Krejčíkovou zranění kotníku do čtyřhry nepustí. Titul se Siniakovou obhajovat nebudou

7. 7. 2023, 19:07
Aktuality 9
Kateřina Siniaková (27) a Barbora Krejčíková (27) ve Wimbledonu o celkově 8. grandslamový triumf bojovat nebudou. České šampionky z let 2018 a 2022 se odhlásily krátce před dnešním zápasem úvodního kola kvůli zranění Krejčíkové, která včera vzdala duel druhého kola ve dvouhře vinou bolestí kotníku a po dnešních vyšetřeních se rozhodla do deblu nenastoupit.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© Profimedia)

Sedmadvacetiletá Barbora Krejčíková si poranila levý kotník v úvodním utkání dvouhry proti Britce Heather Watsonové. Včera kvůli bolestem vzdala za stavu 3:6 a 0:4 utkání 2. kola proti Rusce Mirre Andrejevové a novinářům řekla, že se o startu ve čtyřhře rozhodne na základě výsledků vyšetření.

Ty podle všeho dobře nedopadly. Společně s Kateřinou Siniakovou se krátce před večerním vstupem do soutěže odhlásily a přišly o šanci získat osmý grandslamový titul a třetí ve Wimbledonu.

Olympijské vítězky z Tokia opouští zklamané druhý grandslam po sobě poté, co v červnu na Roland Garros skončily v prvním kole a přišly o šňůru 24 vítězství na grandslamových turnajích.

Místo nejvýše nasazených Češek nastoupily Belgičanky Ysaline Bonaventurová a Maryna Zanevská, které podlehly 4:6, 4:6 čínsko-tchajwanskému duu Lin Zhu a Fang-Hsien Wu.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Kandinsky1
Velkej GS stejně nebyl ve hře, tak to zas tak nevadí.
Ve Wimbledonu se taky hraje čtyřha bez výhod ?
Reagovat
tommr
na GS se debl ještě hraje s výhodama ...
Reagovat
IngStavinoha
a 99,999% sportovních fanoušků si toho ani nevšimne smile
Reagovat
Otmar
Když jsme se tady včera bavili o momentálním stavu Barbory, byl jsem si v podstatě jist, že nenastoupí. Samozřejmě ten kotník může být namožený, ale když jsem si vzpomněl jak vypadala Katka po prohře ve 2. kole, jak nas...á odcházela Barbora z kurtu, zdála se mi věc jasná i bez RTG. Už tak spolu hrají minimálně, Paříž nepadá na váhu, takže naposled Austrálie. Čas plyne rychle a chtěl bych znát, jak to vidí dále, já je viděl rád!
Reagovat
tommr
takže druhej promarněnej GS za sebou ... smile
Katka by měla pomalu přemýšlet o tom jestli by si neměla najít nějakou jinou partnerku. Na Báru je čím dál tím menší spoleh ... smile
Reagovat
Jan
Když se zraní, tak kdyby na ni byl 100% spoleh, nic s tím nenadělá. Na RG zase nebyla v pořádku Siniaková.
Reagovat
tommr
nejde jen o GS ale i o ostatní turnaje a hlavně o celkovej přístup k deblu kterej se u Báry změnil poté co vyhrála FO v singlu. Debl už pro ní prostě není priorita a nedává tomu všechno ...
Reagovat
Otmar
Ano, myslím že máte pravdu, po RG 2021 to nějak ještě setrvačností běželo. Zhruba před dvěma lety jsem četl nějaký rozhovor s Kateřinou, kde mimo jiné hovořila o jejich vzájemném vztahu, který vlastně žádný není. Jsou každá diametrálně jiná, nepřátelí se, nevídají. Sejdou se na zápas, odehrají a příště se sejdou opět před zápasem. Nevím, ale tohle by nebylo nic pro mě.
Reagovat
Jan
Čas ukáže. Nakonec, mají 7 GS, 1 TM, OH, nic netrvá věčně a uhrály toho dost. Je otázka, jestli by se sinakové tak dařilo na GS s někým jiným.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist