Kvitová: Domácí finále bude výjimečnější

22. 4. 2012, 20:34
Aktuality 11
Popáté za sebou vyhrála Petra Kvitová ve Fed Cupu obě dvouhry a nasměrovala tenistky k vítězství. V semifinále proti Italkám to ale světová trojka dokázala poprvé před českým publikem. Díky tomu si tým kapitána Petra Pály podruhé za sebou zahraje finále, které bude výjimečné tím, že se uskuteční doma.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová v ČEZ areně porazila v sobotu Saru Erraniovou a v neděli i Francesku Schiavoneovou, což spolu s vítězstvím Lucie Šafářové znamenalo tři body. Tenistky si tak podruhé za sebou užívaly radost z postupu do boje o stříbrný pohár. 

"Poprvé je poprvé, takže postup do finále, který jsme zažily loni, byl nový a překvapení. Letos už víme, jak to všechno chutná a já doufám, že se nezastavíme ve finále, ale zase se porveme o mísu, protože si pamatuji z Moskvy, že zvednout ji nad hlavu je neuvěřitelný pocit. Ráda bych si to zopakovala," řekla Kvitová.

Finále budou hrát tenistky začátkem listopadu opět doma a nejspíše v Praze. "Doufám, že přijdou fanoušci v hojném počtu jako na Davis Cup a budou skvělí," přála si Kvitová a na zápas se moc těšila. "Doma to bude výjimečnější. Fanoušci budou mít možnost nás vidět přímo a poženou nás fantasticky dopředu," řekla.

Před zápasem s Itálii se musela wimbledonská vítězka vyrovnávat s větším tlakem okolí než dříve. "Měla jsem to lehčí, že jsem nastupovala v sobotu za vedení 1:0, ale to očekávání od lidí bylo velké a já se snažila nezklamat," řekla Kvitová. "Myslím, že jsem to docela unesla a mám velkou radost, že jdeme dál," řekla tenistka.

Navíc Kvitové vyšel i návrat na kurty po měsíční pauze. Před Fed Cupem hrála zápas naposledy v březnu v Miami a pak měla kondiční soustředění v Turecku. "Nebylo to úplně snadné se do toho vrátit, ale zvládla jsem to a to se počítá," usmála se Kvitová. "Podržel mě servis, return mě moc nepotěšil a čop byl katastrofální, ale forhend i voleje byly dobré," hodnotila se Kvitová z tenisového pohledu.

Dvaadvacetiletá Kvitová opět ukázala, jak je silná mentálně. V důležitých momentech s Erraniovou i Schiavoneovou otočila nepříznivý vývoj. "Velké body jsem zvládla dobře a to mi hodně pomohlo k vítězství," přikývla tenistka.

O silné psychice fulnecké rodačky vypovídá koncovka druhé sady se Schiavoneovou. Češka prohrávala 4:5, tahal ji sval levé nohy, kterou si protahovala, a Italka měla jít po pauze podávat na výhru. "Kapitán se mě ptal, jestli si dáme pauzu a já řekla, že ne, že ji jdu brejknout a dopadlo to, jak jsem řekla," dodala s úsměvem.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
freeteepek
ve 2.setu proti Francesce za stavu 1:0 byl kurz na vítězství Fr.ve 2.setu 6,5:1.O chvíli později za stavu 1:3 byl kurz na to, že Petra získá 2.set pro změnu 4,5:1. Petřina krize druhého setu se opět projevila, tak proč na ní trochu nevydělat? Z jejího výkonu mám beztak radost.
Co mě ale zasmušuje je fakt, že obě hráčky na sebe pravděpodobně narazí hned ve 2.kole ve Stttgartu. Zatímco Petra byla v Ostravě ve velké výhodě díky povrchu (a prostředí), v Německu bude mít tu výhodu vítězka french open. Vypadá to, že Petra bude mít zase smůlu na soupeřku hned v úvodním zápase turnaje. Italka se předchozím kole s Rumunkou pěkně rozehraje a pak se Petře bude chtít pomstít za tu fedcupovou porážku. A jestli bude hrát tak jako v Ostravě, bude to mít s ní Petra hodně těžký! Tentokrát budu sázet pochopitelně opět na obě, ale na Francescu víc...
Reagovat
Heather_Fedex
zadny strachy. ve stuttgartu se sice hraje na antuce, ale hraje se pod strechou, co je samozrejme + pro petru. a krom toho, franceskina forma ani na antuce neni nejak oslniva, takze klid ;)
Reagovat
rib
a navíc - ve Stuttgartu je těžké si vybrat soupeřku, je to tam dost zahuštěné...
Reagovat
smazaný uživatel
"Italka měla jít po pauze podávat na výhru...."
Reagovat
Fandina
Pan Zabloudil zabloudil tak akorát s nožičkou ... jinak jsem to viděla jak to píše. Petra prohrávala v druhém setu 4:5 a po pauze mezi gamy šla Fran podávat na vítězství v setu ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Stav si nepamatuju, kurzy jo. Prostě když P. ztratila podání, tak kurz na ní 2,6. Když Italka potvrdila brejk tak cca 3,7 resp.když šla podávat na set tak 4,5...
Reagovat
pepin
Jak píšeš za toho stavu se Pála ptal Petry zda chce přerušit a ošetřit sval v zadu, který ji pravděpodobně trochu táhl. Ona mu odpověděla že ne, že ji jde brejknout. A taky to tak udělala. Sikulka.
Reagovat
Fandina
Já jsem o svalu nic neslyšela, přitom jsem ještě sledovala Toma a Hájka, klidně mi něco mohlo ulítnout, ale na tenhle moment, Péťa na lavičce a pak podávala Fran na set si vzpomínám.
Petra umí.
Reagovat
pepin
Já jsem si totiž všimnul, že Péta brala nějaký prášek právě na lavičce a ještě jsem zazlíval komentátorovi, že to nezaregistroval. A Péta to potom po zápase komentovala sama a dokonce jsem to tady i někde četl. A ještě dodala, že druhý den, jako dnes to snad bude dobrý. Tak doufejme.
Reagovat
pepin
Ještě, že je ta Petra tak chytrá. Vis článek nahoře. Také jsem si všimnul, že brala nějaké prášky v průběhu utkání. A až ted to řekla. Náš chytrý komentátor to ani nezaznamenal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist