Kvalifikant Anderson postoupil do premiérového finále

8. 3. 2008, 22:03
Aktuality 0
Překvapujícího finalistu má turnaj v Las Vegas. V prvním dnešním semifinále si totiž až 175. hráč světa, Jihoafričan Kevin Anderson, poradil s domácím Gineprim ve dvou setech 7-6 6-4. Američan tak potřetí v řadě vypadl těsně před branami finále. Naopak kvalifikant Anderson se na svém teprve třetím turnaji ATP dostal už do boje o titul.
Profily hráčů
Kevin Anderson

Jednadvacetiletý Kevin Anderson z Jihoafrické republiky se v Las Vegas teprve potřetí objevil v hlavní soutěži turnaje ATP a už na sebe svými výkony a výsledky upozornil. V dnešním úvodním semifinále si poradil s domácím Robbym Gineprim ve dvou setech a poprvé v kariéře si zahraje finál.

V první sadě si tenisté vzájemně prolomili po jednom servisu a tak musela rozhodnout zkrácená hra - v té uspěl Andreson a získal tak lepší psychickou výhodu. A druhý set to jen potvrdil. Ginepri začal více chybovat a Anderson i díky 6 esům vyhrál i druhé dějství, tentokrát 6-4.

Jihoafričana tak zítra čeká boj o první titul proti vítězovi nočního duelu Caňas - Querrey. Naopak Ginepri na třetím turnaji v řadě vypadl v semifinále a začíná být pro něj prokletým.

Cesta Kevina Andersona tak trochu připomíná 3 týdny starý úspěch japonského kvalifikanta v Delray Beach, Keie Nišikoriho. Tento osmnáctiletý mladík turnaj vyhrál jako kvalifikant, což může už v neděli zopakovat i Kevin Anderson.

ATP Las Vegas - výsledky 6. dne:

Dvouhra - semifinále:
Anderson (kv.-JAR) - Ginepri (USA) 7-6(4) 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist