Kvitová je s přípravou spokojená. V roce 2020 počítá s olympiádou i Fed Cupem

30. 12. 2019, 19:12
Aktuality 22
Po vánočních svátcích strávených v rodinném kruhu, vyléčené viróze a spokojená s přípravou vyrazí Petra Kvitová vstříc nové sezoně. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu plánuje, že se v roce 2020 zúčastní finálového turnaje Fed Cupu a ráda by jela i na olympijské hry do Tokia.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© facebook P.K.)

"Všechno šlo, jak by mělo. Jsem zatím spokojená a uvidíme, jak to půjde dál," zhodnotila sedmá hráčka dvouhry světového žebříčku Kvitová přípravu v nahrávce pro média před odletem do Austrálie, kde začne sezonu turnajem v Brisbane.

Po Brisbane bude hrát novou akci v Adelaide, která nahradila Sydney, kde letos Kvitová získala titul. Pak bude obhajovat finálovou účast na Australian Open. Čeká ji proto perný start. "Zavařila jsem si pekelně, ale na druhou stranu je to dobrá věc. Finále grandslamu se nehraje každý týden a vyhrávat turnaj taky ne. To je samozřejmě příjemná záležitost, začínám," uvedla devětadvacetiletá Kvitová.

Vedle tradičních tenisových vrcholů počítá v kalendáři i s Fed Cupem a olympiádou. "Na začátku sezony to vidím tak, že bych se obou chtěla zúčastnit. Pokud se něco zásadního nestane, budu Fed Cup hrát. A to stejné je s olympiádou."

Fed Cup se po letech vrací k modelu finálového turnaje. Hrát se bude na antuce v Budapešti od 14. do 19. dubna. "Jsem zvědavá, jaký bude nový formát," řekla šestinásobná vítězka soutěže. Do maďarské metropole by mohlo dorazit hodně českých fanoušků. "To ráda slyším. Není to daleko. Když už to není v České republice, tak ať fanoušci přijedou a podpoří nás. Mně by měl přijet bratr," řekla.

Na olympijské hry má Kvitová krásné vzpomínky. Na hrách v Riu de Janeiro v roce 2016 vybojovala bronz ve dvouhře. "Ale úžasná byla celá atmosféra díky společnosti všech sportovců. Byla by škoda, kdybych to nezažila ještě jednou."

Na sezonu se připravovala pod vedením nové dvojice specialistů na kondiční trénink. V Dubaji na ni dohlíželi Slovák Ivan Trebatický a Němec Florian Zitzelsberger, který je zároveň fyzioterapeutem. "Povedlo se to, jak mělo," řekla a dodala, že předloktí, kvůli kterému měla problémy od Roland Garros, ji netrápí.

Náladu Kvitové před svátky zkazila trošku viróza. "Ale už je to lepší. To je důležitý. Brzy odlétám do Austrálie a snad budu zdravá i tam," řekla.

Příjemně se naladila během Vánoc. Štědrý den strávila ve Fulneku s rodinou. "Asi jsem byla podle dárků hodná," uvedla a prozradila, že dostala například svíčky, povlečení, knížku či teplé ponožky. "Samé potřebné věci, ale nejvíc byl strávený čas s rodinou, protože pořád cestuju, tak není čas se vídat. To bylo hezký."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
Alien
Paráda, Mária bude hrát v Brisbane!
Reagovat
George_Renel
Příživnice na WC. Kdyby dala kvalifikaci, neřeknu půl slova.
Reagovat
EllNino
jojo, bohužel tohle už je trochu zbytečný, místo ní si mohly zahrát MD nějaké domácí hráčky typu Astra Sharma nebo Pri Hon, které se derou do první stovky a hodně by jim třeba případná výhra v 1. kole pomohla
Reagovat
bIbec
a já sem i pro. Když by ji třeba vyklepla Kája nebo Kája nebo Petra, tak proč ne. By to mohl bejt zajímavej zápas, kdyby k tomu došlo.
Reagovat
bIbec
a jako u té Mášenky člověk neví. Je sice stará paprika už, ale ty zápasy s ní ještě můžou mít něco do sebe. Uvidí se.
Reagovat
blixa
Stará paprika ? Dyk je to žabička ! :D Ještě řekni, že bys ji vyhnal z postele ? ;-)
Reagovat
bIbec
Reagovat
EllNino
jako zápas Petry se Sam, Mášou nebo Vee reálně hrozí, letos dostaly WC do Brisbane samé legendy a Ajla :)

Opravdu takový velký turnaj mistryň KO systémem s 30 hráčkami :)) O to větší škoda je, že se bude hrát 1. a 2. kolo jen na vedlejších kurtech, tím myslím úplně ty vedlejší bez střech, na těch třech největších se bude hrát ATP Cup
Reagovat
bIbec
to sem ani nevěděl. Tak to je pěkně na houby..
Reagovat
EllNino
jono, takže je možný, že třeba zápas Kvitová Kerber bude prostě na malém kurtu, ostatně tam prostě není ani možnost neatraktivního zápasu, všechny WC takové hráčky + domácí, šest hráček top 10, většina top 20 a 30, poslední in byla naše Bára a před ní Hsieh, kvaldu musí hrát např. Mladenovic nebo naše Maruška
Reagovat
EllNino
tak Venus se odhlásila, jsem zvědav, kdo dostane WC místo ní
Reagovat
Frick
Reagovat
paddy
Uvidíme. Top hráčky obvykle nehrají těsně před GS. Pochopila to i Muchová, která si netroufá na tři turnaje v řadě. Naše top hráčky ovšem rády vyhrávají generálky na GS.

Koala Open Series již za dveřmi. Snad naši letos nevyhoří jako australské lesy... :)
Reagovat
misa
dostala WC do Brisbane. Doufám, že bude v 1. kole pořádný výprask.
Reagovat
blixa
No jo, jako vždycky. Půl království a dvoje povlečení. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
a FC ani LOH nám nesmrdí. A jinak doufám, že aspoň ta knížka je pořádně tvrdá. ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=JWJenusQgP0
Reagovat
com
titul, finále - to bude rychlej sešup v žebříčku :D ..no ale pro jistotu nás už upozornila, že má virózu, tak aby to bylo na co hodit :D
Reagovat
FulnekUltras
žebříčky jsou pro žabičky ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=JID6Kaw5Eo8
Reagovat
Mantra
když se to hodí, tak je docela rád ukazuješ... co s virozy týká, tak vážně nevím, proč startuje nemocná, pokud je nemocná
Reagovat
FulnekUltras
tak to si mě asi s někým pleteš - co kdykoliv rád ukážu jako skutečnou vypovídací hodnotu, jsou BODY, které Petra nahrála za rok 2011 - pak je evidentní, že plechová "světová jednička" zatím nedosáhla fakticky ničeho
Reagovat
lvicek
"Po vánočních svátcích strávených v rodinném kruhu, vyléčené viróze ....." Ja teda nevim, proc se tady v diskuzi spekuluje nad tim, proc nastupuje nemocna, kdyz je primo v clanku napsano, ze behem svatku vylecila virozu. To jako uz nema hrat cely rok, protoze mela o Vanocich rymu?
Pro comika - tak budem sledovat ten sesup. Hlavne at Pliskova nemusi hledat tu vymluvu, proc zase nevyhrala ten GS, ze.
Reagovat
Jabadu
"Okamžitě slez z té střechy, ty darebný jinochu! ... Okamžitě!!"
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist