Krejčíková v Linci prohrála semifinálovou bitvu s jedničkou Sabalenkovou

14. 11. 2020, 19:06
Aktuality 11
WTA LINEC - Barbora Krejčíková byla velmi blízko svému druhému finále na hlavním okruhu. V životní formě hrající Češka ale v hale v Linci s nasazenou jedničkou Arynou Sabalenkovou nakonec po dvou hodinách prohrála třísetovou bitvu. Sabalenkovou, která vyhrála už osmý zápas v řadě a bude bojovat o třetí letošní titul, ve finále čeká její deblová parťačka Elise Mertensová.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková si před měsícem na antukovém French Open poprvé zahrála osmifinále grandslamů, čímž si vybojovala debut v elitní stovce světového hodnocení, a v ostravské hale coby kvalifikantka ve druhém kole sebrala set bývalé světové jedničce a pozdější finalistce Viktorii Azarenkové.

Na skvělé výkony z posledních týdnů navázala v Linci, přestože to tak zpočátku nevypadalo. Čtyřiadvacetiletá Češka totiž měla velké potíže s kvalifikantkou Harmony Tanovou i Greet Minnenovou a na kurtu se zdržela dohromady pět hodin.

V dalším průběhu turnaje se však její výkony začaly stupňovat tím správným směrem. Ve čtvrtfinále za pouhých 67 minut smetla Aljaksandru Sasnovičovou a v semifinále i přes výborný výkon po dvou hodinách boje podlehla 5-7 6-4 3-6 nasazené jedničce Aryně Sabalenkové.

Proti světové jedenáctce dokázala Krejčíková v úvodním i druhém dějství ihned zlikvidovat manko brejku. Zatímco na konci úvodní sady znovu ztratila servis, v koncovce druhého setu byla úspěšná a stav utkání srovnala. V rozhodujícím dějství měla česká naděje jako první brejkbol, Sabalenková si s ním ovšem poradila a v osmém gamu slavila klíčový brejk, přestože Krejčíková dokázala srovnat z 0-40 na shodu. Favorizovaná Běloruska poté zápas suverénně zakončila na podání.

Krejčíková hrála semifinále na hlavním okruhu podruhé v kariéře. Jejím maximem zůstává tři roky staré finále z antukové akce v Norimberku. V žebříčku WTA si rodačka z Brna polepší o devět příček, přeskočí Kristýnu Plíškovou a bude na 65. místě, přesně za svou deblovou parťačkou Kateřinou Siniakovou. Ani na devátý pokus nedokázala porazit hráčku Top 30.

Momentálně osm zápasů neporažená Sabalenková, která si postupem do finále zajistila, že poprvé v kariéře přezimuje v elitní desítce, letos přes semifinále přešla potřetí a v obou předchozích případech celý turnaj vyhrála (Dauhá a Ostrava). Celkově je ve finále podvanácté a bude útočit na svůj osmý titul. Její poslední soupeřkou v letošní sezoně bude její deblová parťačka Elise Mertensová (H2H 3-2).

Čtyřiadvacetiletá Belgičanka v Linci zvládla už třetí třísetový zápas. Nasazená dvojka v semifinále zdolala 2-6 6-1 7-5 předloňskou finalistku Jekatěrinu Alexandrovovou a podruhé v sezoně a na hlavním okruhu poprvé v kariéře v hale postoupila do finále. V něm se pokusí vylepšit svou finálovou bilanci 5-2 a získat první titul od loňského února.

Český tenis ale přece jen ve finále zastoupení mít bude. Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou ve svém šestém finále zítra zaútočí na první společný triumf. Jejich soupeřkami budou Arantxa Rusová s Tamarou Zidanšekovou, které dnes zdolaly 7-6(7) 4-6 10-6 Gabrielu Dabrowskou a Věru Zvonarevovou.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 225.500 dolarů
sobotní výsledky (14. 11. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Sabalenková (1-Běl.) - Krejčíková (ČR) 7-5 4-6 6-3
Mertensová (2-Belg.) - Alexandrovová (4-Rus.) 2-6 6-1 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Frick
A příští rok to tedy bude tak, že se od března do srpna budou obhajovat body ze sezóny 2019?
Reagovat
EllNino
No ne, lepší vysledek ze sezon 19 a 20, takže Marketa třeba obhajuje finale Rg 2019, ale semi Roma 2020
Reagovat
dadaft
škoda, ale není třeba brečet, dost dobrá práce
Reagovat
FulnekUltras
Elise to snad zítra dotáhne
Reagovat
zde73
I tak skvěl? a vyrovnané výsledky v singlu a myslím,že ještě p?jde výš!????
Reagovat
tommr
Bára rozhodně nezklamala a se Sabalenkou odehrála vyrovnanej zápas. V závěru nakonec asi chyběly zkušenosti, kterých má Sabalenka z velkých zápasů přece jen o něco víc ...
Díky bodům za semifinále zakončí Bára sezónu na svém karierním maximu smile těsně za svou deblovou partačkou. Vůbec bych se nedivil kdyby jí už v příští sezóně předstihla. Potenciál na to rozhodně má ...
Reagovat
Dobry-den
Mě mrzí možná akorát ten nevyužitý gembol na 4:4 ve třetím setu, kdy Bára odvrátila stav 0:40, ale pak to vyházela. Tam by mohly ty nevyužité šance Arynu trochu nahlodat. Jinak to bylo z 90 % o Aryně, jestli se vyhází, nebo Báru umlátí...

Celkově ale Bára opravdu může být spokojená. A pokud se na singl zaměří i v další sezóně, tak klidně může jít ještě víc nahoru. smile
Reagovat
com
takze gratulka a Dobrou-noc smile
Reagovat
Dobry-den
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Bára má takový elegantní, ani ne ženský, ale spíš dámský styl. Pěkné kontrastoval k brutální Amazonce Aryněsmile Hraje s lehkostí, velmi dobře umisťuje, chce to zkrátka více zkušeností, ale ve stovce, v lepším případě i padesátce by se mohla chvíli pohybovatsmile
Reagovat
Mr.Pink
zajimave, ze jeste nedavno jsi tu psal, ze bara se nikdy nepodiva do top100. ale jsem rad, ze v ni konecne vidis potencial :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist