Krejčíková se Siniakovou jsou po obratu v semifinále Wimbledonu

5. 7. 2022, 15:20
Aktuality 5
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková si zahrají semifinále Wimbledonu. Druhý nasazený pár otočil zápas proti americko-australské dvojici Nicole Melicharová-Martinezová, Ellen Perezová a po výhře 1-6 7-6 6-2 budou Češky usilovat o šesté společné finále na grandslamech.
K. Siniaková a B. Krejčíková (© AFP)

Začátek Češkám proti turnajovým desítkám nevyšel. Prohrály si dvakrát servis a po 25 minutách i první set. V tom druhém opět začaly ztraceným podáním, a pak nevyužily čtyři brejkboly. Až za stavu 3-4 se podařilo favoritkám podání soupeřek prolomit, vynutily si tie-break a v něm uspěly 7-2. Od té doby už dominovaly.

"Soupeřky na nás nastoupily a hrály solidně. Myslím, že jim to nemohlo takhle vydržet. A kdyby jim to vydrželo, tak klobouk dolů. V pravý čas se to ale otočilo. Jsem samozřejmě hrozně ráda, že jsme se do toho dostaly, dělaly jsme jim stále větší potíže a uhrávaly si to ve výměnách," řekla webu Tenisový svět Siniaková.

"Myslím, že holky (soupeřky) hrály dobře, sedí jim to spolu. Ellen je nepříjemná levačka, Nikča zase velice dobře podává a na síti toho hodně pochytá. Bylo to určitě nepříjemné," dodala Krejčíková.

Krejčíková se Siniakovou se naposledy do semifinále Wimbledonu dostaly před třemi lety, loni vypadly ve čtvrtfinále. Na letošním turnaji sice dnes poprvé ztratily set, přesto zápas po více než dvou hodinách zvládly.

Krejčíková a Siniaková, vítězky Wimbledonu z roku 2018 či letošního Australian Open, narazí v semifinále na ukrajinsko-lotyšský pár Ljudmila Kičenoková, Jelena Ostapenková. Turnajové čtyřky porazily japonsko-tchajwanskou dvojici Šuko Aojamaová a Čchan Chao-čching také po obratu 4-6 6-1 7-5.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
tommr
hezkej obrat ale trochu riskantní. Proti silnějším soupeřkám by jim to příště nemuselo vyjít ...
Na obou našich hráčkách se projevuje to že se jim momentálně nedaří v singlu. Z toho pramení nejistota a časté chyby. Chtělo by to zabojovat a urvat titul a pak by se jim mohla zase vrátit ta ztracená sebedůvěra ...
Reagovat
Jon61
Přišel jsem domů a pustil si zápas, kdy po hladce prohraném prvním setu prohrávaly holky 1:3. Už jsem nevěřil v obraz, tak jsem přenos vypnul. Později jsem z livesportu zjistil, že je stav 1:1 na sety a začal se znovu dívat. Nejdůležitější bylo, že Bára udržela na začátku 3. setu své podání, holky odvrátily tři brejboly a to je nabudilo a uklidnilo, pak už utkání dotáhly do vítězného konce. Bára hodně kazala od základní čáry, Katka to na síti zachraňovala. Kičenok a Ostapenko budou ještě těžší soupeřky, takový výkon na ně stačit nebude.
Reagovat
tommr
jj kdyby je Melichar/Perez na začátku třetího setu brejkly tak to ještě mohlo dopadnout kdovíjak ...
Proti Kichenok/Ostapenko musí hrát od začátku naplno jinak dopadnou špatně ...
Reagovat
George_Renel
Bude to předčasné finále.
Reagovat
Nenela
Ona i Katka u site dost kazila, ani jedna nebyla na pochvalu. Ale urvaly to i tak a na to se hraje, takze dobry. Treba jen mely blby den
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist