Kvitová: Je to promarněná šance

3. 7. 2013, 07:20
Aktuality 112
Na začínají nemoc se Petra Kvitová nevymlouvala. Přestože se cítila oslabená, měla šanci Kirsten Flipkensovou ve čtvrtfinále Wimbledonu porazit, ale s Belgičankou včera ve třech setech prohrála a v soutěži vymetené od všech největších favoritek skončila také.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Po vyřazení Kvitová souhlasila, že turnaj byl promarněnou šancí. "Budu upřímná, beru to tak," řekla předloňská wimbledonská šampionka. "Cítila jsem, že to je velká šance hrát semifinále. Snažila jsem se, jak jsem mohla, ale prohrála jsem." 

Čtvrtfinále ve Wimbledonu je letos její nejlepší grandslamový výsledek. "Ale jsem teď smutná. Zklamání je obrovské a doufám, že pomine," řekla. 

Kvitová zůstala po předčasných vyřazeních světové dvojky Bělorusky Viktorie Azarenkové a trojky Rusky Marie Šarapovová ve spodní části pavouku jako osmička nejvýše nasazenou. Navíc skončila i obhájkyně titulu Serena Williamsová z USA. Proto měla otevřenou cestu a před sebou hratelnější soupeřky. 

"Je takovej divnej, že," komentovala Kvitová letošní Wimbledon a nezvyklý fakt, že většina favoritek vypadla už do čtvrtfinále. "Mluvilo se o mně, že jsem skoro ve finále," připustila, že proto na sobě cítila větší tlak. "Dělala jsem, co jsem měla, abych byla v pohodě. Beru to jako velkou zkušenost a neodehrála jsem to tak špatně."

Petra Kvitová si během zápasu s Kirsten Flipkensovou nechala změřit teplotuNa nemoc se nevymlouvá. Chtěla se 'poprat'
První příznaky nemoci Kvitová pocítila už v pondělí vpředvečer čtvrtfinále. Bolelo ji v krku a ráno to bylo horší. "Když jsem se vzbudila, měla jsem v něm knedlík a trošku i teplotu," přiznala. Vzala si prášky a raději se nešla před čtvrtfinále rozehrát. V úvodu zápasu s Flipkensovou už se cítila lépe. "Ale vydrželo to jen set a půl," přiznala Kvitová.

Na konci druhého setu si zavolala doktora a vzala si další medikament. "Během zápasu jsem se cítila unavená, ospalá a trochu se mi motala hlava, ale určitě se nechci vymlouvat. Šance tam byly, bohužel se to úplně nepovedlo," zdůraznila. Vzdát nechtěla. "To ne, chtěla jsem se poprat, ale bohužel to úplně nevyšlo."

Před zápasem se snažila, aby ji nastupující onemocnění nesrazilo psychicky. "Samozřejmě to člověku úplně nedodá, ale nevěšela jsem hlavu. Začátek byl docela dobrý. Mohla jsem. Bohužel to nevydrželo. Ale nechci se vymlouvat, měla jsem to zvládnout i tak, šance byly, i když Kirsten hrála dobře," řekla. 

Krátce po prohře nevěděla, jak se změní její nejbližší program. Jasné je pouze to, že musí doléčit zraněnou nohu a nemoc. "Určitě potřebuju volno aspoň týden. Pak budeme trénovat, uděláme nějakou kondici v Prostějově, přidáme tenis. Pak poletím do Ameriky," vyhlížela už betonovou část roku s vrcholem na US Open. 

Sezonu neprožívá Kvitová na své poměry nijak výbornou. Vyhrála turnaj v Dubaji, byla ve finále v Katovicích, ale má velké výkyvy ."Musím se s tím poprat. Snažím se přemýšlet pozitivně. Doufám, že mě to posílí. Máme ještě jeden grandslam a další velké turnaje. Budu se snažit je odehrát co nejlíp," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

112
Přidat komentář
Carloss
Jako psycholog pokud bych mohl Petře radit, tak by měla přijmout svět reflexe jejího tenisu sakum prásk. Pořad čtu, že určité otázky se nesmějí Petře dávat, že má zakázáno číst diskuze. To je špatnej přístup, to jen vytváří další ze světů Petry. Ten zakázaný o kterém nic neví a který ji tlačí jako kámen v botě. Petra by měla být vystavěna světu narovinu. A to si myslím, že by měl být hlavní důvod pro změnu jejího vedení.
Reagovat
Carloss
Já Petře teď fandím snad ještě víc než dřív. Ona to teď nemá vůbec jednoduchý. Taková spousta lidí do ní vkládala naděje že to pro ni nebylo lehký unýst. Je skoro zřejmý že tohle si Petra chtě nechtě prostě připouští. Ale neměla by. Jen když si přečtu ty rezignovaný názory o jejím promarněným talentu. To je taková blbost! Jako kdyby Petře bylo třicet a měla končit s vrcholovým tenisem. Jsem přesvědčenej o tom, že ona k tomu aby byla fakt špičkovou hráčkou musí dozrát mentálně, poprat se se všemi tlaky které na ni působí a proto je dobré že teď zažívá mírný propad. Pokud jí to hráčsky nezabije a o tom jsem přesvědčen tak ji to jenom posílí.
Reagovat
LukasH
Souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím. Petra je mladá, je jí teprve 23. Klidně může mít před sebou i 8, možná víc let kariéry. Každá hráčka ze současný špičky měla sezony, kdy se úplně nedařilo podle představ. Letošní sezona ještě nekončí a já doufám, že se Petra v Americe zvedne a nandá to zbytku světa stejně jako loni. Petro, přeji hlavně hodně zdraví, to budeš potřebovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jste z fandění úplně zblbli. Proč je zde celý rok k vidění tolik péče a fanatismu? Je to váš život? Proč omíláte stokrát omleté? Není nic jiného v tenisu ke sledování? Potřebuje vypustit pneumatiku a změnit trenéra. Jestli k tomuto nedojde, amen s ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš fakt ubožák..
Reagovat
smazaný uživatel
Zamysli se nad sebou, tohle fakt není normální. Jestli jí nechceš fandit, nefandi.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemohu nechat na prvním místě takový neskutečně hanlivý příspěvek od dcery.Pe... To je opravdu neskutečné kolik zlých lidí obývá tuto zem.
Reagovat
smazaný uživatel
prerostla obluda z fulneku.... labilni a neustale se vymlouvajici na zraneni. Nedivil bych se, kdyby si v satne řezala zily jako nějaka emo holka.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že to děláš ty ještě neznamená, že to dělá každý blbečku.
Reagovat
gerd
správná odpověd!!ale podotýkám ýe mě Kvitová taky delší dobu šere
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo tu odhaluje své smýšlení a svou duši. A vůbec mu asi nevadí, co ostatní vidí. A opravdu nevidí vůbec nic hezkého, viď dcero.Pe3ka ?
Reagovat
smazaný uživatel
se přidal. Gerde, vůbec ti nevadí, že ostatní vidí do tvé duše, když souhlasíš s vyvolavatelem diskuze ? Opakuji, není to nic pěkného... Petra oproti vám září jako drahokam. Ona totiž o druhých neříká tak nepěkné věci. I když jí tenis nejde jako v roce 2011 !
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ne, asi se ti musím omluvit...Zřejmě si souhlasil s vencape a ne s dcerou.Pe3ka. Promiň, promiň.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty se nad sebou už fakt zamysli. Petra toho dokázala na rozdíl od tebe hodně. Na nic se nevymlouvala a bojovala. Příště jí to určitě vyjde. Je to jenom sport.
Reagovat
Frick
Ze na Fejsbůku udělá video-pozdrav jen anglicky. To je trochu neuctivý vůči nám...
Reagovat
misa
teď dlouho budou řešit, že Petře utekl titul z Wimbledonu. Trochu zapomínají na to, že u Petry propukla další z jejích nemocí. I kdyby včera vyhrála, tak si myslím, že na semifinále by přišla hodně vyčerpaná a neměla by reálnou šanci na postup.

Včera ji docela držel servis, rozhodovaly opět minely Petry z jasných pozic. Snad ani nemusím dodávat, jak ji takové chyby musí deptat. Ze všech stran se na ni už hodně dlouho valí kritika, velká očekávání, není lehké to ustát. Mnoho hráček po velkých úspěších prošlo propady a následující měsíce či roky ukážou, jak moc má Petra tenis ráda a co mu bude chtít obětovat. Věřím, že s věkem u Petry nastane zlepšení.

Nicméně - padlo to tady už mnohokrát - měly by přijít nějaké změny. Občas se mi zdá, že lidé kolem Petry jí neposkytují servis adekvátní jejímu postavení, jejímu talentu a jménu wimbledonské vítězky. Některé vztahy se časem vyčerpají, tak to v životě chodí, a změnu v profesionálním sportu nelze brát jako nějakou zradu.

P. S. I když Petra do konce roku nevyhraje žádný zápas, bude mít pořád 2500 bodů, což ji pohodlně stačí na top 20. Takže žádný tragický propad na obzoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím jestli nutně změny personální, ono totiž nejde jenom o to, jestli někoho vyměnit, neméně důležité je taky vědět, za koho ho vyměnit.

Dá se určitě souhlasit s tím, že by si Petra sama pro sebe měla vydupat lepší servis, třeba to, že Bajza s ní coby fyzioterapeut letos absolvoval zatím jen půl turnaje, rozhodně úplně v pořádku není..
Reagovat
Roger_Federer
je Petra fakt pořad nemocna a zranena, nebo si vsugerovava a je to zaležitost hlavy?
Reagovat
misa
Vhodná volba je opravdu těžká, protože u nás v současnosti nejsou trenéři, kteří by stačili na grandslamovou vítězku. Jak by se Petra postavila k zahraničnímu trenérovi, těžko říct. Vidím, že Bajza tě už taky přestává bavit :) Fyzioterapeut na každém turnaji je pro Petru prostě nutnost.
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, kvalitní trenér je nedostatkové zboží, u nás i ve světě.

No přestává bavit.. chce-li Petra předvádět špičkové výkony, musí mít kolem sebe špičkový tým. A špičkovost toho tým spočívá nejen v individuálních schopnostech každého jednotlivého člena, ale i v tom, že jí budou k dispozici ve dne v noci. A mám pocit, že tohle tady tak úplně nefunguje..
Reagovat
misa
No, nefunguje to teda dost. Často rozhodují zápasy 3 - 4 míče a Petra je třeba může prohrát kvůli nedostatečné péči, kterou nedostává. Na takové úrovni rozhoduje pár maličkostí.
Reagovat
pepin
Tak konečně trochu rozumu, s tím s Tebou souhlasím, já jsem to zde již psal před časem, že hráčka top ten, kterou Petra je by měla mít špičkový servis, ale ve všem. I to rozhoduje o úspěchu a neúspěchu. A např. při její náchylnosti k jakékoliv nemoci, je fyzioterapeut naprosto nezbytný.
Reagovat
smazaný uživatel
I když se v lecčem neshodneme, s tímto souhlas. Také mě to hned zarazilo, že fyzioterapeut odjel. Měl zdravotní potíže. Představovala bych si, že Petřin tým se bude o ni více starat. Včera její lavička byla úplně kamenná, ať vyhrávala, ať prohrávala. Téměř žádné povzbuzování. To mě také překvapilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Kristian Bajza prý odjel ze zdravotních důvodů a Petra někde říkala, že je snad i v nemocnici. Zdraví je důležitější si myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
Misa: na kurtu je Petra sama za sebe a nemyslím si, že ty 3 - 4 míče prohrává kvůli tomu, že by tam neměla celý tým, tak jednoduché to zase není..

pepin: já si neskromně myslím, že většinou mluvím rozumně ;-) S tím fyzioterapeutem souhlas.
Reagovat
pepin
Chápeš to špatně, to vůbec není o nějakém Bajzovi. To musí fungovat úplně jinak. Nevím zda jsi dělala nějaký sport na vyšší úrovni, ale zabezpečení top hráčů v jakémkoliv sportu musí vypadat trošku jinak. U Petry je to podle mě na bázi amatérismu.
Reagovat
pepin
V určitých věcech jsi rozumný, ale v určitých fázích ne, ale každý má svůj názor a každý ho má právo zde říci, a je zbytečné se do něho obouvat.
Reagovat
VlS
Fyzioterapeut je funkce zastupitelná, když jeden onemocní, má nakmitat jinej. Představ si, že Vetelovi někdo řekne, že mu při závodu F1 nepřezujou gumy, protože onemocněl mechanik. Absurdní představa, co? Rozdíl je v tom, že já z téhle neprofesionality viním Petru, ona je šéf týmu a ona si musí udělat pořádek. To samé psycholog. Před Wimblem vypukne aféra ( a je úplně fuk jestli pravdivá nebo ne a on tam není k dispozici? Zase bude někdo povídat, že si zavolají?
Reagovat
smazaný uživatel
Větou, že fyzioterapeut je funkce zastupitelná, popíráš své tvrzení, že s ní Bajza musí být na každém turnaji. Na každém turnaji je přeci armáda erárních fyzioterapeutů, přičemž každý z nich je přeci stejně, ne-li více, kvalifikovaný jako Bajza. To se musíš rozhodnout, co vlastně chceš.

K psychologovi: co myslíš, že by se změnilo, kdyby tam s ní byl, oproti tomu, že ho má pořád na drátě? Zřejmě vůbec nic.
Reagovat
PetaM
Petra je přihlášená co Carlsbadu - kdyby to někoho zajímalo :D :) (a zřejmě bude nasazená jako číslo 3)
Reagovat
misa
Vzhledem k její nemoci a zraněné noze dost pochybuju o tom, že tam nakonec pojede.
Reagovat
PetaM
Sama to v rozhovoru řekla (jinak bych na ten turnaj nepřišel :D )
Reagovat
smazaný uživatel
Kotyza někde říkal, že pravděpodobně pojede Toronto, Cincinaty a US open.. nevím, jestli zapomněl na New Haven...
Reagovat
PetaM
Taky mě překvapilo, že jsem neslyšel New Haven. Přece jenom obhajuje titul. Tak uvidíme :)
Reagovat
smazaný uživatel
a taky body.. Kotyza by měl vzít v úvahu, že potřebuje Petra každý bod do race..
Reagovat
PetaM
Třeba vynechají New Haven a místo něho mají Carlsbad :)
Reagovat
smazaný uživatel
já si myslím, že do Carlsbadu nepojede... ale New Haven by fakt měla teda..
Reagovat
smazaný uživatel
v New Havenu je napsaná jako 1. nasazená myslím teda :D
Reagovat
PetaM
No, jak jsem si zjistil, tak New Haven i Carlsbad mají stejné bodové ohodnocení ... V New Havenu je zatím druhá, za Errani :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Errani není soupeřka pro Petru :D
Reagovat
PetaM
No, Petra zatím NIKDY neobhájila titul :D Asi jí nebaví mít doma dva stejné tituly :D :D Takže Carlsbad schvaluju, z toho turnaje titul ještě nemá :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
někde říkala, že poháry vozí rodičům domů, tak asi chce aby měl co nejvíc druhů a neměli stejný :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale myslím, že kdyby jim přivezla druhý Wimbledonský talíř, tak by se nezlobili..
Reagovat
PetaM
Tak GS tituly se neomrzí, i kdyby jich bylo 10 :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak New Haven je tuším těsně před US Open, tak možná chtějí trochu pošetřit síly, protože právě GS bude z hlediska TM klíčový. To ten Carlsbad se mi zdá vhodnější, pochopitelně v závislosti na Petřině zdravotním stavu.
Reagovat
misa
Loni přijela Petra na US Open po sérii Montreal, Cincinnati, New Haven dost unavená. Možná ji to stálo 4. kolo s Bartoliovou, takže je tady šance, že zkusí program bez New Havenu.
Reagovat
PetaM
Tak uvidíme, jak to bude :) Zatím je přihlášená i do New Havenu :) Ale třeba kvůli únavě odstoupí :)
Reagovat
slacker
Pokud 2x vypadne v prvnim/druhem kole tak ji ten turnaj bude zatracene chybet k rozehrani pred US Open
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nepletu viděl jsem v Petřině sektoru u kurtu renomovanou psycholožku, p.Šauerovou ,takže na hlavě už pracují
Reagovat
LukasH
Pořád je mi Petry dost líto a nějak se toho nedokážu zbavit. Před Petřiným zápasem jsem chvíli koukal na duel Aga - Li na a troufnu si říct, že to byl zápas mnohem horší kromě dohrávky, kde se obě hráčky snažily. Jinak - přehazování, pinkání, chyby. Myslím, že Petra by jak Agu, tak Na Li včera porazila. Naopak duel Petra - Flipkens připomínal včera mužský tenis. Obě si v podstatě celou dobu držely podání, skvěle servírovaly a čekalo se tam na tu jedinou příležitost breaku. A v tom to všechno bylo. Pokud by totiž včera proti Petře stála hráčka, která hůře servíruje, Petra by problém neměla.
Proto taky vždycky porazila např. Errani, kde jí sebere servis, kdy si vzpoomene.
Teď nastává moje nejmíň oblíbená část sezóny - Amerika. Vůbec neumím odhadnout, jak si tam Petra povede.
Reagovat
smazaný uživatel
mně je jí líto taky, jsem celá smutná a nedokážu se toho smutku zbavit, snad mi náladu vylepší Tomáš a H+H.. :(
Reagovat
PetaM
Moc to řešíš Petro :D Na kurtu hraješ sama za sebe. Hraješ, abys sama sobě vydělala peníze. Hraješ, abys sama sobě získala body. Hraješ, protože je to tvá práce. No tak na kurtu občas něco zkazíš, no Bóže :D Nejsi stroj, tudíž na chyby máš nárok :) Já bych to tak moc nebral. Zrovna teď jsem byl hrát tenis, jasnej volej jsem střelil do outu, protože na mě přiletěl větší silou, než jsem čekal a nestihl jsem ho zkrotit. Řekl jsem si, že to je jenom jeden míček a navíc to bylo na začátku výměny. Vzal jsem to s úsměvem a nakonec vyhrál 6:2, 6:0 :D Včera to byl nejlepší výkon, který jsem od tebe dlouho neviděl. Skvělá koncentrace, jen v těch nejdůležitějších chvílích tak trochu zazmatkování a bylo to :D Příště :) Pojď Pojď :) :)
Reagovat
PetaM
* samozřejmě na začátku gamu :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra
ide nezastavitelne dole

sak chybuje viac jak je zdravo
samy out vsetko vedla

hroza des
moze byt rada ze bola vo 4 finale

Taka je pravda!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Petro hlavu vzhuru, vypadli mnohem lepsi hracky a mnohem driv. Ted by to jen chtelo, promluvit si s psychologem, zacit zase poradne tvrde pracovat a mozna shodit nejaky to kilo...
Reagovat
VlS
Pokud bude pokračovat Petra v nasazení, který měla včera, tak nemám o budoucnost strach. Nemyslím si, že by trénovala málo a ta kila jsou už trochu klišé. Viděl jsi ji, jak včera běhala? Žádná kila navíc tam nejsou, a pokud jedno nebo dvě jo, tak nemají na nic vliv.
Když se podíváš po všech ostatních, tak tam těch bříšek najdeš hodně, jen to líp maskují oblečením.
Pro postavu Lucky Šafářové se člověk musí narodit s její genetikou.
Reagovat
Fandina
Petra je hubená a na svou výšku nemá kilo navíc, naopak, podle tabulek je na hranici podváhy. Má nepravidelnou postavu a ženské tvary. Myslím, že je potřeba to pořád opakovat pro ty, kdo jí osobně neviděli. Já naposledy před třemi týdny na French Open, šla jsem vedle ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, Petra měla mnohem lepší pohyb a to už je snad nemoc pořád poukazovat na Petřinu postavu.. Marion je oplácaná čím dál víc a nikdo to neřeší. Jsem ráda, že máš normální názor :))
Reagovat
smazaný uživatel
já stála kousek od Petry v Praze na Sparta Prague open 2011 a připadala jsem si vedle ní se svými 50 kily tlustá.. :D Souhlasím s tím, že když se podíváte do tabulek, je Petra na hranici podváhy..
Reagovat
Roger_Federer
se smiřit stim, že Petra je jedna z tech hraček, ktera vyletela jako kometa v jedne sezone..
Tohle už pravdepodobne nezopakuje, ale do smrti zustane vitezkou Wimbledonu..
Aktualne je to dracka druheho sledu, ktera ma problemi z hlavou a zdravim a horko težko prochazi přes hračky horši než sama je..Nemyslim, že se to nejak zlepši a snad zustane v prvni 20 ješte par let a vyhraje nejaky ten turnaj.
Reagovat
Fandina
Přála bych každné naší tenistce, aby byla ve čtvrtfinále GS jako Petra. Chce to uznání, ne kritiku.
Reagovat
Jan
Záleží na možnostech a ambicích hráčky. Pro ostatní naše hráčky by to byl splněný sen, pro Petru to je neúspěch. Flipkensovou mohla a měla porazit.
Reagovat
Fandina
Kritizovat někoho za to, že by mohl a měl nemá logiku. Pochválit někoho za to, co udělal, logiku má. Petra udělala čtvrtfinále GS a místo pochvaly je kritizovaná. Nelogické.
Reagovat
Jan
Když ten turnaj jednou vyhrála, čtvrtfinále nemůže být bráno jako úspěch. Pak bys mohla říkat že i u Sereny to byl úspěch.
Reagovat
VlS
Včera tu tuším Quesh psal, že po Wimblu bude Petra v Race 7. Pokud zítra vyhraje Flipkens, tak Petru v Race předstihne. Pokud zítra i v sobotu vyhraje Sabine, tak jí předstihne taky, takže po Wimblu nemusí být Petra v elitní osmičce s nominací na TM. Ale to nemusí nic znamenat, doufám, že Petra na betonech zabere jako loni a vývoj zvrátí.
Reagovat
VlS
Stejně , pokud vyhraje Marion, bude v Race před Petrou
Reagovat
smazaný uživatel
Takže se nám ta situace v boji o TM pěkně zamotává..
Reagovat
VlS
http://tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html

tohle je užitečná adresa (i když tam tu a tam mají chybku)
Reagovat
carolyn
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/490489-djokovice-musim-udrzet-za-zakladni-carou-pak-mam-sanci-rika-pred-bitvou-o-semifinale-berdych.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
V noci se mi to trochu rozleželo v hlavně, tak ještě přehodnotím některé své názory ze včerejška.

Nedokážu posoudit, jak ji limitovala nemoc. Je pravda, že jakmile sundá čelenku, je většinou zle. Včera ji sundala hned po rozehrávce. Na druhou stranu dělala chyby, které dělá celou sezonu. Nahrané míče mrská do outu apod. Někdy si říkám, kam se poděla ta bezstarostná holka z roku 2011, která střílela jeden winner za druhým a učarovala nejen tenisový svět.

Včera jsem psala že už jí fandit nebudu. Beru zpět. Nefandit jí m prostě rve srdce, ale zároveň mozek říká kašli na to, nemáš zapotřebí se takhle nervovat. Rozhodla jsem se proto, že na její zápasy se budu dívat jako například na Lucku, Klárku a ostatní. Nebudu se u toho nervovat a budu si říkat, ono to nějak dopadne.

Když se podívám na semifinálové složení, tak mi to přijde jak semifinále nějakého bezvýznamného turnaje, kam si přijela Aga pro další turnajové prvenství. Ale víte co? Já jí to ze srdce přeji. Zaslouží si to. Ale o to víc mne mrzí, že Petra nemůže být mezi těmi čtyřmi. Ještě teď, když si vzpomenu jak Petra nevěřícně koukala, když Kirsen dala eso na mečbol, tak se mi zamlžují oči od slz.

Petro, hlavu vzhůru, život jde dál. Uzdrav se a v Americe to všem nandáš. Třeba to takhle osud chtěl a přál si, abys porazila opravdu ty nejlepší. Vždyť čtvrtfinále není žádná katastrofa, když se podíváš, jak skončily některé favoritky. Ano, není to žádná senzace, ale také to není ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvíte (mluvíš) mi úplně ze srdce, mám to naprosto stejně, včera jsem to mohutně obrečela a myslela na to celou noc.
Petře přeju hlavně štěstí v osobním životě, zbytek je "jenom" tenis :)
A pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky brečela, snad poprvé, po jejím zápase. Ale při fandění Petře mám taky úžasné zážitky, když si vzpomenu, jak jsem byla v O2 Aréně na finále Fed cupu a celá hala tleskala po každém míči a po zápase všichni Češi tleskali na nohou a křičeli: Pééétra Kvitová, ještě teď mi naskakuje husí kůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak takovýhle zážitek mi strašně chybí a to mě mrzí, ale sezona 2011 mě udělala jejím doživotním fandou se vším všudy. Ona to teď podle mě nemá lehký a až se dá dohromady (třeba až se rozjede ten vztah, co tají se vším všudy), tak to třeba zas bude bomba. Třeba ne. Ale to je fuk! Je to moje Petra :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale nesouhlasím s Kotyzou, že tohle byl nejlepší výkon na turnaji. Nebyl. Nejlepší výkon podala v dohrávce s Makarovovou. To hrála jako Petra Kvitová z roku 2011.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem kvůli tomu zážitku vstávala ve 4 ráno a jela přes půl republiky a nikdy toho nelituji. Viděla jsem ji i živě v roce 2011 na Sparta Prague open na semifinále. Byla jsem kousek od ní. Také super zážitek, na který se jen tak nezapomene. Příští rok se ale možná pojedu podívat na jeden den na Wimbledon, tak snad Petru uvidím i tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Pry bezvyznamny, ha ha:D))))...kdyby te tak Marion, Sabina a Kirsten slysely;)))
Vidim, ze krom Petry moc hracek neznas...ale ty hracky jsou v necem lepsi nez je Petra, nebot zebricek ve WTA neni uplne tou nejvetsi vypovidajici hodnotou, hlavne u holek se muze stat vzdy cokoliv...z mnoha hledisek...

Jinak kde beres tu jistotu, ze to bude Aga? Co kdyz Sabina ten lauf udrzi a vyhraje? Krom toho ta holka hraje jak zensky DJOKOVIC...takze vubec nechapu proc by treba nemohla vyhrat Sabina? A treba proc by se Sabina nemohla stat novou svetovou jednickou??? Rekni mi proc ne???

A co Marion, vzdyt to je legenda travy, tvl.? Finalistka Wimbledonu. Jako jedna z mala porazila na trave SERENU!!! To jeste Petra ani nedokazala...a moc takovych hracek po svete nebeha...Treba AZARENKA v zivote Serenu na trave neporazila! Z tohoto hlediska jsou pro mne Marion a Sabina neskutecne borky, ktere, pokud budou ve finale, to bude ozdoba nejen turnaje, ale i zadostucineni, co na trave obe dokazaly!!!

Jinak muj nazor je, ze vy Kvitiste by ste se meli fakt obcas nekde poradne vylezet v prirode a klidu a min. na mesic...
Reagovat
smazaný uživatel
já neberu jistotu, vím, že jsou všechny kvalitní hráčky, ale mám takové tušení, že Aga si tu příležitost utéct nenechá..
Reagovat
smazaný uživatel
Aga hraje to, co ji souperky povoli. Pokud Sabca nevytece, Aga nema sanci. Pokud Sabca vytece Aga prejde...netipovatelne, nepredvidatelne, proste krasne semifinale :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Ať už to dopadlo, jak dopadlo, nutno přiznat, že Flipkens získávala svá podání o něco lehčeji než Kvitová. Přestože Belgičanka nehrála zrovna velký tenis a byla k poražení, vyhrála zaslouženě.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to Vám nebo Tobě nesmírně závidím!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nesouhlasím.
Reagovat
VlS
Řekl bych, že včera vyhrála šťastnější, mohlo to klidně skončit obráceně, to je někdy o těch mm out-in.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem říkal už včera.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Ti to neslo, no booozeee;) Svet sa nezbori;) A promarnena sance? No to je otazka...takova Sabina by te prejela jak nakladak veverku na dalnici, to by to mohlo zlomit a bolet mozna vic, .... krom toho takovych promarnenych sanci jeste zazijes;)

Chce to hlavne usmev a radost;) Klidne se Petro vyhazuj z teho kurtu, ale prosim Te usmivaj sa u teho;), To bude to nejlepsi, co muzes udelat;) Zakonc hlavne Ty frustrace...;)

Takze misto toho klasickeho tenisove |> Quiet please!
bych rekl |> Smile please!:)

Jo, a bych nezapomnel, a hlavne si vem na tu trenerskou lavicku, nekoho, kdo Te bude celou dobu povzbuzovat, a ne sedet tam jak priblble trdlo;D)))

Toz, good luck na DecoTurfu...!
Reagovat
dadaft
těžko říct, vlčku milý, těžko říct, jestli by ji Sabine přejela. ))

včera do toho Petra dala všechno, co momentálně má - velký respekt ode mne.

jinak ženské semi je skutečně kořeněné.
v jednom zápase se potká vášeň s ledovým ostřím,
a ve druhém útok s obranou.
Reagovat
mopall
S tou Sabinou to bylo trefné. Lisická se hodně zklidnila a je v pohodě. V rozhodujících fázích zápasu je vysmátá a uvolněná. Jde vidět, že u Sabiny nejvíce zapracovali na hlavě.
Reagovat
VlS
včera jsi mi nějak chyběl.
K Petře . souhlasím s tím, že včera podala nejlepší a nejkonzistentnější výkon na letošním Wimblu (dokonce i dobíhala míče, u kterých bych nevěřil, že je dokáže doběhnout), bohužel to nestačilo a stejně tak si myslím, že přijdou další šance a některé se podaří proměnit a některé ne.
K tomu obsazení hráčské lóže - nevím, jestli by tam měl Kotyza mávat vlajkou a hrát na trumpetu, spíš mi připadá, že je nějaká poloprázdná a nevím proč.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší výkon podala v dohrávce zápasu s Makarovovou, tam nedělala ani moc hloupých chyb, tam si šla sebevědomě pro vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak... bud soudny. Nemci vysilaji ted neustale vzpominky na Steffi Graf, ukazuji neustale zapasy Sabiny, koukl jsem znovu na kousky s tou Serenou, koukl jsem jak rozebrala Kaiu, kterou sice podcenujete, ale nevim teda proc...
Hraje jak z kosmosu, je to jak DJOKER v sukni, najednou je na takove vlne, zeby Petru proste prejela...tvl...o tom zadna...

Dale si myslim, ze trochu precenujete Kirsten, ona je to fakt dobra hracka, ale myslim si, ze Marion ji ve dvou dostane...

Jine to bude se Sabinou, ale pokud ji hlava vydrzi, tak s Agou to bude rychle, pokud ne....tak naopak Aga si pro svy jisty pujde...jinak receno, je to opet v rukou souperky, ne Agy...
Ale podle mne to bude rychle, bud v jednu stranu nebo v druhou...

Pokud by misto Kanepi hrala Petra, bys jen spocital par uhranych gemu...to si pis...

Soudnost chlapce, soudnost, to je to, co nam dvoum casto chybi:D))))))) mame ty holky radi, ale obcas, jako musime si nektere veci tak nejak rict na rovinu, no;))))
Reagovat
VlS
Dohrávka byla dohrávka a ne celý zápas. Těch 8 projetých her před tím byl kolosální průšvih. Proto nemůžu zápas s Makarovovou vidět jako super zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
já to neberu jako zápas, já to beru jako výkon. Kdyby se ten zápas hrál v sobotu, vyhrála by Petra ve dvou :-) Včera mne naštvala jako za stavu 4:4 40:15 zkazila jednoduchý míč.. stačilo to poslat těsně za síť, nebo jen do kurtu, ale ona musí nutně to tlačit k lajnám, bože :(
Reagovat
VlS
U Sabiny bych šetřil prognózamii (ale fandím jí moc, aby to vyhrála, ze zbývajících je mi jediná sympatická). Sabině někdy taky stačí jeden dva blbé míče, aby zpanikařila a vypadla z konceptu a někdy jen čučím, co všechno je schopná zahodit. S Petrou má tenhle problém dost společnej.
Reagovat
VlS
A teď si vem, jak to teprve musí štvát ji. Mimo jiné ten lapsus stál taky pěkné prachy :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Promin, ale vcera se tu nadavalo do polskych cubek, coz urazi moje city vzhledem k manzelce, takze to je na mne fakt uz moc...nejsem nejaky ciiita, ale nevim proc bych musel byt u toho jak nekteri mi rodaci blijou svou malost...to si radeji tenis vychutnam bez tzv. toho kulturniho syzetu...

Co se tyce te loze...koukni na jine loze, je to jak pest na oko...nemuzu si pomoct...nerikam ze to pomuze, ale teda...kazda holka, jestli je to teda holka, potrebuje povzbuzeni, pozitivni povzbuzeni...lepe proste prohrat se vztycenou hlavou, nez se sklonenou frustraci...a to se u Petry a jejich fandu, hlavne fandu prohlubuje cim dal vic...
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim beze zbytku, ale Sabina je nejen shooter, ale i celkem pohybliva hracka, opravdu muze byt dobra, rozhodne na trave vyrostla Serene velka sokyne;). A pozor na MARION!!! :)

Myslim, ze i Aga by byla skvela na trave, ale musela by byt aktivni, trava potrebuje aktivniho hrace, jako sul;)

...No ale pravda je ze ted se to uz vetsinou da odpinkat od te zadni...takze asi moje naivita...tezko rizt...no kdyz Na Li se mohla dostat do QF, a tam odehrat velky zapas, obavam se, ze na ty trave je uz mozny fakt vsechno...:D))))
Reagovat
VlS
Jo, tak to chápu. Kdyby občas někteří věděli, jaké národnosti byl biologickej tatík :-D No nic.
Mám na lóži podobnej názor, i když mi tam víc vadí absence fyzioterapeuta (ať je dobrej jak chce, ale v Prostějově je platnej jak eskymákům cvičky), psychologa (to samé, v Prostějově ......) a neochota ke změnám může být problém, tak jako u Caro, která s tímhle problémem bojuje už roky a už poslední dva roky je za to bitá jak žito. Piotr vždycky ohlásí konec a ejhle kdo je na dalším turnaji nebo ob turnaj.
Já si Kotyzy nějak vážím a nechci se do něj pouštět, ale souhlasím s tebou, že se nějak míň a míň projevuje a občas mi připadá, že už prostě rezignoval a je mu to fuk. Bylo až příznačné, jak tuším v Eastbourne seděli právě s Piotrem vedle sebe, zápas běžel a chlapci se viditelně spolu dobře bavili, ...... no tož tak.
Reagovat
VlS
Ale to není kritika Kotyzy, já bych asi rezignoval o dost dřív.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ona hraje styl lajna lajna:) Tak co ma delat?

Vis jak se pozna opravdovy sampion od nesampiona? Sampion v tenise nepodleha navykum sve hry, a dokaze hru zmenit podle situace na kurtu...bez trenera...

Jinak receno WTA je v krizi, ale diky te krizi, je zajimavejsi, nepredvitalene, krasne, paradni... ale vsechno ma svuj rub a lic, a z toho take tezi nejen Radwanska...;)))

Jak jednoduche, ale jak UCINNE, by rekl klasik v pripade ortodox obranaru stylu Senor Chela!!!

Stale je to jen dalsi cekani na Stefii... To bude cekani jak na Godota;)
Protoze Serena tezi ze sveho fizyckeho potencialu, to same Masa, atd...ale sve navyky nemeni, pak se stava, ze najednou je najaka borka udela...

No jedna tu ovsem je, |>>> Azarenka, jenze problem je, ze je tak trosku svihla...:))) Jinak by byla asi k neporazeni...:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, ja to chapu, ze ho nechces kritizovat, ja taky ne, taky bych si mohl vzit nejakou sverenkyni a zacit ji trenovat, ze jo....
....Ale jednoduse lidsky...se mne dela smutno, jak koukam na ty jiny loze..no...ze ta loze Petry je nejaka bez pohybu....

Tve priklady s tymem, jsou super:))) Souhlasim, Londyn neni daleko, a kdyz fakt kouknu napriklad na lozi Janowicze...kdy rodina prodala uuuplne vsechno, co mela aby syn hral, kdy dali vsechny prachy Timimu, aby proste neco s nim udelal, a ted jim neni lito prachu za to, aby tam proste sedeli maser, trener, rodina, a skakaj tam radosti, a kdyz prohrava, tak slysi dawaj...
...jako kdo mne na to napise, ze Jako Petra je jiny typ hracky a nepotrebuje to, tak snad nedelal nikdy sport...tomu proste neverim...

aa samozrejme neni to lek na to, aby vyhravala, to rozhodne ne!!!
Reagovat
VlS
Letos se jim už investice vrátila - přeju jim to, i když Jerzy je mi opravdu nesympatickej, protože tak nějak blbě pořvává.
Reagovat
smazaný uživatel
No mne je take vic sympatickej Kubot, ale fakt je, ze Janowicz hraje celkem atraktivni tenis, a hlavne neboji se riskovat, je to takove divacky atraktivni...
...dost si ziskal divaky na centru v zapase s Almagrem.
...jinak u toho servisu rve jak barbarskej Viking, ktery dobyva eskymacke uzemi,..... zeby v tom mel palce seversky ugrofinsky valecnik Timi???

Nooo, nebudu prozrazovat;) necham to na Tobe;)
Reagovat
VlS
Ugrofinskej válečník :-D
Reagovat
VlS
je v pohodě, sympatickej kluk.
Reagovat
smazaný uživatel
Timi fakt trenuje Janowicze jak valecnika, tohle by normalni clovek snad ani nedal...uf...videl jsem jeden trening...2 roky zpatky...

Jo Lukaszek, extremni Servis Volej, a obcas oslavy po zapase neco ve stylu Kordy;) Velky cechofil, zijici v Praze, cesti treneri Jan Stoces a Ivan Machytka, uplne jiny pristup asi k treningu, mno rekl bych, ze asi z toho duvodu nam muze byt vic blizsi;)

U mne teda vyhrava ten jeho Servis Volej;))) Ale Janowicz ma zase pestry tenis...ale jak pisu, je vychovan nicit soupere...
Reagovat
dadaft
já ti nevím, záleží, jak to Flipkens sehraje - Bartoli třeba při příjmu stojí hodně v kurtu a Sloane ji to bůhví proč včera dávala všechno na raketu, což Kirsten dělat nebude, navíc Flipkens si soupeřku celkem ráda přitáhne k síti, a při pohybu dopředu nebo u sítě je Marion se svou plácačkou naprosto v háji................ - navíc Sloane včera dělala chybu za chybou v důležitých chvílích, špatně returnovala...

to samé Sabine - s Agou to bude úplně jiná káva než s ranařkami Serenou či prknem Kanepi...

uvidíme.... ))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ti dam prkno Kanepi:D)))))))) Te vytaham za usiska:D))))))))

Kirsten je strasne hrava hracka, souhlasim, ale Marion ji nejak uplacne. Dale dost to hovori pro Marion, ktera je zkusena, a dokonce Ty dve spolu jeste nehraly...!!! To pro Kirsten muze byt nevyhodou...

Sabca, tam to je jednodussi, bud se rozlozi a projede rychle ve dvou a Aga jen udela tzv. druhou asistenci, nebo to bude presne naopak...ja bych tady nejaky dlouhy maraton, jako s Na Li necekal...ale muze z toho byt pecka zapas, to jo:) jeji H2H 1:1, ale vsechno hard.... Sabce se spis dari na ty trave...

...ale jak se "rika" tenisovy basnik mini, kurty kurde dost meni...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli chces soudnost tak bud take soudny :)
Reagovat
smazaný uživatel
sorry za dva prispevky O:-)
Nemuzes rict ze by nekdo nekoho smaznul nebo nad nim vyhral, kdyz spolu v ten den nehrali. Pokud si nekdy hral tenis tak jiste vis, ze kazdy zapas je jiny. A je tam spousta faktoru. Treba foru Petre mohla vice Sabine vyhovovat nez Kirsten, mohla by se vice koncentrovat na kazdy uder a lepe ji cist atd. Tech faktoru je tam hodne od protihracky az po prirodni vlivy.
Tenis se na zadne kdy nehraje :)
Reagovat
smazaný uživatel
To vis, ze pinkaval;), a v mladi i casto...;) Ale jen amatersky;)
Ale to neni vubec argument...to co mi predhazujes;)))

Kazdy zapas je sice jiny, a nejen v tenise, ale v zadnem sporte se na kdyby nehraje!!!, uplne stejne jak v zivote...!!!

Je to predpoklad, a ja si myslim, ze velice blizky pravde...
Muj predpoklad...samozrejme.

....uplne stejne, jak jsem jako dite hral pinec zavodne, a kdyz jsme hrali nejaky klubovy turnaj, tak jednoduse rekli podle formy, no tebe nenasadime proti tomuhle, ten te rozmazne...radeji proti nemu nasadime nekoho jineho, ..... bude lepsi, jak zahrajes jen jeden zapas, a proti tomuhle, ten ti bude sedet aspon stylem, tam mame sanci uhrat body, a ty se aspon soustredis na jeden zapas...

Dalsi dotazy, pripominky?:)
Reagovat
smazaný uživatel
Urcite taky podle formy...Ja jsem tenis hral taky jen amatersky ale furt na nej si obcas zajdu...

Pinec taky sem hraval docela casto (Jinak jsem byval fotbalovy brankar) ale tam co vim je to trochu jinak ze? Myslim ze prijede cely tym a znich si pak hostujici tym vybere kdo na koho pujde?

Ve spoustu sportech je hlavne potreba strategie a hlavne v tymovych se nasazuji hraci (v hokeji treba formace) podle toho co chces hrat ze strategii proti souperovi. Proto kolikrate se nasazuji hraci, kteri v ostatnich zapasech nehrali kvuli tomu, ze nemaji formu ale do te koncepce te strategie se hodi vice.
Samozrejme stebou souhlasim, ze hodne zalezi na forme ale forma neni vsechno. Rekl bych ze forma dava tak 75% uspechu a 25% ostatni veci. Vem si treba Nadala. Nekdy se mu vubec nedari a staci mu jeden hezky mic aby se hecnul a prejede soupere jak nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiste, ale z nejakych predpokladu musis vyjit...
...a forma je jeden z nich + styl urcite souhlasim, i povrch, mice atd...

Podivej co udelala Sabina se Serenou, jak s ni hrala, proste Petra neni ted ve stavu, ze by tohle dala...byla rada, kdyz se ji podarilo porazit antukarku, ktera ted zaziva lepsi obdobi...

Ale k veci...tak Sabina ukazala neskutecnou silu na returnu, servis Petry je ted celkem returnovatelny. Servis Sabine delal problemy, ale proc!? protoze Serena skvele take returnovala...
V teto situaci si nedokazi predstavit Petru...
...lepe receno, kdybych mel moznost vyberu, nebudu ji stavet proti Sabine, ale treba prave proti Karlicce...
...chapes, kdyz hrajes tymy, tak musis si byt jisty...takze musis vychazet z nejakych predpokladu...proto muj predpoklad je, ze Sabina by ji fakt drsne dostala...proti Kirsten jsem Petre moc neveril, ale zase v situaci, kdyz bych si mohl vybrat, radeji Kirsten nez Sabina...Sabina by byla velky risk...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist