Kvitová: Je mi nádherně. Na trávě hraju svůj nejlepší tenis

2. 7. 2014, 07:40
Aktuality 39
Už potřetí si Petra Kvitová užívá pocit semifinalistky Wimbledonu. Na londýnské trávě vždy ožívá a letos to znovu potvrzuje, Po dnešní výhře nad Barborou Záhlavovou-Strýcovou je mezi nejlepší čtveřicí poprvé od svého triumfu v All England Clubu v roce 2011.
Profily hráčů
Petra Kvitová (@ AELTC)

"Je mi nádherně, tenhle turnaj vždy hodně prožívám. Semifinále Wimbledonu je vždycky skvělé a pro mě zvlášť. Vyhrála jsem tady a mám skvělé vzpomínky," řekla Kvitová. "Postavím se na trávu a vím, že na ní umím hrát svůj nejlepší tenis."

Ve čtvrtfinále se Záhlavovou-Strýcovou měla pod kontrolou první set, ale ve druhém dvakrát dotahovala ztrátu podání. Už se zdálo, že si soupeřka vynutí třetí set. "Ale to jsem rozhodně nechtěla. Věděla jsem, že by se asi musela zatahovat střecha, čekala by nás pauza. Proto jsem do toho šla, abych to nepřipustila," řekla.

Nejvíce problémů Kvitové dělal nepříjemný čop Záhlavové-Strýcové. Měl nízký odskok a býval kratší, proto musela k míči nabíhat dopředu a hrát obtížný úder. "Úplně nejlépe jsem se s tím ve druhém setu asi nevypořádala," soudila Kvitová. "Taky podání mi v závěru haprovalo, ale zvládla jsem to. A to je důležitý," doplnila.

Ze semifinále měla radost, ale na slavení ještě není čas. "Budu se připravovat na zápas, který bude těžký. Budu potřebovat hodně síly a na to chci šetřit energii," řekla směrem k semifinále s další krajankou Lucií Šafářovou.

S ní se Kvitová střetne už popáté v sezoně. Před Wimbledonem vyhrála až v tie-breaku třetího setu v 1. kole Eastbourne. "Je lepší hrát semifinále než první kolo, ale je to hodně zvláštní, že zas hrajeme spolu. Lucka teď hraje skvěle, proto je v semifinále. Myslím, že se můžeme těšit na skvělý zápas," řekla Kvitová.

V pavouku zůstala poslední hráčkou, která už vyhrála grandslamový turnaj. Se soutěží se mimo jiné rozloučily Američanka Serena Williamsová či Ruska Maria Šarapovová. "Tohle moc nesleduji, soustředím se jen na sebe. Dneska jsme se doma dívaly na zápas Marie (Šarapovové), který prohrála. Tenis je teď prostě hrozně vyrovnaný. Ale já si hledím hlavně svého, to je důležité," uvedla Kvitová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
PetaM
Ve čtvrtfinále se Záhlavovou-Strýcovou měla pod kontrolou první set, ale ve druhém dvakrát dotahovala ztrátu podání. Už se zdálo, že si soupeřka vynutí třetí set. "Ale to jsem rozhodně nechtěla. Věděla jsem, že by se asi musela zatahovat střecha, čekala by nás pauza. Proto jsem do toho šla, abych to nepřipustila," řekla.

Petra se prostě rozhodla, že vyhraje ve dvou a nikdo jí v tom nezabránil. Možná, kdyby se nehrálo večer, tak by Petra ten druhý i pustila, ale kdo ví. Prostě si řekla, že ve druhém otočí a vyhraje a nic jí v tom nezabránilo. Pokud si tohle bude říkat i u Lucky, třetí set vůbec nemusíme vidět ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
My vime, ze s Petrou si dovolit treti set nemuzeme;)
Takze Lucinku protlacime do finale ve dvou...
...tzv. Isnerovkou, na vic nemame cas;)))
a asi v tuto chvili potencial;)))
Zkusime dostat ten silny klin (Petra na W.) klinem;)))
Kdyz nam to nevyjde, je talir vas:))) Tedy Petry hlavne;D)))
Reagovat
PetaM
No, bude nejvíce záležet na holkách :D Snad se tady pak všichni nepohádáme :D :D
Reagovat
pepin
Tak jsem si chlapi , tedy Oskar, Vlček a janekda přečetl Vaše rozbory k zítřejšímu mači. Jen se k tomu dovolím také přispět.
- Petra se dostala do psychické pohody, konečně její box nezeje prázdnotou jen s Davidem. Určitě to má na ni pozitivní vliv. Včera pokud jsem si všimnul velice často do něho koukala a hecovala.
- Oskar, Vlček - já jsem na rozdíl od Vás jinde, přestože mám Lucii rád a rád se na ni dívám, tak budu přát a přeji Petře.
- Petra má momentálně obrovskou výhodu, že po úspěšném returnu se většinou druhý údar snaží zahrát do strany k lajně. To v podstatě dělá strašně málo kdo, zatím jsem si toho až tak nevšimnul.
- Lucka Makar. docela smetla, ale ona jí takové prdy vůbec nevracela, takže měla relativně hodně času na další kvalitní úder.
- výhoda Lucky je bezesporu ve vynikajícím pohybu a fyzické kondici. Máte pravdu, pokud se jí podaří Petru přinutit, aby musela běhat, tak bude mít určitou šanci.
- určitě bude také záležet, jak Lucka zvládne psychicky centr. kurt, včera to Báře trvalo set, kde byla vyloženě neštastná.
- závěrem chci říci, že Petra působí dojmem, tedy aspon na mne, že vůbec nepřipouští, že by měla prohrát. V nejlepším zápase letošního Wimblasu proti Venus to z ní úplně sálalo. Mimochodem, podobný tenis můžeme očekávat i zítra, a tak uvidíme s jakým koncem. Výhoda je, že většina z nás má obě hodně rádo a tak at vyhraje ta nebo ta druhá tak to poneseme lehčeji, myslím vyřazení té druhé.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Petra letos není vůbec lehký oříšek a přibývajícími koly sebedůvěra stoupá - ta porážka Venus jí hodně pomohla.

Myslím, že pokud zítra Petra postoupí, tak je talíř nejspíš její, a to úplně po právu.:-)
Reagovat
pepin
Vím, že tlačíš Lucku, ale kéž by jsi měl pravdu. Ted jsem se díval na B. s Kerbr a pokud B. přejde přes Halepku bude velice nepříjemná. Hraje hodně chytře, ze strany na stranu a to by Petře moc nevyhovovalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tlačím Lucku jako blázen.:-)

Tak Genie je rozhodně dobrá hráčka - na své mládí velmi kvalitní. Hraje chytře, celodvorcově, přiměřeně razantně, věří si a má dobré fyzické parametry pro to, aby byla jednou hodně nahoře. A i ta konzistence na grandslamech ji ze všech těch mladých pušek zatím pasuje asi na největší adeptku na post budoucí velké hráčky. Však je teď už vlastně v Top 10.

Ve finále by rozhodně nepříjemná byla. Po tom, co jsem viděl dnes, jsem si i říkal, že by se ani jedna hráčka z druhé půlky pavouka neměla podceňovat. Ale myslím, že by byla ve finále asi hodně nervózní a to by Petře pomohlo. A ona jak je ještě přeci jen mladá, tak je ve hře nekonzistentní, neudrží tu vysokou úroveň po celý zápas. Má tam propady - toho by zkušenější hráčka měla využít ve svůj prospěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel, že Petra bydlí s třema chlapama (Kotyza, Šafář, Šodek), ale asi je vykopla a vzala si tam nějaký buchty, kady tu píšou, že se koukaly.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nic světoborného nenapíšu. Řekl bych že v SF budou rozhodující Petřiny vlny a Lucčina hlava.

Holky z WTA už poznaly styl Petry a ví, že musí přečkat pozitivní Petřinu vlnu, být v klidu hrát si to svoje. Pokud hráčka zpanikaří, že se nedostane do hry, tak je s ní konec.

Ve hře proti Petře je zatraceně důležitý jeden úder, kromě servisu. Po umístěném úderu, který Petra vybere, vybrat následnou pumelici a dát ji nejlépe křížem. Přece jen její pohyb, i když ho zlepšila, je dost slabý. Proto je taky na trávě dobrá. Soupeřky nemohou dobíhat všechny její míče a naopak ona se zas až tak moc hýbat nemusí, protože na távě dávat zezadu nějalé umístěné údery je přece jen trošku složitější.
Reagovat
smazaný uživatel
No, rekl bych velmi pekny postreh. A souhlasim;)
Jen s tim mam jeden mentalni problem...
Zapas Kvitova x Peng
Vysledek vypadal, ze ji Petra prejela jak parni valec, ale ne samotna hra, teda...
Ta Cinanka predvedla sakra pekny vykon...vysledek je k ni priserne kruty, nejen ze paradne returnovala, ale take delala, co pises...
...no a tady mam ten problem...nebot jsem si vsiml novy prvek Petry ve hre..., ktery vcera tedy ani nevyuzila...neboji se dat technicky servis ven z kurtu, a potom jit na sit...(((vcera hrala jak z modu 2011 a ne letosniho modu)))
....jenze je tu jedno ale...letos doslovne plati, rekl bych - cim kvalitnejsi souperka, u Kvitove stoupa vykon...s tim vcerejsim by Venus nedala,,,ale take ho nepotrebovala....
,,,ta uplne nejvetsi promena tady na GS lezi podle mne v tom, ze hraje presne to, co potrebuje...uz tolik nedivoci jako v roce 2011, vcera ten zapas byl vlastne o dvou gemech, kdy Petra potrebovala stahnout brejky...a pak si Baru vklidu dobila...drsny...
Cinanku ani k tomu nepustila...nebot Peng fakt hrala paradne a Petra musela zustat v soustredeni, resit situace atd...

...rekl bych, ze je fakt dost tezky kalibr...
Ona totiz, se mne zda, ze zacina na tom kurtu myslet (((nemyslim to nejak zle))) ale od prvniho kola mne celkem o tom presvedcuje...Safar ji dava klid, ona mysli...kdyz mysli a je koncentrovana...tak se tohle tezko prehrava,,,

ted uz nejde o vlny, ted jde jen o to, jestli nekde neprijde uplny fail...ale nevim...asi bych ji to nepral...
U Lucky budu pocitat s necim jinym, ze vydrzi jak chlap na servisu, a v TB poda zivotni vykon...a ze nejak ve dvoy TB by vyhrala, pokud to pujde do tretiho...Kvitova to uz asi urve...
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že by Lucčina hlava mohla vydržet, a že by na tom mohla být paradoxně i lépe než Petra.

Protože Lucka není pod žádným tlakem. Jasně, může se jí tam vkrádat myšlenka, o co se hraje, ale Petra je pod větším tlakem. Teď je největší favoritkou ona, a jelikož to už jednou celé vyhrála, určitě to chce strašně moc zopakovat a může dostávat samu sebe pod tlak. Když byla v takovém postavení loni, vyhořela. Letos sice hraje daleko lépe a klidněji, ale stejně....Pokud by Lucy držela servisy a byl to zápas s vyrovnanou koncovkou, viděl bych tam pro ni šance.

Bude taky záležet na tom, jestli si podrží trpělivost a klid i v zápase s hráčkou, která hraje tak tvrdě a rychle jako Petra. Trochu se bojím, aby se neuchýlila ke své pistolnické střelbě i z pozic, ze kterých to není vhodné. Jak píšeš, pokusit se ji trochu rozhýbat, Petra pak ten úder, který vrátí, přece jen nezahraje s takovou razancí a pro soupeřku se otevírají větší manévrovací možnosti.

Ale porazit Petru bude velmi těžké, pro Lucku hrozná zatěžkávací zkouška zrovna v prvním SF grandlamu. Je opravdu velká škoda, že se jim tady oběma sešla taková forma a zrovna jsou v jedné půlce pavouka - mohlo být krásné finále.;-) Lucka má životní formu a Petře si to konečně vše sedlo, hraje moc dobře, uvolněně, vyzrále, vypadá spokojeně, a že si to užívá. Je soustředěná, ale nepanikaří - je na ni na tom kurtu radost pohledět. Hezky se na ten její trávový tenis zase kouká.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a za sebe můžu říct, že se mi líbí to, v čem Petra hraje. Četl jsem tady nějaké reakce, že se to nelíbí, ale já to mám naopak. Opravdu po dlouhé době hraje v něčem, co se mi na ní líbí a v čem si myslím, že jí to sluší. Líbí se mi, když mají hráčky trička s límečky - měla to tu třeba i Vesna.
Navíc to v tom bílém provedení na Wimbledonu vypadá moc pěkně a i tak nějak stylově a tradičně. Pokud zítra postoupí, tak jí to bude s tím talířem moc slušet.:-)

Navíc jestli se nepletu, tak nikdy žádný turnaj nedokázala vyhrát dvakrát, bylo by opravdu stylové, kdyby se jí to podařilo právě na Wimbledonu.:-)

P.S. Ovšem jeden problém tu je, asi si bude muset ještě počkat, protože tu je Lucy.;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem chtěl dát zase nahoru, co to dnes je?:-o Buď jsem přetažený a nebo nevím, předešlý příspěvek jsem si zapomněl před odeslání zkopírovat a samozřejmě se to neodeslalo, tak jsem smolil znovu....
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka to musi zvladnout do dvou prez TB;)))
Jinak jsme v loji...
Rekl bych, ze Lucinka musi kaslat na to, co Petra a oprit to jen o svuj servis a riskovat...ja bych to riskl vic nez to rozhybavani ..s tim Petra proste bude pocitat,,, tam uz Peng narazila...
Lucka musi predvest hru ze servisu, kdyz bude na returnu, tak klidne na jednu vymenu, nema vubec co ztratit...ono Petra se dobre hybala i s Venus...gazela byla z toho na mary...

Ja doufam, ze Kanadan ji naordinuje modus, Servis winner, a na returnu uplny risk... takhle bychom mohli jit do TB...a tam bych ji teprve pripadne rozhybaval;)))

Nic jineho mne ani nenapada...bude to valka nervu;)))
Reagovat
smazaný uživatel
No vida. Aspoň nějaká změna rytmu. Hlavně ne žádné přestřelky na střed kurtu. Na rozdíl od Lucky, která to umí dát přesně na střed, to Petře občas může letět k lajně a winner. :D
Přitáhnout, povolit. Hluboko dozadu a volnější úder. Snadno se to říká. A na returnu jas, riskovat. Hlavně první return. Kašlat na obranné slajzy a radši fouknout ránu.
A jak píše Pepin. Centr bude hrát proti Lucce. Na to se připravit.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajimave indicie jsou ukryte v tomhle:

Kvitova:
Tenis je teď prostě hrozně vyrovnaný. Ale já si hledím hlavně svého, to je důležité,; uvedla Kvitová.

Dela to dobre holka, hledi si sveho servisu, sve hry, vubec asi "nemysli", jestli je brejk nebo neni, ...hlavne si hledi, aby to vyresila jak nejrychleji...naucenou hru na riziko proste ma...

Takze Lucinka:
musi si hledet take sveho, zadne na stred, ale jak jsem psal risk, hlidat si svuj servis, nemyslet, ze jsem na centr kurtu, kdyz najednou na empajru zahlasi 6:4 pro Lucku, byt vnitrne prekvapena, ze jsem vlastne uz brejkla...tak jet i ve druhem setu...

Tak se hraje na TB;) jet si svuj servis, co je navic jen lip a privitat to nadsenou oslavou az po zapase;)))
Reagovat
smazaný uživatel
No hezky se dívá, taky včera udělala pár nepochopitelných chyb. Tedy nepochoopitelných u jiných.
Trochu mě včera rozesmálo, jak Barča doběhla nějaký míč a pak úplně mimo kurt spadla a Petra to napálila k zadní lajně, až jsem myslel, že bude aut.

Myslím, že jsi mě nepochopil. Protože Petra ví, že nemá dobrý pohyb, tak jak dostane míč trochu do boku (2-3 kroky od středu), tak následující míč přiriskovává. Na to nejsou soupeřky moc zvyklé od jiných hráček. Čekají volný úder. Když dá Petra jasný winner, tak se nedá nic dělat. Ale když se takový riskantní míč očekává, tak to Petřin winner být nemusí.

Co včera Lucka předvedla za servírování na set byla báseň a jakoby to nebyla ani ona, ale Máša.
Taky se mi zdá, že Lucka nesmí servírovat do ruky. Radši pomalejší a rozhýbat Petru.

Osobně si myslím, že ten zápas bude fakt ve vlnách. 0:3, 3:3, 4:6 a podobně. Tedy jestli Petra neudrží standard. Jestli jo, tak to bude o Vlkově "přežít set a v TB se ukáže".
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jde nam o GS pro Lucku;) Takze o hodne...
Musime pocitam s tou nejdrsnejsi moznosti a variantou... nechci vubec myslet o vlnach, ani failu...Petry...a vlastne ani neverim, zeby to nejak pomohlo, vcera taky chytla vlnu, ty rebrejky byly sileny...jeste by ji to potom nakoplo k silenym vykonum....

Nejlepe by bylo, aby Lucka servirovala jak s Katou...na to se soustredila...a dej se vule bozi;)))
Vic asi neudela, jedine, zeby nas uplne sokla, a nejednou by zacla mixovat hru jak blazen, ale to se asi nestane...
...proste bych to zkusil pojmout takt trochu po Isnerovsku;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jasný, že to musí opřít o svůj servis, to je základ. Ten jak ztratí, bude to hodně špatně otáčet - není to Bára, hraje stylem, který Petře sedí víc.

Jo, Peng to zkoušela, ale dovolím si tvrdit, že Lucka má k tomu lepší dispozice. Je vyšší, lepe se pohybuje a ještě je levačka, takže Petra nebude mít takovou výhodu. Zase ale Peng se to snažila hrát nízko nad sítí a taky to nepomáhalo. Ale jako jasně, šance v tom taky velké nevidím. Ono vůbec nevidím příliš šancí proti takto hrající Petře.

Já to všechno chápu o tom riskování a riziku, jen se prostě bojím, že to Lucka při přílišným riziku nebude trefovat do kurtu a zpanikaří. Ale jiná cesta asi fakt nevede.
Ty dva TB právě vidím jako velké riziko a loterii - upřímně, fakt si nedovedu představit, jak Lucy vyhraje dva tajbrejky po sobě v SF Wimbledonu....Ale třeba jo, je tady zatím mentálně těžce v pohodě.:-)

Máš pravdu, bude to souboj nervů a já teda tipuju spíš tři sety....
Reagovat
smazaný uživatel
Včerejší zápas byl trochu jiný. Bára je taky soupeřka se stylem hry, který Petře moc nevyhovuje. Včera Petra dělala chyby a její hra nebyla tak dobrá jako v předchozích zápasech, ale myslím, že to právě bylo i soupeřkou.

Jinak se mi ale na její hru po té mizérii, kterou se trápila, kouká opravdu pěkně, je to úplně něco jiného. Je prostě vidět, že tentokrát opravdu věří tomu, že umí hrát na trávě svůj nejlepší tenis, a hraje ho.

První set jsem včera moc neviděl, ale chtěl jsem se zeptat - nezačala se Bára snažit něco tvořit až právě v tom druhém setu a tudíž pozdě? Tam byla škoda, že nedopodávala na zisk setu, nějaké šance tam měla....

Jo, tak to jsem tě špatně pochopil. Už tomu rozumím, to je dobrý postřeh.

Jj, Lucka včera předvedla v tom prvním setu na konci opravdovou servismanskou lahůdku. To, co předvedla, byla fakt báseň, a já ji taky vůbec nepoznával - už jsem si za stavu 0:40 myslel, že o ten gem přijde. Fakt jsem zůstal jenom zírat se zatajeným dechem.

Podání Petře do ruku jsou většinou nahrávky na vítězný return, Petra to tam pálí z první, takže toho by se Lucka vyvarovat měla.
Reagovat
smazaný uživatel
jj z 0:40 zahrat 4 esa jednu vymenu na 2 zabery...vyuzit skvele challenge...;)
Kdo by nebyl v soku, z tech, kdo ji zna;)
Reagovat
smazaný uživatel
Barča v prvním setu hrála hodně špatně na servisu. Hodně musela jít přes druhé podání. Nedařilo se ji Petru na returnu rozhýbat. Sem tam ukázala drápky, ale Petra na půl plynu v klidu vyhrála.
Byla prostě dost nervéz.
Reagovat
VlS
No vzpomeň si dva roky zpátky stejně zničila Caro tuším v Dubaji nebo tam někde. Tam to předvedla dokonce proti MB.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky. Tak snad Lucka z toho centru a atmosféry tam nebude taky příliš nervní.
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych, že Lucka nebude pod žádným tlakem, ba naopak - ví, že je neskutečně blízko vysněnému titulu. Že se jí naskytla příležitost, která přichází možná jednou za celou kariéru.. to je zatraceně velký tlak.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra na trávě ještě letos neporažená! :D snad to vydrží do příštího roku:D
Reagovat
smazaný uživatel
Take ten tenis, stylu lajna lajna, vyresit problem do 3 vymen se nejlepe na travu hodi, a da se opravdu do 3 vymen vyresit;)
Jinde to uz proste tak uplne in neni...
Pokud tahle hracka je v psychicke pohode...tezko se ji z toho pazitu dostava ven z pavouka...kdyz hraje tuzku, tak je schopna tu postoupit i do QF, to hovori za vse...

Jinak jeji stats od roku 2010, kdy zacina uplatnovat svuj styl...

2010 SF (Padla se Serenou, byl to pekny zapas...TB v prvnim setu zamrzel, mrzel i Amnglicany, kteri se mohli z jeji hry tehdy zblaznit;)

2011 W (Tezko ji bylo sundavat z kurtu, winnrovala z kazde pozice, rikalo se, ze ma silny servis, ovsem behem turnaje ho ztratila 10 krat, kdyz to porovnam z letoskem, tak nebyt Bary, ktera ji uspala, tak by mela az neuveritelnou stats na servisu, ovsem ted je ztrata 3 servisu behem turnaje, a uz je v SF, ale i tak opravdu impozantni)

2012 QF (Po prvnim utkani s Agul to vypadalo dost spatne, potom se ovsem rozjela. Zastavila ji opet Serena, stacilo Serene, aby ji vzala 2x servis, svuj si podrzet a bylo to. Na trave proste klasika...Serena opet ziskala talir...ikdyz dost ve finale zavahala...ovsem Aga byla tehdy opravdu ve forme)

2013 QF (Zatim opravdu nejvetsi propadak Petry, hra uplne priserna, psychicky na dne, divat se na to ani nedalo, ale i tak nejak do toho QF dolezla i z pomoci vseho mozneho;) deste, skrece Jarusky, ktera ani nenastoupila...dost zpackany GS...no, ale kdyz se clovek koukne na vysledek, tak to zni jak vtip)

2014 > Dle meho nazoru hraje tu to nej vubec za svou historii, vyspely tenis na trave, velka psychicka podpora ji dava klid hrat svou hru... rekl bych, ze to s ni dela dost bezkonkurencni hracku v poli...kazdy hrac/ka ma v turnaji slabsi zapas...ten si asi vybrala vcera...;/
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne jedina hracka, ktera by ji fakt mohla zastavit, je Serena, ta je ovsem dost mimo... chybi Vika...opravdu kvalitni hracka, ktera by ji teoreticky mohla sejmout... Masa na tohle podle mne nema...uz se to jednou ukazalo, a podle mne by to dopadlo stejne...ikdyz je to bojovnice... ale jeste s ni by to mohlo byt zajimave...

Tohle podle mne Kvitova uz nepusti...je to jeji turnaj...SF s Luckou doufam bude aspon epicke - Lucinku budu tlacit, to je jas;), doufam, ze to nebude vyrizeno ve dvou... nebot ono to je dost mylna predstava si myslet, jak nejaka hracka jede bez ztraty setu a vsechno ji jde, tak Bara take jela a neni sama...ale jak se to setka v realite proti sobe, ty styly na trave, ty hracky...je pak vse videt mnohem lip...

At si to kazdy prebira jak chce, pokud by Kvitova neziskala talir, beru to opravdu jako prekvapeni...
Reagovat
smazaný uživatel
hezky sepsano ;)
Reagovat
slacker
Krasa, tlacis Lucku a presto tak pekne psani o Petre :-) Diky
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si myslim, ze tam jeste jedna nebezpecna hracka, ktera Petru muze zastavit jeste je ale to pouze za predpokladu, ze by zacala hrat mnohem lepe. Zatim teda postupuje i se stestim ale vsechno se muze kdykoliv obratit. Jaka to je si necham zatim pro sebe ale neni tak tezke uhodnout jaka... Kazdopadne Petra jeste nema nic jisteho, v tech dvou zapasech se furt muzou dit jakekoliv situace.
Reagovat
smazaný uživatel
S tim nemam problem souhlasit, tak je to vzdycky ve WTA...stat se muze vse...
...ale predpoklady tu jsou podle mne celkem jasne...
nekdo musi prekrocit svuj stin, a Petra zaroven vyfailovat...
nebo aspon drzet servis zuby nehty proti Kvitovskemu returnu...
Zadna sranda to nebude;/
Reagovat
dadaft
osobně tedy v pavouku pořád vidím dost hráček, které můžou Petru porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Masha by za určitých předpokladů měla proti Petře šanci i na trávě. V tom roce 2011 se do toho Masha spíš ještě dostávala (první GS finále po návratu) a nebyla v takové formě jako následující roky. Naopak Petra hrála svůj životní tenis... Další věc je, že Masha by na případný titul ve Wimbledonu asi potřebovala, aby nedošla příliš daleko na RG, což v posledních letech opravdu nehrozí. :D Podle mě to je hodně znát, protože se musí rychleji než ostatní hráčky přeorientovat z antuky na trávu a navíc má nejméně času na odpočinek. V tom je docela škoda, že pauza mezi RG a Wimbledonem není delší. Řekl bych to asi tak, že Masha ještě pořádně nestihla oslavit titul z RG a už hraje Wimbledon. Možná příští sezonu se to trochu změní, když přibude nějaký turnaj na trávě a toho času bude víc... Jinak v tom srovnání za poslední čtyři roky vychází pro Mashu překvapivě nejlépe sezona 2011. Tam sice nevyhrála titul na RG ani ve Wimbledonu, ale v Paříži byla v semifinále a ve Wimbledonu hrála finále (takže dva kvalitní výsledky). V roce 2012 vyhrála RG, ale v osmifinále Wimbledonu prohrála proti Sabine (nedlouho potom však Masha na trávě získala olympijské stříbro, přičemž porazila i Sabine!). Loni byla ve finále RG a ve Wimbledonu prohrála ve 2. kole proti Larcher de Brito (životní zápas outsiderky a pořád si myslím, že to hodně ovlivnilo Mashy zranění). No a letos to bylo v podstatě jako předloni. Masha vyhrála RG a prohrála v osmifinále, tentokrát proti skvěle hrající Angie... Takže jak říkám: K úspěchu ve Wimbledonu by asi bylo potřeba, aby se Mashe nepovedlo RG (už včera jsem psal, že RG a Wimbledon v jednom roce vyhrála snad naposledy Serena před 12 lety). To ale v současné době nehrozí, protože Masha hraje na antuce nejlíp ze všech povrchů. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Petry, tak jednu výhodu by její případný druhý titul ve Wimbledonu určitě měl: Masha by už nebyla jediná hráčka, kterou porazila v grandslamovém finále... Už od výhry proti Venus vidím Petru taky jako velkou favoritku (drží si servis, to je na trávě základ), ale zároveň bych dodal jednu věc. Petra kromě Venus opravdu neměla žádnou vážnější soupeřku a dokonce může dojít až do finále, aniž by hrála proti soupeřce z Top 20! Všechny takové soupeřky odstranily jiné hráčky (Lucka, Barbora, Káťa)... Je sice fakt, že Lucka na Petru dlouhodobě neumí, ale už ten poslední vzájemný zápas v Eastbourne byl hodně těsný. Nemůžu to posoudit, protože jsem Lucku ve Wimbledonu neviděl, ale podle těch výsledků teda pořádně jede (bez ztráty setu). Lucce se na grandslamech dlouho nedařilo, ale spíš bych řekl, že takový úspěch byla jenom otázka času. Pod vedením Steckleyho začala hrát takový přemýšlivější tenis, ale zároveň nic neztratila na své typické razanci. Vždyť už na AO měla mečbol proti Na Li (pozdější vítězce) a ve Stuttgartu sehrála parádní zápas s Mashou, který těsně prohrála. Někdy už se na Lucku prostě muselo usmát štěstí a snad každý musí uznat, že si to plně zaslouží. Takže jsem fakt zvědavý, jestli první výhra Lucky nad Petrou přijde právě ve wimbledonském semifinále...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak jsem už předeslal, že nefandím nikomu, ale třeba finále Angie - Lucka by nemuselo být špatné. Čistě z mého pohledu, Angie si to zaslouží ze všech zbývajících hráček nejvíc (otázka je, jak se dneska vyrovná s tím, že včera hrála náročný zápas a Genie odpočívala). Dlouhodobě předvádí kvalitní výkony a ten její tenis hodně obdivuju. Ono to pro někoho může vypadat neatraktivně (logika některých zdejších "expertů": když to není ranařka, tak je to pinkalka :D), ale už delší dobu tvrdím, že Angie má skvěle propracovanou hru. Prostě u toho přemýšlí, nevyhazuje se a když může, tak zaútočí z takové pozice, že jenom zírám. Kolik toho doběhne a ještě nebezpečně vrátí, to je prostě něco. Vážně bych s Angie nechtěl absolvovat nějaký fyzický trénink, protože to by hned bylo po mě. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Masa obecne moc riskuje servis...na jinem povrchu se to da zvladnout...
...na trave je to horsi...ty ztraty...
Jinak jsem napsal, zeby to bylo take zajimave, ale moc tomu neverim, zeby Petru nejak prehrala...
Reagovat
smazaný uživatel
Už "jenom" vyhrát dva zápasy, čtyři sety a talíř bude doma. To zvládneš! Strašně bych Ti to přála! POJĎ!
Reagovat
smazaný uživatel
jjjj!! ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist