Kvitová a loňské finalistky Plíšková s Halepovou přijaly divokou kartu do Dubaje

9. 2. 2016, 16:50
Aktuality 165
Petra Kvitová změnila plány a na poslední chvíli se rozhodla příští týden startovat v Dubaji. Na turnaj, který před třemi lety vyhrála, dostala divokou kartu společně s další Češkou a loňskou finalistkou Karolínou Plíškovou a obhájkyní titulu Simonou Halepovou.
Petra Kvitová

"Moc bych chtěla poděkovat pořadatelům turnaje v Dubaji, že mi dali divokou kartu. Moc se těším na návrat do Dubaje, kde jsem se připravovala na sezonu a kam se vždy moc ráda vracím. Doufám, že dokážu hrát dobrý tenis před skvělými fanoušky," oznámila dnes Petra Kvitová svým fanouškům na sociálních sítích.

Pětadvacetiletá Kvitová, kterou v úvodu sezony přibrzdila střevní viróza, letos odehrála pět zápasů a porazit dokázala jen hráčku druhé světové stovky Thajku Kumkhumovou. Především kvůli malému zápasovému vytížení se tak rozhodla změnit plány a stejně jako v předchozích třech letech zavítá v polovině února do Dubaje. 

Česká jednička v roce 2013 ve Spojených arabských Emirátech triumfovala, s posledními dvěma ročníky se však rozloučila už v osmifinále vždy po porážce se Španělkou Carlou Suárezovou.

Před třemi lety byla Kvitová v Dubaji bez svého trenéra a letos si zkušenost zopakuje. Tentokrát ale za jiných okolností, neboť se s Davidem Kotyzou po více než sedmi letech rozešla. "Sem tam jsem na turnaj jela sama. Je asi dobrý čas zajet někam na turnaj sama," prohlásila Kvitová, jež se bez trenéra objeví také v Dauhá a v březnu pak zřejmě i v Indian Wells a v Miami.


Společně s Kvitovou dostala divokou kartu také Karolína Plíšková, jež loni prohrála až ve finále se Simonou Halepovou. A právě rumunská obhájkyně titulu v Dubaji nakonec chybět také nebude, byť to původně v plánu měla. Světová trojka totiž měla podstoupit operaci nosu, kterou však odložila a díky tomu nastoupila o víkendu v 1. kole Fed Cupu proti českému týmu, který v Kluži vyhrál 3-2.

Organizátoři turnaje dnes získaly Kvitovou, Plíškovou a Halepovou, ale také přišly o šampionku z roku 2012 Polku Agnieszku Radwaňskou. Světová čtyřka se odhlásila kvůli blíže nespecifikovanému zranění. Na twitteru uvedla, že v dalším týdnu by neměla chybět v Dauhá.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

165
Přidat komentář
freeteepek
Mě by spíš zajímalo, proč tam holky původně hrát nechtěly. Bály se prohry s Radwaňskou?
Pro Petru každý zápas dobrý. V současné formě jich stejně moc nebude. Navíc to tam mají rády s Plíškovou, když tam jezdí i na dovolenou. Na trénink je to tam dobrý. Vypadá to, že tentokrát budou zase trénovat spolu:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra kvůli únavě.
Reagovat
VlS
Únavě? Z čeho? Prostě se tam nepřihlásila, měla nějakej plán a tenhle turnaj se jí tam hehodil. Teď zjistila, že by se jí hodil a dostala divokou kartu, OK, ať se daří.
Reagovat
smazaný uživatel
Před sezónou říkala, že turnaj v Dubaji chce vypustit, aby předešla únavě. Té, která ji potkala loni. Jenže to ještě nevěděla, že v Austrálii odehraje jenom dva zápasy a jeden turnaj.
Reagovat
Frick
http://abload.de/img/igf5sow.png

Docela stylový, ne? :-D
Reagovat
Fandina
Jan Kodeš na aktualne.cz, Petra se musí nastartovat sama.
http://sport.aktualne.cz/kvitovou-neprobudi-ani-trenersky-genius-musi-se-nastartovat/r~313c6ea0ce7311e59e52002590604f2e/
Reagovat
smazaný uživatel
Klasickej Kodeš. Jenom zopakoval, co už víme. Což je ale asi pořád lepší než kdyby se pouštěl do nějakých komplikovaných teorií.
Reagovat
smazaný uživatel
ahoj,som cela rozmrzela,ze ta Mladenovic a Vekic su von a Cibula tam "exceluje",ahoj
Reagovat
smazaný uživatel
Vedla ve 3. setu se Sevastovou 4:0 a nakonec prohrála 5:7. Jako by nestačilo, že se to stává Katce... :(
Reagovat
EllNino
tvl :(
Reagovat
EllNino
a Kiki to taky teče mezi prsty
Reagovat
smazaný uživatel
Teď jsem to chtěl napsat, že Kiki to taky podělala... :(
Reagovat
George_Renel
Již před časem jsem ti říkal, že ta tvá deka je příliš těžká.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to bylo vidět třeba v Brisbane. :D Kiki podle mě byla trochu unavená z Fed Cupu...
Reagovat
EllNino
to většina no ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Siegemund asi ne. :D Jako nechci tím Kiki nějak omlouvat, ale hlavně v tom 3. setu bylo vidět, kdo má víc energie. Měla ji dát ve dvou a byl by klid...
Reagovat
janek_da
V tom případě je na Petře ne deka, ale dekl
Reagovat
VlS
No, budeš v tom tvým cirkusu zapráskat bičem a někoho prohnat ohnivým kruhem.
Reagovat
filp
Na prezidentskou standartu bych dal "Úspěch se neodpouští", protože s tou pravdou je to na štíru.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka se odhlásila z Dubaje. Nevím, jestli už to tu nebylo náhodou zmíněno.
Reagovat
fretek
Král je nahý, teda Petra hraje (a asi bude hrát) pořád stejně, a to průměrně! Psychicky ji povzbudí, hraje-li soupeřka zrovna ještě hůře (což bylo zejména v slavném roce 2011, když byly hráčky ještě mírně šokované jejím vpádem). A naopak, pokud soupeřka tolik nekazí, má se svým baseballovým stylem problém.
Reagovat
peggy
Myslim,ze Petra tezko najde trenera,ktery bude poslouchat ji a to je jeji povaha.Jen Kotyza toto respektoval.Preji ji najit takoveho,ktery ji bude brat jeji rozmary.
Reagovat
babolat.cz
při FC to bylo zřejmé. S Plíškovou Pála normálně komunikoval, s Kvitovu seděl jak zařezanej ani nemlk.
Reagovat
Pedronegro
jenom klid, jsem někde četl, že jí Černošek domluví, takže je jistě vše na dobré cestě ;)
Reagovat
PetaM
Petra je zaměstnavatel, ona rozhoduje. Ještě jsem neviděl, že by si ředitel nechal do něčeho kecat od dělníků.
Reagovat
VlS
Ale viděl jsem ředitele, kteří díky tvrdohlavosti přišli o firmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže vztah hráč - trenér není jako ředitel - dělník. Spíš je to jako majitel firmy, který si najme manažera, aby mu firmu vedl, protože sám to neumí. A to, jestli Petra umí vést firmu sama, uvidíme v příštích týdnech.
Reagovat
smazaný uživatel
Přirovnávat tenisového trenéra k manažerovi, to podle mě není moc přesné.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to určitě přesnější než ho přirovnávat k dělníkovi. Já si to představuju asi tak, že soukromá osoba (= Petra Kvitová) je majitelkou firmy (= tenistka Petra Kvitová). A záleží jí na tom, aby ta firma prosperovala = hrála dobře, tak si na to najme odborníka (trenéra = manažera firmy). Je pak v jejím zájmu toho odborníka brát vážně a třeba i poslouchat, přestože je fakticky její podřízený. Rozhodně to není klasický zaměstnanecký vztah.

Já myslím, že bez trenéra jí to může fungovat krátkodobě, příp. i dlouhodoběji s výkyvy (což zrovna u ní asi bude bráno jako normální, protože ty výkyvy má pořád). Akorát vidím problém v tom, že bez trenéra bude těžší udržet nebo zvýšit maximální možnou tenisovou kvalitu, které je schopna dosáhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona ale není "majitelka" Petra Kvitová a "firma" Petra Kvitová, nejsou to dva různé subjekty. Je to jeden subjekt. Příměr s klasickou obchodní firmou není přesný, blíž to má, když už chceš porovnávat, k živnostníkovi. Ten svou živnost vede sám (taky sám nese veškerá rizika), obvykle si nenajímá lidi, kteří by živnost vedli za něj.
Reagovat
smazaný uživatel
OK. Všichni ostatní tenisti si najímají trenéry na to, aby je vedli, organizovali jim tréninky, radili s taktikou. Petra si tohle všechno obstará sama :)

Žádný příměr na to nesedí přesně, firma, živnost... možná je to něco mezi (byť teda přestože sport je dnes ve velké míře byznys, tak se s klasickým byznysem hodně blbě srovnává). U živnostníka je to tak, že o všem sám rozhoduje, zodpovídá sám za sebe, nese rizika. K tomu nikoho dalšího (trenéra) nepotřebuje. Tenista na nějaké vyšší úrovni se bez trenéra neobejde (a na té nejvyšší úrovni spíš bez trenérského týmu).
Reagovat
George_Renel
Každý rozumný šéf si podřízené vyslechne, až to rozhodnutí a zodpovědnost je na něm. Nikdy jsem tím neprohloupil a často se dozvíš více než třeba od mistrů či technologů.... To jen tak ze skutečného života.
Reagovat
FulnekUltras
já chápu, že jste si vzala tak nějak k srdci tohleto volání přírody, je mi zcela jasnej i pocit, že tenhle chlap už by moh' bejt jak se říká nafurt, to já všechnu beru Kvitová... Ale věc má z marxistickýho hlediska ještě svou druhou stránku, a tou je využití pěti fyzicky nejlepších let - a že jinak tu Navrátilovou moc nemusím - ne zrovna špatně rozjeté tenisové kariéry, kterou by bylo rozhodně škoda zakončit jaksi po vaidišovsku do ztracena. Protože pak pude velký kus Vaší dosavadní práce a talentu kam??? No pude do p....e!!!!! A podle toho bude taky Vaše přirozená všelidová obliba, kterou už možná chvílemi berete za samozřejmou, jaká??? No nižší, k...a nižší!!!!! Tak doufám, že se teď v tom Šejkistánu konečně proberete a na Džumajře Vás uvidím vyvalenou jen opravdu výjimečně!!! ;)))
Reagovat
LukasH
Petra se mi zda takova vyhorela. Nebo jak jinak to rict. Jeji dosavadni kariera byla, tak jak uz bylo tisickrat receno, stridani vyher na turnajich a straslivych propadu. Ono je sice hezky, ze vyhrala vsechny ty tituly a je to vlastne to, co se pocita, ale pro mentalni stranku behem sportovni kariery si myslim, ze to dobry vubec neni. Ta konzistence ve vykonech, byt bez titulu prinasi hraci pocit, ze se nekam posouva, ze to cely nekam smeruje. Prikladem budiz Lucka nebo Karolina. Petra hraje celej zivot tenis s vedomim, ze sice vyhrava turnaje, pokud ji to sedne, ale absolutne si neni schopna udrzet urcitou uroven hry delsi dobu. Treba ze se nedokaze dostavat na GS, az na vyjimky, do druhyho tydne.
Petra asi dlouho makala, ale nikdy neprisel ten ocekavanej vysledek. Srovnavat se s tim do nekonecna asi taky nejde. Takze ted proste zvolila tenhle pristup. Rekla si, ze za ty leta ma vyzkouseny, ze je jeji hra tak nevyzpytatelna, ze to bude hrotit co nejmin, zbavi se vsech natlaku, bude v pohode a uvidi se. Spoustu lidi tim stve, ale ja ji asi chapu.
Reagovat
FulnekUltras
Tak samozřejmě, že největší umění člověka je, když si dokáže udělat pořádek sám v sobě. 25 let je na to už slušná doba, jenže to by nesměly existovat věci, které popsal už jakýsi Freud... ;) No pokud teď Petra zase co nejdřív někde vystřílí dobrý výsledek, ne-li titul, tak by s ní po turnajích už klidně až do konce mohl jezdit tatík... ;)
Reagovat
VlS
Já bych nechal Freuda Freudem a žadnej Élektřin komplex bych do toho netahal. Nebo snad víš, o čem se Petře zdá? Mě se ti zdá o lítání se Spitfirem a to Freud nevysvětluje, tak čemu takova psychoanalýza?
Reagovat
FulnekUltras
Psychoanalýzou to nazvali intelektuálové. Jinak je to něco jako že jedna a jedna jsou dvě. A zdát se o tom vůbec nemusí... ;)
Reagovat
FulnekUltras
Když má cenu elektřiny do budoucna ještě navíc určovat hlavní jistič... ;)
Reagovat
VlS
Bože, i to má ten zmetek Freud na svědomí ???
Reagovat
VlS
Jinak - ona platba za jistič není až tak nesmyslná, jak se ti možná zdá, ale to by bylo na hóóódně dlouhý povídání a ne na tyto stránky.
Reagovat
FulnekUltras
Zůstaneme-li u běžných maloodběratelů s 3x25, tak hodně dlouhým povídáním se tady poslední léta zdůvodňují všechny do nebe volajicí blbosti a zlodějiny. A ti, kteří v zastoupení velkogaunerů umějí směrem ke stádu ještě patřičně zdůvodňovat, obvykle dostanou i královsky zaplaceno.
Reagovat
VlS
1) Není to téma pro tenhle web
2) Víš něco o síti, regulaci atd?
Reagovat
FulnekUltras
1) Ano. 2) Vím také o hlavním oficiálním "zdůvodnění" - je prý třeba zpoplatnit možnost mít kdykoliv určitou energii (časem zjevně nejen elektrickou) k dispozici. A nepřu se teď o stávajících velmi omezených možnostech jejího skladování či "přeposílání" mezi různými regiony a státy podle momentálních špiček atd., což se bez jakýchkoliv zásadních problémů praktikovalo už dávno... Avšak zneužívat tyto záměrně přeceňované věci ke zdůvodňování nákladů je právě především u maloodběratelů stejné svinstvo jako například poplatek v bance za výběr z vlastního účtu nebo do budoucna zřejmě taktéž připravovaná daň z dýchání zdravějšího vzduchu. Moderní paraziti prostě vzhledem k výraznému omezení dřívějších vydatných zdrojů příjmů z přímé spotřeby hledají tzv. masové "transfuze po kapkách" - okrádání v relativně malých dílčích objemech, zato v komoditách, které více či méně k životu potřebuje každý a tudíž se splácení jen těžko vyhne. Jak jednoduché a jak účinné - žádná sebekvalifikovanější "osvěta" však nic nemění na průzračné podstatě věci. V konečném důsledku je to ovšem také ta nejrychlejší cesta k masové občanské neposlušnosti a pádu stávajícího systému...
Reagovat
VlS
Vezmu to strašně stručně - pidívej se na webu na ceny tzv silový elektřiny - tj. cena vyrobený elektřiny , kterou dostane výrobce ( elektrárna) dodaný distributorovi. Srovnej si to s odběratelskou cenou. Ten rozdíl pokrývá relativně malej zisk, náklady na vybudování a provoz sítě a náklady na tzv. pidpůrný síťový služby.
Ty služby jsou systémem zajiśtění napětí a frekvence v síti. Tady to fakt useknu, to je velmi hrubě tak na dvě stranky. Tyhle náklady, větší než výrobní náklady silovky nesouvisí se spotřebou, ale s možností regulovat. Proto není nesmyslná platba za požadovanou kapacitu ( to je ten jistič) a snížení platby za odběr. Je to totiž spravedlivější, typický rodině z paneláku to náklady sníží.
Je to primárně otázka fyziky, politiky až v druhým pkánu a souvisí to s neregulovatelným výkonem větrníků a slunečníků, jejichž podpiru jsme si blbě schválili pod nátlakem zeleného teroru.
Reagovat
FulnekUltras
Zvláštní, že náklady na údržbu a regulaci sítě se tímto způsobem u maloodběratelů v poměru k silové složce dříve zvedat nemusely. Asi se ta fyzika za kapitalismu nějak mění nebo co... ;) Jinak samozřejmě se zeleným terorem naprostý souhlas - přesto div, že tyhle evidentní a dosud právně nepromlčené spekulace nebyly dosud retroaktivně uvedeny na únosnou míru (a že už pár lidí, kteří se o to na patřičných místech včetně ERÚ pokoušeli, dokonce docela tvrdě narazilo - na co a na koho vlastně???;)). Osobně mi to vychází při roční platbě kolem 12 tisíc plus mínus pořád stejně - ale faktický "trest" za nižší spotřebu přesto stále "nechápu". Ještě že se zatím slyšitelně ozvali aspoň pražští chataři... ;)
Reagovat
Fandina
Za totáče se také pořád zvedaly ceny. A také byla měna. To doufám teď nehrozí.
Reagovat
FulnekUltras
Ale tak Fandi... ;) Ten desetník navíc za rohlík či poštovní známku jednou za deset let se dal vydržet - a kromě třiapadesátého k žadnému zásadnímu, natožpak skokovému znehodnocení peněz nikdy nedošlo, takže mělo dokonce i smysl desítky let spořit. ;) Ve srovnání s téměř trvalou inflací po roce 1990 nebe a dudy...
Reagovat
Fandina
Ale no tak, nezastávej se tak pořád toho co bylo, vždyť kdyby to bylo hospodářsky úspěšné, tak by to nekrachlo. Ceny do nekonečna zvyšovat nešly, kde by se na to braly penízky, tisknout už nebylo z čeho. Kdyby ten tebou tak opěvovaný socialismus kolektivní majetek všech a nikoho tak prosperoval, byl by dál. Ale ono to nefunguje. Pořád musí mít někdo zodpovědnost i za druhého. Jedinec tvoří, ne strana.
Reagovat
FulnekUltras
Že ceny donekonečna zvyšovat nejdou, to teda pozoruju spíš dneska. ;) I ta vytrvalá kapitalistická inflace se už kvůli vyčerpání a opotřebení intenzivně ždímaných ;) zdrojů jaksi unavila - a musí se často spokojit jen s drobnými "růstovými" přískoky, třeba za ten jistič... ;))) Jedinou správnou stranu taky nemusím, ale místo tvořícího jedince někdy není špatný i kolektiv takových jedinců, pokud se tedy zrovna všichni nesejdou na WC - a nemyslím tím divokou kartu... ;)
Reagovat
Fandina
Dneska ceny do nekonečna zvyšovat jde, protože s tím rostou i platy, hospodářství jde nahoru. To se za totáče nedělo. Strana držela ceny rohlíků, ale celkově to šlo do kopru.
Reagovat
FulnekUltras
Tomu trvalému souběžnému růstu platů se dnes tři čtvrtiny obyvatel mohou jen pobaveně zasmát... ;)))
Reagovat
Fandina
Za totáče se člověk ani zasmát nemohl.
Reagovat
FulnekUltras
Většina mohla častěji než dnes - pokud to tedy nebylo zrovna na Vítkově při Pochodu padlých revolucionářů... ;)
Reagovat
Fandina
Ale nepovídej, nemohl si nic. Kdybys chtěl z uzavřené země odejít jinam, hrozilo ti zastřelení na hranicích. Stát kontroloval ceny, hospodářství neprosperovalo, protože nefungovalo tržní hospodářství jako takové, směna zboží byla orientovaná jen na východ, na západě šel technický rozvoj dál a tady se bránil socialismus. Proto to krachlo. Hospodářství šlo do kopru.
Reagovat
FulnekUltras
Takový kopr, umožňující na rozdíl ode dneška klidný a důstojný život drtivé většině lidí, bych si dal opravdu líbit. Pokud něco krachlo, bylo to tehdejší vedení SSSR - a co za to Gorbačov, Ševarnadze a spol. ze Západu dostali, se snad ještě někdy dozvíme...
Reagovat
Fandina
Děláš ze mě pitomce. Já moc dobře vím, jak se tu žije. Ano, dřív měli všichni stejně, jenže to hospodářství nikam nevedlo. Chápeš to? Neprosperovalo to. V okolních zemí šel hospodářský růst nahoru, technický rozvoj, počítače a tady se plnily plány a to bylo tak všechno. To byl důvod, proč socialismus padl. Neperspektivní plánovité řízení strany, žádná tvorba hodnot a rozvoj hospodářství.
Reagovat
FulnekUltras
Perspektivu před sebou obvykle vidí jen "vítězové". Ovšem měřítkem všech hodnot je nakonec pouze čas a myslící lidi v něm...
Reagovat
Fandina
Výsadou člověka je myslet. To je to nejdůležitější, kromě citu, co potřebuje k životu.
Reagovat
VlS
Nesmyslně a směšně do toho cpeš kapitalismus. Ne hápeš drobnost, že na základě v principu socialistickýho poblouzněnýho nápadu zelený energie se sice snížily ceny silovky, ale násobně stouply náklady na regulaci. Vítr nejde regulovat, jde ho jen vypnout - zapnout. To samý jsou solárky. Jenže protože existuje noc a mraky, jsou chvíle, kdy soláry nevyrábějí. Protože je někdy bezvětří, nebo naopak moc silnej vítr, jsou chvíle, kdy není nic z větrníků. Někdy se to sejde i dohromady. Pro takový chvíle musíš mít normální zdroje, který použiješ. Rychlej zdroj je voda, máme jí málo. Na bleskovou potřebu reagujou přečerpávačky - Dalešice a Dlouhý stráně, investičně drahý, kapacita spíš na minuty, než na hodiny. Uhelný elektrárny, ktery se dají regulovat, musí být buď na nějakým malým výkonu, kterej se dá zvednout v desítkách minut, nebo nejsou v tzv horký rezervě a najetí trvá mnoho hodin. Rychlejší jsou plynovky, ale skoro žádný nemáme. Jádro se reguluje blbě, pomalu a v omezeným rozsahu. Když neudržíš napětí a síť, tak dojde k tzv black outu. Průser za miliardy a s mrtvejma. Takže se běž huknout s politickejma blábolama, jde o fyziku a na ní jsou náklady, který prostě musí zaplatit ten, kdo chce bejt připojenej k síti. Ty náklady jsou samozřejmě i ba ty zdroje pro řípad mraků a bezvětří, normálně tam běží odpisy, mzdy, údržba a tak dál. To se promítá do ceny těch síťovejch služeb.
Tohle je neůplnej a nepřesnej popis, pokud těto zajímá, najdeš určitě správný a přesný vysvětlení, ale na elektrofakultě se to studuje 5 let.
Tak se raděj pusť do politický teorie kapitalistickýho vlivu na vznik zánětu slepýho střeva.
Reagovat
FulnekUltras
Větráky a sluneční panely přes všechen boom ani dneska nepředstavují takový objem, aby kvůli nim bylo třeba - při známých obrovských ziscích např. ČEZu - cokoliv vzhledem k maloodběratelům měnit. Tím spíš, pokud se někdo místo složitého zdůvodňování zdražování pro miliony lidí podívá pořádně na to, jak vzít neoprávněně získané peníze z kapes pár stovkám, možná tisícovkám spekulantů. Uznávám, že by tady i Petra něco tratila... ;) Problémy blackoutu dnes mnohem víc než s fyzikou souvisejí s ekonomickou nerovnováhou a nedohodou zemí, které si dříve energii redistribuovaly běžně bez obtíží, kupodivu dokonce i politických - a bylo to třeba i ČSSR s NSR. Takže jsme zase u původního problému - jak nejlíp před stádem "plebsu" zamaskovat, že my u koryt máme pořád málo...
Reagovat
Frick
Kurňa, to je mi zas tenisová diskuze. :-D
Reagovat
FulnekUltras
Lepší než kanál Maryško... ;)))
Reagovat
blixa
Ty drž pysk a šoupej nohama ! ;-)
Reagovat
VlS
Nezlob se, ale ty seš fakt tou politikou postiženej. Black out je čistá fyzika, s politikou nesouvisí vůbec nijak.
Ty chápeš zpoplatnění podle jinejch kritérií jako zdražení - a ono není a dokonce pro ty chudé, o které tobě tak jde přinese zlevnění, které naopak zaplatí ti bohatší
Fakt jseš přírodní úkaz
Konstatování : je středa
Tvoje reakce: a za to můžou ti zk. í kapitałisti.
No docela tím bavíš, dobrá klauniáda :-D
Reagovat
FulnekUltras
Je mi jasné, že vyrovnávání výkyvů v síti už za ČSSR ve spolupráci s NSR či Rakouskem dneska už "nevoní" - stejně jako jednoduchý fakt, že např. elektřinou šetřící osamělí důchodci v malých bytech budou systémem finančně "ztrestáni" zcela nepochybně. Vyhýbat se dnes pravdě lze různě, ale ona stejně nakonec potvůrka někde vyleze - a nikoho se na den v týdnu neptá... ;)
Reagovat
George_Renel
Otevřeně říkám, že při případném novém způsobu účtování ušetřím ročně tři tisíce. Asi ty, kterými nyní dotuju garážníky a chataře......
Reagovat
Fanda67
Alespoň teď vím, kam půjdou ty mé tři tisíce :-). Podotýkám že mám cca 10 let starý byt 2+1, bohužel s varnou deskou takže musím mít 3x25 ( jinak by mi stačilo 1x25 a platil bych zhruba stejně )
Přijde mi že dochází ke snižování spotřeby elekřiny ( u mě výměna žárovek za ledky snížila roční spotřebu o cca 15 procent) a údržba sítě stojí stejně ať je spotřeba jakákoli ( teď možná kvůli fotovoltaice spíš ještě víc) takže potřebují z nás ty peníze nějak dostat - jen nevím jestli je to ta správná cesta
Reagovat
George_Renel
Já nevím no, ale spálím blízko 5000KW. Přivedení a údržba stojí možná podobně, jako u toho, kdo spálí těch běžných bytových 1500. Ale přesto si myslím, že se dodavateli vyplatím více a měl by si mě považovat.
Reagovat
VlS
No, hlavně je to pokud vím návrh ERÚ, kterej ještě není schválenej. Uvidí se, jak to dopadne. Zásadní evropskej problém jsou německý větrníky ba Baltu, ale opravdu nemá smysl se tím zabývat tady.
Reagovat
George_Renel
To máš plnou pravdu, stejně to vidím tak, že to nakonec neschválí.
Reagovat
VlS
Lukáši, ono se to vyvrbí samo. V pohodě asi není, ale je otázka, jestli sedí normálně u cesty a dáva si voraz, než půjde dál, nebo jestli je ba nějaký křižovatce a přemejšlí kudy kam. Můj tip je, že to teď nejen sama nevi , ale že se jí to zrovna teď ani hechce moc řešit. Jestli to tak je, tak je to asi dobře. Třeba se teď naštvala a v Dubaji nám něco předvede. A když ne, tak zas nic. Jestli je to vyhoření ( a netvrdím, že není) , nebo jen perioda, kdy jí to moc nejde, to ukáže život během půl roku.
A jestli je lepší jí hladit po hlavě a dělat " malá" , nebo ba ní zařvat, to fakt nevím. Moc ba dělaní " malá" nejsem, já bych asi řval, ale to asi zkusil David a bylo zle. Nedělám prognózy, uvidíme.
Reagovat
LukasH
Ale ja tim nechtel rict, co by se s ni delat melo nebo nemelo. Je dospela a ona musi vedet co. Ja jen uvazoval nad jeji soucasnou situaci. Ted pusobi na spoustu lidi, ze to ma na haku, ale ja ji fakt chapu. Ona se tim urcite trapila leta, ze to nejde, jak by chtela. S Vsetickem drela, se Stoberem taky, ale vysledky to neprineslo. Nema na sebe v podstate zadnej recept a nema ho nikdo. Proto ji nezbylo nez se tim tak nezabyvat. Zblaznila by se z toho. Takze ted to traba vypada, ze u ni neni ten tenis nejvetsi priorita...
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych asi neřekl vyhořelá, to byla loni a vypadalo to jinak, o dost hůř. Ale mám pocit, že vyhozením Kotyzy se jí jakoby ulevilo. Teď objede pár turnajů sama, nebude mít vůči někomu zodpovědnost nebo povinnost, ať už vědomou nebo podvědomou, což by jí mohlo psychicky pomoct. Řekl bych takový návrat ke kořenům ve smyslu "musí to být hlavně zábava, ne povinnost".

Rozumím tomu, že to na spoustu lidí působí jako rudý hadr na bejka, protože ve srovnání s ostatníma holkama ze špičky - o chlapech ani nemluvě - které mají armádu specialistů a trenérů na všechno možný, je to cesta proti proudu, ale Petra holt taková je. Takový tenisový mimozemšťan jdoucí si svou vlastní cestou.
Reagovat
FulnekUltras
Nakonec všechno posvětí - nebo taky ne - výsledky v následujících měsících. Bez nich už se budou určitá "osobní specifika" obhajovat čím dál hůř. Pořád to vidím na nutnost utřídění priorit - a pokud tou hlavní zůstane tenis, tak už to brzy poznáme...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvrdí, že kariéru končit nechce a já nemám problém jí to uvěřit. Loni na jaře měla měsíc pauzu, po které - jak přiznala, jí ten tenis už hodně chyběl. Loni v létě se dozvěděla, že prodělala mononukleózu a není úplně fit, takže najednou stála před rozhodnutím, jestli sezonu zabalit nebo dohrát. Vybrala druhou možnost. Zdánlivě nevýznamné, ovšem když si člověk uvědomí, že ta první zároveň znamenala být s přítelem do konce sezóny prakticky pořád, ukazuje to, co pro ni tenis znamená. Nemyslím, že by teď konec kariéry byl na pořadu dne, ani netvrdím, že to může časem vyhodnotit jinak. Ale - a teď připouštím, že se vrhám na hodně tenký led - myslím si, že nějaké předčasné ukončení kariéry by vzhledem k výše zmíněnému jejímu partnerskému vztahu spíš uškodilo než naopak. On by jí ten tenis začal brzo chybět..

A ještě jedna věc - ona se nemusí obhajovat před nikým. Leda sama před sebou.
Reagovat
FulnekUltras
Vzhledem k dosavadnímu průběhu kariéry a dosaženým výsledkům bych u vyzrálého sportovce i člověka předpokládal, že udělá maximum pro to, aby se ve zbývajícím čase aspoň na srovnatelné úrovni udržel. A věřím, že Petra to vnímá stejně. Jenom má teď trochu víc než jindy ;) "neuklizeno" v hlavě...
Reagovat
smazaný uživatel
Snad máš pravdu - tedy v tom, že pro udržení výkonnosti a srovnatelné výsledkové úrovně ve zbývajícím čase udělá maximum. A já doufám, že toho času, co jí zbývá, bude ještě hodně. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Ono s tím Davidem to bylo a možná ještě je opravdu zřejmě složitější, než to leckomu navenek připadalo/připadá. Takže dostat se v tomto směru definitivně z času minulého do času přítomného a budoucího bude nejspíš klíčové...
Reagovat
smazaný uživatel
To asi jo..
Reagovat
LukasH
Dobre, vyhorela asi neni nejlepsi slovo. Chtel jsem rict, ze to ma ted, tak jak to ma, protoze ji zrejme uz unavovalo to vsechno, co se za tu jeji karieru odehravalo. Ono i ta kritika a udiv ze vsech stran, proc neni konzistentni....pak taky ty dane...ostatni holky si timh!e prochazet nemusely a nezijem ve vzduchoprazdnu, takze i kdyz v tv s usmevem rika, ze to jde mimo ni, uplne bych tomu neveril.
Jinak souhlasim s tim zbytkem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, takhle řečeno ano, s tím souhlasím.
Reagovat
VlS
No, já bych to nesváděl jen ba to, že jiný holky nemusely řešit to, nebo to ( jen si vybavte kauzu Táty Plíškovic, taky lahůdka, co?)
Ono to s ní taky nebude jednoduchý, to však není důvod jí nefandit.
Reagovat
Fandina
To je pravda, že kauza tatínka Plíška nebyla příjemná, ale to se netýkalo konkrétně Káji, její hry, její osoby. Ale Huml a neustálé řeči o tom, že Petra hraje nevyrovnaně, jako by to dělala naschvál, to nikomu nepřidá.
Reagovat
VlS
Naschvál nenaschvál, nevyrovnaně hraje, snad druhej takovej náladovej rapl na okruhu není, taková prostě je, takže reakce na to jsou očekávatelné. Mít tátu s basou ba krku ( nebo Barča přímo v base) je podle mě daleko horší, to bych rád viděl, co by se v takový situaci dělo s Petrou. Klára rozvod, Bára rozvod, Lucka rozchod s Berďou po 8 letech, jasně, to nic není, jen na Petrušku je strašnej tlak. Vy dva s Iqem jste fakt praštění pavlačí a hledáte důvody a omluvy. Prostě je střelená, není jediná, ale za to nikdo mimo ní nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě uniká zásadní věc - na Petru je daleko víc vidět. Nikdo nepopírá, že jak Bára (a nejen s tátou, ale i s dopingem) tak Kája si užily svý, ale na žádnou z nich není ani zdaleka tak vidět, nebo aspoň v době, kdy to u nich bylo aktuální, hlavně u Káji, nebylo. Což je logické, ani jedna z nich není zdaleka tak úspěšná jako Petra.
Reagovat
LukasH
Petra je strelena, to vime vsichni. Vse, co plati u ostatnich tenistek, u ni neplati. A ma to vetsinou naopak...kdyz trenuje, nehraje pak dobre. Kdyz netrenuje, tak dobre hraje. V prvnich kolech turnaju je nervozni jak dorostenka, od SF dal se z ni stava mentalni titan. Zhubla, ale tenisove ji to nepomohlo.....no, kterej trener se do tohohle pusti, to nevim.:-)
Reagovat
Fandina
Zdá se mi, že se střelenost Petry přehání. A měla jednoho trenéra, takže těžko posoudit, jak by hrála pod jiným.
Reagovat
gigin
Já si hlavně myslím, že všechno se kolem Petry přehání. Každá informace, pohyb, změna se kolem ní přetřásá tisíckrát dokola. Tam a zpět. Je to sice pochopitelné, je to naše nejlepší tenistka, ale přijde mi to už přes hranu.
Reagovat
Fandina
Já si hlavně nemyslím, že je šílená nebo hysterka. Mohu se mýlit, ale podle mě se tak neprojevuje. A proto nechápu, proč se to o ní píše.
Reagovat
Cico93
presne tak
Není možne aby sa tu takto riešil niečí život a najhoršie je, že nielen ten športový ale aj súkromný.
Reagovat
gigin
Přesně Cicku. Jestli má jebat s Meidlem, nebo raději se Štěpcem, kde má danit, co s Kotyzou, jestli váží moc, nebo je na hranici podváhy dle tabulek, jestli má jezdit do Dubaje, na co tam jezdí, když stejně vyhučí v prvním roundu, jestli měla vyhrát Wimblík tak brzo, že je to na ho*no atd atd
Reagovat
Fandina
Tak to neřeš a máš klid.
Reagovat
Cico93
Fandina
Petra to tu asi nečíta, ale keby náhodou tu o to zavadila vieš aké jej to môže byť nepríjemne?

Keď si spomeniem ako sa tu celé dni a noci riešili jej zásnuby..proste choré.
Ako píše gigin dane a všetko možné fakt, keby ste sa radšej starali o svoj život a jej dali pokoj.

čo je veľa je veľa.
Reagovat
Fandina
Já nejsou tou, která vyvolává diskuse o Petře. Obrať se jinam.
Reagovat
Cico93
Nikde sa nebudem obracať.
Reagoval som na teba, ale písal som to všeobecné. Už každý vie kto má v tomto akú vinu.
Reagovat
gigin
Já to řeším?? Kde?? Mi je to jedno, ať si dělá, co chce. Mne zajímá jaký hraje tenis, a když se jí daří, tak je radost na to koukat. Co si dělá potom, nebo předtím je mi volné. Má kolem sebe tým placených odborníků, ti by jí měli když tak poradit co má dělat, kdyby si nevěděla rady. Já jí neporadím jako.
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně tady od tebe čtu něco rozumnýho. :-)
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si, že by byla rapl. To je tvůj výklad. To, že hraje nevyrovnaně, neznamená, že je hysterka nebo rapl. Jednou hraje hůř. To nesouvisí s náladou. Chápeš to?
Reagovat
LukasH
Je to psany s nadsazkou.
Reagovat
Fandina
Ty to tak možná píšeš, u VlSe si jistá nejsem. On tím zdůvodňuje, že hraje nestále. Považuje jí za nesnášenlivého člověka, hysterku.
Reagovat
VlS
To je tvůj naprosto zcestný výklad, ale nepřekvapuješ.
Reagovat
smazaný uživatel
Jiný holky ale nebyly ani zdaleka tak na očích..
Reagovat
smazaný uživatel
Něco mi říká, že ona má to tvoje marxistický hledisko tak nějak víš kde ;-)

Ale jestli tě to uklidní, ukončení kariéry podle všeho není na pořadu dne. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
přesněji marxisticko-freudovský... ;)
Reagovat
VlS
A marxisticko- freudovsko - faraónský by bejt nemohlo?
Reagovat
FulnekUltras
tak faraoni v příborníku nic moc... ;)
Reagovat
Frick
bez Češek. :-(

http://www.tennisforum.com/2994-abierto-monterrey-afirme/1035929-monterrey-md-q-lists.html
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/2986-bmw-malaysian-open/1035937-kuala-lumpur-md-q-lists.html

Kláru doplní v kvaldě Andrea a Bára K.

Čili účast nic moc.
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/3010-miami-open/1048353-miami-md-list.html

Chybět bude jen Flavia. Z našich jsou v MD Petra K, Lucka Š., Karolína, Bára, Lucka H., Petra C. (SR) a Denisa.
Reagovat
aligo
Tak jsem na ní zvědavej :))

http://www.wtatennis.com/news/article/5329658/title/barty-announces-return-to-tennis
Reagovat
Frick
Zajímavé je to, že když Dubai je jen Premier 470, tak je tam ohromná dotace 2 000 000 USD (a startovní pole podle toho vypadá), kdežto když je Premier 470 v Dohá (jako loni), tak má/měl jen základní dotaci.

Čili se dá asi říct, že Lucčin titul z Dohá byl sice rozhodně cenný, ale cennosti titulu z letošní Dubaje nedosáhne.
Reagovat
tommr
tak to je pěkná blbost. Oba turnaje jsou ve stejný kategorii a nikdo soudnej se nemůže pitvat v takových detailech jako je rozdílná konkurence (což je navíc i velice subjektivní). To by si pak taky moh tvrdit, že druhej wimbledonskej titul Petry nemá stejnou hodnotu jako ten první ...
Reagovat
Frick
Tak já si myslím, že zde na TP už bychom měli být takové "úrovni znalostí", že bysme měli rozlišovat lépe a hůře obsazené Premiery.

A pokud jde o Petru, tak ano - titul z Wimbledonu 2011 vnímám jako cennější.
Reagovat
FulnekUltras
A to já zas právě ne...
Reagovat
VlS
Proč?
Reagovat
aligo
Snad :))

https://www.facebook.com/safarovalucie/posts/1082668135131336
Reagovat
Frick
Snad. :o)
Reagovat
A.R.R.
Naopak Aga se odhlásila, kvůli zranění nohy :-(
Reagovat
vrabejka
Super. Kája by mohla vylepšit loňské finále.
Reagovat
tommr
to se jí bohužel nemůže podařit ani teoreticky. I kdyby letos v Dubaji vyhrála tak získá maximálně 470 bodů, protože letos byla Dubaj přesunutá z kategorie Premier-5 do kategorie Premier ...
Reagovat
aligo
ale vylepšit finále muže... kategorie nekategorie... body nebody... titul je víc než finále..
Reagovat
vrabejka
Mluvím snad o bodech?! Tebe taky nezajímá nic jiného.
Reagovat
tommr
ty body jsou ale v tenise jediný objektivní měřítko úspěchu. Finále turnaje kategorie Premier-5 je prostě víc než titul z turnaje kategorie Premier ...
Reagovat
vrabejka
Titul jako titul.
Reagovat
tommr
každej titul se sice počítá, ale že by měly všechny stejnou hodnotu to rozhodně neplatí ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je otázka pohledu. Myslím, že kdyby se hráčky, která v kariéře vyhrála jen turnaje Int., jestli by radši měla titul z Premieru nebo prohrané finále P5, tak bere ten titul.
Reagovat
tommr
a myslíš si taky, že by třeba Lucka vyměnila finále FO za titul z Premieru?
Reagovat
vrabejka
Tohle se samozřejmě srovnávat nedá, ale hračky si titul premiér 5 a premiér cení podobně.
Reagovat
bIbec
já teda nevim, ale mezi Premier a Premier 5 je dost rozdíl. Spíš Premier 5/Mandatory sou podobné. Tam bych řekl, že je to celkem fuk, páč na těch pětkách je dost často celá špička.
Reagovat
bIbec
chci říct na pětkách i na Mandatory. Obyčejné Premiéry sou více méně o ničem.
Reagovat
smazaný uživatel
GS je někde jinde, to se s ostatními turnaji nedá srovnávat. Mezi Premier a Premier 5 ten rozdíl není tak zásadní. A třeba Dubaj má obsazení skoro na úrovni PM. Nebýt odhlášky Agy, tak tam hrála kompletní současná top 5. Takže titul z něj bude mít velkou hodnotu, přestože za něj bude "jen" 470 bodů.

Kdyby šlo třeba o Petrohrad, tak tam jasně souhlasím, že finále Dubaje 2015 má mnohem větší hodnotu než titul z Petrohradu 2016 - s ohledem na obsazení turnaje. Ale titul z Dubaje 2016 bych řadil výš než finále Dubaje 2015, přestože bodově to tak není - startovní pole je bez ohledu na kategorii srovnatelné, možná letos při účasti Sereny ještě silnější.
Reagovat
tommr
já jednoznačně upřednostňuju sportovní hledisko a to je poměrně objektivně vyjádřeno obodováním turnajů. Finanční odměny upřímně řečeno ani nesleduju i když je mi jasný, že řada hráček - zejména těch méně úspěšných - na takový finanční pobídky hodně slyší ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ono ani bodový hledisko nemusí být vždycky úplně přesný. Pamatuju si, jak se loni řešilo, jestli je víc Madrid nebo Řím. Madrid je sice za víc bodů, ale turnaj v Římě je daleko tradičnější.
Reagovat
VlS
Rozdíly mezi Římem a Madridem jsou 2. Madrid je za 1000, Řím za 900 bodů, Madrid se hraje na regulérní, velmi kvalitní antuce, Řím na něčem mezi pískovým pláckem a hlubokou orbou. Historie je dost irelevantní, protože Madrid se hraje už taky pěkně dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jenom konstatoval, co se tady řešilo loni, když se řešilo, co je po RG druhý neprestižnější antukový turnaj. Já tvrdil, že Madrid, ale byl jsem přesvědčován, že Řím..
Reagovat
VlS
Já si to pamatuju, ale pidle mě významnost je daná bodovou ( a finanční ) dotací, pocity jsou dobrý tak leda pro chlácholení dětí.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba turnaje jsou samozřejmě subjektivní.

U mě jednoznačně Řím - rekonstrukce 2010.
Madrid se hraje od roku 2002, Řím 1930.

http://www.nytimes.com/2009/05/09/sports/tennis/09tennis.html?_r=0

http://sport.idnes.cz/v-rime-pokrtili-novy-tenisovy-amfiteatr-foro-italico-zkrasnelo-p8j-/tenis.aspx?c=A100427_220839_tenis_rou
Reagovat
VlS
Čili Madrid se hraje celou současnou generaci tenistů, co bylo za Musoliniho je nebo není zajímavý? Madrid má podstatně lepší kurty, víc peněz a cíc bodů, tak co chceš řešit? .
Reagovat
smazaný uživatel
Madrid je samozřejmě druhý, po RG. Loni jsme řešili, že Řím chce investovat, aby se dostal před Madrid. Pokud mu to město neumožní, tak turnaj přestěhujou.
Reagovat
smazaný uživatel
A s tím povrchem taky nemáš pravdu, protože jednu dobu byl hodně kritizovaný.

Citace

Srb prohlásil ?Tohle pro mě není tenis. Buď sem příště přijdu v kopačkách nebo pozvu Chucka Norrise, aby mi řekl, jak mám na tomhle hrát. Nadal přezdívaný jako ?antukový král? v předchozích osmi sezónách nikdy neodešel na antukovém turnaji poražen již ve čtvrtfinále a pohrozil bojkotem následujícího ročníku.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitova to zase bude fiasko.rad bych aby se ji dařilo ale nějak tomu nevěřím. Hlavně že věří iqe:-)))
Reagovat
PetaM
Divokou kartu dostaly rovněž loňské finalistky. Kája Plíšková a Simona Halep :)
Reagovat
tommr
za Karolínu jsem rád, ale Halepku bych klidně oželel ... :)
Reagovat
lars
A co operace u Halep ? ze by mlha ?
Reagovat
smazaný uživatel
Prý ji odložila na neurčito.
Reagovat
PetaM
Asi jí dal někdo pěstí a je to v klídku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Max 2. kolo, potom si vzpomeňte...trapáci, ona už na to nemá
Reagovat
smazaný uživatel
Co je ti potom, jak daleko dojde? Platíš jí snad cestu, ubytování, jídlo nebo vercajk? Tak si dej oraz a nepruď tady.
Reagovat
VlS
Rád bych na to neměl jako ona. To by bylo závisti kolem dokola :-)).
Zcela evidentně jsi na "to" ty rozumově neměl nikdy.
Reagovat
tommr
Petra se nutně potřebuje chytit a v Dubaji pro to budou ideální podmínky. Pokud bude hned od prvního kola hrát jako hrála v neděli proti Halepový tak by mohla dojít daleko ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, držím palce.....
Reagovat
smazaný uživatel
Co tam ta looserka bude dělat?....vypadne v 1.kole a pojede domů :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, looserka v top 10. Začni používat mozek, hlupáku.
Reagovat
George_Renel
Když neumíš cizí slova používat, tak je raději počešti.
Nebo nám vysvětli v čem je Kvitová volnější?
Reagovat
gigin
Klid, haranti maj prázky, tak prudí.
Reagovat
Haitik
Ono, až Petra něco zase vyhraje, tak to tady sklapne.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
až v březnu ... :D
Reagovat
gigin
Tak tady na Zlínsku měli fakani minulý týden. Rozpis zde. Tady můžeme pěkně vidět, z kterého kraje může dotyčný cyp být. Těžko říct no :DDDD

1.2. ? 7.2.2016: Kroměříž, Uherské Hradiště, Vsetín, Zlín, Praha-východ, Praha-západ, Mělník, Rakovník, Plzeň-město, Plzeň-sever, Plzeň-jih, Hradec Králové, Teplice, Nový Jičín

8.2. ? 14.2.2016: Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Písek, Náchod, Bruntál

15.2. ? 21.2.2016: Mladá Boleslav, Příbram, Tábor, Prachatice, Strakonice, Ústí nad Labem, Chomutov, Most, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Olomouc, Šumperk, Opava, Jeseník

22.2. ? 28.2.2016: Benešov, Beroun, Rokycany, České Budějovice, Český Krumlov, Klatovy, Trutnov, Pardubice, Chrudim, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Ostrava-město

29.2. ? 6.3.2016: Praha 1 až 5, Blansko, Brno-město, Brno-venkov, Břeclav, Hodonín, Vyškov, Znojmo, Domažlice, Tachov, Louny, Prostějov, Karviná

7.3. ? 13.3.2016: Praha 6 až 10, Cheb, Karlovy Vary, Sokolov, Nymburk, Jindřichův Hradec, Litoměřice, Děčín, Přerov, Frýdek-Místek
Reagovat
VlS
Gigine, tak otázka je, jestli se stihnem tak rychle stěhovat, abysme to pořádně využili, co?
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.urbandictionary.com/define.php?term=looser
Reagovat
tommr
konečně tu taky jednou vidím jazykový okýnko, který dává smysl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jé, pochvala od tommra, to se mi snad ještě nestalo :-) Dík.
Reagovat
blixa
Ano velmi hezky řečeno :D

"Idi.otic way of spelling "loser". Most often used by teens and adults with no more than a 2nd grade grammar level."
Reagovat
vrabejka
+1
Reagovat
smazaný uživatel
-nekonečno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist