Krejčíková v Melbourne vyřadila nasazenou čtyřku Rybakinovou a zahraje si své největší čtvrtfinále

5. 2. 2021, 03:23
Aktuality 20
WTA MELBOURNE 3 - Barbora Krejčíková si na generálce Melbourne 3 ve třech setech vyšlápla na nasazenou čtyřku a světovou devatenáctku Jelenu Rybakinovou a na devátý pokus dokázala porazit hráčku Top 20. Ve svém největším čtvrtfinále v kariéře, prvním mimo nejnižší podniky WTA 250, bude 25letá Češka čelit Jennifer Bradyové.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková má v posledních měsících nejlepší formu své singlové kariéry. Pětadvacetiletá Češka ji neztratila ani v Melbourne, přestože byla na palubě letu s pozitivním testem na koronavirus a 14denní karanténu strávila v přísnějším režimu bez možnosti tréninku.

Brněnská rodačka už na desátém turnaji v řadě přešla přes úvodní soupeřku a zvládla první kolo hlavní soutěže, když vydřela postup přes Lauren Davisovou. Další třísetové vítězství si připsala dnes proti nasazené čtyřce a světové devatenáctce Jeleně Rybakinové a na devátý pokus dokázala porazit hráčku Top 20 žebříčku.

Krejčíková byla od začátku lepší hráčkou na kurtu a s nepříjemným větrem si poradila lépe. V úvodním dějství však nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů a za stavu 4-5 ztratila podání. Od druhé sady to už bylo lepší, Češce se povedlo dvakrát favorizované Kazašce sebrat servis a sama žádnému brejkbolu nečelila.

Rozhodující super tie-break byl do poslední chvíle vyrovnaný, Krejčíková svou soupeřku ani jednou nepustila do vedení, od stavu 6-6 vyhrála čtyři body v řadě a slavila vítězství 4-6 6-2 10-6.

Krejčíková si tak poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále mimo nejnižší podniky série WTA 250. V něm bude čelit Jennifer Bradyové. Američanka, s níž se ještě neutkala, si poradila 6-1 6-4 s teenagerkou Martou Kosťukovou.


Azarenková měla namále, Bencicová vypadla
Viktoria Azarenková byla ve svém úvodním zápase letošní sezony hodně blízko porážky. Bývalá světová jednička a dvojnásobná vítězka Australian Open totiž prohrávala s Julií Putincevovou 0-4 v úvodní sadě a v super tie-breaku čelila dvěma mečbolům v řadě, přesto kazašskou tenistku dokázala zdolat 6-4 1-6 11-9. Ve čtvrtfinále se nasazená trojka utká s Anett Kontaveitovou.

Belinda Bencicová končí na generálce Melbourne 3 hned po úvodním zápase. Světová dvanáctka, která kvůli problémům s rukou po loňském restartu sezony odehrála teprve druhý zápas, nestačila 5-7 2-6 na Soranu Cirsteaovou. Rumunka si ve čtvrtfinále zahraje s Ann Liovou. Američanka figurující na konci elitní stovky po setech 7-5 6-3 zaskočila Veroniku Kuděrmetovovou.

Maria Sakkariová, jež v losu po odhlášení Biancy Andreescuové, zaujala místo turnajové jedničky, si poradila dvakrát 6-2 s Leylah Fernandezovou. Ve čtvrtfinále ji čeká souboj s Angelique Kerberovou. Trojnásobná grandslamová šampionka přehrála 6-4 6-4 Ons Džabúrovou.

• WTA 500 MELBOURNE 2 •
Austrálie, tv. povrch, 565.530 dolarů
páteční výsledky (5. 2. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Krejčíková (ČR) - Rybakinová (4-Kaz.) 4-6 6-2 10-6
Cirsteaová (Rum.) - Bencicová (2-Švýc.) 7-5 6-2
Azarenková (3-Běl.) - Putincevová (Kaz.) 6-4 1-6 11-9
Sakkariová (5-Řec.) - Fernandezová (Kan.) 6-2 6-2
Kontaveitová (6-Est.) - Matteková-Sandsová (USA) 7-5 7-5
Bradyová (7-USA) - Kosťuková (Ukr.) 6-1 6-4
Kerberová (8-Něm.) - Džabúrová (Tun.) 6-4 6-4
Liová (USA) - Kuděrmetovová (Rus.) 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
blixa
Ta Bára mě stále překvapuje. Tak před dvěma lety jsem si myslel, že z ní bude jen slušná deblistka ale ona se tomu vzepřela a jede !
Reagovat
tommr
jj taky jsem si dlouho myslel, že se jen sveze s Katkou v deblu a v singlu bude pouze paběrkovat na ITF turnajích. Bára ale příjemně překvapila ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Muška odstoupila
Reagovat
EllNino
Lol, další nedohraný turnaj? Po dvou zápasech musí odstoupit? Jako asi je to preventivní před AO, ale takhle nikdy nemůže nic velkého vyhrát, jeden zápas trval hodinu, s Paolini byl trochu delší, ale pořád standart ...

Naštěstí za to v Abu Dhabi mohla karanténa kvůli kontaktu s nakaženou osobou, ale tohle je fakt děs :/
Reagovat
smazaný uživatel
To jo.
Karolina Muchova has withdrawn ahead of the quarterfinals at the Gippsland Trophy due to a left abdominal injury.

Kaia Kanepi receives a walkover into the semifinals.
Reagovat
EllNino
Skleněnka ... :/
Reagovat
SpacialRecognition
https://www.wtatennis.com/tournament/2026/melbourne-500/2021/draws

Garbině asi dala Markétě walkover, tedy pokud to není chyba...
Reagovat
SpacialRecognition
ok, byla to chyba stránky, tak nic :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale podle rozpisu je ve finále už Ash!
Reagovat
EllNino
Super! Nečekal jsem, že to otočí, na začátku 2. setu to nevypadalo moc dobře, ale po brejku na 3:1 začala být lepší a TB až na menší zaváhání (7:1 - 7:4) ovláda :) Další vyhraný tříseťák, i když tenhle se nedá úplně počítat plnohodnotně ...

V semifinále se Markéta utká s Garbi, ta tu má fazonu, takže to bude hodně těžké ... ale Markéta je tedy ve skvělé společnosti (Serena, Ash, Garbine), samé GS šampionky :)
Reagovat
George_Renel
Jsem zvědav, nemyslím si, že by Muguruza s Češkami zrovna dominovala.smile
Reagovat
makro99
tam patří, v semi jsou vesměs GS šampiónky a finalistky ;)
Reagovat
zfloyd
ted slováci řikali že budou dávat i mušku
Reagovat
zfloyd
je to tam ted muguruza to bude jiný kafe
Reagovat
zfloyd
vypadá to na třetí tajbrejkový set ty mě ted poslední dobou baví do 10 je to zajímavý smile
Reagovat
EllNino
Loterie ... tenis bude spoléhat na souhru náhod a ne na kvalitu
Reagovat
zfloyd
to není o náhodě to je o lepších nervech
Reagovat
EllNino
Gratulace, výhra nad Elenou se počítá, škoda, že se hraje ve třetím setu ten paskvil, doufám, že se z toho nestane pravidlo pokaždé, kdy se turnaj o den zpozdí ... navíc, chápu to u Grampians, ale u těch zbylých, které se mohou do neděle dohrát? ....

Bára bude hrát s Jennifer Brady, dneska mají naše holky tedy samé "sympaťandy), i když Kaiu mam rád :)
Reagovat
EllNino
Hraje fakt výborně ... ale je mi tak nesympatická smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Proč?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist