Krupa: Když Tom bude mít den, tak je šance Rafu porazit

7. 11. 2013, 20:51
Aktuality 10
Jako dobře naladěný realista mluvil trenér Tomáš Krupa o šancích tenisty Tomáše Berdycha před utkáním se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem na Turnaji mistrů. Věří, že jeho svěřenec má šanci Španěla v pátek večer porazit, i když to nedokázal už patnáctkrát po sobě.
Profily hráčů
Tomáš Krupa a Tomáš Berdych

"Mám rád realitu. Vím, co umí Rafa a co umí Tom. Když se to potká a Tom bude mít výborný den, tak šance určitě je. Zvlášť v hale. Kde jinde, že? Ježíšmarjá, je to Španěl, a přece není možný, aby pořád vyhrával," řekl Krupa s odhodláním a nadějí. 

Pro Berdycha je Nadal jedním z nejhorších protivníků. Levou rukou hrajícího Španěla porazil jen třikrát z 19 zápasů a od roku 2006 prohrál patnáctkrát po sobě. "Pokusíme se na Rafu něco vymyslet," řekl Krupa, ale konkrétně o taktice mluvit nechtěl. "Něco v hlavě mám, ale to je jen mezi námi. Každopádně dobře takticky s ním hrál v Cincinnati," připomněl Krupa letní Berdychovu prohru 5-7 6-7. 

Duel může rozhodnout o účasti českého tenisty v semifinále turnaje. Pokud předtím Švýcar Stanislas Wawrinka přehraje Španěla Davida Ferrera, bude muset Berdych Nadala jakkoli porazit, aby ze skupiny A postoupil. 

Berdych si dnes zatrénoval s Radkem Štěpánkem a na kurtu panovala pohoda. Dobrou náladu bude na souboj s Nadalem potřebovat. Nesmí myslet na vzájemnou špatnou bilanci. "Přesně tak. Nějakou taktiku stanovíme, ale potom se bavíme o jiných věcech. Je potřeba přidat trochu humoru a nadsázky, aby si šel zápas užít a doufat, že to nebude poslední zápas tady na turnaji," prohlásil Krupa. 

Turnaj mistrů se hraje před sedmnáctitisícovým hledištěm. Skvělá atmosféra motivuje Berdycha k lepším výkonům a v Londýně hraje rád. "Před diváky hraje rád a já úplně nemám rád, že někdy hraje pro lidi. Občas hraje údery, které jsou krásné, ale nejsou úplně účinné. Některé věci by mohl řešit jinak," řekl Krupa.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Lina
No jo, chybička se nějak vloudila. Snad Anderson promine, že jsem mu zkomolila jméno. :(
Reagovat
Lina
Musí si taky představit, že hraje např. s Anderonem a na Nadala zapomenout, žádná bojácná hra. Nejlepší by bylo, kdyby si Nadal představil, že je Anderon.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
No to by bylo fajn...kdo ví, koho by si Berďa chtěl představovat na druhý straně. Hlavně si věřit..
Reagovat
smazaný uživatel
Anderon je ten, čo si ho ludia mylia s Andersonom?..
Reagovat
VlS
přeju teda ten den:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jojojo, když si nadal udělá v prvním gamu výron, tak ho Tom asi porazí :D
Reagovat
Pe3k
Ve výměnách ho držet na backhandu, dobře podávat, na returnu být agresivní a na sít chodit jen v jistých situacích :)

Ale Berdych si musí hlavně věřit, že může vyhrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Žádnej respekt a půjde to.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snad jste to hoši nějak vymysleli :) Věštecká koule to vidí trochu skepticky, já věřím že to klapne. Držet s Rafou krok a v koncovkách zabrat a nepokazit. GL!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist