Kuzněcovové se odveta povedla, udolala Schiavoneovou

17. 2. 2011, 13:29
Aktuality 20
Diváci v Dubaji se dočkali dalšího dramatického souboje mezi Světlanou Kuzněcovovou a Italkou Schiavoneovou. Jako vítězka z něj tentokrát odešla Kuzněcovová, která proměnila sedmý mečbol a pomstila se tak za porážku v rekordním zápase na Australian Open.
Světlana Kuzněcovová

Poslední setkání obou tenistek se v Melbourne zvrhlo v téměř pětihodinový maratón, který přepsal ženský grandslamový rekord. A ani dnes se diváci nenudili.

Do zápasu druhého kola vlétla Francesca Schiavoneová sebevědomě: i když ji příliš neposlouchalo podání, Světlana Kuzněcovová ji příliš neohrozila, a naopak Italce se podařilo dvakrát sebrat Kuzněcovové servis. Schiavoneová vyhrála úvodní sadu 6-1 a zdálo se, že Rusku porazí i ve třetím zápase v řadě.

Druhý set ale nabídl naprosto opačný obraz hry. Kuzněcovová si bez problémů vyhrávala podání a při servisu Schiavoneové prohrála jedinou výměnu. Na 1:1 na sety 23. hráčka světa srovnala 'kanárem' a rozhodnou tak stejně jako v Melbourne musel třetí set. Ten byl zdaleka nejdramatičtější a rozhodnutí Dubaj neviděla ani v deváté hře, kdy Kuzněcovová za stavu 5-3 podávala na vítězství v zápase. Houževnatá Schiavoneová dokázala srovnat na 5-5, vzápětí znovu ztratila podání a musela odvracet mečboly své soupeřky. Stejně jako v Melbourne jich smazala šest, sedmý už ale Kuzněcovová využila a po téměř dvou hodinách zvítězila 1-6 6-0 7-5.

"Sedmička je pro mě asi šťastné číslo," usmívala se po zápase na kurtu Ruska. "Podmínky jsou tady těžké, špatně se kontroluje míč. Věděla jsem, že to ve třetím setu bude těsné, ale slíbila jsem si, že budu hrát do posledního bodu," dodala Kuzněcovová, kterou ve čtvrtfinále čeká Agnieszka Radwaňská.

Pennettaová vyhrála divoký duel s Azarenkovou
Pořádně divokou bitvu v Dubaji svedly Flavia Pennettaová s Victorií Azarenkovou. Italka, jež si během prvního setu nechala zatejpovat kotník, vyhrála úvodní dějství 6-3. S Běloruskou to nevypadalo vůbec dobře, neboť si o přestávce kvůli problémům se zápěstím vyžádala příchod fyzioterapeutky. A když Pennettaová vedla ve druhém setu už 5-1, nikdo žádné drama neočekával.

Příběh druhého měření sil ale ani zdaleka nekončil. Osmadvacetiletá Italka ztratila koncentraci i herní rytmus, začala chybovat a dějství v tie-breaku prohrála. 

Přemožitalka Kláry Zakopalové se trápila dál a málokdo mohl očekávat další zápletku. Nebyl by to však ženský tenis, aby o sedm let mladší Azarenková neudržela vedení 4-1 s dvěma brejky v zádech. Soupeřce gentlemansky vrátila kolaps z předchozího setu a Pennettaová zápas po hodinách a čtrnácti minutách ukončila pěti vyhranými gamy v řadě.

Ve čtvrtfinále se utká s Ruskou Alisou Klejbanovovou, jež nečekaně snadno vyřadila 6-3 6-2 nasazenou dvojku Věru Zvonarevovou. Světová trojka tak ani v Dubaji nezíská svůj první letošní titul.

Poprvé od loňského French Open postoupila do čtvrtfinále Jelena Jankovičová. Srbská tenistka dnes porazila 2-6 6-3 7-5 Estonku Kaiu Kanepiovou, které oplatila vyřazení z loňského US Open a turnaje v Tokiu. Nyní ji čeká Australanka Stosurová.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.050.000 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Moritaová (Jap.) 6:1, 6:0, Klejbanovová (Rus.) - Zvonarevová (2-Rus.) 6:3, 6:2, Kuzněcovová (16-Rus.) - Schiavoneová (3-It.) 1:6, 6:0, 7:5, Stosurová (4-Austr.) - Schnyderová (Švýc.) 6:3, 6:4, Jankovičová (6-Srb.) - Kanepiová (12-Est.) 2:6, 6:3, 7:5, Pennettaová (11-It.) - Azarenková (7-Běl.) 6:3, 6-7(2), 6:4, A. Radwaňská (8-Pol.) - Bartoliová (10-Fr.) 6:3, 6:2, Peerová (9-Izr.) - Wickmayerová (Belg.) 3:6, 6:4, 6:1.

Čtyřhra - 2. kolo:
Peschkeová/Srebotniková (1-ČR/Slovin.) - Duševinová/Peng (Rus./Čína) 7:5, 6:2, Huberová/Martínezová (2-USA/Šp.) - Grothová/Zakopalová (Austr./ČR) 6:4, 6:4.

 

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tolik samolibých a po ocenění toužících jedinců, jako ve zdejších diskuzích, to jsem naposledy viděl, snad jen na péefku Václava Klause. Mými favority jsou pan Broz a pan Lopata, ale lépe bude, diskuze nenavštěvovat a věnovat se tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
To by mě teda zajímalo, jak špatně Petra musela hrát, když s Moritou prohrála. Na druhou stranu Morita v zápase s Petrou asi hrála podstatně lépe než teď s Wozniackou; Wozniacká jí asi herně moc nesedí. :-)

V tomhle zápase ale Morita působila jako tragéd; slabej servis, v rejstříků žádná silnější zbraň, kt. by dokázala dostat Caroline aspoň trochu pod tlak, ve výměnách neudržela míč dlouho ve hře, obrana taky nic moc a vůbec největší problémy jí podle všeho dělaly celkem časté topspinové kopce od Wozniacké.

No nic, můj tip zní, že Wozniacká tak či onak udolá Shahar Peer (i když ta se zdá být na turnajích v arabských zemích extra motivovaná k tomu, aby zde hrála dobře, a loni ji tu tuším porazila), stane se opět Nr. 1 a poté v SF prohraje ve dvou setech Sam Stosurové (pokud by se do SF Kaia Kanepi, tak se odhadů zdržím, Jankovičovbé bohužel moc nevěřím, i když jí přeji, aby znovu chytla pořádnou formu, páč jinak bude po RG asi tak šedesátá na žebř. WTA).
Reagovat
smazaný uživatel
Tento týden je WTA na nekódovaném HD programu s anglickým komentářem! Příjem s parabolou již od 100 cm.
Dubai Sports HD, satelit Badr 4, 26 stupňů východně, frekvence 12169 MHz, symbolrate 27500, polarizace V

FTA přenosy z Dubaje v SD (pro majitele starších přijímačů) jsou na:
Eurosport DE, satelit Astra 1L, 19 stupňů východně, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H
Dubai Sports 1, satelit Badr 4, 26 stupňů východně, frekvence 12130 MHz, symbolrate 27500, polarizace V
nebo na
Dubai Sports 2, satelit Badr 4, 26 stupňů východně, frekvence 12111 MHz, symbolrate 27500, polarizace H
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Azarenka ve 2. setu z 1:5 na 7:6, pak ve 3. vede *4:1 a projede to 4:6. Tohle přece není normální. Ženský tenis je absolutní zlo!!!
Reagovat
smazaný uživatel
V tomto si dovolím nesouhlasit, mně se právě ta nevyzpytatelnost na ženském tenisu moc líbí a svým způsobem i přitahuje. Člověk si nemůže být nikdy s výsledkem za jakékoliv situace jistý, někdy mi to připomíná doslova "jízdu na horské dráze" :-D
Pravdou ale je, že servis Viky byl dnes doslova otřesný..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když někdo vede *4:1 a pak najednou zapomene, jak se drží raketa, a až do konce zápasu uhraje 1, slovy JEDEN, míček, tak to přece k..a normální není. Já na tohle prostě nemám nervy. Jinak ten servis měla Viky otřesný i včera a postoupit si nezasloužila. Na ženský tenis teď nějakou dobu koukat nebudu, je to hnus!
Reagovat
smazaný uživatel
Vika měla přece servis relativně slabý vždy, ne?

Teď ztratí asi dost bodů (loni byla ve finále), takže vypadne z první desítky?

Jinak svým způsobem tyto obraty zábavné jsou, ale dnes to bylo snad až příliš. Vůbec se nedivím, že Flavia po zápase říkala, že je na sebe hodně naštvaná za to, jak začala hrát ve druhém setu od stavu 5:1 ve svůj prospěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda Světlano! Jinak to, co předvádí na servisu Azarenka, nemá s tenisem nic společného. Bez urážky. Kleybanovou taky nechápu. Na AO prohraje s marnou Halep a teď porazí Zvonarevu. Enjoy WTA!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako by mě slyšela! :-) Ve druhém setu z 1:5 na 7:6. POME VIKY!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
S tou uřvanou trapkou jdi někam!
Forza Flavia !!!!!!! Dnes se vyhrabala z opravdu děsivýho propadu.
Reagovat
smazaný uživatel
Penetta se z ničeho nevyhrabala, Azarenka si dobrovolně vykopala jámu sama. S tím, co na kurtu předváděla od stavu 4:1, by neměla být ani v TOP200.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Azarenka dnes set a půl při úderech téměř neřvala / neječela.
Reagovat
smazaný uživatel
Žebříček není o pár nepovedených turnajích. Nechtěj se dostat na úroveň komika lopaty, ten taky po pár neúspěších vyhazoval Berdycha z padesátky.

Vyšinutí čecháčkové by se měli už konečně probrat. TOP? Velká písmena? TOP v případě žebříčku je zkratka nějakých slov?
Reagovat
VlS
Pane a vy jste Marťan? Co máte pořád s těmi Čecháčky za problém? Jestli máte mindrák, tak se dívejte do zrcadla a buďte nadšený jak jste krásný, inteligentní a Ne - Český
Reagovat
smazaný uživatel
Já nikoho z žebříčku nevyhazuju. Já jsem napsal, že "s tím, co hrála od stavu 4:1, by neměla být ani v top200." Nebo se ti zdá, že uhrát jeden míček za pět gamu (z toho 3x na servisu) je důstojné hráčky top10? A máš pravdu, top má být malé. Spokojen?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sorry, kecám. Od stavu 4:1 uhrála 3 míčky. Abych jí neškodil.
Reagovat
smazaný uživatel
"s tím co hrála... by neměla být ani v"

To je přesně ono. Komentování výkonu sportovců je z kanape nebo židle velmi snadné. Zdravotní nebo psychický problém můžeš chytnout, i když nic moc namáhavého neděláš.
Porovnej to s jejich situací, kdy mají po celý zápas (často v pořádném vedru) udržet koncentraci a správně trefovat údery. Kdyby byl tenis o odpálení míče plnou silou na co největší vzdálenost, tak by to tak těžké nebylo. Smůla je v tom, že v cestě míče stojí síť, která téměř vždy plochu druhé poloviny kurtu stíní.

V českých textech je v pořádku jak zápis top 10, tak i převzatý anglický Top 10. Oni hodně výrazů píšou s počátečním velkým písmenem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nejde o to, že prohrála. Kdyby padla 0:2, dobře nevyšlo. Jde o to, JAK prohrála. Já nedovedu pochopit, že v tom třetím setu hrála jak z partesu a pak najednou jako když utne. Kdyby to byla začínající juniorka, budiž. Ale Azarenka má za sebou přece spoustu těžkých zápasů, které povětšinou zvládala. Kdyby jí limitovalo to zápěstí, taky bych to pochopil. Ostatně Azarenka je chodící reklama na zranění. Ale ona právě teď hraje čtyřhru s Kirilenko a nevypadá, že by jí něco bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenko,Kirilenko,Čakvetadzenko...ko ko ko...no přece KONNORS :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist