Kvitová den před finále Wimbledonu odpočívá a nabírá energii

4. 7. 2014, 16:37
Aktuality 46
Lehký trénink, masáž, kontrola bolavé nohy, mediální povinnosti a jinak především odpočívat a nabírat energii. To je plán tenistky Petry Kvitové před sobotním finále Wimbledonu, v kterém bude na londýnské trávě usilovat o druhý titul a její soupeřkou bude Kanaďanka Eugenie Bouchardová.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Po čtvrtečním semifinále s krajankou Lucií Šafářovou se Kvitová moc nevyspala. "Moc ne. Všechno se to mlelo, pořád jsem se budila. Zápas s Luckou byl vypjatý a musela jsem odevzdat úplně vše, proto to bylo náročné," řekla Kvitová.

Horší spánek je ovšem již tradičním průvodcem závěrečných kol. Stejné to bylo i před třemi lety, kdy v All England Clubu slavila triumf. "Myslím, že to je hodně podobné. David (trenér Kotyza) podle mě nespí už tak týden. To k tomu prostě patří," usmála se čtyřiadvacetiletá Kvitová na tiskové konferenci den před finále.

Program levoruké hvězdy z Fulneku, často nazývané česká lvice, bude před posledním zápasem turnaje co nejjednodušší. "Budu odpočívat, půjdu na masáž, na kontrolu nohy, která drží, a zkusím i usnout, abych měla energii," nastínila.

V areálu Aorangi ve Wimbledonu absolvovala lehký trénink. Nehrála na kurtu ani hodinu, už podle ní není potřeba nic speciálně ladit. "Vím, že v ruce to je. Trénovala jsem jenom lehce, necelou hodinu, bylo to jenom lechtání," popisovala.

Bydlí jako vždy v pronajatém domě kousek od kurtů spolu s koučem, vyplétačem raket Richardem Šodkem a psychologem Michalem Šafářem. Na večeři do restaurace nikam nepůjdou, spoléhají na Šodkovo kuchařské umění. "Co bude? Nevím, asi kuřecí s rýží, něco lehčího, aby tam byla nějaká energie," řekla Kvitová.

Možná se podívá na poslední díl Ordinace v růžové zahradě a určitě si s trenérem Kotyzou projdou základní rysy hry Bouchardové. "To si myslím, že je pro mě důležité, na to dojde," řekla Kvitová, i když povědomí o soupeřce už má. "Pohyb má hodně solidní a moc nekazí. Nehraje úplně pomalu. Myslím, že budu muset hrát svoji hru, tlačit do ní, to je jediný způsob, jak ji porazit," plánovala Kvitová.

Před třemi lety šla Kvitová do finále jako mladá naděje a proti ní stála bývalá vítězka Wimbledonu Ruska Maria Šarapovová, kterou porazila. Nyní je situace prakticky stejná, jen se v pozici bývalé šampionky ocitla sama Kvitová. "Je to tak. Podobnost je tam velká, ale já se budu snažit, aby to nedopadlo tak jako 2011," řekla Kvitová.

Na finále do Londýna přiletí rodiče Kvitové, matka Pavla a otec Jiří, i oba starší bratři Jiří a Libor. Možná se jim nad hlavou na centrkurtu v sobotu odpoledne zatáhne i střecha, protože mají přijít lehké přeháňky. "Střecha by mi možná mohla vyhovovat, ale myslím, že to je opravdu maličkost. Je mi to asi jedno," řekla Kvitová.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
smazaný uživatel
Proc mi pripada, ze i nase media basni hlavne o Evzenii??? :P
Reagovat
blixa
Jen ať básní dále, ať si Evženka užije svých 15 min. slávy :D Zítra už básnit nebudou ;-)
Reagovat
Cico93
Že 15 minút slávy ;))) len aby to nebolo Naopak ,)
Reagovat
Luky99
Ale budou, Genie vyhraje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zalez!! ;P (sranduju)
Reagovat
Luky99
Musím uznat, že Genie dneska neměla nárok, snad dostane další šanci :-(
Reagovat
blixa
Ale pěkně si užila svých 15 minut ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
by dneska měla hrát první kolo kvaldy turnaje WTA v Bukurešti. Good luck.

Jo a abych nezapomněl, good luck i tobě Petro :-)
Reagovat
smazaný uživatel
budu někde v hospodě, abych to přežila, těším se na tebe, budeš to mít podle mě těžký, proti tobě bude stát nabuzené mládí, skvělý pohyb, agresívní údery, talent. Něco jako souboj možné bývalé jedničky a možné budoucí jedničky. :)
Reagovat
blixa
Možné bývalé ? Nedělej z ní tenisovou důchodkyni ! :D Petra je sama ještě "mladá puška", byť poslední sezonu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
neboj, já nikoho nikam neposílám, jen tenkrát měla Petra šanci, když byla Nr.2, teď už to je mnohem těžší, je nová konkurence. :)
Reagovat
freeteepek
Díky za odkazy, už se nemůžu dočkat. Vsazeno mám pochopitelně na obě, už dlouho:-) Jenom jedna otázka mi pořád vrtá hlavou: Bude to dneska opět ve třech setech?
Reagovat
dadaft
ovšem co na to tajný zdroj?
Reagovat
dadaft
http://www.tennis.com/pro-game/2014/07/war-wills/52012/#.U7eWNECnSEU

----------+++++ooo+++++----------

Jarochovy Tři zbraně, kterými může Kvitová vyhrát Wimbledon
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-wimbledon/208675/zustat-sva-tri-zbrane-kterymi-muze-kvitova-vyhrat-wimbledon.html
------------- nelze než souhlasit, držet vlastní servis a byl by v tom čert, aby se nenašla nějaká ta příležitost při podání Genie.
64 63 ideální průběh. ))

ještě jeden Jaroch
http://isport.blesk.cz/clanek/muj-isport-blogy-redaktori-jan-jaroch/208671/kvitova-je-favoritka-chysta-posledni-ranu-vlastnim-demonum.html
--------------- :-))
Reagovat
Frick
Petra

Tak co s ní? Já fakt nevim. Jediná, takto vysoce postavená hráčka, kterou letos Petra porazila, je Ana. Jinak pak už je tu to týrání nešťastné Lucky :-( To není dobrá vizitka. Ten mladý kanadský fracek to dát může. To je prostě fakt. Petra byla před 3 lety v obdobné situaci a taky to dala. A pokud jde o Júžinou letošní bilanci, tak dvě TOP 10 porazila. Není to moc, ale více něž hrozivá nula u Petry. A taky - ty dvě GS SF, to taky něco znamená. Lidi, já fakt nevim. Mne nic asi nepřekvapí. Kdyby Petry měla v turnaji aspoň nějakou hráčku z TOP 10 (Angie, Agu, Li...), tak bych jí věřim o něco více, protože by to znamenalo, že něco prolomila. Takto je tam jen ten zápas s Venus, o kterém pořád nevím, co si myslet a dva zápasy s Češkama, na které Petra prostě umí...

No, i pokud se to povede, tak prostě ta aura jako před 3 lety tam (pro mě osobně) nebude. Tehdy to prostě byla tenisová pohádka o tenisové princezně, co kráčí na trůn. Nyní je to spíš trochu o (lehce) zašlé hvězdě, co (i možná díky shodě štěstí a náhod) má šanci na comeback s nejistou délkou trvání. Kdyby byla v tom finále Lucka, tak bych to prožíval více. Tam by to totiž ta pohádka byla. O (již lehounce) stárnoucí tenisové Popelce, co byla valnou většinu kariéry ve stínu Nicole a poté Petry, aby jednou ten stín překročila a dokázala něco, o čem by se jí před měsícem ani nesnilo.

Každopádně to stejně bude s Lucy zajímavé, Bude se na ní na dalších turnajích (hlavně tedy na USO) pohlížet jako na hráčku, co by měla dojít daleko, když teda hrála to SEMIFINÁLE WIMBLEDONU?
Reagovat
Frick
No asi v tomto je skutečně objektivní ten turnaj mistryň, kde hráčka, aby prošla do finále, musí vyhrát min. 3 utkání proti členkám nejlepší hráčské osmičky za minulý rok.
Reagovat
gedzitka
Petra ale nemůže za to, že Na Li ani Aga, které měla papírově potkat, vypadly daleko dřív. Žebříček není všechno. Byla by víc výhra nad otrávenou Agou než nad skvěle hrající Venus, která na trávě hraje výborně a 5x ten Wimbledon vyhrála?
Reagovat
smazaný uživatel
Mě je úplě jedno jestli porazila hráčku TOP 10 nebo ne a Petra zato nemůže že byla nalosována do dolní části kde všechny hráčky TOP 10 až na Petru vypadly když Petra vyhraje tak už bude dvojnásobná grandslamová vítězka a nikdo se nebude ptát jestli porazila Agu, Marfušu nebo Serenu to samé minulý rok Bartoli ta měla ještě lehčí los než Petra a vyhrála a nikdo si nevšímal toho že neporazila hráčku TOP 10
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem trochu dříve narozený a tak si pamatuji na vítězství Kodeše.A že vyhrál jen proto ,že tehdejší tenisová špička tento turnaj bojkotoval je také pravda.A zajímá to dnes nikoho ,v podstatě ne.Kodeš je jednou provždy zapsaný jako vítěz a tím to končí.A to samé bude u Petry pokud vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Špatně napsané. Bojkotovala ATP.Na protest vůči tomuto rozhodnutí zakázalo vedení nově vniklé ATP start osmdesáti jedna svým členům ve Wimbledonu. Výkonný ředitel Jack Kramer organizace mužských profesionálů uvedl: ?Ne, nepojedeme do Wimbledonu, kdo z hráčů ATP bude startovat, dostane trest
Reagovat
Pesek12
Pěkně shrnuto v tomto článku, boj o moc mezi hráči a federací, Pilič sloužil jako záminka.
http://sport.lidovky.cz/obri-bojkot-zmenil-tenis-wimbledon-1973-poznamenal-boj-o-moc-pnc-/ostatni-sporty.aspx?c=A130626_143959_ln-sport-ostatni_mih
Reagovat
Frick
http://www.extra.cz/kvitova-vs-safarova-ktera-ma-hezci-prsa-proc-ta-pohlednejsi-ma-mene-sexu-a-kdo-zitra-vyhraje-vime-vse

Velmi kvalitní rozbor :-D
Reagovat
VlS
Fricku, a ten hnůj vozíš i na pole, nebo to taháš jen sem?
Reagovat
misa
Citace z toho výblitku:

"Šafářová nikdy nebyla lvice, zejména v Davis cupu šla na kurt a už v Průhonicích prohrávala 2:0."

Fricku, prosím tě, přestaň tady dávat podobné sračky.
Reagovat
smazaný uživatel
Petro upřimně ti nefandim ale asi to bohužel pro mě vyhraješ...Psat,že jsi k tomu finale přišla jak slepy k houslim je asi jedno na to se historie ptat nebude a mistni fanatici už vubec takže at vyhraje tentokrat lepši a ne štastnějši....
Reagovat
LukasH
Petra nemůže za to, že hráčky první desítky a první pětky obzvlášť momentálně nehrajou vůbec nic, a že tyhle hráčky porazily ty mnohem níž postavený, se kterýma si Petra hravě poradila.
Ano, Petra je sice asi nejvíc soustředěná ze všech turnajů, co zatím hrála, ale přišla k tomu, jak slepý k houslím. Tak jsem asi fanatik. A M. Navrátilová nebo třeba trenér L. Šafářový taky...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj jsme fanatici, ale to oni taky, ale pssst nebo zase bude hadka :P
Reagovat
VlS
Nekrmte trola
Reagovat
gigin
Já ti to cérečko nakonec fakt aj přeju. Daj to, v klidu. Už víš jak chutná finále, Bušičku dáš. Ona si ještě chvilku počká. No, nikdy bych to neřekl, že to dám, ale - POJĎ!!
Reagovat
smazaný uživatel
sikulka ;)
Reagovat
gigin
Já na ty baby fakt jednou dojedu. Ale Kitty!!! Gulbisa sa nevzdám, toho mi nech..
Reagovat
smazaný uživatel
gulbu si necham, neboj...ja sice tyhle "divkare" moc v lasce nemam, ale u nej mi to tak nejak nevadi, zajima me jeho tenis a libi se mi, ze ted tomu chce dat vsechno ;) nejaky ten uspech vetsi bych mu tudiz prala ;).
Ale moc nesouhlasim s tim Nolem, on mi teda sympaticky neni vubec, ja budu v nedeli fandit fedexovi, jestli to zase nebude vadit tobe ;) prala bych mu jeste nejaky ten GS a ted je nejevetsi sance na jeho oblibeny trave ;).
Reagovat
gigin
Přes Djokoland nejede vlak. Ajmo!!
Reagovat
smazaný uživatel
ale tak nevadi, kazdy fandi tomu svemu ;)
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
hezky ;)
Reagovat
rib
Tys v tom Londoně prošel teda vývojem :-)
Reagovat
rod_laver
Bezmála týden bez slivovice, na britských pivech a na fish and chips. Tohle změní i takového ogara, jakým gigin je.
Reagovat
dadaft
:-))
Reagovat
gigin
Restart hardisku. Od pondělí tlačím RF. Není to pozdě??
Reagovat
a.magerova
Od pondělí je to ideální....
Takže zítra ještě ne bo bys nám mohl přinést smůlu :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho Petro hrozně ti fandím a ukaž že ještě umíš hrát kvalitní tenis
Reagovat
Fandina
moc držím palce a přeji výhru ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra to chci Peti jasně ve dvou. Žádné velké drama, které mě psychicky zlomí už na začátku. S Venus mi to stačilo :D
Ukaž mi prosím, že už nejsi psychicky tolik labilní a dovez do česka ještě jeden talíř, at mám z čeho jíst.
Reagovat
A.R.R.
Peťula ti stejně ten talíř nedá, ona je totiž začala sbírat do výbavy :-D
Reagovat
pepin
Tak hlavně ne žádné suši a podobné nesmysly. Hezky masáž předních stehýnek, trošku zabrousit do zadních pasáží a hupky, šupky do pelíšku, žádná erotika. A zítra "pome Žilina". A nebo husiti říkali "Hrrr na ně".
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist