Kvitová: Hraju líp a líp. Snad to půjde ještě o krůček nahoru

31. 10. 2015, 17:59
Aktuality 58
Po nepříliš vydařeném startu do Turnaje mistryň se Petra Kvitová v Singapuru zlepšuje. Hru zvedla natolik, že si po dnešní výhře nad Ruskou Marií Šarapovovou zahraje v neděli finále, a doufala, že v boji o titul proti Polce Agnieszce Radwaňské bude ještě nebezpečnější.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová předvedla v semifinále proti Šarapovové výborný výkon, ve druhém setu se jí navíc povedl velký obrat a do finále Turnaje mistryň se probojovala podruhé v kariéře. "Radost je, ale asi není vidět," řekla Kvitová a ještě nechtěla dávat najevo přílišné nadšení. "Pořád je tam finále. Ještě nemám co slavit," dodala.

S předvedenou hrou z duelu s Šarapovovou ale mohla být spokojená. Rusku porazila 6-3 a ve druhé sadě 7-6, i když v ní už prohrávala 1-5. "Odehrála jsem super zápas a to se počítá. Byl to těžký boj, hlavně v druhém setu, a vidím, že se to dá otočit také s takovou hráčkou, jako je Maruška," pochvalovala si Kvitová.

Za nepříznivého stavu pořád věřila, že set neztratila a má šanci. "Do každého balonu jsem šla, jako kdyby to bylo nula nula," říkala a snažila se dodržovat taktiku. "Pořád jsem jela stejné koleje a po mentální stránce jsem to zvládla."

Postup Kvitové do finále je překvapením i pro hráčku samotnou. Ze skupiny postoupila až na poslední chvíli s bilancí 1-2 a s pomocí Lucie Šafářové. "Pocity jsou zvláštní. V pátek jsem netušila, že budu hrát, a teď jsem ve finále," řekla.

Stejně na tom byla Radwaňská a rovněž si zahraje o titul. "Podle mě je skvělé, že se to stalo. Zase něco nového v dějinách. Aspoň máte o čem psát, ne?" smála se.

Kvitová začala turnaj prohrou s Němkou Angelique Kerberovou, po kterém si druhý den na tréninku vyslechla důrazný proslov kouče Davida Kotyzy. Od té doby se postupně zlepšuje, porazila Šafářovou a svedla bitvu s Garbiňe Muguruzaovou.

"Každý zápas jsem hrála líp a líp. Z toho pohledu je to dobrý turnaj a jsem ráda, že je taky po tom začátku tady tým spokojený. Nebylo to nic příjemného," řekla Kvitová.

Kvitová: Finále mě nabuzuje

Znovu se ukazuje, že je hráčkou velkých zápasů. "Já to tak mám," přitakala a svoji myšlenku rozvedla: "Hraju kvůli titulům a finále s nejlepšíma hráčkama jsou největší výzvy. To je nejvíc. A to bylo asi i dneska, i když jsem to tak úplně nebrala. Šla jsem na zápas a snažila jsem se vybudit všechno, co šlo, a dopadlo to dobře."

Doufala, že ve finále proti Radwaňské ze sebe dostane ještě kvalitnější hru. "Snad to půjde ještě o krůček nahoru," přála si. V zápasech o titul to každopádně umí, má v nich bilanci 17-5. "Doufám, že si ji nezkazím. Nic extra před finále nedělám. Už jenom to, že to je finále, to samo o sobě mě nabuzuje," řekla světová pětka.

V utkání s Radwaňskou čeká Kvitovou zcela jiný styl tenisu. Polka výborně běhá a vrací jeden míč za druhým. "Takže si někdy připadám jako v nekonečném příběhu. Navíc je chytrá," řekla Kvitová a počítala s mixem trpělivosti a agresivity.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

58
Přidat komentář
peggy
Slava Radwnske!!!! To Kvitova kouka.
Reagovat
peggy
Nevim co je lepsiho na hre Kvitovo,kdyz ji nekdo pomaha.Nebit Safarove tak uz byla doma.Maria se nemusi stydet za prohru,Kvitove pomohla rozhodci a Maria se po zraneni da dohromady a ukaze ji to.
Reagovat
FulnekUltras
Stojíš kousek od vrcholu,
v údolí se táhnou mračna,
tentokrát se Žabkou spolu,
co je taktéž výhry lačná.

Everest to, pravda, není,
"jen" Ká dvojku hlásí lokátor,
kde však v éře postserení
nelhal by ani pražský primátor. ;)

A tak nezbývá nežli teď říci
větou očistně žensky bojovnou
bože dej k finále sílu Lvici,
ať je zas tenistek královnou!!!

Už víš, jak na to...pooooooooooooooooojď !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
tommr
bude těžká soupeřka a Petru bude ve finále čekat zápas podobnej tomu prvnímu zápasu na TM proti Kerberový. A všichni víme jak v něm Petra neslavně dopadla. Docela proto lituju, že ve finále nebude unavená ranařka Muguruza se kterou by si podle mě Petra mohla spíš poradit než s ve formě hrající Agou ...
Důležitý bude i v jakým stavu Aga do finále půjde. Dneska byla údajně ošetřovaná a stěžovala si prej na bolesti nohy. Pokud by byla opravdu nějak limitovaná v pohybu byla by to pro Petru samozřejmě velká výhoda. Moc tomu ale nevěřím. Spíš čekám, že Aga sice do finále nastoupí oblepená od hlavy až k patě, ale na kurtu bude přesto běhat jako srnka ...
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu - Petra na Agu umí, Aga si naopak na Petru vůbec nevěří. Srovnávat to se zápasem s Andělou nebo s oběma zápasy, které s Agou Petra prohrála, nemá úplně smysl. Všechny se hrály za dost odlišných podmínek a Petra v nich byla v úplně jiném rozpoložení než je teď. A Aga si na to stehno fakt stěžovala, navíc toho na konci zápasu měla viditelně plný kecky.
Reagovat
tommr
za dost odlišných podmínek? To snad nemyslíš vážně? Obě porážky od Agy schytala Petra právě naopak za úplně stejných podmínek na TM - a ta lonská v Singapuru byla pro Petru téměř debakl. Aga tudíž nemá nejmenší důvod proč by si na Petru v Singapuru neměla věřit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak určitě, první zápas ve skupině na pomalejším povrchu okolo půlnoci, ve kterém Petra byla mdlá a unavená (a ani tak rozhodně nešlo o nějaký debakl) jsou úplně stejný podmínky jako finále na rychlejším povrchu hrané přes den, ve kterém bude Petra bezpochyby nažhavená na vítězství.

A v Istanbulu při prvním zápase byla prokazatelně nemocná, to může porovnávat leda šílenec.
Reagovat
tommr
kde si vzal to o rychlejším povrchu? Pokud vím tak se hraje na stejným povrchu jako loni ...
A přes den se určitě hrát nebude. Finále je na programu od 18:30 místního času ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tu rychlost zmiňovaly hráčky - že je ten povrch o něco rychlejší než loni.

Budiž, 18:30 je večer. Ale pořád je to jaksi v normálu, to se o půlnoci, o které startoval loňský zápas, říct nedá.
Reagovat
FulnekUltras
A hlavně pevný začátek zápasu - to je pro Petru hodně důležité...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
FulnekUltras
Tak tak...
Reagovat
Jan
Jo, v Istanbulu byla Petra nemocná, i když jsem tenkrát nadával, že simuluje, aby omluvila prohru, ale prostě nebyla ve své kůži. Loni zase nebyla ve formě a fyzické kondici (což ale nebyla ani letos ve skupině TM:)) a bylo vidět, že odehraje jeden zápas výborně (loni proti Marii) a dva blbě, přitom měl vliv i ten pozdní začátek zápasů.
Reagovat
tommr
a je vůbec někdy Petra stoprocentně zdravá? Letos je zase po prodělaný mononukleóze ... :)
Reagovat
Jan
V roce 2011 ? Jak ve Wimbledonu, tak na TM ?
Reagovat
tommr
pokud si dobře pamatuju tak v tom roce si Petra stěžovala na astma mnohem víc než v současnosti ...
Reagovat
Jan
Ale fyzicky na tom byla tenkrát dobře. Když ji trénoval Ivanko. Ale dnes s Mášou vypadala Petra také fyzicky dobře :)
Reagovat
FulnekUltras
Když se daří, jde všechna únava stranou... ;)
Reagovat
tommr
no moc dobře nevypadala, ale dá se říct, že vypadala o něco líp než na začátku turnaje ... :)
Reagovat
PetaM
Nezapomínejme, že minulý rok Petra na zápas s Agou čekala několik hodin. Což se zítra prakticky na tuty nestane.
Reagovat
tommr
a proč by to měla být výhoda zrovna pro Petru? Pro Agu to bude určitě taky příjemnější ... :)
Reagovat
PetaM
No, každopádně to pro Petru nebude nevýhoda a to je důležitější, než aby to byla výhoda :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Petra evidentně pozdněnoční zápasy nerada?
Reagovat
LukasH
Ja bych ten zapas proti Kerberovy nebral tolik v potaz. Byl to prvni zapas po dlouhy dobe, Petra byla v prvnim setu uplne mimo a to asi rozhodlo. Samozrejme bude Aga tezka, ale Petra miva navrch, pokud je ve forme.
Reagovat
tommr
na TM ale hraje Aga jinak o čemž svědčí i jejich vyrovnaný H2H 2:2 ...
Reagovat
smazaný uživatel
Si myslim, ze zitra budes mile prekvapen;D)))
Reagovat
tommr
no snad si to Petra ve finále nepokazí když už měla takový štěstí a dostala se tak daleko ... :)
Reagovat
Jan
Záleží jaká Petra nastoupí, jestli ta dnešní nebo jiná (tak náhle jiná, zamilovaná ...). Víme že se umí proměňovat ze dne na den. Musíme doufat. Aga může být nepříjemná, když bude všechno vracet, bude to zase něco jiného než dnes Marie, která také neobvykle moc kazila (asi ji ale Petra k tomu přinutila).
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně doufám, že po tak skvělém vítězství jako s Mašou se Petře bude neméně skvěle regenerovat...finálová hlava už tam je určitě... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A taky víme, že ve finále bývá ve svém živlu. ;-)
Reagovat
Fandina
hrála dneska tak úžasně, že jsem se ještě dost dobře nevzpamatovala. A těším se na zítřejší finále. Aga je tenisová kouzelnice, tak doufám, že si s ní Petra se svou agresivní hrou, leváckými zatáčkami a úhly poradí. Držím palce Peti. PojĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Také budu v napětí a fandit. Lvice, jdi do toho naplno !
Reagovat
babolat.cz
NEvím, obě dostaly druhou šanci, využily ji, ale zatímco Aga si to semi vybojovala sama, Peta musela doufat. Přeji Pete, ale Aga ji asi psychicky zdeptá.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu Petra finale umi. Vidim to, ale 50 na 50
Reagovat
smazaný uživatel
Aga si to nevybojovala sama o nic víc než Petra.
Reagovat
George_Renel
Ten set proti Španělce si musela taky vybojovat sama. Jinak by jí bylo doufání k ničemu.....
Reagovat
PetaM
Aga si to rozhodně nevybojovala sama.

Jsou na tom s Petrou úplně stejně. Petra by do SF nepostoupila, kdyby Lucka nevyhrála ve dvou.

Aga by do SF nepostoupila, kdyby Mášena nevyhrála ve dvou.

Akorát kolem Petřina postupu se tady dělalo strašné haló. Ale to, že si Flávia v klidu mohla uhrát set a Aga by tudíž byla OUT, o tom tady nepadlo ani slovo ...
Reagovat
babolat.cz
Aga MUSELA vyhrát, Peta nikoliv.
Reagovat
George_Renel
Nesmysl. Lucka hrála až po Petře. Petra na jasný postup taky musela vyhrát. To že stačilo nakonec vybojovat set je jen shoda okolností.
Reagovat
PetaM
Jasně, MUSELA vyhrát, protože do té doby NIKOHO neporazila. Petra již dříve porazila Lucku.
Reagovat
rib
Nene, Agu zachránila "Maruška" ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nemohu se ubránit dojmu, že holky říkaj Maruška tak trochu v legraci. ale kdo ví....
Reagovat
PetaM
Hm, to si nemyslím. Mášena má k Petře a Lucce asi nejlepší vztah na okruhu :D Jestli se tomu dá říkat vztah :D
Reagovat
smazaný uživatel
Pozdrav je známkou velkýho kamarádství :D
Reagovat
smazaný uživatel
Maruska se dokonce jednou po zapase s Luckou objala....cimz sokovala ne jednoho fandu tenisu;D)))) Casto se to nestava...
...tak mozna ta exhibice v Praze...nebo kde to bylo...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja teda na tom nic zvlastniho nevidim;) Ale asi to Marie casto nedela;0)

https://www.youtube.com/watch?v=Tc2tnaQ0vdA
Reagovat
FulnekUltras
znám jen jednu... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ojdKbiX6ll4

a ani po dnešku to nehodlám nijak měnit.
Reagovat
peggy
Kvitova takove turnaje se Ti libi jednou uboze vyhrat potom Ti nekdo pomuze,to jde.
Reagovat
LukasH
Nauč se nejdřív česky!
Reagovat
smazaný uživatel
prestaň už! že ťa stále baví rýpať.
Reagovat
janek_da
Reagovat
smazaný uživatel
To ju ma akože upokojiť? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně to přestaňte krmit. Ono to pak časem pojde hlady :)
Reagovat
smazaný uživatel
U niektorých ani to nepomáha, nekŕmiš a stále kvákajú o 106. ;)
Reagovat
janek_da
prostě naše peggy
Reagovat
blixa
Jí nechte chuděrku, dneska ten infarkt stěží rozdejchala a zítra to může být ještě horší ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
já určitě,nejdřív ale do fitka,abych jí ten pohyb nezáviděl
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist