Krejčíková se Siniakovou smetly wimbledonské vítězky a postup ze skupiny už mají v 'kapse'

14. 11. 2021, 08:01
Aktuality 24
TURNAJ MISTRYŇ - Zatímco ve dvouhře Barbora Krejčíková čeká na Turnaji mistryň na vítězství, ve čtyřhře společně s Kateřinou Siniakovou zatím potvrzují roli nejvýše nasazeného páru. V sobotu v mexické Guadalajaře smetly 6-3 6-1 wimbledonské šampionky Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu a Elise Mertensovou z Belgie a po dvou ze tří zápasů ve skupině si zajistily postup do semifinále.
B. Krejčíková a K. Siniaková (© AFP)

Olympijské vítězky a majitelky titulu z Roland Garros Krejčíková a Siniaková ani jednou v zápase neztratily servis. V první sadě, kdy Krejčíková dvakrát zahájila game dvěma dvojchybami za sebou, o něj musely čtyřikrát bojovat v rozhodujícím míči po shodě. Pokaždé byly úspěšné a jeden brejk při servisu Su-Wei Hsieh jim k zisku sady stačil.

Ve druhém setu Češky na kurtu dominovaly díky skvělým returnům, agresivní hře od základní čáry a takřka bezchybnému zakončování na síti. Soupeřky na jejich aktivitu nedokázaly najít protizbraň a získaly jen jednu hru.

"Odehrály jsme úžasný zápas. Snažila jsem se Báře co nejvíc pomoct, protože to je pro ni těžké, ale myslím, že odvádí skvělou práci," řekla Siniaková. Po výhře nad spolufavoritkami skupiny El Tajín už neskončí ve skupině horší než druhé.

• TURNAJ MISTRYŇ 2021 •
Guadalajara / Mexiko, tv. povrch, 5.000.000 dolarů
sobotní výsledky (13. 11. 2021)
• Dvouhra •
Skupina Chichén Itzá
Sabalenková (1-Běl.) - Šwiateková (5-Pol.) 2-6 6-2 7-5
Badosaová (7-Šp.) - Sakkariová (4-Řec.) 7-6(4) 6-4
Pořadí skupin
• Čtyřhra •
Skupina El Tajín
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Su-Wei Hsieh/Mertensová (4-Tchaj./Belg.) 6-3 6-1
Guarachiová/Krawczyková (6-Chile/USA) - Fichmanová/Olmosová (8-Kan./Mex.) 0-6 6-3 11-9
Pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
GaelM
Bára je stále především elitní deblistka... V top formě je rozhodně schopná prorazit i v singlu, tu teď ale už pár týdnů nemá a je vidět, jak důležité je, že si můžou s Katkou vzájemně pomoct. Doufám, že debly od příští sezóny nebude příliš omezovat kvůli nejisté budoucnosti v top10 singlu smile
Reagovat
tommr
jj snad si Bára uvědomí, že je lepší vrabec (debl) v hrsti než holub (singl) na střeše ...
Vypuštění debla v žádném případě negarantuje lepší výsledky v singlu. Názorně je to vidět na příkladu hráček jako jsou Garcia, Mladenovic nebo Babos ...
Reagovat
milik254
Ale jsou ti opačné příklady, například Barty a Sabalenka
Reagovat
tommr
Sabalenka rozhodně není dobrej příklad hráčky která se zlepšila když přestala hrát debla. Na velkých turnajích se stále neprosazuje což je vidět i na letošním TM ...
Reagovat
milik254
Vítězství v Madridu, SF ve Wimbledonu a US Open. To nejsou velké turnaje?
Reagovat
Jan
Držet pevně vrabce a občas honit i holuby smile
Reagovat
peggy
Většinu zápasu táhla Siniakova,bez ní by postup nebyl.
Reagovat
PetaM
Je skvělé, že Češky jsou nejlepší v nové disciplíně - trojhra. Katka by na příští sezónu parťačku vůbec nepotřebovala a stejně by válcovala. Zkuste to navrhnout WTA. Ale nejspíše vás pošle tam, kde Slunce nesvítí.
Reagovat
smazaný uživatel
Katka je fakt dobrá. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ta Katka ty vlasy jak plamíneksmile , ta energie, touha po vítězství. Tentokrát "očekávám"smile titul. Jak jinak.
Reagovat
Ela-fon-isi
Souhlas. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
předvedly famózní představení, zatímco Mertens nebyla na kurtu skoro vidět a Hsieh sice vidět byla, ale většinou kvůli efektním UE. Pak se několikrát na chvíli vzpamatovala a ukázala co umí, aby se zas vrátila do módu "jsem dřevo".
Naopak naše holky se pěkně doplňovaly, měly dobrou náladu, vymýšlely jedna i druhá, jak soupeřky překvapit, což se jim také téměř stoprocentně dařilo. Líbilo se mi, že hra byla pestrá, netloukly se jen křížem s vyčkáváním na přeběhnutí.
Tak si přeneste pohodu do dalších zápasůsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile hezky shrnuto. Katka byla za hvězdusmile
Reagovat
lvicek
Mne pripadalo, ze tentokrat byla Bara takova spis zamlkla a zamracena, hlavne v prvnim setu, Katka tam poskakovala kolem a srsela energii. Pomohla Bare se trochu oklepat a dostat se do hry. Je videt, ze uz toho je na Baru hodne. Ale uz ji ceka jen par zapasu a pak priprava na dalsi sezonu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale Bára se časem stabilizuje. Katka kdysi taky nemohla skousnout prohry a těch rozmlácenejch raket. Dneska se na to dívá s nadhledem a je jako vítr. To bude dobrý. Není potřeba plnit očekávání druhých. Prohrát se dá taky.
Reagovat
lvicek
Ha, pry kdysi :D.
Reagovat
smazaný uživatel
lvíčkusmilesmile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
baba
taky bych to tak viděla, i když včera Bára v tomto zápase už zase ukázala pár hezkých míčů a bylo to i z její strany hezké představení.
Reagovat
com
Krejcikova at si necha debla a dneska at pusti Karolinu smile
Reagovat
smazaný uživatel
všechny strategie jsou většinou na houby. Nějak to dopadne.
Reagovat
vladka
přéésněsmile, ať si hraje co chce, hlavně, že ji to baví a jde
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist