Kuzněcovová ve větrné Kalifornii propadla. Dohrály i Češky

14. 3. 2010, 12:25
Aktuality 5
WTA INDIAN WELLS - Hned pět českých tenistek vstoupilo do turnaje v Indian Wells. Tři vypadly už v úvodním kole a Kvitová s Barborou Zahlavovou-Strýcovou nepřekvapily proti favoritkám. Narozdíl od Suarezové-Navarrové, jež vyřadila jedničku Kuzněcovovou.
Světlana Kuzněcovová

Petra Kvitová prohrála ve druhém zápase a vypadla tak o kolo dříve, než loni. Nad její síly byla Italka Flavia Pennettaová, které podlehla dvakrát 3:6. Na vlas stejným výsledkem skončilo i jejich první vzájemné utkání loni na antuce v Barceloně.

Dvanácté hráčce světa Pennettaové se dařilo především na příjmu a dvacetileté české naději vzala pětkrát podání. Zápas poznamenal raketový nástup Italky, která se ujala vedení 3-0. Kvitová sice ve druhém setu snížila na 3-4 a podávala, tenistka z Apeninského poloostrovu však znovu využila brejkbol a zápas doservírovala čistou hrou.

Na souboj Kvitové s Pennettaovou by mohlo dojít znvu za měsíc v semifinále Fed Cupu, kdy české tenistky letí do Itálie.

Ve druhém kole opustila dvouhru žen i Barbora Zahlavová-Strýcová, která podlehla bývalé světové jedničce Kim Clijstersové hladce 2-6 1-6. Belgická hvězda se na turnaji, který v letech 2003 a 2005 vyhrála, představila poprvé po pěti letech a připsala si patnáctý vítězný zápas za sebou.

"Měla jsem z toho dobrý pocit," komentovala Clijstersová své první vystoupení od Australian Open, kde vypadla ve třetím kole po debaklu s Petrovovou. V prvním vzájemném duelu se Zahlavovou-Strýcovou si matka dvouleté dcerky Jady Ellie vypracovala sedmkrát brejkbol a pět jich využila.

Kuzněcovová po roce končí znovu v 2. kole
Nicméně ani sobota se neobešla bez velkého překvapení. Poté, co ze soutěže vypadla Heninová, nezvládla vstup do turnaje s dotací 4,5 milionu dolarů ani nasazená jednička Světlana Kuzněcovová. Ruska podlehla ve třech setech Španělce Carle Suarezové-Navarrové.

Rozhodující sadu prohrála 1-6 poté, co v závěrečném gamu nezískala ani fiftýn. Před rokem vypadla Kuzněcovová v Indian Wells rovněž ve druhém kole a letos se v případě postupu minimálně do semifinále mohla v žebříčku dostat na druhé místo před krajanku Safinovou.

"Míček byl perfektní, ale já nebyla dokonalá," nehledala výmluvy frustrovaná Kuzněcovová, jež se ve větrných podmínkách dopustila 69 nevynucených chyb a sedmi dvojchyb.

"Jsem hrozně zklamaná, protože jsem se cítila dobře a měla jsem dost natrénováno. Jenže přišel zápas a všechno bylo pryč," litovala loňská šampionka French Open. "Hrála jsem jako sedmnáctiletá holka. Nemohla jsem trefit ten malý míček na tomhle velkém kurtu. Je to frustrující...," dodala.

Naopak vtězka zářila radostí. "Mám ohromnou radost, tohle je pro mě jeden z životních zápasů," jásala Suarezová-Navarrová, které patří ve světovém žebříčku 42. místo. V duelu zahrála o dvacet vítězných úderů méně, byla však schopná udržet míček v kurtu.

V druhém kole shodně vypadly i obě nasazené Slovenky Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková, když neuhrály ani set proti italským soupeřkám. Hantuchová prohrála 3-6 5-7 s Vinciovou, Cibulková 5-7 4-6 s Erraniovou.

Už ve třetím kole se měly utkat loňské finalistky. Ovšem zatímco obhájkyně titulu Věra Zvonarevová porazila 6-4 7-5 přemožitelku Benešové Stephensovou, Srbka Ana Ivanovičová podlehla 4-6 2-6 Anastasii Sevastovové z Lotyšska a v žebříčku zaznamená další výrazný propad z 28. pozice.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (13. 03. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Pennettaová (9-It.) - Kvitová (ČR) 6-3 6-3
Clijstersová (14-Belg.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6-2 6-1
Suarezová-Navarrová (Šp.) - Kuzněcovová (1-Rus.) 6-4 4-6 6-1
Azarenková (3-Běl.) - Bammerová (Rak.) 6-1 7-5
Jankovičová (6-Srb.) - Martičová (Chor.) 6-3 7-6(2)
Stosurová (8-Austr.) - Coinová (Fr.) 6-1 7-6(4)
Zvonarevová (12-Rus.) - Stephensová (USA) 6-4 7-5
Wickmayerová (13-Belg.) - Görgesová (Něm.) 6-2 6-4
Peerová (17-Izr.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-2 6-3
Vinciová (It.) - Hantuchová (21-SR) 6-3 7-5
Klejbanovová (23-Rus.) - Pironkovová (Bul.) 6-7(5) 6-3 6-1
Pavljučenkovová (25-Rus.) - Špremová (Chor.) 6-3 6-1
Sevastovová (Lot.) - Ivanovičová (24-Srb.) 6-2 6-4
Erraniová (It.) - Cibulková (26-SR) 7-5 6-4
Szavayová (27-Maď.) - Chan Yung-yan (Tchaj-wan) 6-3 6-2
Martinezová-Sanchezová (28-Šp.) - Dulgheruová (Rum.) 2-6 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nosatá Ježibaba s Ruska si myslím bůh ví co neumí a přitom umí tak velký kulový . Já nechápu co v těch slepičích mozkách mají jak Ivanovič tak Kuzněcoavá , podle mě ani netrénují a mají to na háku celý tenis , to samý Ivanovičová pro ni bylo nejdůležitější aby podepsala mnoha milionový kontrakt na reklamu aby mohla hrabat za reklamu když tenis hrát neumí. A Kuzněcova si zas moc věří a proto moc netrénuje též proč by se měla honit někde ona je panička ona je někdo a prachy se jí sypou s reklamy a to ji stačí a proto má prdel jak valach Nosatá Ježibaba s Ruska si myslím bůh ví co neumí a přitom umí tak velký kulový . Já nechápu co v těch slepičích mozkách mají jak Ivanovič tak Kuzněcoavá , podle mě ani netrénují a mají to na háku celý tenis , to samý Ivanovičová pro ni bylo nejdůležitější aby podepsala mnoha milionový kontrakt na reklamu aby mohla hrabat za reklamu když tenis hrát neumí. A Kuzněcova si zas moc věří a proto moc netrénuje též proč by se měla honit někde ona je panička ona je někdo a prachy se jí sypou s reklamy a to ji stačí a proto má prdel jak valach dvoumetrovou do široka.Kdyby Ježi Baba nosatá trénovala pořádně tak má řitku jak s fitnessu a jelikož to trénovaní má u prdele tak jí sádlo leze přímo doprdele !
Reagovat
VerdascoForever
Muj druhy ucet, Carol.
Reagovat
VerdascoForever
Fakt krasny nocni zapas....Jen tak dal, Svetlano :-D
Reagovat
carolyn
A co si říkal na Verdu?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem, ze bude hrat lepe. Celym zapasem se tak nejak protrapil.
Ted bude hrat s Berdychem, tak se docela bojim...:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist