Kuzněcovová se dočkala, po třech letech si zahraje o titul

2. 5. 2014, 15:42
Aktuality 2
Světlana Kuzněcovová ukončila více než tříleté čekání na finále na okruhu WTA. Ruská tenistka se dočkala v Oeiras, kde dnes porazila svoji krajanku Vesninovou hladce 6-3 6-1, a s turnajovou jedničkou Carlou Suárezovou si zahraje o svůj čtrnáctý titul.
Světlana Kuzněcovová

Když bývalá světová dvojka Světlana Kuzněcovová neuspěla v roce 2011 v duelu s Caroline Wozniackou na turnaji v Dubaji, určitě netušila, jak dlouho si na další finále bude muset počkat.

Černá série dvojnásobné grandslamové vítězky trvala až do tohoto týdne, kdy si v portugalském Oeiras vybojovala účast v semifinále. V něm pak dnes bez větších problémů porazila další Rusku Jelenu Vesninovou, která v obou setech držela se svou kamarádkou krok jen několik gamů. V úvodní sadě dokázala Vesninová po ztrátě podání rychle srovnat, ale na další brejk Kuzněcovové už nezareagovala a set prohrála 3-6. Druhou sadu už turnajová sedmička jasně ovládla - od stavu 1-1 získala pět her v řadě a i díky 27 vítězným míčům postoupila za hodinu a čtvrt do finále.

Na antuce se osmadvacetiletá Kuzněcovová dostala do finále dokonce poprvé po pěti letech od triumfu na Roland Garros. Pak už zvítězila jen v roce 2010 v San Diegu, kde získala svůj dosud poslední třináctý titul.

"Stále se špatně pohybuju, stejně jako včera proti Bouchardové. Ve finále to budu muset zlepšit," není se sebou Kuzněcovová spokojená. "Na začátku týdne jsem jen doufala v to, že si tu zvednu sebevědomí před Madridem, Římem a Roland Garros, ale teď už samozřejmě přemýšlím o titulu. Bez ohledu na to, jaký je to turnaj, je vždy skvělé být ve finále," přeci jen dvojnásobná grandslamová vítězka neskrývá radost.

O ukončení téměř čtyřletého půstu bez titulu se už popáté v kariéře utká s Carlou Suárezovou, která v Oeiras dál plní roli papírově největší favoritky. Španělka ještě neztratila na turnaji set a podobně si vedla i proti Irině-Camelii Beguové, přestože rumunská favoritka dokázala nasazenou jedničku potrápit. Suarézová se v prvním setu dostala dvakrát do vedení, ale Beguová pokaždé srovnala a vynutila si tie-break. Až v něm se zápas zlomil ve prospěch španělské tenistky: zkrácenou hru vyhrála 7-3, ve druhé sadě pak stejně jako Kuzněcovová získala posledních pět her a do finále prošla po vítězství 7-6 6-1.

"Prožívám velmi dobrý týden a cítím se tu dobře, Nejdůležitější je, že jsem koncentrovaná a soustředěná ve všech zápasech, protože na antuce to může být 'nahoru dolů'," pochvalovala si Suárezová-Navarrová, jež se do finále dostala se ztrátou pouhých 14 gamů v osmi setech. Letos vyhrála už 25 zápasů, tedy nejvíce ze všech tenistek.

Pětadvacetiletá Španělka na Portugal Open postoupila do finále třetí rok po sobě, loni v něm však nestačila na Rusku Pavljučenkovovou a předloni na Estonku Kanepiovou. Stále tak čeká na svůj premiérový titul, byť byla ve finále celkem už pětkrát.

Finálové prokletí se pokusí ukončit v sobotu proti Kuzněcovové, s níž prohrála tři ze čtyř vzájemných zápasů. "Vím, že se tu cítím dobře a zítra chci hrát co nejlépe. Pokud stále dokážu hrát svou hru, tak tady mám šanci vyhrát. Uvidíme, jak to bude probíhat," dodala rozjetá světová patnáctka Suárezová, která přitom před týdnem ve Stuttgartu nedohrála kvůli zranění nohy čtvrtfinále proti Erraniové.

Výsledky - Oeiras - ženy (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Suárezová (1-Šp.) - Beguová (Rum.) 7:6 (7:3), 6:1
Kuzněcovová (7-Rus.) - Vesninová (8-Rus.) 6:3, 6:1

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jdou už někomu streamy na Kuzy a Carlu?
Reagovat
smazaný uživatel
jupiii;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist