Krejčíková: Triumf v Tallinnu? Dodal mi spoustu energie do dalších zápasů

4. 10. 2022, 21:45
Aktuality 21
Barbora Krejčíková se cítí před středečním startem na ostravském turnaji Agel Open v dobrém rozpoložení. Dvojnásobnou vítězku loňského Roland Garros posílil poslední triumf na turnaji v Tallinnu a těší se, že si opět zahraje před domácími fanoušky. Ačkoliv je povrch v Ostravar aréně pomalejší, než byla zvyklá, věří, že si s touto výzvou poradí. Proti Američance Shelby Rogersové čeká v 1. kole těžký zápas.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

"Jsem ráda, že se mi po úspěšných deblech začalo dařit i v singlu. Dala jsem do toho hodně energie a snažila se co nejlépe připravit. Mám z toho radost a budu na to chtít navázat," řekla při dnešním setkání s novináři Krejčíková.

Rodačka z Brna vyřadila v Tallinnu tři hráčky z první dvacítky a ve finále porazila domácí Anett Kontaveitovou 6-2 6-3. Získala první singlový titul po téměř 15 měsících a po jarním zranění lokte. Celkově vyhrála na okruhu WTA čtvrtou trofej ve dvouhře.

"Vždycky je těžké hrát proti domácí hráčce. Soustředila jsem se ale na svůj výkon a snažila se předvést maximum. Když jsem vyhrála poslední balon, zvedla ruce nad hlavu a věděla, že si budu přebírat tu nádhernou trofej, byl to super pocit. Dodalo mi to hodně energie do dalších zápasů, které mě čekají," uvedla Krejčíková.

Na povedené výkony by ráda navázala i v Ostravě. Konkrétní cíle si ale nedává. "Chtěla bych zahrát zase dobře. Je to strašně silně obsazený turnaj a jsou tu nové podmínky. Nejsem tu tak dlouho, abych se na to mohla co nejlépe připravit. Budu bojovat s tím, co budu mít," řekla.

Povrch v Ostravar aréně je podle ní pomalejší než v Tallinnu. "Byla jsem tu z Fed Cupu zvyklá na rychlejší povrch. Beru to ale jako výzvu a věřím, že mi to bude sedět. Uvidíme po prvním zápase. První kola bývají nejtěžší," uvedla Krejčíková s tím, že se cítí zdravá a natěšená.

Úspěch v Tallinnu však za restart sezony po jarním zranění nebrala. "Těžko říct, jestli je to vzpruha. Je těžké se dívat do budoucna, protože nikdo neví, co bude zítra. Věřím tomu, že jsem na správné cestě, začala jsem hrát dobře a bylo to teď vidět. Budu se chtít dál zlepšovat," prohlásila tenistka z Ivančic.

Těší se i na domácí fanoušky. "Jsem ráda, že jsem zpátky doma. Na Ostravu mám dobré vzpomínky. Když jsem tu hrála před dvěma lety, byl to jeden z mých odrazových můstků k dobrým výsledkům, které jsem později měla," řekla. Věří, že v počtu žádostí o vstupenky trumfne i rodačku z nedalekého Bílovce Petru Kvitovou.

Krejčíková vstoupí do turnaje ve středu ve 12:00 proti pětatřicáté hráčce světa Rogersové. "Je to Američanka a na betonu hraje dobře. Bude to náročné, ale já jsem také v dobré formě. Těším se, že to bude hezký zápas. Věřím, že to bude mít pro mě dobrý konec," dodala s tím, že dále než do příštího zápasu se nedívá.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
aligo
Opravdu tomu povrchu v Ově nerozumím... Pro většinu našich je to nevýhodný povrch....
Reagovat
Nenela
Tomu asi nerozumi nikdo. Mozna ani organizatori ne smile
Reagovat
makro99
to se vychytá :)
loni nevyšly wild cards a letos už všeobecné nadšení (teda než ty juniorky všechny během půl dne vysvištěly:); letos se zas brble na pomalý povrch, tak příští rok se bude hrát na parketách... (a v turnaji pak budou místo Petry Brenda se Sárou Bejlek:)
Reagovat
tommr
po výhře v Tallinu se dá jen těžko čekat že na následujícím turnaji udělá nějakej super výsledek obzvláště když je tu tak velká konkurence. 1-2 kola by ale udělat mohla ...
Reagovat
Nenela
Proc ne? Po Strasbourgu vyhrala RG smile
Reagovat
makro99
Hmm, na téhle fotce vypadá jak ta biatlonistka..
Reagovat
Alien
Dorothea?
Reagovat
petrulinka
To snad ne? Dorotea je krásná žena
Reagovat
Nenela
Bara je taky moc hezka, jen pri zapasech moc ne, celkem kasle na to, jak vypada, kdyz hraje
Reagovat
Marduch
Ženská by na to neměla kaslat ani když pleje záhony u baraku..
Reagovat
lvicek
To jsou furt kecy tohleto, co ženská má nebo nemá dělat. Já se třeba nemaluju vůbec, naposled před rokem a půl při přebírání jedné ceny, a jsem spokojená. Nosit tu břečku na sobě při sportu si neumím představit. Důležité je, jak se cítí sama a aby ji to tak vyhovovalo.
Reagovat
Marduch
Mluvím o outfitu. Nic fádnějšího než její loňský už nemůže existovat. Letos alespoň zlepšila barvy, ale když porovnáš např. co nosí Kontaveit, tak je to nebe a dudy. Šaty dělají člověka a u žen to platí zvlášť :)
Reagovat
lvicek
Njn, ovsem treba ve sportu mi prijde urcite podstatnejsi, jak je to pohodlne a jak se v tom citi. A nekteri lide jsou take povercivi - mela v tom uspech, tak to treba chtela mit porad stejne. A nejspis ji to stejne dal sponzor, tak to sama moc neresila....
Reagovat
petrulinka
To jako která?
Reagovat
lvicek
Možná myslí Verču Vitkovou kvůli těm rovným hnědým vlasům.
Reagovat
vavrinec
Ano, s bývalou biatlonistkou Veronikou Vítkovou tu jistá podoba je.
Reagovat
makro99
jo, jo :) i výraz trochu, samozřejmě čím víc se to zvětší, tím víc vystupují rozdíly..
Reagovat
lvicek
No, máš štěstí, že tady na TP ta fotka na víc než pár pixelů zvětšit nejde ;).
Reagovat
makro99
tak sem si vygooglil (poprvé?:) nějaký fotky Veroniky Vítkové - a jsou si podobný... hlavně na těch menších fotkách teda :) ale je fakt, že ten účes tomu nahrává, no...
Reagovat
lvicek
;)
Reagovat
Mony
Už se na tu energii tesimesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist