Kvitová: Byla jsem připravená plazit se třeba po čtyřech

9. 11. 2014, 18:44
Aktuality 34
Zřejmě největší fedcupový zápas v kariéře. Tak popsala Petra Kvitová dnešní bitvu s Angelique Kerberovu, kterou porazila navzdory velké únavě a křečím. Ve třetím setu i za nepříznivého stavu 1-4 v sobě našla zbytek energie a po skvělém obratu zpečetila třetím bodem vítězství domácího týmu v prestižní soutěži.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

"Celý zápas byl úplně nadoraz. Emocionálně, energeticky to bylo hrozně vyčerpávající. Asi to byl z toho pohledu můj největší a nejtěžší zápas ve Fed Cupu," řekla novinářům Kvitová.

První set vyhrála v tie-breaku a v druhém vedla už 3-0, pak ale Kerberová čtyřmi hrami za sebou otočila stav a na Kvitové bylo vidět, že je hodně vyčerpaná. "Nebylo mi úplně hej, najednou ze skoro vyhraného setu byl skoro prohraný. Necítila jsem se nejlíp, dostala jsem i pár křečí. To u mě nebývá zvykem, tohle pro mě byla nová zkušenost," podotkla Kvitová.

Po prohrané druhé sadě zamířila do útrob haly, ale na startu třetího setu brzy přišla o servis. Prohrávala 0-3 a 1-4, ale pak nastal velký zvrat a pět vítězných gamů po sobě. "Vrátila jsem se do zápasu, ani nevím, jak jsem to tam v sobě někde našla. Doktor mi dal během zápasu hodně magnézia, to mi taky pomohlo," řekla Kvitová.

Myslela také na to, že stav 0-3 ve třetím setu už dokázala otočit ve finále před třemi lety proti Rusce Světlaně Kuzněcovové. "Věděla jsem, že je to jen jeden brejk. Už se mi něco takového povedlo v Moskvě. Přece jen jsem věděla, že Angelique nemá servis úplně excelentní a že se to dá brejknout," podotkla.

Na kurtu byla připravená padnout. "Byl to poslední letošní zápas, neměla jsem si co na kdy schovávat. Chtěla jsem tam nechat vše. Říkala jsem si, že když bude třeba, budu se tam plazit po čtyřech. Energii mi dávalo to, že hraju za zemi, pro diváky, za tým, ne jen sama za sebe," podotkla wimbledonská vítězka.

Při třetím fedcupovém triumfu současného úspěšného týmu za poslední čtyři roky poprvé ve finále získala rozhodující bod. "My se takhle s holkama střídáme," smála se. "Párkrát jsem už ve Fed Cupu udělala rozhodující bod, ale ve finále je to speciální. Ale je jedno, kdo ho přinese, jsme jako tým," konstatovala.

Těšila se, že triumf oslaví více než předloni výhru nad Srbskem, kdy ji trápila nemoc. "Minule jsem brala antibiotika. Dneska půjdu s holkama, musím," řekla s úsměvem. "Doufám, že mi zbyla ještě nějaká energie, bude to skvělý večer," doplnila.

V šatně jí gratulovala i legenda Martina Navrátilová. "Ve třetím setu viděla, že skoro brečím, že nemám skoro žádnou energii. Tak prý na mě chtěla zakřičet, abych ji našla. Jsme rády, že tu Martina byla, že nás přišla taková legenda podpořit. Myslím, že i ona byla šťastná," řekla Kvitová.

pva, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
misa
Možná se někdo ve světě podívá, kde to místo vůbec leží. Petra tak hezky upozornila nejen na město, ze kterého se vydala do světa, ale opět na celou svou zemi, kterou tak ráda reprezentuje.
Reagovat
Roger_Federer
v Monacu?:)
Reagovat
misa
ne-ob-tě-žuj
Reagovat
Roger_Federer
ty si na chlapa strasne vztahovacnej.
Reagovat
misa
Ne, ty jenom systematicky kritizuješ Petru, i když k tomu není žádný důvod.
Reagovat
Roger_Federer
jeji hru a vysledky..To Monaco je uplne fuk..Jen jsem te popychl.
Reagovat
smazaný uživatel
ty rýpáš na entou, prosím tě. Možná, žes někde napsal gratulaci našemu týmu k zisku třetího titulu ve fedcupu, ale já jsem ji zatím nenašla. Zato včera sis rýpnul do Petry, že si cení víc fedcupu než turnaje mistryň a dnes zase to ohrané Monako....Není ti už trapné pořád jen rýpat ? To není žádná kritika, ale jen plané tlachání.
Reagovat
Roger_Federer
Zadnou gratulaci jsem nepsal, nedelam to nikdy...Vzdyt to Petra rekla v rozhovoru v televizi, tak jsem to komentoval..Co je pro ni vetsi uspech ( Fedcup nebo T.mistrin) to si rozhoduje sama a je mi to fuk..Delas z komara velblouda.
Reagovat
Fandina
velikánská Petře k dnešnímu výkonu a dodání třetího bodu. Nádhera a úžasný úspěch pro všechny holky a FED Cupový tým. Díky moc za úžasný zážitek Petře a všem holkám za vítězství. Jste dobré. Gratulka a díky holky!!!
Reagovat
misa
povzbuzovala jsi Petro, pojď pojď pojď?
Reagovat
Fandina
Tam fandil každý, hlavně se tleskalo po super míčích. Takžé jsem také fandila a ke konci mě i trochu bolely hlasivky.
Reagovat
misa
Petra taky slušně řvala pojď.
Reagovat
mrafe
Prosím tě můžeš napsat, jaký jsi měla dojem, jako přímý účastník finále, ze závěrečného ceremoniálu. Jak jsi vnímala, že někteří po zápase Petry odešli a nevydrželi až dokonce.
Předem díky
Reagovat
Fandina
Dost lidí odešlo po zápase Petry a ze začátku tam na debl moc lidí nebylo, ale pak se to zase nějak zaplnilo, podle mě bylo odhadem na debl závěrečný ceremoniál tak o patnáct procent míň lidí. Ale nějak jsem to tam nezkoumala. Je to můj odhad teď když si to vybavuji.
Reagovat
mrafe
díky
Reagovat
smazaný uživatel
já sama bych bývala snad odešla, kdybych nečekala na ceremony.
Bylo to tak vyčerpávající, já měla pak strašlivej útlum a nedokázala se na čtyřhru soustředit. Ale ten denšek teda stál za to ;)
Reagovat
Padme
všichni zapamatujte a vzpomeňte si na to, až jí tu budete příště nadávat...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, až Petra někde nevyhraje, zase bude sodovka, na úspěchy se rychle zapomíná, ale nadávat na neúspěchy mají někteří jak drogu a její antifans si vždycky něco najde. Jako u všech sportovců. :)
Reagovat
Frick
Zas takhle bych to nebral. Prostě si všichni uvědomujeme, jak je Petra skvělá hráčka a hráček, který jí mohou porazit bez toho, aby jim Petra pomohla svým špatným výkonem, je velmi málo.

Třeba za prohru s Mášou v Pekingu se nikdo asi moc nezlobil.
Reagovat
Jan
Protože tam hrála dobře.
Reagovat
Roger_Federer
Letos ji porazilo nekolik hracek mimo top 20.
Samozdrejmevpokud by hrala tak soustredene a namotivovane jako dnes, bylo vy to o necem jinem.
Reagovat
PetaM
Jde o to, jak Petra prohraje. Jestli po boji, nebo bez boje. Když prohraje po boji, je to úplně jiný pocit, než když to tam prakticky odchodí. Prohra s Kuznou na FO mi taky příliš nevadila, protože Petra bojovala a nevzdávala se.

Kdyby prohrála s Venus ve Wimbledonu, taky bych se asi moc nezlobil, protože to byl krásný zápas a Petra opět bojovala.

Bohužel ale, některé její prohry jsou tak hnusné, že člověka až na chvíli přejde chuť ... :D
Reagovat
misa
Na FO bojovala Petra zhruba stejně jako včera a se zbytkem taky souhlasím.
Reagovat
ptpc
Presne. Ide o to ako prehrá.
Reagovat
Jan
Tak je to sport. Jako i v jiných sportech, někdy se prohraje po boji a někdy to vypadá, že bez boje :) O to víc si pak člověk může vychutnat prohru po boji :)
Reagovat
misa
Někdy jsou i výhry skoro bez boje.
Reagovat
smazaný uživatel
připravila si s celým týmem sladkou tečku na konci sezony....Vychutnáváme si to s celou rodinou, kdo ví, kdy to zase bude. Ještě doplňuji - smekám i před německým týmem, Angelika bojovala do krve a chování celého týmu na pochvalu. Důstojné finále fedcupu.
Reagovat
misa
ať bydlí v Monaku nebo na Měsící, reprezentaci ČR stejně miluje.

"Říkala jsem si, že když bude třeba, budu se tam plazit po čtyřech. Energii mi dávalo to, že hraju za zemi, pro diváky, za tým, ne jen sama za sebe."
Reagovat
pockerface
a víš co je nejlepší?, že trvalé bydliště má v Monte Carlu, jak Berdych, tak Štěpánek a jim to nikdo nevyčítá, nepřipomíná. Jen Petra jediná to prostě řekla nahlas a neustále jí to každou chvíli někdo omlátí o hlavu.
Reagovat
misa
Příliš mnoho úspěchů, některé už Petra vážně dost štve, proto se něco muselo vytáhnout.
Reagovat
bubak
zde se úspěch neodpouští .... (ale jinak jsem, docela optimista :D )
Reagovat
FulnekUltras
a mnohdy ani pouhá upřímnost...
Reagovat
pockerface
Petra pro FC dýchá. V běžném zápase, by to dávno zabalila, tady ne. Tady jí morálka, vůle, atmosféra, zodpovědnost nenechaly padnout. Psal jsem to i během zápasu, že bylo na Petře vidět, jak prostě nemůže, že se jí chce ze všeho brečet, ale na konec ty poslední zbytky sil ze sebe vyždímala. A pláč přenechala L.H., která při prvním mečbolu už břečela :-). Hluboce se Petře klaním a samozřejmě i Lucce za včerejší vynikající zápas. Holky díky.
Reagovat
ptpc
Už som to spomínal vedľa ale spomeniem to aj tu - veľmi obdivujem ako Petra v tom zápase bojovala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist