Kvitová bude hrát se Šarapovovou set, pak ji nahradí Šafářová

28. 10. 2012, 16:51
Aktuality 50
Petra Kvitová nastoupí po nemoci do pondělní exhibice proti Marii Šarapovové v pražské v O2 areně. Proti Rusce ale odehraje vzhledem k blížícímu se finále Fed Cupu jen set, pak ji na kurtu nahradí Lucie Šafářová. České tenistky budou trofej obhajovat v Praze 3. a 4. listopadu proti Srbkám.
Petra Kvitová

"Na exhibici se moc těším," vzkázala Kvitová z Prostějova, kde už se dnes byla i lehce protáhnout na kurtu. Od středy měla kvůli zánětu průdušek klid a léčila se i v prostějovské nemocnici. "Děkuji lékařům, že mě dostali do stavu, že na první set proti Marii Šarapovové nastoupím a pak poprosím Lucku Šafářovou, aby ji za mě doklepla," dodala.

Kvitová prohrála na Turnaji mistryň v Istanbulu v úterý s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a o den později se zánětem průdušek odletěla domů. Byla v péči lékařů a měla pětidenní klid. "Její stav se rychle zlepšil a je lepší každým dnem, ale s ohledem na Fed Cup nastoupí jen na set," řekl Karel Tejkal z pořádající České sportovní.

Šafářová se o záskoku v exhibici dozvěděla v neděli dopoledne. "Potěšilo mě, že jsem byla povolána. Je dobré zahrát si tady zápas na stejném kurtu, na kterém se bude hrát finále Fed Cupu a s Marií je prestižní hrát. Bude to dobré," těšila se Šafářová na svoji první velkou exhibici a minimálně deset tisíc lidí v hledišti.

Vzhledem k tomu, že světová dvojka Šarapovová v těchto chvílích hraje finále Turnaje mistryň, z Turecka do Prahy přiletí privátním letadlem.

Součástí předprogramu exhibice, která začne v 19:30, bude i tenisové zpestření od "netenistů". Zkoušet své dovednosti s míčem, třeba rychlost podání, budou slavný hokejista Jaromír Jágr a s ním oštěpaři Jan Železný s Vítězslavem Veselým.

Pro diváky bude představena poprvé v Česku i další lahůdka. V průběhu exhibice si v jižním vchodu areny můžou prohlédnou fedcupovou trofej i Davisův pohár.

Duel dvou wimbledonských šampionek Kvitové se Šarapovovou bude pátým dílem exhibicí Advantage Tennis, při nichž si v Praze a Ostravě zahráli například Pete Sampras, Ivan Lendl, Björn Borg, Stefan Edberg, Andre Agassi a Steffi Grafová.

ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
Jan
Hlavně zdraví. Jestli to astma Petru limituje, ať hraje pro radost, čert vzal nějaký žebříček nebo úspěchy na turnajích. A když se něco povede, je to plus.
Reagovat
mac.hall
Nechci nikomu vnucovat svůj názor , ale domnívám se , že to je naprostá kravina. Petra by se měla především stoprocentně vyléčit , aby byla v pořádku na Fed cup a ne se účastnit této šaškárny. Asi není jednoduché předem dojednanou exibici zrušit , ale zdravotní důvody jsou pádný argument. Opět je vidět , že komerční zájmy jsou nadevše bez ohledu na zdravý selský rozum.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo prostě jenom Petra chtěla dostát svým závazkům. Nebo to zní příliš neuvěřitelně?
Reagovat
smazaný uživatel
Tady s tebou souhlasím. Kór po letošní sezóně s nebývalým množstvím zdravotních problémů. Plus astmatička, pro kterou jsou dýchací cesty rizikovou částí jejího těla. Prostě to bude takový počinek do nové sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se to moc líbí, místo dvou tenistek uvidím tři. :) A ještě k tomu Jardu Jágra, to jsem nečekal... Na ledě jsem ho naživo zatím neviděl, tak ho uvidím aspoň s raketou. :D Mimochodem, Jarda Jágr je velký fanoušek Petry. :)

Mě ale samozřejmě nejvíc zajímá Maruška. :) Takže ještě jednou přeju Marušce šťastnou cestu do Prahy a taky ať nám neprochladne, protože tu máme asi trochu odlišné klima než v Istanbulu. :D

A tady ještě pro ty, co neviděli: Masha a Petra před exhibicí. Je to natočené v Istanbulu a holky tam říkají docela zajímavé věci. :) Všimněte si v čase 2:35, jak Petra říká: "Možná se i pobavíme s Maruškou..." Tak doufám, že se tady někteří poučí. :D A jinak doufám, že se Mashy cukrovinky budou někdy prodávat i v Čechách. :)

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10186693736-tenis/312297370010068/
Reagovat
misa
Viděl jsem a bylo to docela zajímavé. Akorát se mi zdálo, že tam bylo víc Marušky než Petrušky, což mě trochu zklamalo. :-)

Přeju příjemné zážitky a pokud si stačíš všimnout, tak nám tu pak napiš, jestli se ti Petra zdála v pohodě. Myslím, že jeden exhibiční set jí nijak zdravotně neuškodí.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidím, kdy se vrátím z hlavního města, ale o veškeré zážitky z exhibice vás určitě neochudím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Budeš mít plno fotek, tak se doufám podělíš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já asi foťák mít nebudu, protože tam se s bleskem stejně nesmí fotit... Ale vyfotím vám kdyžtak, co mi Masha podepsala, teda jestli bude co. :D Snad se spokojíš s mými zážitky prostřednictvím komentářů. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo :-) jsem zvědavá, kdo to bude komentovat, minule na podobný akci byl Bouček z Primy, ten ted komentuje i studio LM..to jsem koukala :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Jako moderovat přímo v hale? To jsem taky zvědavý. No, Bouček má k tenisu docela vztah. On má za manželku sestru Andrejky Hlaváčkové a seděl třeba přímo v lóži při finále debla na OH.

Ten přenos na ČT sport bude asi určitě komentovat Svačina... Emičko, dívej se na televizi, možná mě tam uvidíš. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, byl přímo v hale..aha, tak to jsem nevěděla, že má za manželku sestru Andrejky. Hm, už chápu..pokud to bude v tv, dívat se budu, dej mi pak znamení :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
ČT4 Sport v 19:30.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, bude to od 19:30 na ČT sport. :) Bouček sice není sportovní komentátor, ale co vím, tak se o sport dost zajímá. Já jsem totiž kdysi poslouchal Evropu 2 a tam on moderuje. Dřív tam uváděl i hitparádu a měl jsem možnost s ním několikrát pokecat i přes net. Je velkým fanouškem Rogera Federera a má od něj dokonce podepsanou raketu... Taky se dobře zná s Petrou. Nevím, jestli ses loni koukala na vyhlašování Českého slavíka, kde to moderoval právě Bouček a Petra tam byla hostem po své úspěšné sezoně. Pak jí tam pouštěl zvuky tenistek (Mashu, Viku a pak její "Pojď") a ona je měla poznat. No, přišlo mi to trochu trapné a byl jsem na Boučka pěkně nas-štvaný. :D Ale jako kdyby to holky slyšely, že si z nich dělá srandu a letos jsou na prvních dvou místech žebříčku. :) Jo a tehdy, když jsem si s ním psal, tak ještě říkal, že Slavík je strašná nuda, a že je to každý rok stejné... No a pak ho dva roky po sobě moderoval. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě pokrytec..:-( jinak jsem to neviděla, podobný věci mě neberou, neumíme je udělat s takovou noblesou, jako třeba vyhlašování Emmy, Oskarů..takže mi to uniklo, jen vím, že se tam Petra chystala..
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. Já se na to v posledních letech díval docela pravidelně a už mě to taky nebaví... Ale Káju mám rád. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :-)
Reagovat
Chrenda
Pokud ve FED Cupu Petra prohraje, padne to na vrub nedoléčených průdušek a účasti na exhibici kvůli mrzkým prachům!! Pokud vyhraje, bude všem fuk!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, kopání by vám šlo..
Reagovat
Roger_Federer
Notak, exibici hrat musi, Černoška by to stalo mailant..nemocna nebo zdrava.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobrá hovadina. Tahákem exhibice je Máša, ne Petra.
Reagovat
Jan
Tady nejde o kopání. Co má větší cenu - exhibice nebo finále Fed Cupu ? Po exhibici za rok neštěkne ani pes, zatímco případné vyhrané finále Fed Cupu se bude pamatovat pořád. Petra zrušila TM kvůli průduškám, najednou je zázračně zdravá (no asi není, ale bude hrát), zbytečně si zkomplikuje doléčení a když nezíská ve Fed Cupu 2 body, tak to asi prohrajeme. Navíc zánět průdušek, pokud to je zánět průdušek, ani po týdnu vyléčen být nemůže, takže mám pochyby jestli nastoupí na Fed Cup a pokud ano a se sebezapřením, tak asi v moc velké formě nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně si myslíš, že by Petra upřednostnila exhibici před reprezentací?
Reagovat
pepin
Ona třeba ne, ale jsou tu jiní, jinak souhlasím s Janem je to prasečina.
Reagovat
Jan
Vždyť upřednostnila. Má hrát 1 set.
Reagovat
misa
Petra má 22 a rozhodně mi nepřijde, že by byla nevyzrálá na to, aby se sama rozhodla, zda jí jeden exhibiční set uškodí či ne. Myslím si, že Fed Cup je pro ni tenisově nejvíc, Peťka opravdu miluje týmové soutěže a neohrozila by úspěch v něm nějakou exhibicí. Vždyť v minulosti se kvůli Fed Cupu odhlašovala i z turnajů, jak byla po víkendových bojích ve FC unavená. Tento fakt dobře dokládá její priority. Věřím, že na sobotu a neděli bude dobře připravená, podpoří ji tisíce lidí v hledišti a Petra 2 body udělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Copak jsem už nevysvětlil dostatečně, že Černošek ani nikdo jiný nemá zvláštní důvod ji do toho nutit? Ostatně jak z článku tady, tak na idnes vyplývá, že hrát chce sama, organizátoři evidentně neměli problém sehnat náhradu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli se na to cítí, ať hraje, není nesvéprávná.
Reagovat
Jan
Budu držet palce.
Reagovat
pepin
Již to tu někdo psal a já jsem to také četl, že zásadní požadavek marfuši byl hrát jen s Petrou. Ty si myslíš, že by sem jela hrát s Bárou nebo s někým jiným? Víš nechci to tady rozebírat, bylo by to na dlouho, ale byznys je byznys. A pamatuj si, že nedej bože a prohrajeme, vše se na ni svede a vylíže si to až do dna. To si na mě vzpomen.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, o tom požadavku vím. A chápu, že si Máša chtěla zajistit adekvátní soupeřku. Ale asi tak po šestapadesáté: opravdu si myslíš, že organizátoři téhle akce, kteří už jich pár organizovali, jsou takoví diletanti, že nebudou mít smluvně řešeno, aby tahle podmínka neplatila, když Petra bude zdravotně indisponovaná?
A že pokud by nedejbože ve FC holky neuspěly, hodí se to na ní, je mi celkem jasné. To ale není o Petře, ale o tom, že lidi zásluhy ocenit neumí, ale jak jde o možnost si do někoho kopnout, hned tam stojí fronty. A není to "typicky česká" vlastnot, del Potro to po porážce s Čechy v DC doma taky pěkně schytal, přestože dělal první poslední.
Reagovat
Jan
Pokud je Petra nemocná, tak do ní nemá nikdo co kopat. Když nastoupí, tak je to bonus navíc, jinak se měla léčit.
Reagovat
nouma
Myslím že se měla na exhibici doslova vysrat, je mi jasné že chce alespoň trochu potěšit fanoušky kteří si na ni koupili lístky ale zdraví má jen jedno a o víkendu jsou důležitější věci než nějaká exhibice.
Reagovat
Jan
Taky si myslím. Ale je to těžké. Chtěla dostát závazkům. Sám nerad odříkám dohodnuté věci. Měli přesunost exhibici po Fed Cupu a byl by klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko. To by zase nedorazila Máša.
Reagovat
Jan
Tak ji měli přímo už předtím domluvit po Fed Cupu. Ale to by asi taky nedorazila, co ?
Reagovat
smazaný uživatel
Možná by dorazila. Ale neměla by kde hrát. Ony se v kyslíkárně kupodivu pořádají i jiné věci než tenis.
Reagovat
Jan
Když tam domluvili FC i DC, tak by snad šla i exhibice.
Reagovat
misoSK
toto by kazdy ozajstny fanusik pochopil, ak by nenastupila na exhibiciu kvoli tomu, ze by sa setrila na FC
Reagovat
Bob
Když už tam bude hrát Lucka, tak ať to odehraje celé sama. Tohle je jak střídání ve fotbale o poločase, to se snad ještě nikde nedělalo, taková komedie :) Nevidím ani jeden důvod, proč by měla Petra nastoupit na tuhle trijádu. Ať šetří síly a uši.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to exhibice, tam to zas tak vyjímečné není. ;-)
Reagovat
Bob
ale je to vtipný :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je. to ale k exhibicím patří. ;-)
Reagovat
Bob
Jo jasně :) jako já chápu, že když si Šarapice poručila, že chce hrát s Petrou, tak se jí snaží vyhovět.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já si myslím, že o Mášu zas tak nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
O Marii určitě trochu šlo. Když se jí ptali, zda se chce zúčastnit této exhibice v Praze, v podstatě ihned souhlasila a její jediná podmínka byla, že bude hrát s Petrou (myslím, že jsem někde četl, že dokonce "výhradně s Petrou"). Řešení se střídáním Lucky je, myslím, celkem rozumný kompromis.
Reagovat
smazaný uživatel
si Bobe nic neporoučela.Kvitová si jí pozvala na sehrání exhibice.Šarapovová vyhověla spíše tedy Kvitové.
Jinak komedie Kvitové na pokračování. Už je zdravá !
Reagovat
petrulinka
Jelikož se tady nesmí vyjadřovat sprostě, tak budu slušná. Je vidět, že tady chceš tak akorát provokovat a vůbec nic o té exhibici nevíš. Jak je již napsáno výše, tak tato exhibice je již pátým dílem exhibice Advantage Tennis. Marii telefonovala a vše s ní sjednávala Petra Langrová, které Marie účast přislíbila, ale pouze pod podmínkou, že bude hrát s Petrou Kvitovou, takže si nech ty svoje provokativní kecy pro někoho jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem to tu několikrát psal - určitě mají posychrováno, že pokud by Petra byla zdravotně indisponovaná, bude Máša hrát s někým jiným.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist