Kvitová: I bez Šafářové jsme favoritky

13. 4. 2011, 19:19
Aktuality 23
V českém týmu sice bude ve víkendovém semifinále Fed Cupu v Belgii chybět zkušená Lucie Šafářová, i bez ní jsou ale svěřenkyně Petra Pály favoritkami. V dějišti zápasu v Charleroi to dnes řekli kapitán Pála a česká jednička Petra Kvitová.
Petra Kvitová

"Když tady není Lucka, tak je to vyrovnanější, než když jsme odlítali. Ale i přesto jsme asi trošku pořád favoritky," řekla Kvitová.

Semifinálové utkání ovšem nebude pro českou jedničku jednoduché, s belgickou nejlepší hráčkou Yaninou Wickmayerovou má zápornou bilanci 2:3 a s dvojkou Kirsten Flipkensovou prohrála poslední vzájemný zápas.

"Strach z toho (zápas s Flipkensovou) určitě nemám, protože už je to přeci jenom rok. Ten zápas si moc dobře pamatuji. Tam mě chytly záda a nemohla jsem vůbec servírovat. Samozřejmě nechci říct, že v sobotu vyhraju. Určitě umí být na tomto povrchu nebezpečná. Ten její trošku mužský tenis bude nepříjemný," dodala Kvitová.

Češky do role favoritek postavilo zranění belgické tenisové legendy a současné světové dvojky Kim Clijstersové. "S Kim Clijstersovou byly Belgičanky favoritem. Musím se ale přiznat, že tentokrát jsme lehkými favority my, vzhledem k vyrovnanosti týmu a k žebříčkovému postavení. Na druhou stranu mají vynikající první hráčku a v týmových soutěžích je možné všechno," řekl.

Pála zatím nemá představu, koho do jednotlivých zápasů nasadí. Čárou přes rozpočet je pro něj právě zranění Šafářové, kterou na poslední chvíli nahradila Lucie Hradecká. Je to určitě větší dilema, protože s Luckou jsem počítal, že ji určitě nasadím. Záleželo jen si rozmyslet kdy," uvedl kapitán.

Hradecká v Bruselu přistála teprve dnes dopoledne, zatímco český tým již ve zhruba 60 kilometrů vzdáleném Charleroi trénuje od začátku týdne. "Myslím si, že mohou naskočit úplně všechny. Je to velice otevřené. Lucka (Hradecká) zatím ještě ani nehrála, ještě jsem nad tím ani nepřemýšlel. Uvidím dnes večer," dodal Pála.

Belgičanky: Šance zůstávají stejné
Zranění Lucie Šafářové je sice pro belgický celek dobrou zprávou, domácí tenistky ale navzdory tomu vidí svoje šance v semifinále stále stejně. Daleko větší dopad má pro domácí podle trenérky Sabine Appelmansové absence Kim Clijstersové. Belgičanky nicméně chtějí udělat vše pro to, aby postoupily do finále, a šance obou týmů vnímají rovnoměrně.

"Myslím, že hráčka (Lucie Hradecká), která přijíždí, je v žebříčku stále postavená velmi vysoko. Pro ně to příliš mnoho nemění. My máme stále stejné ambice. Už na začátku roku jsme říkaly, že se chceme dostat do finále, a naše ambice jsou pořád stejné," odpověděla Appelmansová na tiskové konferenci.

Změna na české soupisce nemění příliš mnoho ani pro belgické hráčky Yaninu Wickmayerovou a Kirsten Flipkensovou. Wickmayerová na nedávném turnaji v Paříži ztratila zápas s českou jedničkou Petrou Kvitovou až v samém závěru. V minulosti ji však již třikrát porazila a prohrála jen dvakrát.

"Myslím si, že jsem se během našeho posledního vzájemného zápasu hodně naučila. Servírovala jsem na vítězství v zápase, ale neúspěšně. Ona ale měla skvělý vstup do nového roku," uvedl Wickmayerová, momentálně 23. nejlepší hráčka světa.

V posledním vzájemném duelu s Kvitovou naopak zvítězila belgická týmová dvojka Kirsten Flipkensová. Od zápasu ale už uplynulo téměř 1,5 roku a to je podle ní moc dlouhá doba na případné odhadování šancí. Nemyslí si ani, že by měla svojí reprezentační kolegyni Wickmayerové co poradit z posledního vzájemného zápasu. "Moje hra a hra Yaniny je jako černá a bílá. Nemyslím si, že bych měla Yanině co poradit," řekla.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

23
Přidat komentář
baggik
Strýcová je lepší než Hradecká. Klidně může porazit Wickmayerovou.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo by tam radši viděl jako dvojku Strýcovou,jiný Hradeckou...Ale abychom se nedivili a první den proti Wickmayer nehrála Benešová
Reagovat
smazaný uživatel
Co tak pockat na vikend a poradne fandit nasim devcatum at uz bude hrat ta nebo ta,
Reagovat
smazaný uživatel
Patrně nebudeš souhlasit, ale pokoušet se předem odhdnout, koho nasadí jako dvojku, mi připadá celkem smysluplné a zábavné.
Reagovat
VlS
Určitě budu fandit našim holkám a budu jim přát aby vyhrály, ale přál bych si přitom, aby ta sprostá Bára raděj vůbec nelezla na kurt. KLdyž hraje sama za sebe, tak mi to sice taky vadí, ale tenhle výkvět vybrané mluvy nechat reprezentovat stát, to by mi snad ani za tu výhru nestálo
Reagovat
baggik
Nedávno jsem viděl její zápas s Wozniackou a dobře jsem se bavil. Připomíná mi to moje zápasy s kámošema. Tak se hecuje a občas sama sobě nadává, aspoň je vidět že tím zápasem žije.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím,Pála však dá přednost Barči,vycházím z logiky žebříčkového postavení a posledních výsledků.
Reagovat
smazaný uživatel
Poslední výsledky mají srovnatelné, v Race jsou srovnatelné, žebříčkově mezi nimi nijak zvlášť velký rozdíl není, Hradecká má na rozdil od Báry zkušenosti z Fed cupových dvouher plus nedávno porazila Flipkensovou 7:6, 6:2.

Rozhodovat budou asi dva prvky: 1/ která z nich bude mít aktuálně lepší formu (při tréninku) a 2/ která z nich spíše onen klíčový zápas ve dvouhře zvládne.

Můj tip: pokud budou mít srovnatelnou formu v tréninku, přednost dostane Hradecká.
Reagovat
smazaný uživatel
No a pak přišel zápas s Begu,který jsem viděl a tam mě Klára neskutečně zklamala.A o tom to je,hráčka jejich kvalit by takhle odfláknout zápas neměla.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, ale na základě jednoho dílčího zápasu nemůžeš hráčku hodnotit a z tvého tehdejšího příspěvku mi přišlo, že i odsoudit. Nevíš jaké tam mohly být jiné okolnosti, či vnější vlivy. Takový je sport, navíc u žen jsou nevyrovnané výkony poměrně "standardní" záležitostí. Málokterá tenistka má po celou sezónu konstatní výkony a výsledky. Samozřejmě Begu je hráčka, kterou by měla Klára porážet, ale na druhou stranu v letošní sezóně si již na své konto připsala několik cenných skalpů - Bartoli, Na Li, Dulgheru. Co se týče její bojovnosti, tak já si myslím, že ji hodně lidí vnímá v tomto negativně na základě jejího neustále smutného výrazu tváře. Ale někteří lidé jsou prostě takoví a nemusí to znamenat, že by nebojovali. I když toto je asi spíše otázka pro sportovního psychologa, či jejího trenéra :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já ji nezavrhuju,jen se mi její tenis v poslední době nelíbí.A Pála asi ví co dělá že ani neuvažuje ji nominovat.Oproti Barči a Lucce H.mě připadá že málo bojuje.Ale to je můj názor a nechci se hádat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vzpomeň si jak letos potrápila Petru a Wozniackou.Kdybych se měl ale rozhodnout já,dal bych samozřejmě přednost Lucce.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že Bára z nějakého důvodu letos dělá problémy Petře, ještě neznamená, že bude dělat problémy i Yanině W. V tomto ohledu bych považoval za více relevantní zápas s Ivanovičovou z IW. A v zápase s Wozniackou hrála sice velmi dobře (a Wozniacká ne až tak dobře), ale to je pravděpodobně dáno tím, že jí hra Wozniacké celkem vyhovuje a naopak Wozniacké její hra zas tolik nevyhovuje.

Ovšem tady koneckonců jde o to, která z nich je spíš schopná porazit druhou singlistku Belgie -- a to se domnívám, že by měly být schopny obě.
Reagovat
baggik
Ale první zápas bude hrát naše dvojka proti jedničce a tady bych rozhodně nasadil Strýcovou, ona je schopná trápit kvalitní hráčky z první desítky. Naopak Hradecká je jistota proti papírově slabším hráčkám, ale těžko překvapí hráčku z první 15. Takže v sobotu Bára a v neděli se uvidí jakej bude stav.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec bych se Lucku Hradeckou nebál postavit,tu holku mám fakt rád a v poslední době má formu.

je to neskutečná bojovnice a hráčka do party.Přednost by ale logicky měla dostat Barča.Ještě že Pálu nenapadlo nominovat Zakopalku.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč "logicky" (= by měla dostat přednost)? Bára je sice o něco výš na žebříčku WTA, ale v letošním Race jsou na tom dost podobně + Lucka na rozdíl od Báry už dvouhry ve Fed Cupu hrála a vcelku úspěšně.

Navíc kvůli nečekané účasti na Fed Cupu přijde o kvaldu do Stuttgartu, takže už jen proto bych do dvouhry místo ní postavil Báru jen tehdy, kdyby se mi coby kapitánovi jevila jako výrazně lepší volba.
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se, že také nechápu jak mám chápat větu "Přednost by ale logicky měla dostat Barča". Já osobně sice tipuji, že dá Pála přednost Báře, ale je to spíše na základě mojí intuice a žádný výrazný rozdíl mezi těmito hráčkami nevidím. Spíše asi o nominaci na post dvojky rozhodne aktuální forma a to, které z hráček bude více vyhovovat povrch. Ale je to jen můj názor.

Více mě ale mrzí tvoje nedávné prohlášení, že je "Zakopalka fakt neschopná", přitom kromě dvou nepovedených zápasů (s Begu a Urszulou Radwanskou, která nebýt zranění, tak by s největší pravděpodobností byla minimálně v elitní stovce) si letos Klára uhrála svoje.
Promin, ale na Matěje jsem se nedávno zlobil, ohledně jeho názoru na ženský tenis (přitom je to jen čistě jeho všeobecný názor, který jsem měl respektovat) a tebe jsem se vždy zastával a ted se takto vyjadřuješ o hráčce, která si to dle mého názoru vůbec nezaslouží.
Reagovat
smazaný uživatel
A to ještě Romča před zápasem s Begu prohlašoval něco v tom smyslu, že by ve Fed Cupu měla být Zakopalová místo Benešové, jestli si to dobře pamatuju.:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
já favorizuji Belgičanky:
Wickmayer - Benešová/Strýcová/Hradecká 99% - 1%
Kvitová - Flipkens 70% - 30%
Kvitová - Wickmayer 35% - 65%
Flipkens - Benešová/Strýcová/Hradecká 50% - 50%
čtyřhra 50% - 50%
Reagovat
smazaný uživatel
Koho ty favorizuješ, to je tady všem srdečně jedno.
Reagovat
VlS
Já favorizuji Marťanky, u těch mám jistotu, že nemůžou prohrát, a vůbec ....
Reagovat
baggik
na tobě se mi líbí, že si na nic nehraješ, už svým nickem všem říkáš jak je to s tvojí inteligencí a podle toho se taky musí k tvým příspěvkum přistupovat. Tak se nenech ostatníma rozhodit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, to by ale musela mat formu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist