Kvitová dnes proti Stosurové o finále Turnaje mistryň

29. 10. 2011, 09:45
Previews 21
České tenistky zahájí sobotní semifinálový program Turnaje mistryň v Istanbulu. V poledne českého času bude hrát o finále ve čtyřhře Květa Peschkeová a nejdříve od 14:00 hodin ve dvouhře i Petra Kvitová.
Petra Kvitová a Samantha Stosurová

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která vyhrála Červenou skupinu bez ztráty setu a patří k favoritkám na titul, se střetne s vítězkou US Open Samanthou Stosurovou. Češka vede 2-0 na zápasy, letos už Stosurovou porazila na grandslamovém Australian Open. 

"Bude to velká bitva, ale Pétě věřím a ona si taky bude věřit. Ale trenér Samanthy řekne to samé," uvedl kouč Kvitové David Kotyza.

"Ona má výborný servis, je to trošku takový chlapský tenis," přidala se Kvitová.   "Asi jí bude vadit, že jsem levačka, a doufám, že do bekhendu to půjde hodně," uvažovala Kvitová, letošní vítězka pěti turnajů WTA. "Doufám, že mě David na to připraví," přehodila odpovědnost na svého trenéra. "Bude to odlišný zápas než dosud, extrém proti ostatním holkám. A navíc se Samantha zlepšila mentálně," řekl Kotyza.

Sedmadvacetiletá Stosurová ocenila před semifinále kvality o šest let mladší Kvitové. "Je mladá a má za sebou vynikající rok. Vyhrát Wimbledon a tady postoupit do semifinále, tak to je v jejím věku opravdu skvělé," řekla Australanka.

Druhé semifinále dvouhry obstarají Běloruska Viktoria Azarenková a Ruska Věra Zvonarevová.  Pokud by Azarenková nevyhrála, zakončí Kvitová rok jako světová dvojka.

Šestatřicetiletá Květa Peschkeová nastoupí v zahajovacím utkání dne se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou. Vítězky Wimbledonu se postaví proti Jaroslavě Švedovové z Kazachstánu a Američance Vanie Kingové a pokusí se navázat na nedávnou výhru z Pekingu. Peschkeová se na Turnaj mistryň kvalifikovala popáté - dosud byla dvakrát ve finále, titul ale ještě nezískala.

O poslední místo v nedělním finálovém programu budou hrát obhájkyně titulu ve čtyřhře Gisela Dulková z Argentiny s Italkou Flavií Pennettaovou a americká dvojice Liezel Huberová a Lisa Raymondová.

Sobotní program Turnaje mistryň (začátek 12:00 SELČ):
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Švedovová/Kingová (3-Kaz./USA)
Kvitová (3-ČR) - Stosurová (7-Austr.)
Azarenková (4-Běl.) - Zvonarevová (6-Rus.)
Huberová/Raymondová (2-USA) - Dulková/Pennettaová (4-Arg./It.)

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zápas zkončil, BRAVO PETRA !! Ještě tu sedím před obrazovkou a skoro ani nedýchám, komentáře nejsem schopen, snad později.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mě to rozdovádělo, že jsem si ani nepočkal na STATISTICKOU tabulku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja to vubec mozny????

A Petre gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel ja :-/..nemůžu se pořádně porochnit v numerech..
Reagovat
VlS
Super Peťo, v tom třetí jsi mi docela nahnala strach, že to necháš Sam otočit ještě víc, ale naštěstí ne. Gratuluju a ještě zítra jednou
Reagovat
smazaný uživatel
Klíčové budou u Péti dvě věci. Jak jí půjde 1.servis a jestli se jí podaří o něco snížit počet UE. Hlavně pozor na ty nejzbytečnější UE, kdy si jde Péťa pro jasný winner a místo toho to skončí ztraceným fifteenem, těch je největší škoda.
Ale myslím, že hra Samanthy bude Petře sedě. U těch pinkálistek aby Petra dosáhla patřičné rány, mlátí do toho o to více, a z toho pak pramení ty UE. Dnes se to bude odrážet mnohem rychleji a Petra nebude muset do míčů tak práskat.
Každopádně další těžký zápas s naprosto otevřeným koncem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a ještě to nejdůležitější :
PETRO , POJĎ , DO TOHO !!!
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas. Sam ma jeste urcite v planu vyuzit bombersky prohozy a v prestrelkych postupne ukrajovat pro sebe Petiny UE. S cim ale asi uz tak nepocita, je mnohem vetsi sila v Petine hlave a to by mohlo rozhodnout.... Urcite vsak: "Pojd!"
(Nevite, jak se pise fistuli? ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"S cim ale asi uz tak nepocita, je mnohem vetsi sila v Petine hlave a to by mohlo rozhodnout." - A na to si přišel prosimtě jak? Takové blbosti tu vymýšlet :-)
lajna - ještě bude záležet jak se Petra popere s těma kick servama a čopovanýma backhandama od Sam, mohlo by to dělat problémy.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre, tak bez lyriky: Domnivam se, ze Petra Kvitova je mentalne silnejsi hrackou nez Samantha Stosurova. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takové blbosti tu vymýšlet..no toto! ;-) (Jinak teda i mně přijde Petřina řeznická hlava silnější) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsem to moc slušně jo? :-D Nejsu dlaždič sorry.
Jinak o té hlavě žádná, s tim souhlasim.
Reagovat
smazaný uživatel
by sis neprihafnul! ;-) Hlavne, aby se tou reznickou hlavou nerozbihala proti zdi, byla by ji velka skoda.

Donnie: souhlas s takovou vymyslenou blbosti? Skoda, ze nemuzu napsat "no toto"! (To by mi ale odpustil jen pes, on mi trochu nadrzuje.) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to nestíháš že? Tou blbostí jsem reagoval na něco jinýho než s čim jsem souhlasil, ale to je jedno, radši koukat na zapas a nemluvit tu o hovnech ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nooooooo, mam tu jeste nejakou praci.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Donnie ja i na mě příliš sofistikovaný :-/.
Reagovat
smazaný uživatel
ja = je
Reagovat
VlS
No toto?
Reagovat
smazaný uživatel
Sojko, tys měla 100% pravdu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no toto! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zase..? No toto!! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist