Kvitová byla v chladu trpělivá. To rozhodlo o obratu

2. 7. 2012, 18:21
Aktuality 4
Petra Kvitová vydržela koncentrovaná, dočkala se proměněného brejkbolu a po setu a půl trápení se zvedla. I díky trpělivosti nakonec v osmifinále Wimbledonu porazila v chladu, mžení a větru Italku Francesku Schiavoneovou a může se připravovat na čtvrtfinále.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Hlavně to bylo tím, že jsme vydržela a jsem ráda," řekla Kvitová, když přemýšlela, jak dokázala otočit zápas se Schiavoneovou a vyhrát 4-6 7-5 6-1. 

Nejvíce obhájkyni wimbledonského titulu trápilo využívání brejkbolů. V prvním setu neproměnila ani jednu z deseti šancí. "První set a začátek druhého byl proto utrpení. Měla tolik šancí a pořád nic. Proto jsem nehrála dobře," uvažovala tenistka.

"Připomínalo mi to zápas s Marií," vzpomněla si Kvitová na letošní semifinále Australian Open s Ruskou Šarapovovou, v němž kvůli nevyužitým brejkbolům ve třetím setu přišla o možnost postoupit do finále. Proti Schiavoneové ale nakonec uspěla v druhém gamu druhé sady a hned se uvolnila. "Pomohlo mi to. Hned jsem hrála mnohem lépe než předtím a věděla jsem, že s ní můžu hrát," řekla.

Na dvorci slyšela z tribuny hlas trenéra Davida Kotyzy. "Uklidňovalo mě, jak David povzbuzuje, to bylo dobrý." A co na ni kouč volal? "Jednou mi řekl, že se mi už rozsvítí. A já si v tu dobu v duchu říkala, už aby," smála se dvaadvacetiletá Kvitová.

Zápas se hrál v chladu a větru, což hráčkám na kurtu číslo tři ztěžovalo údery. "Vítr nebyl jednoduchý, sem tam to létalo všude možně, jenom ne do kurtu. A zima byla taky nepříjemná, mám vždy studené nohy a cítím se zvláštně," přiznala Kvitová.

Zápas ovlivnilo i mžení na konci druhé sady. Italka si vyžádala přerušení a nejistá rozhodčí Fiona Edwardsová, která třeba i dvakrát zahlásila špatný stav, neposlala hráčky do šaten, ale nechala je sedět na kurtu. "Vlhčí tráva byla trošku nebezpečná, ale pak už jsem chtěla hrát. Sedět na lavičce byla nuda," řekla Kvitová.

Právě návraty do hry po krátkých pauzách Kvitová vždy výborně zvládla. Po první dotáhla do vítězného konce druhý set a po druhé získala první brejk v třetí sadě. "Ona možná ztratila trochu koncentraci a pak to na ni trochu padlo, ale nebylo to to hlavní. Potom jsem se do toho dostala a dohrála jsem to dobře," dodala čtvrtá tenistka světového žebříčku.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Gratulace Petře k dalšímu kolu a přeji další.
Reagovat
nouma
Milá Petro, nechci sýčkovat ale dnes se mi Tvůj tenis nelíbil. I když Francesca je pro mě silně nesympatický ¨chlap ¨ ale v poslední hře 2 setu jsem jí prostě fandil aby Tě doklepla. Neudělala to a Tobě nezávidím Serenu. Bilanci s ní máš špatnou ale doufám že jsi větší hráčka od minula než ona a pošleš ji do kopru konečně. Jinak Francesca dojela na Ty svoje přestávky které určitě nejsou příjemné. Petro já Ti fandím vždy, jsem patriot ale proti Sereně budeš muset ukázat že jsi opravdu Top hráčka a né ta bludička co dnes :D
Reagovat
rib
ty jsi opravdu ňouma nebo sis jen něco šlenhnul? Četls vůbec to, co Petra říkala?
Reagovat
Fandina
nejdřív sýčkování, pak výtka za špatnou hru, pak fandění protihráčce a nakonec varování, že musí Petra ukázat, že umí hrát proti Sereně a patří do top a není bludička ... blábol
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist