Krejčíková vstoupila do US Open výhrou nad kvalifikantkou, Siniaková vypadla opět v úvodním kole

26. 8., 23:32
Aktuality 19
US OPEN - Úřadující wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková (28) loňské zaváhání v prvním kole US Open nezopakovala. V prvním vystoupení od olympiády si poradila ve dvou setech s rozehranou kvalifikantkou Marinou Bassolsovou (24) ze Španělska. Naopak Kateřina Siniaková (28) ztroskotala na newyorském grandslamu stejně jako loni hned na první soupeřce, s domácí loňskou semifinalistku a bývalou finalistkou Madison Keysovou (29) prohrála 4:6, 1:6.
Barbora Krejčíková (© Profimedia)

Krejčíková – Bassolsová 7:6, 6:2

Barbora Krejčíková po náročném začátku léta, kdy slavila triumf ve Wimbledonu, deblové vítězství na domácím Livesport Prague Open a utrpěla porážku ve čtvrtfinále olympijského turnaje, odpočívala. Na US Open tak dorazila plná energie a těšila se první akci na tvrdém povrchu od začátku února.

A po úvodním rozkoukávání ho zvládla. Osmadvacetiletá Češka porazila z kvalifikace rozehranou Španělku Marinu Bassolsovou 7:6, 6:2 a již překonala svůj loňský výsledek, kdy v úvodu nestačila na Italku Luciu Bronzettiovou.

Statistiky zápasu Barbora Krejčíková – Marina BassolsováStatistiky zápasu Barbora Krejčíková – Marina Bassolsová (@ Livesport)

Krejčíková potvrdila proti 114. hráčce světa Bassolsové, která prošla kvalifikací bez ztráty setu, roli favoritky. V prvním setu smazala manko 1:3, a přestože při vedení 5:4 sadu nedoservírovala, později v tie-breaku uspěla 7:3.

Ve druhém dějství už česká tenistka větší drama nedovolila. Bassolsové nenabídla jediný brejkbol, sama soupeřčin servis dvakrát prolomila a utkání zakončila využitým třetím mečbolem. Nemusela litovat ani 28 nevynucených chyb.

"Cítila jsem se dobře. Jsem ráda, že i když se mi v prvním setu nedařilo a prohrávala jsem, podařilo se mi to uhrát a zápas celkově vyhrála. Jsem ráda, že dokážu získávat teď klíčové momenty na svou stranu," řekla Krejčíková novinářům.

"Bylo to těžké, ale čekala jsem, že to tak bude. Dlouho jsem na betonu nehrála. A i teď jsem měla pauzu, takže jsem vypadla ze zápasového rytmu. Ona (Bassolsová) tu hrála už tři zápasy, všechny vyhrála a věděla, do čeho jde," dodala rodčka z Ivančic.

Osmadvacetiletá Krejčíková startuje na posledním grandslamu sezony počtvrté v kariéře a potřetí začala vítězstvím. Jejím maximem je čtvrtfinále z roku 2021. O postup do třetího kola se utká s Rumunkou Elenou Ruseovou (H2H 2:0).

Keysová – Siniaková 6:4, 6:1

Kateřina Siniaková ani na čtvrtém letošním grandslamovém turnaji nepostoupila dál než do druhého kola. Na rozdíl od Australian Open, French Open a Wimbledonu se rozloučila s US Open hned po úvodním zápase, v němž nestačila na domácí nasazenou čtrnáctku Madison Keysovou.

Proti Američance, se kterou prohrála také své jediné dosavadní osmifinále na majorech (French Open 2019), se v úvodním dějství nedostala k ani jednomu brejkbolu a jedno zaváhání na servisu ji stálo celý set. Ve druhé sadě si sice vzala zpět ztracené podání a srovnala na 1:1, nicméně v dalším průběhu už nezískala ani jeden game.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

"Věděla jsem, že to bude velice těžký zápas. Ona (Keysová) hraje na US Open dobře, sedí jí to tady. Na posledním turnaji se ale zranila a nebyla fit. Z obou stran to byl hodně nervózní zápas. Nedokázala jsem si zvyknout na prostředí a na úplně jiný kurt. Bylo tam moc chyb. Vůbec jsem se nechytla," uvedla Siniaková.

Rodačka z Hradce Králové pokračuje v aktuální sezoně v excelentních výkonech napříč deblovými soutěžemi, což zahrnuje mimo jiné triumf na French Open a ve Wimbledonu a také zlato z mixu na olympiádě v Paříži. Ve dvouhře však v letošním roce pouze čtyřikrát překročila druhé kolo na nejvyšším okruhu, naposledy postupem do semifinále na závěrečné generálce v Clevelandu.

Hlavní soutěž US Open si vyzkoušela podesáté v kariéře a už pošesté vypadla hned v prvním kole. Jejím maximem je třetí kolo z roku 2018. Ve Flushing Meadows bude hrát ještě deblovou soutěž, a to po boku domácí Taylor Townsendové, s níž kralovala před pár týdny ve Wimbledonu.

Kateřina Siniaková v New Yorku skončila v 1. koleKateřina Siniaková v New Yorku skončila v 1. kole (@ ČTK / AP / Kirsty Wigglesworth)

Keysová je naopak na domácím US Open velmi úspěšná. V ročníku 2017 byla jedinou výhru od zisku titulu a loni velmi těsně prohrála semifinále s Arynou Sabalenkovou. Ve druhém kole se utká s 18letou kvalifikantkou Mayou Jointovou z Austrálie.

Další Češky až v úterý

V úterý nastoupí dalších pět českých tenistek: loňská semifinalistka Karolína Muchová, Linda Nosková, která dorazila po triumfu v Mexiku, Brenda Fruhvirtová, Marie Bouzková a bývalá finalistka Karolína Plíšková.

Výsledky US Open ve dvouhře žen


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

19
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Byl to jasný USA kompot

Ale něco na tom samozřejmě je, i když nehrála ani finále.
Více mě toto zaráží u Lulu. Neměla SE a neměla tudíž po finále hrát později?
Se mi zdá, že organizátoři Retired Open takticky vyřazují všechny, co by mohly ohrozit domácí hráčky.
Reagovat
com
Proc za tim vsichni vidi spiknuti Jako jo, mohli organizatori nechat naky zapasy treba na dnesek, ale proste se odehrala cela spodni pulka pavouka a tim to hasne
Reagovat
EllNino
na co SE, když je ve stovce, SE funguje jen mezi WTA turnaji, US Open pořádá ITF
Reagovat
gugu
https://www.sport.cz/clanek/tenis-us-open-siniakova-v-nevyhode-po-prohre-byla-nastvana-na-poradatele-5035461?utm_source=Livesport.cz&utm_medium=newsfeed
Reagovat
Kandinsky1
Singlové výsledky Siniakové na GS jsou jedna velká ostuda. U hráčky, která se devět let stabilně pohybuje v první padesátce je to něco neuvěřitelného. Těžko bychom hledali druhou takovou.
Reagovat
GaelM
Vypadnutí Katky ani nejde brát nějak negativně. Ona už jiná nebude a tohle byl těžký los. Je přihlášená do deblu i mixu, tak pokud bude forma, čeká ji (a nás) ještě spousta zajímavých zápasů
Reagovat
com
Nevim proc to nezkusila zas se zlatym Machacem a vybrala si nekoho s kym nikdy nehrala
Reagovat
aligo
Proč by měla? Navíc je pravděpodobné, že Machy nechtěl hrát 3 soutěže
Reagovat
victim
Já zase nevím proč jí pořád všichni dávají dohromady s Macháčem.Já kdybych byl dohazovač tak jí spáruju s Rublevem.Ti dva jsou pro sebe jako stvoření.
Reagovat
gugu
No krajani s podobnými emočními výkyvy to jsou. Ale Rublev by se sám zabil raketou a Katka by měla po chlapovi.
Reagovat
victim
asi jo.
Reagovat
alcaraz.dva
Rublev chtěl Kalinskou. Nestalo se
Reagovat
TSP
Únava z předchozího, celkem úspěšného, turnaje, příliš kvalitní (na její poměry) soupeřka a navíc hormonální optimum již zjevně pominulo. A tak zase někdy příště.
Reagovat
TSP
Únava z předchozího, celkem úspěšného, turnaje, příliš kvalitní (na její poměry) soupeřka a navíc hormonální optimum již zjevně pominulo. A tak zase někdy příště.
Reagovat
Dobry-den
Katka navázala na dvojchybové trápení z minulého týdne, tohle bude problém i v deblu.
Reagovat
tommr
Od Katky to dneska bylo další žalostné představení na GS v singlu. Tragický servis, několikametrové auty, nulová bojovnost. Celkově už na GS vypadla v prvním kole po jednadvacátý. To je na mnohonásobnou GS vítězku v deblu opravdu hodně špatný ...
Brzké vypadnutí Katky v singlu má ovšem i svou plusovou stránku v tom že se teď bude moci v klidu věnovat deblu kterej je pro ní mnohem důležitější. Katce jde na letošním USO o hodně: o GS titul, o účast na TM a o post světové jedničky ...
Jako velkej problém vidím naopak výhru Townsendový. Turnaj v Cincinnati jasně ukázal že Townsendová dvojí zatížení nezvládá a postup v singlu nejspíš negativně ovlivní její výkony v deblu ...
Reagovat
GaelM
Než začnou debly, bude Townsend ze singla venku. Nevěřím, že by Badosu mohla dát.
Reagovat
com
Tak aspon vyhrat ten debl smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist