Kvitová: Je příjemné rozhodnout už ve třetím zápase

6. 2. 2011, 17:00
Aktuality 1
Petra Kvitová nečekala, že český celek rozhodne utkání prvního kola Světové skupiny Fed Cupu na Slovensku už po třech zápasech. O to víc ji těšilo, že v dnešním souboji obou jedniček porazila ve dvou setech Danielu Hantuchovou a zbývající dva duely už mohly její kolegyně z týmu odehrát v klidu, s jistotou postupu do semifinále.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Určitě jsme celý tým rády, že jsme vyhrály. Myslím, že jak já, tak i Lucka (Šafářová) jsme přijely s dobrou formou, a jsme rády, že to tak vyšlo, že jsme rozhodly co nejdřív," uvedla Kvitová na tiskové konferenci po zápase. 

Před pátečním losem ji vůbec nenapadlo, že by Češky mohly vyhrát první tři dvouhry a neztratit při tom ani set. "Abych řekla pravdu, vůbec jsme to nepředpokládali. Věděli jsme, že každý zápas bude těžký a 50 na 50. Je jenom dobře, že to vyšlo tak, jak to vyšlo," podotkla Kvitová.

Dnešní zápas se pro ni vyvíjel stejně jako sobotní duel s Dominikou Cibulkovou. Brzy získala vedení 4-0 a vývoj už pak ze svých rukou nepustila. "Začala jsem stejně dobře jako včera. Dostala jsem Danielu pod tlak, to byl klíč k výhře. Nestačila se moc rozehrát a já jsem tempo držela do konce zápasu," pochvalovala si česká jednička.

Související článek:

Češky převálcovaly Slovenky, potřetí v řadě jsou v semifinále!

Jediná krizová chvíle na ni přišla za stavu 5-2 v úvodní sadě, kdy při svém servisu neproměnila vedení 40:0 a tři setboly. "Myslím, že to byl největší problém v zápase. Ze 40-0 se nemůže prohrávat. Ale zůstala jsem v klidu, protože jsem měla brejk k dobru. Jsem ráda, že jsem ten set zvládla," doplnila. 

Češky díky její výhře postoupily potřetí za sebou do semifinále a Kvitová věří, že se jim proti Belgičankám konečně podaří otevřít finálovou bránu. "Určitě bychom byly rády, kdyby se to povedlo. Myslím, že máme natolik silný a kvalitní tým, že šance určitě jsou. Navíc nevíme, jestli za Belgii bude hrát Kim Clijstersová. Doufejme, že do toho finále projdeme," prohlásila osmnáctá tenistka světa.

V Bratislavě navázala na skvělou formu z úvodu sezony v Austrálii a podle Hantuchové je jen otázkou času, kdy se dostane do elitní desítky žebříčku WTA. "Bylo by to hezké, ale není to tak, že bych letos měla cíl top ten, že bych řekla, že chci být v desítce na konci sezony. Chci prostě hrát svůj nejlepší tenis, hlavně vydržet zdravá a pak se uvidí," dodala Kvitová, která zůstává s ostatními hráčkami z týmu do pondělí v Bratislavě a pak odlétají na turnaj do Paříže.

 

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist