6(6)
Jovanovská (Srb.) - K. Bondarenková (Ukr.) 5-7 6-4 6-3
Klejbanovová (Rus.) - Lu Ťing-ťing (Čína) 6-1 6-0
Kanepiová (Est.) - Pavljučenkovová (16-Rus.) 7-5 6-1
Jovanovská (Srb.) - K. Bondarenková (Ukr.) 5-7 6-4 6-3
Li Na (Čína) - Kudrjavcevová (Rus.) 6-2 6-0
Hercogová (Slovin.) - Hantuchová (SR) 6-3 0-6 6-3

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
TAK TO MU ŘÍKÁM SKALP SNAD TO PETRU NAKOPNE.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych se tak neradoval, znas nase...
Reagovat
weak
...to jsem nějak nepochopil, armstrongu :-) - ikdyby měla Kvitova v dalším kole vyletět, tak tohle je vynikající výsledek sám o sobě...
Reagovat
smazaný uživatel
Cituji cociho: ''TAK TO MU ŘÍKÁM SKALP SNAD TO PETRU NAKOPNE.''

Tim coci urcite myslel, ze ted, kdyz Kvitova po nekolika mesicich porazila nekoho z Top 30, na tom bude lepe v dalsi fazi turnaje. Ja mu na to odpovedel, at se radsi zase moc neraduje, protoze prece zname ceske hracky, ktere v jednom kole porazi nekoho z Top 30 a o kolo pozdeji dostanou ''naklep'' od nekoho, kdo se jeste nikdy nepodival do prvni stovky.

Co je na tom nepochopitelneho?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist