Kvitová je Sportovcem roku a přepsala historii. Fedcupový tým byl vyhlášen nejlepším kolektivem

22. 12. 2014, 23:05
Aktuality 268
České tenistky ovládly anketu Sportovec roku. V hlavní kategorii podruhé v kariéře triumfovala wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která za sebou nechala olympijské šampionky Evu Samkovou a Martinu Sáblíkovou. Kolektivem roku se stal český fedcupový tým.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Porazit olympijského vítěze se v předchozích 55. ročnících ankety Sportovec roku podařilo vždy jen jinému majiteli olympijského zlata. Letos bylo pravidlo porušeno.

Sportovcem roku 2014 byla vyhlášena Petra Kvitová, která o pouhých 10 bodů předstihla olympijskou šampionku snowboardcrossařku Evu Samkovou a třetí rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou, jež se v Soči postavila rovněž na nejvyšší stupeň vítězů.

Větší váhu než olympijské zlato letos měla u členů Klubu sportovních novinářů Mísa Venus Rosewater. Tedy trofej pro vítězku wimbledonské dvouhry žen, kterou v červenci ovládla Kvitová.

Čtyřiadvacetiletá tenistka na trávě v All England Clubu zvítězila také před třemi lety, kdy korunku pro Sportovce roku získala poprvé. Tehdy to však byl neolympijský rok, letos má vítězství větší váhu.


"Letos byla desítka hodně nabitá a spousta sportovců se do ní ani nedostala. Že jsem porazila dvě olympijské vítězky, to mi přijde jako nemožné. Ale stalo se. Já jsem ráda za tu sezonu, kterou jsem měla takhle úspěšnou a kterou jsme dotáhly za fedcupovým triumfem," řekla Kvitová. "Koruna je krásná a jsem ráda, že ji mám."

Prvního vítězství v anketě si Kvitová cenila, ale letošního triumfu si váží více. "Protože konkurence byla letos obrovská. Tahle (koruna) je trošku speciálnější," řekla o trofeji pro vítěze.

Hlasování 199 žurnalistů bylo těsné, ještě nedlouho před uzávěrkou byla na špici mezi Kvitovou a Samkovou remíza, v závěru se jazýček na vahách přiklonil ke čtvrté ženě aktuálního světového tenisového žebříčku.

Kvitová byla na prvním místě na 69 hlasovacích lístcích, Samková a Sáblíková shodně na čtyřiceti. Kromě devátého veslaře Ondřeje Synka se všichni ostatní sportovci alespoň na jednom hlasovacím lístku objevili na prvním místě.

Na desátém místě celkového pořadí skončil Tomáš Berdych, v Top 30 se z tenistů umístila ještě Lucie Šafářová na 24. příčce.

Žena v anketě zvítězila podeváté za sebou, letošní dominanci něžného pohlaví podtrhla pátým místem další biatlonistka Gabriela Soukalová a šestým oštěpařka Barbora Špotáková. Posledním mužem na prvním místě byl v roce 2005 hokejista Jaromír Jágr.

Tenisové vítěze měla i kategorie Kolektiv roku, kterým se stal český fedcupový tým ve složení Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Barbora Záhlavová-Strýcová, Klára Koukalová, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká a kapitán Petr Pála. České tenistky vyhrály v uplynulé sezoně už potřetí za poslední čtyři roky Fed Cup.

Výsledky anktery Sportovec roku 2014:
Jednotlivci:
1. Petra Kvitová (tenis) 1530 bodů
2. Eva Samková (snowboarding) 1520
3. Martina Sáblíková (rychlobruslení) 1393
4. Ondřej Moravec 1260
5. Gabriela Soukalová (oba biatlon) 1150
6. Barbora Špotáková (atletika) 912
7. König (silniční cyklistika) 826
8. Lukáš Krpálek (judo) 790
9. Ondřej Synek (veslování) 737
10. Tomáš Berdych (tenis) 591   
Kolektivy:
1. tenisový tým ČR (Kvitová, Lucie Šafářová, Lucie Hradecká, Andrea Hlaváčková, Klára Koukalová, Barbora Záhlavová-Strýcová, Petr Pála) 467,
2. smíšená štafeta biatlonistů (Moravec, Soukalová, Jaroslav Soukup, Veronika Vítková) 377
3. fotbalový tým ČR 248.
Junioři:
1. Anežka Drahotová 105
2. Jan Sýkora (oba atletika) 91
3. Alexander Choupenitch (šerm) 69
Sportovní legenda 2014:
Miloslava Rezková-Hübnerová (atletika)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

268
Přidat komentář
smazaný uživatel
WTA ELBER CUP je najväčšia tipovacia súťaž zameraná na tenis. A práve zábave je aj táto stránka venovaná. Preto by sme boli radi, keby ste využili možnosť sa k nám pridať. S chuťou do toho priatelia!
Viac tu: http://elbercup.webnode.sk/
Reagovat
FulnekUltras
Horolezci to s publicitou a veřejnými ovacemi mají trochu jinak - úplně jim stačí, že v komplexní rovině fyzické a psychické strčí obvykle do kapsy prakticky všechny "stadiónové" kolegy...přičemž konkrétně u Radka k tomu ještě přistupuje věk, dlouhodobost jeho letos splněného cíle, a především pak objektivní zdravotní překážky, které se mu poslední dva roky v souvislosti se ztrátou poloviny opěrné kapacity u prstů na nohou stavěly do cesty. A tak jedenáctka v pořadí je pro něho vlastně naprosto výstižná - jako dvojnásobná jednička.
Reagovat
blixa
No vidíte , rejpalové, v Japonsku je sportovcem roku Niši, a to ani GS nevyhrál, přestože Japonci mají vítěze OH v krasobruslení. Tenis má prostě úplně jinou váhu.
Reagovat
tommr
přesně tak. V Rumunsku zase vyhrála Halepová, V Bulharsku Dimitrov a Djokovic a Sharapova byli dokonce zvoleni světovými sportovci roku. Úspěchy v tenisu jsou prostě logicky ocěnovaný mnohem víc než tituly a medaile z malejch sportů. Jen u nás si musí věčný rejpalové kopnout do Petry za každou cenu ...
Reagovat
Kozoroh
A nejkřiklavější příklad široko daleko můžeme nalézt ve Švýcarsku - Federer, finalista Wimbledonu, WTF a vítěz Davis Cupu a dvou 1000 porazil dvojnásobného vítěze ze Soči Colognu. Pokud by se to stalo tady, slacker by vybuchl zlostí :-D
Reagovat
blixa
Že by anarchista vybuchl ? Tak bylo by to velmi stylové, to bych ocenil ! :D
Reagovat
Roger_Federer
No jo, ale srovnacat popularitu Federere a Cologni nejak nejde, ze.
Reagovat
skott
Tak zrovna švýcarská anketa moc dobrým přkladem není, když v téměř totožném schématu jako o nás "Petra vs. olympioničky", Wawrnika (2GS + DC) s Colognou prohrál. Naopak to vypovidá o tom, jak težké a často nesmyslné porovnávání napříč i v rámci sportu muže být. Pokud se před Colognou umístil Federer, zákonitě by tedy měl i Wawrinka, který ten grandslam vyhrál.
Ale v každé zemi je to jiné, např. v Rusku Máše ani French Open a 2. místo v žebříčku nestačilo v novinářské obdobě našeho Sportovce roku na Top 10 a v další prestižní anketě nebyla v užší ženské nominaci... To samé Serena v Americe už taky v letos v jedné anketě prohrála se Simone Biles.
Nicméně že Japonci zvolili Nišikoriho mě překvapuje, když vlastně ani nic nevyhrál a Hanyuho zlato bylo i bodově vyjímečné. Těžko to vysvětlit, protože i krasobruslař/ky jsou tam iinak modly.
Reagovat
skott
Wawrinka 1 GS + DC
Reagovat
smazaný uživatel
Vo Švajčiarsku snáď volili športovca roka ľudia a nie športoví, fundovaní a teraz pozor hlavne objektívni novinári..To, že Wawrinka skončil za Federerom je výsmech a ďalšia pomyselná dýka do chrbta Wawrinkovi od vlastných..Ja sa mu čudujem, že sa na ten hulvátsky kríž už nevykašlal a nešiel reprezentovať trebars Lichtenštajnsko.
Reagovat
skott
hulvátský kříž :-))
tak jsem se podíval a opravdu je to tak, ve Švýcarsku Sportovce roku volí diváci, ikdyž teda jen nějakým přepočtem 50 ku 50% spolu s novináři. To potom leccos vysvětluje...
Reagovat
slacker
CO si me furt berete do huby ani slovem sem se neotrel o Petru vy volove. Ze jako na pasu vyhlasujou sporotvcema roku tenisti je jen dalsi dukaz meho tvrzeni ze olympijsti vitezove z ruske olympiady jsou v nemilosti ve vetsine zemi "zapadniho" sveta co jsou nuceny se podrizovat americke zahranicni politice. Jinak by teniste vyhravali v jeste v hojnejsim poctu i v predeslych rocich
Reagovat
blixa
Bummmmmmmmmm !!! :D Doufám, že to byla "céčtyřka" :D Bůh s tebou, i když na něj nevěříš ;-)
Reagovat
Frick
Kdyby to český SF dopadlo opačně a následně by špatně skončilo finále, jak by dopadl Sportovec roku? Řekl bych, že umístěnim obou holek v druhý desítce.

Kdyby Šafi vyhrála Wimbledon (a jen Wimbledon, bez další fin. účasti), tak by ale zřejmě Sportovkyní roku nebyla.

:o)
Reagovat
George_Renel
Možná bys mohl pouvažovat o změně nicku. Co třeba "Šťoural" nebo "Rejpal"? ;-)
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/223379/chci-si-splnit-sen-a-byt-v-desitce-preje-si-tenistka-safarova.html

Asi nejvíc mne překvapilo, že na tý Floridě byla Robova rodina a dokonce i Lucka tam měla mamku.

Jinak asi holkám skutečně musíme moc a moc přát to, že se můžou sejít s rodinama os Štědrym dnu. ATP / WTA by k tomu měla mít nějakej respekt i za cenu toho, že by sezóna začínala i třeba až na Tři krále. Ty začátky (kvalifikací) večer 27.12. (SEČ) asi fakt byly loni celkem brutus. Jakkoliv je člověku příjemné se už dívat na tunaje ještě během Vánoc.
Reagovat
Frick
Jinak je ale bohužel fakt, že o co je scůdnější dostat se do TOP 10, tak o to složitější asi bude TOP 8.
Reagovat
Frick
Ale tak race žebříček je vynulovaný, tak uvidíme :o)
Reagovat
dadaft
No, jestli letos příjde stabilizace žebříčku a v top10 budou Serena, Maria, Petra, Simona, Vika, Agnieszka, Eugenie, Caroline, Ana a Angelique, bude se do desítky opravdu velmi těžké dostat.
Reagovat
blixa
S tou Vikou bych tak nespěchal, tý to bude chvíli trvat.
Reagovat
VlS
A Genie bude muset potvrdit, že to loni nebyla jen šťastná náhoda
Reagovat
EllNino
na to 10. místo by se to přeci jen povést mohlo :) ale na něajký dlouhodobý setrvání to nevidim :D
Reagovat
dadaft
nj, Vika v Austrálii obhajuje docela dost bodů (735), nástup do desítky, když jí to pude, se dá očekávat spíš až na jarních amerických betonech.
Genii vcelku věřím, Petra ji sice ve Wimbledonu smázla jako učeňku, ale rozjetá Petra ve W je kategorie sama pro sebe a nelze srovnávat s běžným tenisovým provozem, uvidíme, ale Genie mi příjde odolná a má útočnou hru, která je pro hodně soupeřek velmi nepříjemná.

když se podívám do žebře, tak do desítky se asi budou nejvíc cpát Šafářová, Petkovič, Makarova, Cornet, Muguruza a Stephens --- ty by tuhle ambici měly mít tutově. ))
Reagovat
tommr
já bych nepodcenoval ani "starý pušky" Errani, Jankovic a Venus pokud bude zdravá ... :)
Reagovat
EllNino
Jankovic bych určitě nepodceňoval, hlavně na amerických betonech se jí tradičně dost daří :) ...a Venus už vubec ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
určitě. Konkrétně ji si tam klidně dovedu představit na úkor někoho. Nevim koho, ale dovedu :-)
Reagovat
EllNino
na ukor Dominy a Angelique by se mi tam líbily Jelena a Lucka :) ...a místo Eugenie Jelena :)
Reagovat
EllNino
*Venus
Reagovat
blixa
Místo Evženy Garbine ! ;-)
Reagovat
tommr
ze Španělek věřím víc Suarez Navarrový než Muguruze ...
Reagovat
blixa
Ty tvoje prognózy :D Upřímně nechápu, co Carla vlastně v té první dvacítce dělá, na její hře nevidím vůbec nic zajímavého.
Reagovat
sprchon
Bekhend jednoruč, to se moc často nevidí. A taky vzhled celkově. :D
Reagovat
blixa
Tak kdyby měla backhand jako Justine tak jo, ale do toho jí dost chybí. Vzhled raději nehodnotím ;-)
Reagovat
Frick
http://img.blesk.cz/img/2/full/2192736_.jpg

Taky to tam Petře slušelo. Ale přijde mi, že tam měla dost chlupatý ručky. :o)
Reagovat
Frick
Jako omluvu za útok od Humla.
Reagovat
smazaný uživatel
Mne tiež príde prvenstvo Kvitovej ako precedens, možno o niečo menší tým, že vyhrala aj FC..Každopádne by však v olympíjskych rokoch mali vyhrávať olympíjski víťazi, olympiáda je v športovej hierarchii proste najvyššie bez ohľadu na disciplínu..Tá snowbordistka možno mala jedinú šancu v živote túto anketu vyhrať a to, že ju nevyhrala aj napriek zlatu z OH musí byť teda dosť demotivujúce..

Som teda tohto názoru, hoci nepochybujem, že v tenise je konkurencia omnoho vyššia, než v snowbordingu, či rychlokorčuľovaní dohromady, ale na to sa proste holt nehrá..
Reagovat
darek.vrana
V tom případě podle téhle logiky tenista nemůže nikdy vyhrát sportovce roku? Jedině kdyby vyhrál olympiádu, která pro tenistu neznamená zdaleka tolik jako Wimbledon?
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, že može..

Ale zlato OH je zlato z podujatia konaného 1x za 4roky..Víťazstvo vo Wimby je svojim sposobom výhra v jednom turnaji z 20hraných za celý rok, čiže na úspech máš viac pokusov, minimálne 4 na GS..Olympíjska vitazka má jeden pokus za styri roky, aby dosiahol strop...That s the point..

Chápem, že v tenise je vacsia konkurencia, ale za to Sábliková nemože..
Reagovat
darek.vrana
Je to výhra v jednom turnaji, ale tom největším a nejslavnějším. Asi by nezískala sportovce roku za vítězství v Linci, že? Takže jakých dvacet pokusů, Wimbledon je jen jeden. A troufám si říct, že kdyby vyhrála Australian Open, tak první nebude. Prostě prestiž Wimbledonu je největší. Jinak pokud mluvíš o dvaceti turnajích, tak sejně můžeš říct, že lyžař má dvacet závodů SP.

Já říkám: výhra ve Wimbledonu je to nejvíc, co může dosáhnout tenista, zlato z OH je nejvíc, co může dosáhnout dejme tomu rychlobruslař. Teď je tedy na řadě otázka, co je prestižnější, jestli rychlobruslení nebo tenis.
Reagovat
darek.vrana
Jinak olympijská vítězka má přece možnost i mimo olympiádu, má MS, ME atd. Jde o to, že u sportů, které jsou okrajové, tyto akce prakticky nikoho nezajímají. Pokud vyhraje MS v atletice, fotbale, lyžování, tak má šanci. Velikost sportu je přece zásadní kritérium.
Reagovat
darek.vrana
Samozřejmě každý na to má jiný názor, já například výhru ve Wimbledonu hodnotím mnohem výš než zlato ve snowboardcrossu. Objektivnost té anketě dodává to, že výsledek je tvořen mnoha názory.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem..Sto ľudí, sto chutí..Je to veľmi relatívne, na tom sa asi zhodneme..Podľa mňa by sa veľkosť športu aspoň v tejto ankete brať do uváhy nemala, alebo by nemala mať rozhodujúci charakter, pretože tým pádom sú zástupcovia menších športov proste diskriminovaní..

Ja si myslím, že k prvenstvu jej ani tak nepomohol konkrétny GS, ale určite aj Fed Cup, kde tú krajinu reprezentovala oficiálne..Tenis je tiež na rozdiel od iných športov ozaj individuálny šport, hráč nepodlieha národnému zväzu, nenosí národné farby, chodí po turnajoch, no reprezentuje ozaj hlavne sám seba..Olympionici idú na podujatie za krajinu a myslím si, že ak by Kvitová vyhrala olympiádu, tak by to malo rovnaký efekt ako Grandslam..

Inak ME, MS v menších športoch sa spravidla konajú v iných rokoch ako OH, príslušníci týchto odvetvi majú de facto šancu uspieť iba raz za štyri roky..

Apropos, taká Neunerová, nemecká biatlonistka..Tá keď vyhrala na OH zlato, tak bola vždy športovkyňou roka a to nerobila naozaj veľký šport..
Reagovat
smazaný uživatel
No, zrovna Němci berou biatlon hodně prestižně a kromě Neuner tam tu cenu vyhrály i další biatlonistky (Disl 2005, Wilhelm v olympijském roce 2006 stejně jako Greis mezi muži). Magda vyhrála 3x a ani jednou v olympijském roce. U nich je biatlon považovaný za hodně velký sport. A podle mě to mají i rozumněji zařízené, protože vyhlašují zvlášť muže a ženy - i když je to pořád srovnávání jablek s hruškami a nikdy to nemůže být objektivní.
Reagovat
darek.vrana
Fakt myslíš, že velikost sportu by se brát v úvahu neměla? Takže tým mistrů světa dejme tomu v korfbalu by měl být v anketě výš než stříbrný tým z MS ve fotbale?
Reagovat
smazaný uživatel
To netvrdím..Korfbal navyše nie je olympijsky šport..Tvrdím len, že k olympíjskemu zlatu by sa malo pristupovať s najvacším rešpektom..To je celé..

Inak šťastné a veselé, idem spať..:)
Reagovat
Frick
Sáblíková byla sportovkyní roku i v neolympijských letech 2007 a 2009.
Reagovat
Frick
Navíc v roce 2007 měla konkurenci v podobě Šéby a Špotákový - oba vyhráli MS v Osace

Rok 2009 byl ale skutečně poněkud plonkový.
Reagovat
Roger_Federer
Ale Olympiada pro tenisty nikdy neni vrcholem jejich kariery a snazeni.Je to jen jeden turnaj v roce, kde rozhodne aktualni forma a pavouk turnaje.
Kdezto to pro Samkovou jsou OH( i ty dalsi co budou) vrcholem cele kariery v jejim sportu, na ktere se pripravuje vzdy cele 4 roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo spýtam sa inak, čo má olympíjská víťazka vyhrať viac, aby mohla vyhrat anketu?
Reagovat
blixa
Nic. Ale na vítězství v anketě není nějaký nárok. Je to jen názor nějaké množiny sportovních novinářů. Je jiný než ten tvůj. Tak se s tím smiř a neprskej.
Reagovat
smazaný uživatel
Neprskám, diskutujem..Zaujímam sa aké majú ľudia názory..V podstate mi je ten vitaz ukradnutý, len riesim kritéria :)
Reagovat
darek.vrana
A co může udělat tenista, aby vyhrál anketu v olympijském roce?
Reagovat
Mayo
tenis sa nechytá na olympiádu :P
Reagovat
Frick
Když je to přestupný rok, tak může vyhrát LOH :o)
Reagovat
smazaný uživatel
No, musíme sa spýtať, čo všetko može dosiahnuť..4GS, 9Masters, TM, svetová jednotka..Proste mať možno viac úspechov..Čo svojim sposobom Kvitová dala tým FC, GS by sám nestačil..
Reagovat
George_Renel
Tak si hypoteticky vezmi, že by letos Sagan vyhrál Tour de France. Měla by v porovnání s ním Kuzmina na Slovensku šanci? Já tvrdím že oprávněně ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Určite nemala..Hlavne, keď pár bodov za Kuzminov skončil Gáborík, ktorý z 8 mesiacov sezóny mal 7vyslovene zlých, na záver začal dávať góly a skoro to stačilo na jednotku..To bol tiež trapas..

Inak možeme sa spýtať aj naopak, ak by Cibuľková vyhrala AO, bola by prvá?..Od marca mala snáď najhoršiu sezónu v kariére a jej prvenstvo by asi tiež vyvolalo otázky..
Reagovat
Frick
Kdyby vyhrála AO, tak by si to zasloužila.
Reagovat
smazaný uživatel
minimalne by nebyla na bedne o pouhy bod, nedovedu si rozhodne predstavit, ze by Slovaci nedokazali ocenit svoji GS vitezku! Ale protoze diskuzi zalozilo vitezstvi Petry, hypotetickou otazku bych polozila jinak: Kdyby Cibulkova vyhrala Wimbledon, tak by ve sve zemi nebyla sportovkyni roku??? :-)
Reagovat
Cico93
Čo bol trapas? Gáborík prišiel do LA na jar a hned bol platným hráčom. Stal sa najlepším strelcom celého play off. Mimochodom to trvá vyše 2 mesiace. A vyhral SC. Momentálnu sezónu už premarodil 12 zápasov. A aj tak je naj strelcom Kings. Tak akých 7 mesiacov z 8 mal vyslovene zlých? Ja som si aj prial aby sa stal športovcom roka Marián Gáborík!
Reagovat
smazaný uživatel
Gele a Vlček boli 2x majstri sveta.

Varga, majster sveta..
Reagovat
Cico93
Tarr, Vlček! Sú to borci. Snáď to dajú aj na OH.
Reagovat
Mayo
Gaborik je akurat tak overrated
Reagovat
Cico93
Gáborík je pán! ! !
Reagovat
smazaný uživatel
aku hráčku a hráča by ste chceli vidieť v sezóne 2015 dostať sa do TOP10?
Reagovat
smazaný uživatel
Goffin/Robredo/Gulbis (+ Delpo)

Lucka, možná Sabine, kdyby někdy nehrála takový psycha..

.. z těch reálných
Reagovat
smazaný uživatel
Ti 4 chlapi místo Cilice, Raonice, Ferrera, Wawrinky

Lucka místo Sharapky, Sabine místo Kerber.. a místo Cibule Anča Schmiedlová :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, ale dúfam, že v roku 2015 sa v TOP 10 udrží Federer..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo, Grigor
Venus, Nasťa, Garbine
Reagovat
Mayo
Peter Nagy z mužov
a zo žien ani neviem takto z voleja...už viem Vekič
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo, Dimitrov (ten tam podle mě minimálně na chvíli nakoukne určitě), nakonec snad i ten Gulbis

Šafi + pár dalších, které ale moc reálnou šanci nemají (Plíšková, Giorgi)

Pokud bych měl tipovat, kdo z desítky vypadne, tak u mužů nejpravděpodobněji Ferrer, těm ostatním celkem věřím (nejméně Čilićovi, ale ten bude v ohrožení až během USO, pokud bude hrát do té doby to, na co má). U žen asi hned po AO poletí hodně dolů Dominika, otazník je Kerber (tak 50/50) a podle mě na konci roku nebude v top 10 ani Genie, těm ostatním 7 věřím, že na konci roku v desítce budou doplněné na 90% o Azarenku + nějaké další 2 (snad tu Lucku, neměl by to snad být problém, stačí dojít na každém turnaji o kolo dál než letos :D ).
Reagovat
smazaný uživatel
http://photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfp1/t51.2885-15/10570097_1019253484755332_29349492_n.jpg

http://photos-h.ak.instagram.com/hphotos-ak-xpa1/t51.2885-15/928715_1526514744264663_1787811335_n.jpg
Reagovat
Mayo
Ide Sám doma !
Reagovat
smazaný uživatel
Chtěl bych všem popřát krásné Vánoce, hlavně klidné a plné té správné atmosféry, buďte s těmi, na kterým Vám záleží a alespoň na těch pár dní zapomeňte na všechny starosti :)
Reagovat
Mayo
Aj tebe (: a zabudnúť na tenis ešte :D
Reagovat
smazaný uživatel
neboj se, už zapomněl ;) příště dovez ty lindorky, milý Costigane :D
Reagovat
FulnekUltras
Přestože tomu řada lidí (i tady) nevěřila, Petra je skutečně Sportovcem roku 2014. Přiznám se, že i pro mě, přes veškerý již dříve deklarovaný optimismus, poměrně velmi překvapivě, ale především NAPROSTO ZASLOUŽENĚ - jakkoliv bývají v této anketě obvykle mnohem více ceněny - a často až dost nepochopitelně přeceňovány olympijské "placky" ze sportů, které na vrcholné úrovni ve světě provozují řádově sotva desítky osob. Každopádně velký respekt i těsně druhé Evičce Samkové, s odstupem třetí Martině Sáblíkové, i dalším, kteří dokážou opakovaně zviditelňovat naši zemi ve světě.
Zároveň přeji všem zdejším přispěvatelům pohodové prožití Vánoc a co nejlepší rok 2015.
Reagovat
smazaný uživatel
S tímhle pohledem tak úplně nesouhlasím. Zcela určitě je těžší stát se 1000. nejlepší hráčkou světa v tenise než v rychlobruslení. Stát se 100. nejlepší v rychlobruslení už je těžší, ale pořád lehčí než se dostat do top 100 v tenise. Ale stát se číslem 1 je náročné v každém sportu a je úplně jedno, jestli se mu na soutěžní úrovni věnují miliony nebo "jen" desetitisíce (rozhodně ne desítky) sportovců.
Reagovat
Kozoroh
Jestli nejste unavení hádkami o tom, kdo měl nebo neměl být první ve Sportovci roku 2014 - dnes byl zveřejněn přehled členů KSN, jak hlasovali pro jednotlivce i kolektivy za letošní rok.

http://www.ksn.cz/sportovec-roku/jak-jsme-hlasovali/redaktori
Reagovat
Mayo
športvec roka je pseudoocenenie
Reagovat
mrafe
Tak to jsi dal Slackerovi už vánoční dárek již dnes. :DDD

.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, taky na to mrknu.

Zatím jsem projel jen ty, co tak nějak znám (teda prakticky jen komentátory čt). Svačina nehlasoval, Bauer (komentátor rychlobruslení) sice dal na 1. místo Sáblíkovou, ale hned za ní "netakticky" obě její největší konkurentky :D, zatímco Rejman "svoje" biatlonisty úplně nepodržel. Zajímavé je, že Jílek dal v 1. kole podle očekávání cyklisty, ale ve 2. před ně dal Kvitovou. To samé Záruba, který otočil v 2. kole hlasování pořadí na 1. a 2. místě. Docela by mě zajímalo, jak vypadalo pořadí po 1. kole, ale počítat to nebudu...
Reagovat
smazaný uživatel
V 1.kole měla Petra 1429 bodů, Eva 1520, Martina 1315
Reagovat
gigin
http://sketchtoy.com/64012838
Reagovat
EllNino
hej to kreslíš sám ? :)
Reagovat
gigin
Ne. Vlk.
Reagovat
EllNino
:D pozdravuj ho
Reagovat
gigin
Jas :)
Ještě mi poslal jeden, hle:

http://sketchtoy.com/63999049

:DDD cyp,no..
Reagovat
EllNino
:DDD ....
Reagovat
mrafe
Petra je famózní i Erni je super. :DDD :DDD
Reagovat
Michaelus
Kterého začíná Šen-Čen?
Reagovat
EllNino
4. :)
Reagovat
PetaM
A kvalda třetího :D
Reagovat
EllNino
to je ještě hrozná doba -_- proč nezačnou už teď o víkendu :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jim přej Vánoce doma. :)
Reagovat
EllNino
jojo,přeci sranda :) ...to by bylo hrozný Vánoce jinde než doma :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych docela brala Vánoce jinde než doma, pokud bych byla s rodinou. Někde kde je sníh nebo klidně i u moře. Hlavně ne počasí, který je teď...
Reagovat
EllNino
ale blbě sem se vyjádřil, jinde než s rodinou :D ...
Reagovat
PetaM
Ale tak Vánoce jsou 24., 25., 26. :D A hned ten víkend se už může začít hrát :D :D :D To už je po Vánocích :D :D :D
Reagovat
EllNino
:D ale notak Hurvíku, nedělej Fricka :DD ...
Reagovat
PetaM
Proč mi říkáš Hurvíku? :D :D :D
Reagovat
EllNino
*Hurvíku, protože si to představuješ jako Hurvínek válku :D
Reagovat
PetaM
Jo ták :D A já myslel, že tolik smajlíků stačí, abys pochopil, že to nemyslím vůbec vážně :D :D
Reagovat
Mayo
športovec roka 2014 na SVK sa stala ruska Anastazia Kuzmina :D (:
Reagovat
slacker
Tak konecne jsem na to prisel. Olympijsti vitezove byli v ankete upozadeni protoze vyhrali tu nespravnou olympiadu. V Rusku. A to se v dobe druhe studene valky neodpousti v jistych kruzich :-)).
Reagovat
Kozoroh
Čekal jsem, že tuto myšlenku slacker nadnese jako první a nesplet jsem se.

Slackere, to že vyhrála Petra Sportovce roku neznamená, že planeta Země od včerejška netočí...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná stačilo vyhlásit třeba deset sportovců,kteří byli v průběhu roku úspěšní a nedělat žádné pořadí.
Jasně že na to bude mít každý jiný názor a co sport, to jiný příklad.
A úplná blbost je, do toho tahat politiku a peníze...
Reagovat
mrafe
Kam na ty nesmysly chodíš? :-PP. Občas mi připadá, že některé tvé komentáře za tebe píše nějaký Hacker.:-)))))
Reagovat
slacker
Byla olympijada v Rusku? Vyhrala olympijska vitezka? Jsou cesti novinari vuci Rusku objektivni? Tak jakepak nesmysly.
Reagovat
mrafe
Tak hlasují sportovní novináři, ty politiku nehodnotí. A hodnotili snad sportovce a ne politickou situaci.
Reagovat
smazaný uživatel
)))...Ty máš názory ..bud se díváš moc na telku,nebo jsi prostě jen obyčejně někým hodně ovlivněn...Máš také svůj vlastní a byl jsi třeba někdy v Rusku...? Nebo nejdál ve vedlejší vesnici...??))
Reagovat
slacker
Sportovni novinari chodi do hospody z kolegama. Tlak na to do kazde zpravy zakomponovat nejakou drobnou podpasovku vuci Rusku je silny od zamestnavatelu (vlastniku).
To jak hodnotili se ukazalo. Nevyhral zadny olympijsky medailista z neuspesnejsi (z pohledu ceskych spoertovcu) olympijady historie. A ze zrovna z te Ruske?
Reagovat
VlS
Už chápu, že máš blízko k Zemanovi, oba jste paranoidní.
Reagovat
blixa
To je v pohodě. On si jenom zapomněl dneska vzít prášky :D
Reagovat
slacker
zapomel jsi do te invektivity zakomponovat zase nejak komouse
Reagovat
blixa
Jaké invektivity ??? :D
Reagovat
smazaný uživatel
je to jenom anketa srovnavajici nesrovnatelne, presto bych se pri hodnoceni jejich vysledku alespon pokusila odlisit charakter vykonu, svetovou zakladnu a predevsim historickou radici jednotlivych sportu od "hobiku" a "rychlokvasek" - kterym samozrejme fandim, obdivuju je a klidne s nimi i placu pri uspechu. :-) Ale nevim, proc me vlastne stale tak konsternuje lidska omezenost a ... Nebo prinejmensim vsudypritomna dehonestace uspechu. A ten necit a nevztah k tenisu - na TP!
Jeste jednou gratulace Petre! Nejde o anketu - uz s prvnim talirem prece otevrela branu tenisove nesmrtelnosti, a ze ji dokazala rozrazit letos podruhe, je jednoduse uzasne! :-)
Radka Jarose v tehle 10 (minimalne) postradam tezce, ;-) ale mnohem podstatnejsi je skutecnost, ze "Korunu" uz ma! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
historickou tradici... :-)
Reagovat
mrafe
Moc pěkně napsané.
Reagovat
sprchon
Ale Lucce to taky sluší, co? :)

https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10614315_843518749046277_8663231113956563991_n.jpg?oh=29e59b49d1883d5865f4325cca825f84&oe=55077582

https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10857777_843518675712951_2671100356889615184_n.jpg?oh=cf28fd1e2c14bc90af8c9b8179711ead&oe=5532B050
Reagovat
misa
Lucka je krásná a milá a příští rok od ní čekám top 10 :-)
Reagovat
vojta91
celou sezonu hraje tužku, pak se jí náhodou povede Wimbledon a hned sportovkyně roku.. všechny ostatní grandslamy max. 3 kolo.. celonárodní histerii v podobě dalšího vítězství v absolutně nepodstatném fedcupu neberu...
Reagovat
rib
no, já bych nepodceňovala ani Petřin astronomický růst osobnosti - opravdu má speciální charisma, nemyslíš kritiku?
Reagovat
smazaný uživatel
Možná opticky hrála tužku, ale výsledky tam měla. To samé jako v roce 2012.. Taky všichni říkali, jak nehraje špatně, a ejhle, byla v semifinále AO i RG, přitom na AO se jí nikdy moc nedařilo, a RG-antuka.. Tak zase klídek jo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas.
Reagovat
mrafe
Pane Zabloudil juniorský mistr světa v desetiboji se jmenuje Jiří Sýkora
Reagovat
Frick
Doufám, že to budou mistři z Prahy. Budou na to dva pokusy :o)
Reagovat
Frick
http://sportovecroku.cz/historie-2/sportovec-roku-v-datech-jednotlivci/

Kdo vám tam nejvíce chybí? Pokud bych hovořil za dobu, kdy už tak trochu ten sport sleduju (od konce 90. let), tak zřejmě Hilgertová.
Reagovat
Frick
Od rozdělení Československa platí, že (mimo Zlatý hochy) je sedm držitelů zlata z OH, co nikdy nebyli držitele sportovce roku - Samková, Svoboda, Kulhavý, Knapková, Emmons, Kostelecký a Hilgertová. Ale jen Štěpánka má ty zlata hned dvě.
Reagovat
Frick
Je fakt, že Katka má zase kompletní sbírku.

Ostatní už "jen" to jedno zlato.
Reagovat
Frick
Pokud vyhraje Bára MS, nebude stačit zisk GS...
Reagovat
Frick
Už asi vim důvod toho, proč nebude WTA na Štváně. Je technický.
Reagovat
mrafe
To už o tebe nebude žádné pokračovaní seriálu turnaje wta? :-)))))
Reagovat
Frick
To Luccčino 24. místo dává logiku nebo by si za to wimbledonský SF zasloužila být alespoň v tý druhý desítce?
Reagovat
smazaný uživatel
Řekla bych, že odpovídá. V druhý desítce jsou lidi, které by řada jiných nominovala do první. Co neodpovídá je 10. místo Tomáše Berdycha.
Reagovat
Frick
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10827889_10153440195554517_2520819895707440252_o.jpg
Reagovat
Frick
Fajn, že Lucka to stihla z Florida a Barča (narozdíl od FC) nedělala Zagorku a přišla.
Reagovat
Frick
No a Klárka. Jak je furt na tom kurtě zoufalá, tak si člověk neuvědomí, jak je hezká. Směje se jak sluníčko.
Reagovat
smazaný uživatel
... že jsem doufala, že to takhle nedopadne. Vyhrát Wimbledon je samozřejmě strašně moc, ale vyhrát OH, které se konají na rozdíl od každoročního Wimbledonu jednou za 4 roky, podle mě ještě víc, takže jsem tak nějak věřila v přesně otočené stupně vítězů. Petře samozřejmě i tak gratuluju. Jen... nemůžu se zbavit pocitu, že takhle to být nemělo.
Reagovat
smazaný uživatel
I když si pamatuju, že nad zákonitostmi této ankety se v roce 2001 podivoval i sám Roman Šebrle. Co víc by musel dokázat, když pokoření bájné hranice 9000 bodů, nastolení nového světového rekordu a titul mistra světa nestačí k tomu, aby v neolympijském roce anketu vyhrál.
Reagovat
Frick
To by k tomu určitě stačilo. Jenže Šéba se stal mistrem světa až o šest let později.

Titul Sportovce roku nicméně získal v roce 2004 za zlato v Athénách.
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2001 se stal MS na halovém mistrovství v Lisabonu.
Reagovat
Frick
Hala je béčkovej podnik.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo aha :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, já vím, že v roce 2004 titul získal. Psala jsem o roku 2001.
Reagovat
smazaný uživatel
http://hokej.idnes.cz/jaromir-jagr-petra-kvitova-sms-sportovec-roku-fqa-/nhl.aspx?c=A141222_190510_nhl_tny

To jsem ani nevěděl, že 1. Wimbledon vyhrála Petra díky Džegrovi :-) No, u něj se obávám, že už nepomůže ani stostránkový email, natož sms...
Reagovat
Frick
Počkej až heroicky přivede odepisovaný tým k senzačnímu zlatu z Prahy :o)
Reagovat
mrafe
Já hokej moc nesleduji, ale co dokáže to je Úctyhodné. A do své top formy už se nedostane, ale pořád hraje líp než většina našich hokejistů
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/foto.aspx?r=sporty&c=A141222_141017_sporty_ber&foto=TEN58168c_Z_224044_1728122.jpg

Skutečně hodně statná. Nemyslel jsem, že je až tolik.
Reagovat
blixa
To ona je. A letos zvlášť, má nějaký to kilíčko navíc. Ne že by mi to vadilo ;-)
Reagovat
Frick
hlavně ty ramena. By si na ně mohla pomalu nechat vytetovat kotvu.
Reagovat
blixa
Proč zrovna kotvu ?
Reagovat
Frick
No, má ramena jak námořník. A mořská panna by byla pro holku divná. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Přenos jsem sledoval jen jedním okem, na té fotce mi zase tak robustní nepřijde. To se mi tam zdá statnější Samková. A koukám, že Bára je jen kapitán? Co na to eurobojovníci za rovnoprávnost? S jejími výsledky by měla mít minimálně majora :-)
Reagovat
slacker
Minimalne polni marsal(ka)
Reagovat
blixa
No tak to je jasný, sport Evy je blízký spíš sprinterům, to jsou úplně jiný figury.
Reagovat
slacker
Sprinteri? Co nejvetsi vaha aby je gravitace co nejrychleji tahla dolu :-)
Reagovat
blixa
No kdybys měl pravdu, tak tam budou závodit sumo postavy :D
Reagovat
Frick
Tak úplně sumo ai ne, ale sama Evča řikala, že ona se skutečně tak hlídat nemusí.
Reagovat
VlS
Hodnost se odvíjí od odslouženejch let
Reagovat
smazaný uživatel
Podle BMI je na hranici podváhy... možná i pod ní.
Reagovat
Frick
Má 169 cm a něco přes 60 kg (říkala během ZOH)
Reagovat
slacker
a kolik ma ted? pres 70?
Reagovat
Frick
To skutečně pochybuju. 62-65 tipuju.
Reagovat
blixa
No uvádí se 61, ale přiznává že na začátku sezony mívá tak 65. 61 pak na konci.
Reagovat
smazaný uživatel
Google říká 170/62. Kaisa údajně 171/57, té bych i hádal míň, ale ona je jiný somatotyp. U Gábiny by myslím nebyl problém ani 65 kg. Ještě jsem si vzpomněl - britští komentátoři Eurosportu jako příčinu jejího tréninkového výpadku a nevyrovnaného běhu uvedli "self-promotion". Asi čtou český tisk :-)
Reagovat
Frick
Jinak Gábině by asi skutčně přišlo vhod, kdyby se jelo v chladu.
Reagovat
tommr
letos totální a naprosto zasloužená dominance tenistek ...
Kritici by si měli uvědomit, že tenis patří mezi nejpopulárnější sporty a zároveň je to asi jedinej velkej sport ve kterým mají ženy co se týče popularity a výdělků téměř rovnoprávnou pozici s mužema. A naše ženský patří v tenise mezi absolutní špičku ...
Reagovat
smazaný uživatel
jůů tommmr na Vánoce píše hezký věci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Petro!!! :-))
Ale myslím si, že medaile z OH je víc, než titul z Wimbledonu.. Neukamenujte mne.. :DD
Reagovat
tommr
příjde na to jaká medaile. Ne všechny mají stejnou váhu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty zlaté by měly mít všechny stejnou váhu, cca půl kila :)
Reagovat
slacker
Skandalni
Reagovat
mrafe
Můžeš být trochu Konkrétní? Ať tady zase nepíšeme jeden o voze a druhý o koze?
:-)))))
Reagovat
Kozoroh
Štve ho, že nevyhrála vítězka ZOH.
Reagovat
slacker
Skandal c.1 Berdych v TOP10
Skandal c.2 Sablikova ani Samkova nejsou vitezkami. Mela byt Martina, pripadne Eva za suverinu s jakou vyhrala (a tohle byla jeji jedina sance anketu vyhrat)
Skandal.c3. + c.4 : Biatloniste nejsou viteznym tymem (nejen stafeta ale proste cely tym sel ohromne nahoru a uspel) a ani jeden se nedostal mezi TOP3 (3 medaile z udalosti ktera je za 4 roku a presto utres kvuli jednostranemu biasu hlasujicich "novinaru")

Nikdo me nemuse podezrivat ze jsem tenis hater, ale proste mam rad i ostatni sporty.
Reagovat
mrafe
V podstatě s tebou souhlasím, ale mezi prvními třemi bych se sama těžko rozhodovala, přála bych to všem třem. I když rozdíl mezi Martinou a Evčou mě docela překvapil. Taky jsem si myslela, že to to vyhraje Martina, ale vyhrála to Petra, ale nevidím v tom žádný skandál, výhra je to zasloužená.
K bodu č. 3 těžko posoudit, ale biatlonisti mají šanci i v roce 2015 nebo si myslíš, že hokejisti budou mistři světa?
S Tomášem s tebou souhlasím. A hlavně mezi 10 nejlepšími sportovci chybí Radek Jaroš.
Je to anketa novinářů a záleží, jaký sport, který novinář preferuje, a jak který sport má PR. Je těžké to posoudit, když každý je výborný v tom svém sportu a každý je jiný.
A ještě dva odkazy na články na idnes

Je víc zlato ze Soči, nebo Wimbledon? Těžko říct, reagují sportovci

Zdroj: http://sport.idnes.cz/sportovec-roku-2014-kvitova-sablikova-samkova-polemika-pfc-/sporty.aspx?c=A141222_183231_sporty_bem

Druhého titulu si vážím víc než prvního, konkurence byla obrovská

Zdroj: http://sport.idnes.cz/petra-kvitova-rozhovor-sportovec-roku-fcc-/tenis.aspx?c=A141223_000044_tenis_tny
Reagovat
slacker
Ja bych kazdeho hlasujiciho novinare nechal odanonymizovat a donutil bych je zduvodnit jeho poradi na prvnich 3 mistech. Mam obavu ze spousta tlacila Petru na prvni jen z obavy abych neskoncila prilis uprostred (5-6), a Martinu potopila jeji "okoukanost"
Reagovat
smazaný uživatel
O nesmyslnosti této ankety nejlépe vypovídá skutečnost, že se Ondřej Bank umístil před Kiki a Maki.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě na těch pozicích za top 5 a speciálně za top 10, kde už není tolik bodů, si každý najde něco, co mu vadí. Je to hodně o subjektivním hodnocení jednotlivých novinářů. Jiný vzorek respondentů by se třeba shodoval s pořadím na 1. až 5. místě, ale třeba ve druhé desítce už by to bylo úplně jinak.

Na jednu stranu je asi fakt, že větší váhu má podobné hodnocení v rámci jednotlivých sportů (např. Zlatý kanár). Anketě o sportovce roku moc nepřidává ani fakt, že někteří novináři jsou svými znalostmi hodně omezení na úzký okruh sportů + mediálně známé sportovce.
Reagovat
VlS
Chápu, že nemá tak pěkně tvarovanej zadek, ale myslím, že je před holkama právem. Jako fanda Lindsay bys skoro mohl chápat, jak obrovský riziko sjezdař podstupuje a jak je neuvěřitelně těžky se dostat mezi alpskou a skalistohorskou elitu.
Reagovat
Frick
No z toho lyžování by ho taky mohl mít vytvarovanej, že jo :-D

Ale v těch beach-plavkách by mu tolik neslušelo, to je fakt :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslela, ze se specializujes na damsky zadky a plavky, ale vidim, ze nejak nestiham :)
Reagovat
slacker
na damsky zadky a pansky predky
Reagovat
blixa
Frick je jako smrt, bere všechno ! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D
Reagovat
Frick
VIS si začal.
Reagovat
slacker
zalobnicek zaluje, pod nosem si maluje
Reagovat
Frick
Kdyby napsal, že Bank není takovej krasavec, tak by to dávalo větší smysl. :o)
Reagovat
smazaný uživatel
to uz proste neokecas.:)
Reagovat
smazaný uživatel
On snad Bank patří mezi alpskou elitu? Na ZOH byl pátý, sedmý a devátý, ale co jezdí ve Světovém poháru? Je rád, když vůbec boduje... Kdyby měl z olympiády medaili, tak neříkám nic. Ale takhle? Kiki a Maki mají dvě medaile z GS (zlato a bronz), z dalšího GS 4. místo a zlato z turnaje v Praze. Mají za sebou životní sezonu a přestože se to samozřejmě nedá srovnávat, tak toho dosáhly daleko víc než Bank.

BTW: Je to Lindsey, ne Lindsay.
Reagovat
slacker
Jaky dve medaile z GS? Ze tomu rikaji GS jeste nsnamena ze to ma stejnou prestiz. ani dalekohledem nema.
Reagovat
smazaný uživatel
Je fakt, že těch GS mají za sezonu víc než v tenise, ale pořád je tam obrovská konkurence. Brazilky a spol. mají daleko lepší podmínky než holky a přesto se jim dokázaly vyrovnat a dokonce je porazit.
Reagovat
slacker
Nema to ani dvacetinu prestize tenisoveho GS. I samotny sport je popelkou ve srovnani s alpskym lyzovanim
Reagovat
smazaný uživatel
To nic nemění na tom, že Bank je oproti nim žabař. :D
Reagovat
slacker
Bank je borec.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
blixa
Tak !
Reagovat
blixa
Bank je dobrej a vůbec se tomu nedivím. A neměli by Kiki+Maki spíš soutěžit mezi kolektivy ? Dvě už jsou kolektiv, ne ?
Reagovat
Frick
Je to zvlášní, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je průběžné pořadí SP. Bank je na "úžasném" 69. místě... :D
http://www.ceskatelevize.cz/services/teletext/picture.php?channel=CT1&page=275

Kiki a Maki jsou jako jedno tělo! :D Když o tom holky mluvily, tak říkaly, že beachvolejbal není ani individuální ani kolektivní sport. Je to prostě něco mezi...
Reagovat
blixa
Jasně, ale beachvolejbal je pořád "sportíček", kdežto sjezdové lyžování je megasport. To se nedá porovnávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Žádné sporty se nedají porovnávat. Proto jsem taky psal o nesmyslnosti ankety... Ale když už to teda chtějí dělat podle dosažených úspěchů, tak absolutně nechápu, co dělá Bank před Kiki a Maki.
Reagovat
slacker
A jeste tak nemozny jmena Maki a Kiki jak nejake estradni duo
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jim nefandíš? Já myslel, že fandíš všemu českému... A co by holky musely dokázat, abys je uznával? Vyhrát olympiádu?
Reagovat
slacker
Fandim, ale kdyz bych se mel rozhodovat mezi dalsima ceskyma sportovcema tak zrovna jejich umelecke pseudonymy jsou u me minusem
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš teda problémy. :D
Reagovat
blixa
Ony samy nejsou moc rády že se veřejně používají, ale chytli se toho novináři a co s tím naděláš ?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím o tom, že by to holkám vadilo. Pokud to teda někdo nezkomolí jako Kraus ("Kaki a Maki")... :D
Reagovat
blixa
Jo, párkrát to říkali, hlavně "Kiki", tý se to moc nelíbí že ji tak oslovujou.
Reagovat
slacker
Tak to ti neverim, Kiki Maki si rikaji z marketingovych duvodu
Reagovat
blixa
Občas víš velké ho.no, ale furt kafráš ! A tak je to někdy pořád :D
Reagovat
slacker
Jen jestli nekecas hlavne ty. Proc si tedy na svuj vlastni web pisou nenavidenymi prezdivkami?
http://www.kolocova-slukova.cz/cs/novinky/kiki-s-maki-letos-podruhe-devate/
Reagovat
blixa
Proto že se to vžilo , tak se přizpůsobily. Přezdívky nejsou nenáviděné, jen jsou nadužívané a vůbec ne tak oblíbené, jak si nějaký jouda může myslet.
Reagovat
slacker
Vzdyt rikam ze je pouzivaji kvuli marketingu. Jinak by se prispusobovat nikomu nemuseli.
Reagovat
blixa
Je to anketa, no, ne mistrovství světa nebo republiky s danými pravidly :D Je stejně "smyslná" nebo nesmyslná jako jiné ankety. Mě teda Bank těsně před K+M vůbec nevadí, jedna věc jsou výsledky a druhá je "síla" toho sportu. Jedno kompenzuje druhé a tohle mi přijde celkm spravedlivé.
Reagovat
smazaný uživatel
OH: 5., 7., 9. místo (v konkurenci supervelmocí AUT, GER, SUI, FRA, ITA, USA), SP pravidelně body (včetně brutálního sjezdu ve wengenu). On to zase takový "žabař" není.
Reagovat
smazaný uživatel
Pod slovem "pravidelně" si teda představuju něco úplně jiného. Kromě olympiády a nějakého Jihoamerického poháru letos nepředváděl nic mimořádného...
http://data.fis-ski.com/dynamic/athlete-biography.html?sector=AL&listid=&competitorid=2820&type=result
Reagovat
slacker
Hmm M+K konci pravidelne ve tricitce, to jsou borky kdyz obbycejne v v turnaji hraje 24 paru :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ve třicítce? Pravidelně v Top 10!
http://www.kolocova-slukova.cz/cs/novinky/zivotni-sezona-2014-je-u-konce/
Reagovat
slacker
tak tricitka je hranici uspechu u vetsiny lyzarkych sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
To jo. No a Bank se tam kolikrát ani nevejde. :D To už bych tam spíš viděl Šárku Strachovou, která sice taky bývala lepší, ale aspoň ve slalomu boduje pořád a opravdu pravidelně.
Reagovat
slacker
No a kolik brazilek hraje tu "GS"? V konkurenci 20 rakusanu a svycaru je ve tricitce ponekud naslapano.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se to brát jenom podle národnosti. Jsou Brazilky lepší a horší (stejně jako Češky). Pak jsou tam ale ještě Němky, Američanky, Číňanky, které mají taky špičkové páry... Nepřijde mi, že by tam byla slabá konkurence.
Reagovat
smazaný uživatel
Šárka pro změnu doplácí na to, že "kdysi" byla v absolutní elitě a teď jen v širší špičce (v podstatě to samé, co uškodilo Sáblíkové - že neobhájila 2 zlaté z Vancouveru) + asi i na ty negativní články kolem tahanic s otcem.

Ale je to zkrátka anketa, to nejde brát za nic směrodatného. Kdyby to sportovci brali nějak extra prestižně, tak se jich může cítit ukřivděně spousta - od Sáblíkové přes Krpálka až po Jaroše, Štybara nebo Adama Ondru.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v SP je to s body trochu složitější, když velmoci nasadí 8-10 top závodníků, ale on i tak když si zrovna nekurýruje nějaké vážné zranění, tak závody dokončuje obvykle ve třicítce nebo těsně za ní. Teď třeba 17. v obřáku, kde je největší konkurence. Markéta s Kristýnou jsou fajn, ale pokud se začnou srovnávat dosažené úspěchy v roce 2014 (kdy byly ZOH, zatímco beach volley neměl žádný podobně sledovaný a prestižní vrchol), tak fakt, že je Ondra v anketě před nimi, zase nějaké faux-pas není. Navíc když si člověk uvědomí, jaké má on ve srovnání s konkurencí tréninkové možnosti (ani ne tak dnes jako hlavně v minulosti, kdy začínal a měl jen podporu "chudého" svazu a ne sponzorů) + že je ve věku, kdy už v alpine ski spousta závodníků je dávno v důchodu (a on s tím, co má za sebou, tak by si skoro mohl žádat o ten invalidní), tak ho prostě ocenit musí.
Reagovat
Mayo
ja tak rozmýšlam, kto to je Kiki a Maki, ?
Reagovat
smazaný uživatel
Kristýna Kolocová (Kiki) a Markéta Sluková (Maki). Slovensko má v beachvolejbalu taky jeden dobrý pár (Dubovcová-Nestarcová)... :)
http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/WorldRanking_W.asp
Reagovat
Mayo
aha, hej už viem...vďaka za objasnenie
Reagovat
mrafe
Kiki a Maki, jsou dobré to nepopírám. Ale, když se na to dívám jako jejich náhodného pozorovatele mi připadá, že oni mají GS, snad každý druhý turnaj.:-) A podívej se kdo, byl až za nimi třeba Anežka Drahotová, Šárka Pančochová, Veronika Vítková a další. :-)))))
Reagovat
Pavlis
Jsem šťastnej za Petru, zasloužila si to. Olympijských úspěchů bylo sice letos dost, ale s první trojicí umístění jsem spokojen. Petra Kvitová za čtyři měsíce od července do listopadu prostě dokázala tak moc, že se není čemu divit. Posbírala slušnou řádku cen po sezóně, ve více věcech zopakovala ročník 2011. Tak ať se daří dál. Zázemí, ať už pracovní a soukromé, na to má. Překvapila mě účast Šafářové, takhle furt cestovat na otočku, ale jo, je fajn, že si to také nenechala ujít.A samozřejmě, též gratuluji vítězce :) Hodně jí to slušelo. O pouhých deset bodů, fíha !!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, pro mne docela překvapení. Na to, jak se všude říkalo, mluvilo a psalo, že byl olympijský rok , že Petra bude tak kolem 3 místa, docela překvápko :-O Spíše jsem tipoval, že Samková bude první, Petra tak druhá, ale co už-já moc gratuluju.. Tenis je prostě populárnější a nejlepší léta jsou doufám stále před námi :-))
Reagovat
PetaM
Samková první? Čekal jsem Martinu první, pak Evu a pak Petru ... No, první a třetí místo bylo naopak ... :D
Reagovat
smazaný uživatel
O Samkové jsem letos slyšel asi nejvíc, čili jsem myslel že to bude ona :) PS: Petra s tím novým přítelem k sobě ladili,sluší jím to :)
Reagovat
smazaný uživatel
Meidl je fešák. :)
Reagovat
sprchon
Taky si myslím a doufám, že je to na dobré cestě. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já čekal těsný souboj mezi Sáblíkovou a Kvitovou. Nejvíc mě z celého pořadí v první trojici překvapilo, že Samková tak výrazně porazila Sáblíkovou (dle sport.cz Kvitová 1530, Samková 1520, Sáblíková 1393). Ze sportovního hlediska totiž nemůžu najít srovnání, v kterém by Eva Martinu předčila - na OH zlato + stříbro vs. zlato, Sáblíková navíc bronz na ME, Samková stříbro X-Games (zhruba srovnatelné), ve světovém poháru Martina celkově 1., Eva 5. A určitě se nedá mluvit o tom, že by sbx byl rozšířenější sport než rychlobruslení. Teď budu za slackera, ale podle mě Evě v hlasování novinářů hodně hlasů přidala veřejná podpora Karla v prezidentské volbě :-) Navíc Martině asi ublížilo i to, že na 3 km to bylo "jen" stříbro, když všichni počítali se zlatou.

Každopádně Petře gratulace, za Wimbledon si to ocenění zasloužila, i když kaňky na sezóně by se taky našly (to ale u každého).
Reagovat
blixa
Ale prd, nehledej za vším politiku. Eva je prostě kus baby a novinář je taky jenom chlap ;-)
Reagovat
VlS
Souhasím s tebou ( více méně), je to spíš anketa popularity, než sportovní hodnoty, mě se nezdá třeba umístění Ondry Synka s kontinentálním i světovým titulem - holt veslování není atraktivní sport. Taky jsem čekal na 1. místě Martinu.
Reagovat
Frick
Určitě, ale letos bych jí ho nedal. Sec jenom, ten Wimbl trochu na ní zbyl (taky by to bylo o něčem jinym, kdyby ve finále po 3 hodinách udoalala Serenu). A na dalších 4 vrcholech sezóny ty výsledky byly velmi špatný.
Reagovat
Fandina
Wimbledon možná může na někoho zbýt, ale těžko se to stane dvakrát, jako teď u Petry. Od začátku tam hrála super a dotahla to. A zápas s Kerber ve FEDu byl neuvěřitelný boj a úžasné, že to Petra vyhrála. Já myslím, že tohle hodně k letošnímu titulu napomohlo.
Reagovat
sprchon
Tebe baví hledat na všem jen to špatné, co?
Přecejen vítězka Wimbledonu a Fed Cupu zní lépe než to, co tu píšeš.
A hlavně ten FC, který se hrál nedávno, zjevně zanechal na lidech dobrý dojem. :)
Reagovat
Kozoroh
Na cestě za druhým talířem porazila Venus Williamsovou, která ve Wimbledonu získala 5 singlových a 5 deblových titulů. Stačí??

Navíc Serena tam byla a není chybou Petry, že Serena vyfičela v 3. kole s Cornetkou...
Reagovat
Frick
Venus už je za zenitem.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsi ten zápas s Petrou ve Wimblu?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, za vypadnutí Sereny Petra nemůže. Za to může ten, kdo jí tam nalosoval Alizé :)

Ale doufám, že na wimbledonské finále mezi Petrou a Serenou dojde, dokud je ještě Serena na vrcholu (tzn. ideálně příští rok) - hodně by mě to přímé srovnání zajímalo.
Reagovat
darek.vrana
Wimbledon je nej turnaj, ten nemůže na někoho jen zbýt. A už vůbec ne dvakrát. Nechápu, jak to letošní vítězství může někdo snižovat, zvlášť po tom, co Petra předvedla ve finále.
Reagovat
Kozoroh
Já a kada.tom se můžeme poplácat po ramenou! :-D Trefili jsme jméno vítězky!!

Jinak gratulace Petře, za Wimbledon a Fed Cup si vítězství zasloužila.
Reagovat
Nola
pripajam sa ku gratulacii, celkom mila tanecna estrada za doprovodu slovenskeho Mekyho Zbirku
Reagovat
smazaný uživatel
Mekyho mam rada, mam od nej podpis jeste kdyz byl jura a ja taky:) je milej a skromnej i pisnicky ma fajn.
Reagovat
Fandina
Petře a vlastně ocenění i tenisu. Vyhrát anketu před olympijskými vítězkami je znakem obliby tenisu a ocenění jeho náročnosti a uznání i Wimbledonského titulu. Super a gratulka. Tajně jsem doufala, že tomu tak bude a vyšlo to. Supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!!!
Reagovat
Fandina
A také ocenění FED Cupu. Super a gratulace holky!!!
Reagovat
sprchon
Já se teda přiznám, že jsem nedoufal. Spíš jsem čekal tu Martinu. :D
A když je tenis, jak říkáš, tak oblíbený, mohla by se mu konečně věnovat třeba v televizi větší pozornost. Turnaj v Praze a to, že máme 8 hráček v top 100 k tomu snad taky přispěje... :)
Reagovat
Frick
No já bych považoval za zázrak už to, že se na ČT Sport dostane GS...
Reagovat
smazaný uživatel
U ČT moc změn nečekám, překvapilo by mě, kdyby dávaly víc než ty omezené hodiny přenosů z RG. Ale pokud jde o tenis, tak si není na co stěžovat, důležité turnaje se vždycky dají někde sledovat.
Reagovat
smazaný uživatel
au... *dávali (za to "y" může asi ta anketa, kde vyhrávají jen ženy)
Reagovat
VlS
Vy berete Fricka ještě vážně?
Reagovat
Fredy
To je super ! Velká gratulace ! :)
Reagovat
sprchon
Paráda, gratulace! :)
A kdepak teď skončilo to judo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi osmý..
Reagovat
PetaM
Tak teda gratulace, i když jen o 10 bodů, ale i tak :D Myslel jsem, že Petra skončí tak druhá, třetí, ale když skončila Martina třetí, tak už to bylo skoro jasné :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to bylo jasný, když šla tancovat Eva. Klobouk dolu před ní. A Koenig s těma selfie.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrala o 10 bodu,tak kdo z vas to byl? :D
Reagovat
PetaM
Však lidé nehlasovali :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To volili novináři (naštěstí :D)
Reagovat
smazaný uživatel
Hele vime jak to chodi ne? Uplatecek sem, flasticka tam ... :)
Reagovat
misa
Gratulace Petrušce!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem fakt nečekala. Bomba.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist