Kuzněcovová ukončila nadvládu Jankovičové v Římě

7. 5. 2009, 17:17
Aktuality 1
Dva roky po sobě nenašla srbstká tenistka Jelena Jankovičová na turnaji v Římě přemožitelku. Třetí útok na titul se jí nepovedl: ve čtvrtfinále ji dnes zastavila Ruska Světlana Kuzněcovová, proti které nasazená trojka neuhrála ani set.
Světlana Kuzněcovová

Dnešní souboj byl opakováním zdejšího finále z roku 2007, kdy se Jelena Jankovičová radovala z vítězství 7-5 6-1. Dnes jí to Světlana Kuzněcovová oplatila, vítězka ze Stuttgartu vyhrála ve dvou setech.

První sada byla jednoznačně v režii Kuzněcovové, která odvrátila jedinou hrozbu ztráty podání a zvítězila 6-1. Ve druhém setu už si Jankovičová vedla lépe, dvakrát dokázala získat zpátky prohraný servis a ve dvanácté hře měla dokonce dva setboly. Ruska ale oba odvrátila a ve zkrácené hře už Jankovičové povolila jen tři body.

Pro Kuzněcovovou je to už osmé vítězství v řadě poté, co minulý týden triumfovala ve Stuttgartu, kde ukončila dvouleté čekání na turnajový titul.

Mezi nejlepšími čtyřmi hráčkami už je také šestá nasazená Vikoria Azarenková z Běloruska. Její souboj s Estonkou Kaiou Kanepiovou se dlouho nesl ve znamení ztracených podání: v úvodním setu obě hráčky ztratily servis dohromady desetkrát, a tak musel rozhodnout tie-break, ve kterém uspěla Azarenková. Ta na začátku druhé sady znovu rychle přišla o podání, utkání už ale do třetího setu nenechala dojít a po hodině a půl zvítězila 7-6 6-3. Estonka se v zápase dopustila dvanácti dvojchyb.

Problémy měla ve čtvrtfinále světová jednička Dinara Safinová. V prvním divácky atraktivním setu podlehla Španělce Martinezové 4-6 a ve druhém prohrávala 1-3. Pak ale na kurtu začala dominovat Ruska a 11 vyhranými gamy v řadě utkání ukončila.

V pátek se utká s Venus Williamsovou, jež si dnes až nečekaně snadno poradila s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Výsledky - Řím (dotace 2,000.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (1-Rus.) - Martínezová-Sanchezová (Šp.) 4:6, 6:3, 6:0, V. Williamsová (4-USA) - A. Radwaňská (10-Pol.) 6:1, 6:2. Kuzněcovová (7-Rus.) - Jankovičová (3-Srb.) 6:1, 7:6 (7:3), Azarenková (6-Běl.) - Kanepiová (16-Est.) 7:6 (7:5), 6:3,

Semifinálové dvojice: Safinová - V. Williamsová, Kuzněcovová - Azarenková.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Senogluová, Švedovová (Tur./Kaz.) - Peschkeová, Raymondová (2-ČR/USA) 6:2, 6:4.

 

 

 

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist