Kvitová: Fed Cup v Rumunsku chci hrát

20. 1. 2016, 17:21
Aktuality 13
Petra Kvitová by měla vést české tenistky v utkání úvodního kola Fed Cupu v Rumunsku. Dvojnásobná wimbledonská vítězka to dnes řekla Radiožurnálu a serveru iDnes krátce po vyřazení na Australian Open. České obhájkyně titulu vstoupí do letošního ročníku soutěže družstev 6. a 7. února v Kluži.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Jason Lockett)

Světová šestka Kvitová prohrála nečekaně ve druhém kole úvodního grandslamu sezony s domácí Darjou Gavrilovovou dvakrát 4-6. "Musím potrénovat, dostat se zpátky do kondice. Chystám se nastoupit ve Fed Cupu v Rumunsku," řekla poté Kvitová. "Bude fajn podstoupit dalších pár utkání. Doufám, že se vrátím silnější."

Nominaci na zápas v Rumunsku kapitán Petra Pála oznámí oficiálně příští úterý. Kvitovou by mohly doplnit světová devítka Lucie Šafářová, pokud bude zdravá po vleklé nemoci, Karolína Plíšková (12. v žebříčku WTA), Barbora Strýcová (48.), Lucie Hradecká (53.) či Denisa Allertová (66.) nebo i deblistka Andrea Hlaváčková.

Rumunky mohou být nebezpečné, pokud nastoupí světová dvojka Simona Halepová. Tu ale začátkem roku trápila obnovená bolest achilovky a v Melbourne vypadla dokonce hned v prvním kole. V rumunské nominaci se můžou objevit Irina-Camelia Beguová (31.), Monica Niculescuová (40.) a Alexandra Dulgheruová (61.)

České tenistky Fed Cupu v současnosti vládnou. Loni porazily ve finále v Praze Rusky 3:2 na zápasy, obhájily titul a soutěž vyhrály počtvrté za posledních pět let.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
Andreu bych tedy opravdu, ale opravdu raději nenominoval...
Reagovat
tommr
pokud bude zdravá nemůže v nominaci na FC chybět. Tragickej výkon na AO na tom nic nemění - při FC hraje vždycky o třídu líp ...
Stejně tak je jasný, že se v nominaci neobjeví Lucka Šafářová, která to prostě nemůže stihnout i kdyby už byla zdravá a schopná normálního tréninku ...
Nominace ostatních hráček bude odviset i od výsledků na AO. Zatím k tomu mají nejblíž Karolína Plíšková, Bára Strýcová a Denisa Allertová. Háčkům po tom co jsem od nich včera viděl moc nevěřím ...
Reagovat
aligo
Kdyby třeba vyhrály tak je jejich nominace jasná, klidně i Qf by stačilo
Reagovat
tommr
myslíš Háčka? Pochybuju, že by se dostaly dál než do třetího kola. Hlavně Lucka Hradecká se zdá být úplně z formy ...
Reagovat
aligo
Třeba se chytne.. Nikdy nevíš..
Reagovat
aligo
Kdo by byl řekl vloni že Lucka Š. Vyhraje 2 GS.. Přišlo to jako rána z čistého nebe...
Reagovat
EllNino
mně teda totálně z formy přijdou obě dvě :)
Reagovat
VlS
A už pěkně dlouho
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tuhle čtyřku bych nominoval. Jsou tam i alternativy pro singl + loňský finálový debl by měl slušné šance, ať by Rumunky postavily kohokoli. S H+H v sestavě by nebyla žádná alternativa do singlu v případě, že Petra nebo Karolína onemocní (což se při přechodech mezi kontinenty a rozdílu desítek °C) snadno může stát.
Reagovat
Jan
Taky se mi to tak jeví.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra je jasná a vzhledem k absenci Lucky a tomu, že se nebude hrát na antuce Pála nevynechá ani Káju (pokud ona sama neodmítne). Pak nejspíš Bára coby univerzálka a pak je otázka, jestli vzít někoho z dvojice Andrea (která s Bárou hrála debla předloni proti Španělkám a vyhrály ho)/Lucka, což je dlouholetá zkušená matadorka, která je ale krapet z formy a nejsem si jist, jestli k někomu herně pasuje, nebo Denča, coby dravé mládí, která by tam ale byla spíš na rozkoukání se a do hry by naskočila leda v případě zranění některé holčiny. V takovém případě by případný rozhodující debl stál na dvojici Kája/Bára, kterým to ve finále šlo, ale je tady to riziko, že v případě potřeby tu není adekvátní náhrada a Pála by měl ohledně taktiky dost svázané ruce.
Reagovat
Jan
Tož holky, jděte a poražte je ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist