Kvitová druhý titul nezískala, v Linci podlehla Wickmayerové

18. 10. 2009, 17:50
Aktuality 5
WTA LINEC - Petra Kvitová nedosáhla na titul z turnaje v Linci, který by byl jejím druhým na okruhu WTA v kariéře. Devatenáctiletá Češka podlehla v dnešním finále třetí nasazené Yanině Wickmayerové z Belgie 3:6, 4:6.
Profily hráčů
Yanina Wickmayerová

"Byl to skvělý týden, i když neskončil, jak jsem si představovala. Doufám, že se sem za rok vrátím," prohlásila Kvitová při vyhlašování. "Momentálně převládá smutek, ale myslím, že s postupem času to bude radost z turnaje, protože jsem hrála výborný zápasy," řekla ČTK.

V nevyrovnaném prvním setu mladých tenistek prohrávala Kvitová už 0:3, ale ziskem tří her za sebou srovnala krok. Při podání Wickmayerové pak měla dva brejkboly na 4:3, ale ani jeden nevyužila a místo nadějného vedení sadu po 42 minutách ztratila.

"Yanina na tom byla líp fyzicky a hrála rychleji. Já se snažila, někdy to jde zápas bojovností zlomit, ale dnes bylo ve výměnách vidět, že má navrch. Já hodně kazila a nebyla jsem pořádně na nohách, ostatně jako obvykle, když prohraji," konstatovala Kvitová.

Oproti semifinále s Agnieszkou Radwaňskou česká hráčka ve finále více chybovala a nedostávala se tolik do tlaku ze svého razantnějšího forhendu. I proto prohrála podání hned na úvod druhé sady. Ještě otočila na 2:1, ale pak počtvrté v duelu přišla o servis.

Češka měla na své straně publikum, které si přálo delší zápas, jenomže už nenašla síly ani variantu, jak utkání zdramatizovat. Zápas skončil hned po prvním mečbolu a míči v síti z rakety Kvitové.

Při vyhlášení se obě hráčky společně smály. "Přála jsem jí k narozeninám," prozradila Kvitová. Belgičanka oslaví v úterý dvacetiny a od organizátorů dostala vedle poháru i slavnostní koláč.

Rodačka z Bílovce hrála své druhé finále turnaje WTA v kariéře, v její sbírce ale zatím zůstane jen lednový triumf z Hobartu.

S Wickmayerovou letos Kvitová prohrála již potřetí. Poprvé odešla poražena v Estorilu a podruhé na US Open, kde nakonec Belgičanka postoupila až do semifinále a díky tomu je 24. hráčkou světa.

Po finálové účasti v Linci se Kvitová v pondělí posune ve světovém žebříčku dvouhry WTA z 55. místa k padesátce.

- WTA INTERNATIONAL LINEC (Rakousko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů) -
finálové výsledky (18. 10. 2009)

Dvouhra - finále:
Wickmayerová (3-Belg.) - Kvitová (ČR) 6-3 6-4

Čtyřhra - finále:
Grönefeldová/Srebotniková (1-Něm./Slovin.) - Jansová/Rosolská (2-Pol.) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tenhle týden stojí za prd. Všichni propadli, Flavia, Agnežka, Karolína, Cirstea, Novak, Dokička a opět i Rafa, ten je poloviční než býval, proti tenistům z Top 10 je bez šance.
Ještě k tomu se Dinára vykašlala na turnaj v Moskvě, přitom se tam snadno mohla dostat zase na 1. místo.
Reagovat
a.magerova
Bude líp !!!
Reagovat
skott
Dinara bude svetovou jednickou pristi pondeli tak jako tak, proc by se mela stresovat v Moskve?:)) Kdo ukonci rok na prvnim miste se stejnak rozhodne az na Turnaji mistryn...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš v obou věcech pravdu, ale nějak novému žebříčku (s více sloupci) nerozumím. S těmi odečty už za týden (Dinára 210, Serena 370 bodů) jsem nepočítal. Jak může 26.10. jít pryč z rankingu Doha 08, když ten turnaj loni proběhl mezi 4. a 9. listopadem? To museli asi udělat nějakou výjimku. Kéž by konečně ukázala, že hrát umí a všechny poslední problémy si způsobila jen svou hlavou.
Jinak je taky jasné, že Kuzna má díky úspěšnému Pekingu obrovskou šanci ukončit sezonu na 3. místě, Venuše sotva obhájí.
Reagovat
skott
Pravdepodobne chteji, aby hracky pro Turnaj mistryn urcili jen vysledky za letosni rok.Tak bude mit smysl zebricek Race to Doha.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist