Krejčíková: Teď mi tam skoro všechno padá. Jedu na vlně

11. 3. 2021, 20:55
Aktuality 32
Barbora Krejčíková se loni v říjnu po letitém snažení prodrala do vytoužené světové stovky ve dvouhře. Neuplynulo ani půl roku a po dnešním postupu do semifinále v Dubaji je na hranici padesátky.
Profily hráčů
B. Krejčíková (© Instagram B.K.)

"Jsem v dobrém rozpoložení a za sebe mám splněno. Být v semifinále na tak velkém turnaji, o tom se mi ani nezdálo, že bych se mohla dostat. Už teď je to obrovský úspěch. Otestovala jsem si, že můžu hrát i s nejlepšími," řekla Krejčíková.

Ve čtvrtfinále brněnská rodačka deklasovala Anastasii Potapovovou. Rusce povolila během hodinového představení jen dvě hry a pochvalovala si, že si věří ve všech aspektech hry a všechno trefí. "V singlu jsem takový pocit ještě nikdy neměla a je to fajn. Je příjemné, když hrajete a skoro všechno tam spadne, jeden míč za druhým a pořád jedete na vlně. Je to fajn," usmívala se pětadvacetiletá Krejčíková.

Podle odhadů by se měla posunout v žebříčku na padesáté místo. "Možná budu v padesátce, což bude úžasné, excelentní. Ani nevím, jak to popsat," říkala v angličtině a v češtině dodala, že neví, kde má limit. "Někdo říká, že je to padesát, někdo dvacet, ale záleží, jak budu makat, jak budu otevřená v hlavě dalším zlepšením. To bude hlavní. Padesátka bude fajn, ale uvidíme, jak se to dál semele," pronesla.

Na otázku, co zásadního se přihodilo, že se někdejší deblová jednička rozjela i ve dvouhře, nejdříve nedokázala najít odpověď. "To je jako když se zeptáte, proč je v Česku tolik dobrých tenistek. Vůbec nevím. To je strašně těžká otázka."

Poté jako po loňském průlomu do stovky, který přišel po osmifinále na antukovém Roland Garros hraném kvůli koronaviru v říjnu, zopakovala, že k jejímu vzestupu přispěla právě covidová omezení. "Tenisový svět se loni zastavil a já měla víc čas být doma, potrénovala jsem, udělala kondici a měla štěstí, že bylo tolik soutěží v Česku - charitativní turnaje, hrála jsme barvičky a i singlové turnaje," vypočítala.

Tréninky s Kvitovou či Strýcovou mě posunuly dál
Měla možnost trénovat a hrát s dvojnásobnou vítězkou Wimbledonu Petrou Kvitovou, s Barborou Strýcovou či Karolínou Muchovou. "To mi strašně pomohlo, posunulo dál. Viděla jsem, jak trénují a co dělají a získala jsem sebevědomí," řekla.

Na kurtu se prezentuje pestrou hrou. Dokáže zahrát agresivně, trpělivě si připravit výměnu i zaútočit k síti. "Věřím hře, kterou jsem se učila odmala, že mi bude vyhrávat zápasy. Šikovností si pomůžu. Nejsem typ, který bude střílet a podávat dvě stě, musím pracovat a vyhrávat s tím, co mám. Jdu od zápasu k zápasu."

V době přetrvávajícího celosvětového boje s koronavirem si váží, že se vůbec turnaje konají. "Doma máme lockdown a já mám to štěstí, že můžu trénovat, hrát a tvrdě pracovat. Snažím se zůstat pozitivní, užívat si to a koukat dopředu," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
uz me fakt vytaci ta kritika na svitolinu, ktera jen rekla to, co si beztak mysli mnoho jinych hracu a hracek

ja bych v praci taky za pulku platu nedelal s usmevem na tvari
Reagovat
Nola
moralisti....
Reagovat
lvicek
Mne je to vlastne jedno, at si rika co chce a hlavne je asi logicke, ze na male turnaje treba jezdit nebude, kdyz je za to malo kacek. Ale ze ji neprijde ani trochu blby to takhle rict? Nad tim se pozastavuju. Ja treba jsem vazne stastna, ze nas se zatim covid moc nedotkl a mame se v ramci moznosti dobre a zdravotne to zatim nikdo v rodine neodnesl (kdo to mel, tak to zvladnul). A podobne to napr. vsude rika i Peta a myslim, ze i Karolina. Nemyslim, ze to jako Svitolina ma mnoho hracek. A mohla rict treba: "Popravde si ted vic rozmyslim hrat mensi turnaje, kdyz jsou na nich o tolik mensi odmeny a hrozi moznost se zranit pred velkymi turnaji. Ale je to aspon sance pro hracky nize na zebricku si zahrat, ziskat body a vydelat nejake penize. Doufam, ze se brzy podari pandemii zastavit."
Reagovat
smazaný uživatel
no a to prave sem rad, ze neudelala, rekl to hezky naprimo, narovinu a ne bez nejakych naucenych frazi, coz by ten dovetek s pandemii bezesporu evokoval
Reagovat
lvicek
No ten dovetek jsem tam napsala misto toho jejiho: Doufam, ze brzy uz budou platit zase stejne.
Reagovat
lvicek
A co je na tom "hezky naprimo" kdyz vubec neukaze nejakou reflexi k situaci ostatnich lidi? Nebo je to proste plus zajimat se jen o sebe a nebrat na nikoho ohledy? Nekomu to tak zrejme vyhovuje, mne osobne to pripada dost neomalene... A fakt si myslim, ze Bara K, ale i Peta a i Karolina jsou opravdu rady, ze hrat mohou, ze to od nich nejsou jen naucene kecy. Napr. Peta moc dobre vi, ze ji hrozilo, ze nebude moct uz nikdy hrat. A prala se s tim zranenim a delala vse pro to, aby se dokazala vratit. A jen kvuli dolacum to asi nebylo... No to je jedno, kazdy si uz je srovna sam.
Reagovat
George_Renel
Tak jinak: Budeš dělat práci která tě baví v úspěšné firmě a vydělávat si třeba desetinásobek průměrného platu.
Firma se dostane do problémů a přijde za tebou, že pokud si chceš práci udržet potřebuje na nějaký čas platy snížit na 6 násobek průměru.
Co uděláš? Budeš dělat tu práci dále a firmu pomlouvat, nebo s porozumněním přijmeš fakt a v tom o něco menším blahobytu vydržíš?
Já jsem měl již kolem r 2000 přes 50 tisíc a můžu ti říci, že od určitých částek nějaké menší výkyvy neřešíš, protože vidíš, že v té době méně úspěšní pracují za 12t a jsou rádi. (Jsem z menšího města)
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
hezky si to prekroutil to jeji vyjadreni, ale nejsi sam, to zas ne
Reagovat
lvicek
Holt nektere prace jsou nynejsi situaci vice ohrozene nez jine a jsou lidi, kteri by treba chteli pracovat i za pulku a nemaji moznost. Co treba vysoce kvalifikovani piloti? A zrovna tenis je dost zbytna vec...
Reagovat
misa
Pro mě je zbytná věc "práce" Miloše Zemana.
Reagovat
lvicek
Toz to se nevylucuje...
Reagovat
annah
Ta jeho "práce" je nejen zbytná, ale přímo škodlivá pro tuto zemi.
https://www.forum24.cz/miroslava-nemcova-zeman-je-zradcem-nasi-zeme-patri-k-nejodpudivejsim-figuram/
Reagovat
FulnekUltras
forum24 je jedním z nejodpudivějších servilně prolhaných médií u nás - gradace této páchnoucí stoky v posledním roce jen odráží míru frustrace z krachu milionu chcanek a "demokratické opozice" vůbec - o personální prázdnotě tohoto sorosovského mozkomasážního plátku snad nejlépe svědčí, jak tupá kravka to tam dotáhla na šéfeditorku... ;-)))
Reagovat
jirkaS
cítím Janu smile
Reagovat
smazaný uživatel
jako pyzmo?
Reagovat
jirkaS
vliv Jany Novotné
Reagovat
Torn
Jsem si vybavil mlčení jehňátek. smile

https://www.youtube.com/watch?v=PZJwgYqNqhI
Reagovat
Petr_Fisk
Já taky.
Reagovat
lvicek
"Doma máme lockdown a já mám to štěstí, že můžu trénovat, hrát a tvrdě pracovat. Snažím se zůstat pozitivní, užívat si to a koukat dopředu," oproti Svitolininu "dávají nám málo peněz, kdo by se chtěl namáhat, doufám, že brzy zas budou cálovat slušně!" ...
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
Mac
no jo, ale kazda ma jine bankovni konto...
Reagovat
FulnekUltras
právě nenažranci by dneska chtěli měnit svět nejvíc
Reagovat
Mac
nenazranci, proc hned takove prudke vyrazy?
clovek si proste zvykne na urcity standart...
komukoliv kdyz se rekne, ze od pristiho mesice bude brat polovinu platu, remcal by...
Reagovat
FulnekUltras
jo určitý standart? tak to jooo... ;-)))

jinak třeba ODS říkala, že je všechno "standartní", patnácti milionům lidí hned od svého vzniku - a ještě dneska má tu neuvěřitelnou drzost sestavovat jakýsi "opoziční plán rozvolňování" pro dvě třetiny z tohoto počtu ;-)))

smilesmilesmile
Reagovat
Torn
Když už chceš narážet na pravopis a psaní, tak se v první řadě nauč psát sám. Každá věta začíná velkým písmenem a na konci věty se píše tečka.smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
jseš dobře mimo ;-)))

chce to asi trochu omezit denní časy pobytu v rešpicijátoru ;-)))

na pravopis jsou tady úplně jiní soudruzi - to už bys měl za ty roky kapírovat ;-)
Reagovat
lvicek
Jo, to chapu. Ale presto by mi pripadalo minimalne trochu nevhodne vykladat neco takoveho jako Svitolina, kdyz si uvedomim, ze mnoho lidi prislo o praci a prijmy uplne (nemluve vubec o tom, kolik zaplatilo zivotem nebo tezkymi zdravotnimi problemy). Otazka je, jestli vubec Svitolina vi, ze jsou treba lidi bez prace kvuli tomu?
Reagovat
lvicek
A mohla i stejnou myslenku podat uplne jinak. No jeji boj ;). Kazdopadne si myslim, ze zrovna Bare tohle vlastne hodne pomohlo k velkemu uspechu, uvidime, jak to pujde dal. Vcera tu byla velka debata o urovni tenisu vzhledem k postupu Bary do SF tak velkeho turnaje. A i kdyz souhlasim, ze uroven tenisu v prumeru se zvedla, tak myslim, ze ted je to vice naklonene velkym prulomum. Pandemie udelala celkem paseku mezi uplnou spickou, nektere vubec nehraji, protoze se jim neodecitaji body (Barty), nektere jsou (dost mozna kvuli koronaviru a cele divne dobe) herne uplne v haji (Pliskova), nekterym se nechce moc hrat, protoze nejsou dobry prachy (Svitolina) atd. Takze sice k postupu v zebricku to moc privetive neni, ale naopak k postupu daleko na velkych turnajich celkem jo, protoze je to ted dost o nahode na los, jestli dostanete nekoho, kdo se s covid situaci vyrovnal dobre nebo blbe. Urcite to neni jako kdyz driv na takovem turnaji byla Serena, Sharapka, Petule, Wozniacka, Radwanska, Azarenka atd.
Reagovat
Torn
No, člověk na to musí koukat trochu ze širšího pohledu. Bára je aktuálně šťastná a je ráda, že se jí daří, jde žebřížkem nahoru atd. Pro hráčky TOP10 jsou ty priority jinde, takže mi nepříjde úplně na místě srovnávat Báru a Elinu v tom smyslu, že jedna je pokorná a druhá ne. Chyba tady je v tom, že to prostě Elina řekla v době pandemie, což nebylo úplně nejšikovnější. :)
Reagovat
George_Renel
A já myslel, že prioritou sportu je vyhrávat.
A když je to profisport, tak jím i vydělávat. Což by ovšem bez hraní a vyhrávání nešlo.....smile
Reagovat
Jaaa1978
neskutocne skromna a mudra tenistka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist